e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Προϋπολογισμό ευθύνης, αλλά και ελπίδας ζήτησε για το 2011 ο πρωθυπουργός


"Ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμη"


Θα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει και μέσα από το σχέδιο του προϋπολογισμού ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμα, αλλά και ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσχέδιο Προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι κόποι δεν πρέπει και δεν θα πάνε χαμένοι.

Πτώση 1,59% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τερματίζοντας στις 1.472,50 μονάδες, με απώλειες 1,59%.



Το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν οι φόβοι για την οικονομική κατάσταση στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, καθώς και οι αυξήσεις κεφαλαίου στην Εθνική και την Κύπρου.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 150,65 εκατ. ευρώ.

ΟΒΕ: "Λουκέτο σε τουλάχιστον 500 πρατήρια"

Σε 500 με 600 φτάνουν τα πρατήρια που έχουν κλείσει και "χιλιάδες είναι με το ένα πόδι στο κλείσιμο" εξαιτίας των αυξήσεων στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και ΦΠΑ που εφαρμόστηκαν από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.Οι επισημάνσεις έγιναν στη γενική συνέλευση της ΟΒΕ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. "Τελευταίο χτύπημα κατά του κλάδου είναι η εξαγγελθείσα, και προσωρινά αποσυρθείσα, εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, αναφέρει η Ομοσπονδία. Αυτό θα είναι ταφόπλακα για πολλά πρατήρια της επαρχίας. Θα είναι παράλληλα όνειδος για τους καταναλωτές που έχουν υποστεί κάθε είδους φορολογικές και εισοδηματικές επιβαρύνσεις".

«Χρυσά» μυστικά έκρυβε ένας τάφος 2.700 ετών στην Ελεύθερνα της Κρήτης


Ανακάλυψη χωρίς προηγούμενο


Περισσότερα από 3.000 φύλλα χρυσού και την πρώτη απεικόνιση της µέλισσας ως θεάς έκρυβε, ένας µοναδικός διπλός τάφος ηλικίας 2.700 ετών στην αρχαία Ελεύθερνα, στην Κρήτη. «Είναι µια µοναδική ανακάλυψη» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής της ανασκαφής, καθηγητής Νίκος Σταµπολίδης, σημειώνοντας: «Πρόκειται για έναν τάφο φοβερά περίεργο στην κατασκευή».

«Όχι» των χωρών-μελών της ΕΕ σε λύση «a la carte» για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων



Κοινή η απόφαση


Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ απέρριψε πρόταση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία οι χώρες-μέλη θα μπορούσαν να αποφασίζουν μόνες τους για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών στο έδαφός τους.

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις προβλέπουν την επιτυχία ταινιών και τραγουδιών




Στο μαντείο της Υahoo


Οι λέξεις-κλειδιά που εισάγουν οι χρήστες στις μηχανές αναζήτησης είναι καλός προγνωστικός δείκτης για την επιτυχία ταινιών, βιντεοπαιχνιδιών και τραγουδιών εβδομάδες πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά, διαπιστώνουν ερευνητές της Yahoo.H μελέτη, που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, συνέκρινε τον αριθμό των αναζητήσεων που περιέχουν ονόματα ταινιών με την εμπορική επιτυχία που είχαν τελικά οι ταινίες αυτές.

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο κουμπάρος του Μαντέλη


Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του, ενώπιον του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Γ. Φιοράκη, ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης.

Ενισχύεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ισπανίας από τη Moody's


Αναμένουν κίνηση εντός της εβδομάδας


Η Moody's ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας αυτή την εβδομάδα, αλλά οι αγορές θα επηρεαστούν έντονα μόνο εάν η βαθμολογία της χώρας μειωθεί περισσότερο από μια βαθμίδα ή αν ο οίκος χαρακτηρίσει αρνητικές τις προοπτικές της χώρας.

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείων Αμυνας-Περιβάλλοντος για «πράσινα» αντί «χακί» στρατοπέδων

Πλήθος δράσεων


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι υπουργοί Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, για σειρά έργων στα στρατόπεδα της χώρας με έμφαση στη χρήση φυσικού αερίου και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.Το ΥΠΕΚΑ, μέσω του ΕΣΠΑ, θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να υποστηρίξει έργα που αφορούν στην προώθηση έργων αειφόρου ανάπτυξης σε στρατόπεδα και νοσοκομεία.

Σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης μετεξελίσσεται το ΤΕΜΠΜΕ


Τη μετεξέλιξη του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.«Η μετεξέλιξη αυτή νοηματοδοτεί το πρίσμα μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη. Το πώς βοηθάμε έμπρακτα την Ελλάδα του αβέβαιου σήμερα για να χτίσουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Με περισσότερη σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Χαμένο βίντεο της πρώτης προσσελήνωσης επανεμφανίζεται στην Αυστραλία



Τι δεν είδε η NASA


Οι πρώτες καθαρές εικόνες του Νιλ Άρμστρονγκ να κατεβαίνει στην επιφάνεια του φεγγαριού, χαμένες εδώ και χρόνια σε αποθήκες της Αυστραλίας, βρέθηκαν και αποκαταστάθηκαν και θα παρουσιαστούν στο κοινό την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο αστρονόμος που τις εντόπισε.

«Όχι» στην επέκταση των πακέτων στήριξης, λέει η Άνγκελα Μέρκελ


Το Βερολίνο επιμένει στη σκληρή γραμμή


H Γερμανία δεν θα συμφωνήσει στην επέκταση των μέτρων στήριξης των υπεχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επιμένοντας στη σκληρή γραμμή που ακολουθεί το Βερολίνο για τους δημοσιονομικά «απείθαρχους» του ευρώ.Η κυρία Μέρκελ πρόσθεσε ότι χρειάζονται «άλλες διαδικασίες» για τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εξυπηρέτηση των χρεών τους, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Εφαρμογή μετρά την ακτινοβολία των κινητών


Εμφανίζει τον δείκτη SAR στα κινητά Android

Μια εφαρμογή που μετρά την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και ενημερώνει τους χρήστες για το ποσοστό των ραδιοκυμάτων που δέχεται το σώμα τους είναι διαθέσιμη για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android.

Σε διαδικασία σταδιακής απόσυρσης «ορισμένων» έκτακτων μέτρων στήριξης είναι η ΕΚΤ


Κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρωζώνη


H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα ανανεώσει κάποια από τα έκτακτα μέτρα στήριξης της ρευστότητας, όταν λήξουν στο τέλος του 2010, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει με κάποια άλλα μέτρα, δήλωσε την Τρίτη το μέος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.«Είμαστε στη διαδικασία της σταδιακής απόσυρσης των έκτακτων μέτρων. Αυτή την εβδομάδα και στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 θα λήξουν πολλά έκτακτα μέτρα και δεν θα ανανεωθούν», είπε ο κ. Σταρκ, σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου που διοργανώνει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις

Μέτρα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας


Εντός του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου για την απλούστευση στις αδειοδοτήσεις, ενώ προωθείται και η απλούστευση έκδοσης αδειών τεχνικών επαγγελμάτων (17 που εκπροσωπούν 200 άδειες), με στόχο τόσο την άρση των δυσκολιών που παρουσιάζονται, όσο και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που κάνουν χρήση των υπηρεσιών των συγκεκριμένων επαγγελμάτων.Επιπλέον, σχεδιάζονται δράσεις στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, στις οποίες υπάρχει ειδικό χαρτοφυλάκο για δράσεις υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Ευρώπη βγαίνει στους δρόμους την Τετάρτη κόντρα στη λιτότητα


Ευρω-διαδήλωση στις Βρυξέλλες


Ηχηρή φωνή διαδηλωτών κατά της λιτότητας αναμένεται να κατακλύσει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων ελπίζει να συγκεντρώσει στη βελγική πρωτεύουσα 100.000 διαδηλωτές από 30 χώρες με στόχο να σταλεί μήνυμα στην Κομισιόν, η οποία παρουσιάζει την ίδια ημέρα τα σχέδιά της για επιβολή προστίμων στις δημοσιονομικά «απείθαρχες» χώρες, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών των «27» που συνεδριάζουν την Πέμπτη.Με ευρω-διαδήλωση στις Βρυξέλλες και γενική απεργία στην Ισπανία, τα συνδικάτα προσπαθούν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την Ευρώπη κατά της λιτότητας που ακολούθησε την κρίση του δημοσιονομικού χρέους.

Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών


Προσπάθεια ελέγχου της φοροδιαφυγής


Στην αξιοποίηση της υποδομής του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξοπλίσει όλους τους φορολογούμενους με ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών.

Μαγνητικοί παλμοί μετατρέπουν τους δεξιόχειρες σε αριστερόχειρες!

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ασυνείδητα το "καλό" δεξί χέρι τους για όλες λίγο-πολύ τις δραστηριότητές τους, όμως μια νέα επιστημονική έρευνα, για πρώτη φορά, διαπίστωσε ότι, υπό την επίδραση μαγνητικών παλμών στον εγκέφαλο, είναι δυνατό για σύντομο χρονικό διάστημα οι δεξιόχειρες να μετατραπούν σε αριστερόχειρες.Η μελέτη, υπό τον Φλάβιο Ολιβέιρα του Τμήματος Ψυχολογίας και του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ινστιτούτο Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν του Βελγίου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο Τετάρτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ η στάση εργασίας στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το τραμ θα είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα εξετάζει το υπουργείο Υγείας


Τσιγάρο και τιμόνι τέλος


Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι εξετάζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη εξευρεθεί, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο κ.Λοβέρδος ενημέρωσε τη Δευτέρα σχετικά τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών

Φορολογικός Καλλικράτης

Το νομοσχέδιο για τη ριζική αναδιοργάνωση των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών υπηρεσιών αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών.Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα προωθηθεί ο φορολογικός Καλλικράτης με συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών, ενώ θα λειτουργήσει ειδική μονάδα για τη συλλογή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διαχείρισης και των ελέγχων και η εισαγωγή στο ελληνικό φορολογικό σύστημα των καλών πρακτικών του εξωτερικού. Προς τον σκοπό αυτό με το νέο πλαίσιο θα τίθενται, μεταξύ άλλων, στόχοι ανά περιφέρεια, ανά υπηρεσία, αλλά και εξατομικευμένοι στόχοι ανά ελεγκτή.

Τέλη πολλών ταχυτήτων

Τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών με επιβαρύνσεις από 16 έως και 88 ευρώ για τα Ι.Χ. που αγοράστηκαν την τελευταία πενταετία, ελαφρύνσεις από 12 έως 330 ευρώ για τα παλαιά και μεγάλα Ι.Χ. και πράσινα τέλη για όσα Ι.Χ. ταξινομηθούν μετά την Πρωτοχρονιά του 2011. Αποκαλυπτική των συνολικών επιβαρύνσεων άλλωστε είναι η πρόβλεψη του Μνημονίου για είσπραξη επιπλέον εσόδων ύψους 400 εκατ. ευρώ το 2011 από την καθιέρωση των πράσινων τελών.

O Έλληνας επιχειρηματίας και το Blackberry tablet

Ένα υψηλών προδιαγραφών νέο φορητό υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet) παρουσίασε η καναδική εταιρία Research In Motion (RIM), κατασκευάστρια του κινητού Blackberry, η οποία ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον ελληνικής καταγωγής Μάικ Λαζαρίδη.Το Blackberry Playbook, που ζυγίζει 400 γραμμάρια, "ρίχνει το γάντι" στο iPad της Apple και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για να "βάλει πόδι" η καναδική εταιρία στην ολοένα διευρυνόμενη αγορά της νέας κατηγορίας υπολογιστών, οι οποίοι συνδυάζουν χαρακτηριστικά μικρών φορητών (netbooks), "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων (smartphones) και συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-readers).

«Σκονάκι» από πράκτορες του FBI σε τεστ της υπηρεσίας


Έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης


Πράκτορες του FBI έκαναν «σκονάκι» σε εσωτερικό τεστ της Υπηρεσίας, αντιγράφοντας, βρίσκοντας τις απαντήσεις σε υπολογιστές και χρησιμοποιώντας σημειώσεις, αναφέρει έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.Εργαζόμενοι στο FBI κλήθηκαν να εξεταστούν στις γνώσεις τους για τους νέους γενικούς κανόνες εσωτερικών ερευνών.

Σήμερα οι αποφάσεις για τα μπλόκα


Οι «σκληροπυρηνικοί» επιμένουν σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, και οι πιο ψύχραιμοι προτείνουν αναστολή των κινητοποιήσεων.

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των μεταφορέων σχετικά με την πρόταση του εμπορικού κόσμου της χώρας για εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεών τους.Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ εκπρόσωπος του κλάδου, στη νέα συνεδρίαση των προέδρων των ομοσπονδιών συμφωνήθηκε τις αποφάσεις να τις λάβουν οι ίδιες οι ομοσπονδίες, που θα συνεδριάσουν σήμερα στις 17:00.

Στην Αθήνα το Σάββατο ο Γουέν Ζιαμπάο με το βλέμμα σε νέες κινέζικες επενδύσεις στην Ελλάδα


Στην ατζέντα νέο εμπορευματικό κέντρο


Στην Αθήνα φτάνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο για να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της κινεζικής κυβέρνησης για νέες επενδύσεις, κυρίως ναυτιλιακού, ναυπηγοεπισκευαστικού και εμπορικού χαρακτήρα.Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, μια επένδυση περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αμείωτο παραμένει και το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου για τη μετατροπή του Πειραιά σε ναυτιλιακή πύλη, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

«Σύμφωνο Ρευστότητας» για την τόνωση της ανάπτυξης υπεγράφη με τις τράπεζες

Το «Σύμφωνο Ρευστότητας» για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, υπέγραψαν...

Σταδιακή επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη το 2011, βλέπει ο Λ.Παπαδήμος


Αποκλείει την αναδιάρθρωση χρέους


Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εντός του 2011, εκτιμά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Λ.Παπαδήμος, ο οποίος ταυτόχρονα αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Προς το 1,34 δολάριο υποχωρεί το ευρώ εν μέσω ανησυχιών για τα χρέη στην Ευρώπη



Απώλειες 7,1% από την αρχή του 2010


Το ευρώ υποχωρεί την Τρίτη από το υψηλό πενταμήνου έναντι του δολαρίου, καθώς οι ανησυχίες για τα κρατικά χρέη στην Ευρώπη κυριαρχούν στους επενδυτές, αφήνοντας στην άκρη, προς το παρόν, τις επιπτώσεις από την την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Στη Unilever παγωτά της ΕΒΓΑ

Η Unilever σε ανακοίνωσή της αναφέρει την υπογραφή συμφωνίας της για την εξαγορά εμπορικών σημάτων του παγωτού ΕΒΓΑ, έναντι αγνώστου ποσού.