e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αντίθετοι στη μείωση του κατώτερου μισθού τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, εκφράζουν με γραπτή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης, σημειώνοντας παράλληλα ότι "οι τελευταίες απαιτήσεις της Τρόικας προκαλούν απορία και οργή" και καλούν την κυβέρνηση να πει "ένα ευγενικό, αλλά στιβαρό όχι".

Αρχίζει η "δεύτερη πράξη" διαλόγου για το μισθολογικό και τις εργασιακές σχέσεις

Ξεκινά η «δεύτερη πράξη» του κοινωνικού διαλόγου για το μισθολογικό και τις εργασιακές σχέσεις, με τη συνάντηση των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΓΕΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ), οι οποίοι καλούνται να καταλήξουν σε κοινή πρόταση ενόψει και των απαιτήσεων των δανειστών για περικοπές αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.

Με το οικονομικό επιτελείο συναντήθηκε ο Λ. Παπαδήμος


Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών Ε. Βενιζέλο και τους αναπληρωτές υπουργούς Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου.

Η ιστορία της ελληνικής διαφήμισης

Πότε εμφανίζονται οι πρώτες διαφημίσεις στην Ελλάδα; Πότε ξεκίνησαν οι επιχειρηματίες να προβάλουν τα προϊόντα τους σε μεγάλη κλίμακα, απαριθμώντας για λογαριασμό των υποψηφίων αγοραστών τους τα προτερήματά τους; Ποια είναι η προϊστορία της ελληνικής διαφήμισης, που ακόμα και στον καιρό της κρίσης δεν έχει πάψει να κατακλύζει τον καθημερινό τηλεοπτικό μας χρόνο;

Αρνητική απόφαση για τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος για αναστολή των ατομικών και διωκτικών μέτρων εις βάρος της εταιρείας, στο πλαίσιο της αίτησής της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Με έκπτωση πουλά το σπίτι του στις ΗΠΑ ο Στρος-Καν


Ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ αποφάσισαν να μειώσουν κατά 500.000 δολάρια την τιμή του σπιτιού τους στην Ουάσινγκτον, το οποίο έχει τεθεί προς πώληση εδώ και μερικούς μήνες.

Στον Άρειο Πάγο για νέες διευκρινήσεις Πεπόνης-Μουζακίτης


Την πύλη του Αρείου Πάγου πέρασαν σήμερα για τρίτη φορά οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στον αντιεισαγγελέα Φώτη Μακρή επί του περιεχομένου των υπομνημάτων τους για το ζήτημα των «παρενοχλήσεων» που υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς παρέμειναν στο γραφείο του κ. Μακρή για δύο ώρες, ενώ στη συνέχεια, παρουσία γραμματέως, έδωσαν ο καθένας ξεχωριστά γραπτές εξηγήσεις.

Ρουμανία: Βαπτίσεις και αγιασμοί με έκδοση αποδείξεων

Ένας Ρουμάνος ορθόδοξος επίσκοπος ζήτησε από τους ιερείς να εκδίδουν αποδείξεις για τις βαπτίσεις και τους αγιασμούς που τελούν, σύμφωνα με το Associated Press.Οι ορθόδοξοι ιερείς, στην αρχή του έτους, στη Ρουμανία, βαπτίζουν παιδιά και τελούν αγιασμούς σε σπίτια, αυτοκίνητα ακόμη και στάβλους.

Οι έγκυες με μικρόσωμα έμβρυα κινδυνεύουν με αποβολή


Οι έγκυες γυναίκες, των οποίων τα έμβρυα κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης είναι λιγότερο ανεπτυγμένα και άρα έχουν μικρότερο μήκος, κινδυνεύουν περισσότερο με αποβολή, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική έρευνα.

Αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποποινικοποίηση του αδικήματος για ίδια, αποκλειστική χρήση, αλλά και αυστηρότερες ποινές για οργανωμένες μορφές διακίνησης, καθώς και υπό όρους απόλυση από τις φυλακές όσων έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της πραγματικής ποινής τους, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε στη Βουλή, για τον «Κώδικα Ναρκωτικών».

Για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων "πιέζει" η Μέρκελ

Νέες πιέσεις προς τη χώρα μας για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων άσκησε σήμερα η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Θα γίνει ταινία η εξόντωση του Bin Laden;


Η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης Kathryn Bigelow και ο σεναριογράφος Mark Boal έχουν στα σκαριά μια ταινία για το θάνατο του ηγέτη της al-Qaeda, Osama Bin Laden, και ο Λευκός Οίκος διερευνά ποιος έδωσε τις άκρως απόρρητες πληροφορίες στη Bigelow.

Οι παγετώνες θα αργήσουν λόγω... υπερθέρμανσης


Η Γη μπορεί να μην εισέλθει σε μια νέα εποχή παγετώνων μέσα στην επόμενη χιλιετία, χάρη στις αυξημένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα σε Βρετανία και ΗΠΑ, με επικεφαλής έλληνα ερευνητή.

Με θετικό πρόσημο οι εξαγωγές και τον Νοέμβριο 2011

Επανήλθε τον Νοέμβριο πέρυσι το θετικό πρόσημο στην αξία των ελληνικών εξαγωγών, ενώ, λόγω του διογκούμενου περιορισμού της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης, συνεχίστηκε η μεγάλη πτώση στην αξία των εισαγωγών.

Βρετανία: Πωλήσεις ρεκόρ Rolls-Royce το 2011

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Rolls-Royce, η οποία ανήκει στη γερμανική BΜW, πούλησε περισσότερο από ποτέ το 2011, καθώς η ζήτηση πολυτελών αυτοκινήτων έφθασε την περσινή χρονιά σε ύψη ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρεία, το 2011 πουλήθηκαν 3.538 αυτοκίνητα, αύξηση κατά 31% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, όταν οι πωλήσεις είχαν σημειώσει αύξηση κατά 150%.

Σόιμπλε: Ασκούμε ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έξωθεν πιέσεις προς τη χώρα μας για την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων. Αυτή τη φορά, την ανάγκη για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σταδιακή διάλυση της Ευρωζώνης προτείνει καθηγητής του Χάρβαρντ

Την οικονομική πορεία των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχολιάζει σε άρθρο του στην Wall Street Journal ο καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Μπάρο, προτείνοντας σχέδιο επιστροφής των κρατών της Ευρωζώνης στα εθνικά τους νομίσματα σταδιακά έως το 2014.

Στο δάσκαλο χρωστάμε το «ευ ζην»


Την ευεργετική επίδραση που έχει σε ένα μαθητή ένας καλός δάσκαλος, όχι μόνο στα σχολικά θρανία αλλά και στην ενήλικη ζωή του, διαπιστώνουν σε μελέτη τους δύο καθηγητές του φημισμένου πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Πρόταση-σοκ Γιακουμάτου: Να νοικιάσουμε την Ακρόπολη


Μία ευφάνταστη πρόταση, εντελώς αλλιώτικη από τις άλλες, έκανε ο πρώην υπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ούτε λίγο,ούτε πολύ προτείνει να ενοικιαστούν σε ιδιώτες όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, ακόμα και η Ακρόπολη!

Πώς το κομπολόι συνδέθηκε με τους Έλληνες

«Θα το δώσω το ρολόι και θα πάρω κομπολόι», τραγούδησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό ελληνικό λαϊκό τραγούδι που αναφέρεται στο κομπολόι. Αυτό που συνοδεύει καημούς, έρωτες και βάσανα κι έχει συνδεθεί στη συνείδηση του κόσμου με το αντριλίκι.

Οι Σποράδες τον "ξελόγιασαν" και άφησε τη Γερμανία

"Ανακάλυψε" τη Σκιάθο χρόνια πριν, στη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών και μην μπορώντας να αντισταθεί στη γοητεία της αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα τη χώρα του, τη Γερμανία, και να εγκατασταθεί σε αυτό το νησί των Βορείων Σποράδων.

Με ακαδημαϊκή βούλα

Έρευνα για το αν οι άντρες προτιμούν τις ξανθές ή τις καστανές πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Westminister και δημοσιεύθηκε στην Daily Mail.Οι ερευνητές έστειλαν σε τρία clubs του Λονδίνου την ίδια γυναίκα, τρεις φορές: την πρώτη με καστανά μαλλιά, την δεύτερη με ξανθά και την τρίτη κοκκινομάλλα και παρακολούθησαν πόσοι άντρες τις πρόσεξαν.

Έκλεψαν Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη!


Έργο του Πικάσο είναι ο ένας από τους δύο πίνακες που εκλάπησαν τα ξημερώματα, από το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, στην Αθήνα. Πρόκειται για έργο που φιλοτεχνήθηκε το 1934 και τη δεκαετία του σαράντα την έκανε δώρο ένας Γαλλικός Σύλλογος στην Εθνική Πινακοθήκη.

Καταιγίδες, χιόνια και κρύο μέχρι την Πέμπτη

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες τέσσερις ημέρες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.

Βέτο Σαμαρά για τις επικουρικές συντάξεις

Κάθετα αρνητικός εμφανίζεται να είναι ο Αντώνης Σαμαράς στη μείωση επικουρικών συντάξεων.

Συνάντηση Ταγματάρχη - ΕΣΗΕΑ και στο βάθος το μέλλον της ΕΡΤ

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Λάμπη Ταγματάρχη με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ ώστε να καθοριστούν η διαδικασία και τα κριτήρια πρόσληψης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Οι εκβιασμοί της Τρόικα – Τι λέει για 13ο και 14ο μισθό

Σε έναν νέο σχεδόν ωμό «εκβιασμό» προχωρά η Τρόικα των πιστωτών της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διαμηνύσει προς την ελληνική κυβέρνηση πως εξετάζουν το ενδεχόμενο της μη επιστροφής τους στη χώρα, στην προκαθορισμένη ημερομηνία, της 16ης Ιανουαρίου, στην περίπτωση που η Αθήνα δεν έχει εκπληρώσει μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις που είχαν τεθεί κατά την τελευταία επίσκεψη των ελεγκτών στη χώρα μας.

Σπατάλη 300 χιλιάδων ευρώ ετησίως...για ένα κτίριο

Την ώρα που στραγγαλίζουν τον Έλληνα φορολογούμενο με αλλεπάλληλα χαράτσια έρχεται μία καταγγελία που προκαλεί ίλιγγο. Όπως αποκάλυψε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων Μάκης Λυκόπουλος περίπου 300 χιλιάδες ευρώ το χρόνο κοστίζει το ενοίκιο των εγκαταστάσεων (για τους 35 υπαλλήλους) του Οργανισμού στην οδό Μητροπόλεως.

FT: Η Ελλάδα θα χρειαστεί μεγαλύτερο haircut

Στο μικροσκόπιο της εφημερίδας Financial Times βρέθηκαν και πάλι τα ελληνικά ομόλογα, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να δεχθούν μεγαλύτερο haircut στη διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Με ανοδική διάθεση η συνεδρίαση στο ΧΑΑ

Με δυναμισμό και με διάθεση ανοδική το Χρηματιστήριο Αθηνών θέλει να αφήσει πίσω του την περασμένη εβδομάδα της κατρακύλας και φαίνεται μέχρι στιγμής να το επιτυγχάνει.