e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ανοδος 0,71% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο, στις 735,51 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, καταγράφοντας άνοδο 0,71%, μετά τη χθεσινή «βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύγκληση αύριο της κυβερνητικής επιτροπής


Νέα έμμεση πρόσκληση για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων «στα αυτονόητα, που είναι η διάσωση της χώρας» αναμένεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός, μπροστά στο νέο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο και κυρίως ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Βρίστε το αφεντικό σας! Κάνει καλό στην καρδιά

Το να εκφράζει κανείς το θυμό του κάνει καλό στην καρδιά, απέδειξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, παροτρύνουν όλους να μην υπομένουν και καταπιέζουν τα συναισθήματά τους, αλλά να τα εκφράζουν.

Λούτσος: Το παρεξηγημένο ψάρι


Ο λούτσος και η υπόλοιπη παρέα του είναι μερικά μόνο από τα ψάρια που όταν πιαστούν στο δίχτυ της μηχανότρατας, πετιούνται πίσω στη θάλασσα νεκρά γιατί δεν έχουν μεγάλη εμπορική αξία. Είναι όμως ψάρια που έχουν νόστιμο κρέας, το οποίο δεν πρέπει να σπαταλιέται με αυτόν τον τρόπο. Κάθε χρόνο μόνο από τις μηχανότρατες, τα μη δημοφιλή ψάρια που πετιούνται πίσω στη θάλασσα νεκρά ξεπερνούν τους 15.000 τόνους. Αυτή η τεράστια σπατάλη ζωής, που έχει σαν αποτέλεσμα το 65% των ψαριών της χώρας μας ήδη να υπεραλιεύεται, πρέπει να σταματήσει.

"Φρένο" στις εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών

Να μπλοκάρει τις εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, με σκοπό να οδηγήσει στον τερματισμό των υπό κατάληψη τμημάτων.

Μπακογιάννη στον Ρούτε: Δεν μπορείτε να λειτουργήσετε χωρίς την Ελλάδα

Εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, να στηρίξει την συμφωνία της 21ης Ιουλίου, αλλά και να την προτιμήσουν για επενδύσεις. Όλα αυτά ειπώθηκαν στη μεταξύ τους συνάντηση. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Μπακογιάννη στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κομβική συμφωνία ανάπτυξης μεταξύ ΕΤΕΑΝ & 5 Τραπεζών

«Έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ του Εθνικού Ταμείου επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης με τέσσερις τράπεζες με σκοπό την παροχή δανείων συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους με στόχο την ενίσχυση τους.

Αναζητούν απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας για τις Τράπεζες


Τα πιθανά σενάρια αλλά και τρόπους που δεν θα είναι πολύ επώδυνοι αναζητούν τις τελευταίες ώρες οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και τα επιτελεία τους, για την ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πεδίο μάχης η Πλατεία Συντάγματος

Σκηνικό πολέμου επικρατεί αυτή την ώρα στην Πλατεία Συντάγματος με κουκουλοφόρους και ΜΑΤ να έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό, με πετροπόλεμο, μολότοφ και ρίψεις χημικών, αμαυρώνοντας την εικόνα των σημερινών μεγαλειωδών κινητοποιήσεων.

ΣΕΤΕ: Σε τουριστικό «περιθώριο» για 30 χρόνια η Αθήνα

Σε μαρασμό και περιθωριοποίηση θα καταδικαστεί για τα επόμενα 30 χρόνια η Αθήνα και η ευρύτερη περιοχή της Αττικής ως τουριστικός προορισμός εάν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας ΔΑΑ παραμείνει το δεύτερο ακριβότερο της Ευρώπης και με διαφορά το ακριβότερο της Μεσογείου, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η υποβάθμιση της Ιταλίας ταράζει την Ευρωζώνη


Περίπου ως μάννα εξ ουρανού ήρθε στην Αθήνα η είδηση ότι η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ιταλικής οικονομίας.

Κρ. Αρσένης: Ραδιενεργή ουσία στα τσιγάρα

Την άμεση ανάγκη απομάκρυνσης της ραδιενεργής ουσίας πολώνιο-210 από τον καπνό των τσιγάρων, επισημαίνει με γραπτή ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

Έβγαζαν προϋπολογισμούς με λάθος στοιχεία


Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση -από την κυβέρνηση- των στοιχείων του προϋπολογισμού, η Ελληνική Στατιστική Αρχή προχώρησε στην αναθεώρηση των αποτελεσμάτων των ελληνικών εθνικών λογαριασμών για την περίοδο 2005 – 2010.

Στην κορυφή της «πυραμίδας» οι Έλληνες πλοιοκτήτες

Επενδύσεις που τους κρατούν ψηλά στην «πυραμίδα» των μεγαλύτερων πλοιοκτητών του κόσμου, έκαναν το 9μηνο του 2011 οι Έλληνες εφοπλιστές.

Facebook: Ποιες σελίδες ενδιαφέρουν περισσότερο;


Πολύ σύντομα αναμένονται οι νέες αλλαγές στο Facebook, που αυτή τη φορά θα έχουν να κάνουν με τις σελίδες που μπαίνουν οι χρήστες και όχι τα προφίλ τους. Η νέα εφαρμογή "People Talking About" αναμένεται πολύ σύντομα και θα αφορά έναν αριθμό που θα εμφανίζεται κάτω από τον αριθμό των likes και θα δείχνει το κατά πόσο οι χρήστες είναι ενεργοί με βάση το περιεχόμενό της.

«Ποδαρικό» με χρεοκοπία και αναδιάρθρωση κάνει το 2012

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που κάνει αναλυτής της Nomura τόσο για την ελληνική όσο και για την παγκόσμια οικονομία.Το 2012 φαίνεται πως θα είναι χειρότερο για την οικονομία από το 2011 η ελληνική χρεοκοπία φαντάζει όλο και πιο κοντά ενώ σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή της Nomura, Bob Janjuah, θα συνοδεύεται και από μια «γερή» αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ο Janjuah επισημαίνει ότι βρισκόμαστε στην τρίτη φάση μίας παγκόσμιας bear market, η οποία μάλιστα πρόκειται να χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο.

Δημοψήφισμα για την κρίση στα σχέδια της κυβέρνησης

Δημοψήφισμα σχετικό με τη δημοσιονομική κρίση σχεδιάζει να διεξαγάγει η κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη στη Βουλή.

Μπροστά το Ίντερνετ στην διαφημιστική δαπάνη

Για πρώτη φορά, κατά το πρώτο μισό του έτους, οι εταιρείες στη Βρετανία επένδυσαν περισσότερα χρήματα για να διαφημιστούν μέσω του διαδικτύου παρά μέσω της τηλεόρασης.

Ακριβότερη του αναμενόμενου η ελληνική διάσωση

Μεγαλύτερο από αυτό που υπολόγισαν φαίνεται πως είναι τελικά για τους επενδυτές το κόστος της ελληνικής διάσωσης κυρίως λόγο της επιδείνωσης των συνθηκών στις διεθνείς αγορές.

"Έξυπνη" κλειδαριά ανοίγει μόνο με... χειρονομίες!

Ερευνητές από την Ταϊβάν εφηύραν το "αόρατο" κλειδί, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν μια πόρτα απλώς κάνοντας μπροστά της χειρονομίες... Η ανακάλυψη κέρδισε το χρυσό βραβείο στην τετραήμερη διεθνή έκθεση "έξυπνης" τεχνολογίας στην Ταϊπέι.

Anonymous: "Εισβολή στη Wall Street" στις 10/10

Ραντεβού για τις 10 Οκτωβρίου με όσους χάκερς επιθυμούν να "εξαφανίσουν" το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το διαδίκτυο έδωσε η ομάδα των Anonymous, ως απάντηση στην οικονομική κρίση και ως τιμωρία για όσους την δημιούργησαν.

Μόσιαλος: Θα πάρουμε την 6η δόση

Την πεποίθηση ότι η 6η δόση του δανείου θα εκταμιευθεί εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η διατηρησιμότητα της διαχείρισης του χρέους εξαρτάται από τη φορολογική συνέπεια όλων.

Κουτρουμάνης: "Ανέφικτη" η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει για την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διότι κάτι τέτοιο είναι "ανέφικτο", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης.

Στα "χαρακώματα" για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων

"Πόλεμο" κήρυξαν τα συνδικάτα που αντιδρούν στην προωθούμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Φαρμακοποιοί, δικηγόροι και ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών και βυτιοφόρων προτίθενται να καταφύγουν σε κινητοποιήσεις και δράσεις κατά των κυβερνητικών αποφάσεων.

Έρχονται αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες

Γενναίες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από τις αρχές του 2012 επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με την προσδοκία να εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα άνω των 2,6 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος.Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση την Τρίτη του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος ανέφερε ότι "η νομοθεσία προβλέπει πάντα τη δυνατότητα προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών. Αυτό δεν έγινε πέρυσι γιατί η αγορά στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί και θέλουμε πάρα πολύ να βοηθήσουμε να λειτουργήσει η αγορά".

"Ψαλίδι" σε μισθούς και προνόμια της ΔΕΗ


Σημαντικές μειώσεις του μισθολογικού κόστους - με "κούρεμα" υπερωριών και παροχών - και κατάργηση μιας σειράς προνομίων επεξεργάζεται η διοίκηση της ΔΕΗ, με σκοπό τον εξορθολογισμό των δαπανών της επιχείρησης.Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των "Νέων", αυτά είνα τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης, την οποία προτίθεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ, στο πλαίσιο υπογραφής της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην Αθήνα για επενδύσεις ο Ρέσλερ

Με επενδυτικά σχέδια για την Ελλάδα ετοιμάζεται για την αυριανή διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Άδειασε τσέπες και γέμισε ταμεία η έκτακτη εισφορά


Μπορεί η έκτακτη εισφορά μετά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την αύξηση της ανεργίας να εκτίναξε τον οικογενειακό προϋπολογισμό στα ύψη και να άδειασε τις τσέπες των πολιτών, ωστόσο «γέμισε» τα κρατικά ταμεία.Λόγω της έκτακτης εισφοράς τον Σεπτέμβρη τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν κατά 10,65% και με τα κρατικά ταμεία ταμεία να μετρούν έσοδα ύψους 640 εκατ. ευρώ. Μόνο από το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Μέρκελ: Αναδιάρθρωση μόνο με πρωτογενές πλεόνασμα


Λίγες ώρες μετά από την κρίσιμη προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιεί για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας.

«Μπαράζ» υποβαθμίσεων «υπόσχεται» η Moody's


Φόρα πήρε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's μετά και την υποβάθμιση της Ιταλίας από Αa2 σε Α2 και απειλεί με υποβαθμίσεις όλες τις χώρες της ευρωζώνης με εξαίρεση τις ισχυρές οι οποίες έχουν ΑΑΑ αξιολόγηση.

Μείωση των ΜμΕ «βλέπει» η ΕΕ


Από το κακό στο χειρότερο «πηγαίνει» η οικονομία της χώρας με τις επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρομεσαίες να είναι οι πρώτες που πλήττονται πρώτες.