e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τέλη κυκλοφορίας ως 240 ευρώ ακριβότερα

Κι άλλη αύξηση...στα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστών καθώς το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των τελών κυκλοφορίας για το 2012. Το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για αυτοκίνητα και μηχανές θα βάλουν οι κάτοχοι τους καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αύξηση θα κυμαίνεται από 10% έως και 20%. Η επιβάρυνση θα ξεκινά από τα 2 ευρώ για τα «παπάκια» και θα φτάνει τα 240 ευρώ για ΙΧ μεγάλου κυβισμού.

"Όχι περιορισμός στην επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας"

Η ΟΛΜΕ ζητά την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης για τον περιορισμό της επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας. Σύμφωνα με ανακοίνωση : «Η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για το ''Νέο Λύκειο'' θα οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών και σε εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Μυτιληναίος: Σε εμπορική λειτουργία η 2η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βοιωτία

Σε λειτουργία τέθηκε από την περασμένη Παρασκευή η δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βοιωτία, από τις τρεις συνολικά, οι οποίες εντάσσονται στην πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου του τομέα ενέργειας του εισηγμένου Ομίλου Μυτιληναίος.

Αθώος δηλώνει ο Στρος-Καν στις καταγγελίες της καμαριέρας

Ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου


Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εμφανίστηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας αθώος στις κατηγορίες της καμαριέρας του Sofitel για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση.  

«Θα καταφέρει ο Παπανδρέου να ολοκληρώσει τη θητεία του»; Διερωτάται το Bloomberg

Για το τέλος μιας εποχής για την Ευρώπη, που έχει ως τελευταίο ηγέτη «επιζώντα» τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την «αποπομπή»¨λόγω εκλογών του Ζοζέ Σόκρατες κάνει λόγο το δημοσιογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα σε σημερινό του δημοσίευμα του Bloomberg τονίζεται πως μετά από την ήττα του Ζοζέ Σόκρατες, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός που παραμένει στη θέση του ηγέτη κράτους – μέλους της ευρωζώνης που έχει λάβει βοήθεια.

"Πίσω στο χείλος του γκρεμού η Ελλάδα"

Στο στόχαστρο του γερμανικού Spiegel Online μπαίνει για άλλη μια φορά η Ελλάδα, όπου σε ένα εκτενές άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα πίσω στο χείλος του γκρεμού», στο οποίο περιγράφει την κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου.

Ασκήθηκε το δικαiωμα προαίρεσης για την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom

Έσοδα 400 εκατ. ευρώ


Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η ελληνική κυβέρνηση άσκησε το δικαίωμα προαίρεσης για την πώληση του 10% του ΟΤΕ.

Το e-coli ανιχνεύεται σε ζώα και λαχανικά στη Θεσσαλία

Το εντεροαιμοραγικό κολοβακτηρίδιο E. Coli, ανιχνεύεται τόσο σε ζώα όσα και σε τρόφιμα στην Θεσσαλία, ενώ πριν δυο χρόνια καταγράφηκε μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε άνθρωπο, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, Χρίστο Χατζηχριστοδούλου, άρθρο του οποίου περιλαμβάνεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων).Ο επίκουρος καθηγητής απατώντας σε ερώτημα, σχετικό με το «ποια» είναι η επίπτωση των τροφιμογενών νοσημάτων, στην Ελλάδα, αναφέρεται σε έρευνα του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να τονίσει ότι στην Ελλάδα, υπάρχει «σοβαρό πρόβλημα υποδιάγνωσης και υποδήλωσης των τροφιμογενών νοσημάτων.

Μετά το ''Νησί'' έρχεται νέο best seller!

Με το πρώτο της μυθιστόρημά ''Το Νησί'' η Victoria Hislop πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Η τηλεοπτική του μεταφορά από το Mega τρέλανε τα μηχανάκια της AGB και αποτέλεσε την πλέον άρτια παραγωγή στην ελληνική τηλεόραση. Τώρα έρχεται η συνέχεια...

"Τειρεσίας" για τους κακοπληρωτές της ΔΕΗ

Μητρώο που θα καταγράφει όσους μετακινούνται από εταιρεία σε εταιρεία χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό, αλλά και όσους έχουν παράνομες συνδέσεις, πρόκειται να δημιουργηθεί, αφού στη ΔΕΗ έχουν δημιουργηθεί επισφάλειες ύψους 45 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2011.Διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο καταναλωτών που δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και επιλέγουν να μετακινηθούν σε άλλο πάροχο, όπου συνεχίζουν την ίδια τακτική.

"Η οικονομική κρίση της ευρωζώνης τελείωσε"

Φανερά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ μιλώντας σε οικονομική συνδιάσκεψη επισημαίνοντας ότι «η οικονομική κρίση της ευρωζώνης τελείωσε και τώρα οι χώρες-μέλη απολαμβάνουν μια ευρεία ανάκαμψη». Σύμφωνα με τον κ. Νουαγιέ υπάρχουν στον ορίζοντα όλο και πιο ευκρινή σημάδια που δείχνουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης προοδεύει.

"Ύστατη πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας"

Δίλημμα προς τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να πάρουν «από κοινού μια ύστατη πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας», ή να οδηγήσουν «άμεσα τη χώρα σε εκλογές με πραγματικές και όχι μυθιστορηματικές προγραμματικές ατζέντες για τη σωτηρία και την επανεκκίνηση της χώρας», θέτει με μακροσκελή δήλωσή του ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Ο βουλευτής τηρεί σχεδόν ίσες αποστάσεις από το κόμμα του και τη ΝΔ. Στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζει ότι «ο ηγετικός πυρήνας της κυβέρνησης αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης». Και την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εν μέσω χρεοκοπίας της χώρας νοιάζεται μόνο να κάνει ταμείο».

Στάση εργασίας την Πέμπτη 9 Ιουνίου εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για τους εργαζόμενους στην Αττική και το Νομό Θεσσαλονίκης αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν κατά τις ίδιες ώρες καθώς και σε όποιους Νομούς, πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Θησαυρός 32 εκατ. δολ. ανακαλύφθηκε σε κήπο

Tο χρηματιστήριο της τέχνης


Σε δημοπρασία το γλυπτό του Ολλανδού Adriaen de Vries
«Το έργο θεωρείται από τους εμπόρους τέχνης ότι θα καταρρίψει νέο ρεκόρ για την προ του 20ου αιώνα ευρωπαϊκή γλυπτική».Αντί 32 εκατ. δολαρίων αναμένεται να πουληθεί σε δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει ο οίκος Christie's στο Λονδίνο, τον Ιούλιο, ένα γλυπτό του Ολλανδού Adriaen de Vries. Και όμως, αυτός ο θησαυρός του 17ου αιώνα βρισκόταν στον κήπο ενός κάστρου της Β. Ευρώπης, χωρίς κανένας να γνωρίζει την απίστευτη αξία του.

Πληροφορίες «δείχνουν» στρατιωτικές διαστάσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Σύμφωνα με την ΙΑΕΑ


Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έλαβε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, νέες πληροφορίες που «φαίνεται να υποδηλώνουν την ύπαρξη» πιθανών στρατιωτικών διαστάσεων του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Μέχρι τα μέσα της εβδομαδας αναμένει το Βερολίνο το πόρισμα της τρόικας για την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία


Η Γερμανία αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας για την Ελλάδα στα μέσα της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος γερμανικής κυβέρνησης την Δευτέρα.«Η έκθεση της τρόικας δεν είναι έτοιμη ακόμη. Ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστεί στα μέσα της εβδομάδας», είπε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Σάιμπερτ, σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Ίδρυση εταιρείας παροχής φυσικού αερίου σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία εξήγγειλε ο Γ. Μανιάτης

Αλλαγή χωροθέτησης σε Θεσπρωτία


Την άμεση προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για την ίδρυση της εταιρίας διανομής φυσικού αερίου στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, καθώς και την αλλαγή χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στη Θεσπρωτία, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης. Η κατασκευή του σταθμού συμπίεσης, που αποτελεί τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (ITGI) προκάλεσε αντιδράσεις από τοπικούς παράγοντες οι οποίες συζητήθηκαν σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το Φεβρουάριο, με συμμετοχή βουλευτών από όλες τις παρατάξεις και φορέων της Ηπείρου.

"Έσχατη επιλογή" η αναδιάρθρωση

Στην περίπτωση αναδιάρθρωσης ή χρεοκοπίας οι επιπτώσεις για την εγχώρια αγορά θα είναι σφοδρές και για το λόγο αυτό η αναδιάρθρωση κρατικού χρέους θα πρέπει να αποτελεί «έσχατη» επιλογή δήλωσε σήμερα ο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Στην Αθήνα η Σεζάρια Εβόρα και η «διάδοχός» της, Λούρα

Τη Δευτέρα στο Λυκαβηττό


Ξανά στη χώρα μας η Σεζάρια Εβόρα, η οποία τη Δευτέρα δίνει συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού. Μαζί της στη σκηνή θα εμφανιστεί και η Λούρα, η τραγουδίστρια που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως «διάδοχο» της «ξυπόλυτης ντίβας».Με μουσικές επιρροές από την πατρίδα της, το Πράσινο Ακρωτήρι, αλλά και την παράδοση της Πορτογαλίας, της Βραζιλίας και της Κούβας, η Σεζάρια Εβόρα έχει ηχογραφήσει 14 συνολικά άλμπουμ, για τα οποία έχει διακριθεί με σημαντικά διεθνή βραβεία.

Nέο φάρμακο κατά του καρκίνου

Μια νέου τύπου φαρμακευτική θεραπεία, που χρησιμοποιεί το φως για να "σημαδέψει" με μεγαλύτερη ακρίβεια τα καρκινικά κύτταρα, αναπτύσσεται από Βρετανούς επιστήμονες. Η νέα μέθοδος επιτρέπει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην θεραπεία των όγκων και λιγότερες παρενέργειες, καθώς πλήττονται λιγότερο τα υγιή κύτταρα.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χουλ, με επικεφαλής τον δρα Ρος Μπόιλ του τμήματος Χημείας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο φαρμακευτικό περιοδικό "Molecular Pharmaceutics" της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", δημιούργησαν ένα φάρμακο, "πακέτο" με χημικά μόρια ευαίσθητα στο φως, τα οποία κατευθύνονται γύρω από τα καρκινικά κύτταρα. Όταν λάμψει το φως μέσω του όγκου τότε τα μόρια ενεργοποιούνται και σκοτώνουν τον όγκο.

Απώλεια του οικονομικού αυτεξουσίου της χώρας, καταγγέλλει η ΕΣΕΕ

Κάνει λόγο για εισπρακτικά μέτρα πανικού


Πλήρη απώλεια του οικονομικού αυτεξουσίου της χώρας χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τις απαιτήσεις που προβάλλει η τρόικα σχετικά με τη σύναψη ενός επιπλέον δανείου.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δέσμη μέτρων σκληρής λιτότητας μέχρι το 2015 που συμφωνήθηκε με την τρόικα, επαναλαμβάνει επίμονα τα λάθη και τις αστοχίες του Μνημονίου 1, επιτίθεται φορολογικά με εισπρακτικά μέτρα πανικού, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει το ελληνικό πρόβλημα με μια ψυχρή «λογιστική προσέγγιση».

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις χθεσινές συγκεντρώσεις

Αρκετά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν σήμερα αναφορά στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, πισημαίνοντας ότι χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ξεκινά σήμερα εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Πτώση στις τιμές λαχανικών και φρούτων τον Μάιο

Μείωση της τάξης του 6,5% κατά μέσο όρο κατέγραψαν οι τιμές των λαχανικών και φρούτων, ενώ σταθερές παραμένουν οι τιμές των κρεάτων το Μάιο 2011 σε σχέση με το Μάιο του 2010 όταν και ο συντελεστής ΦΠΑ ήταν σε πιο χαμηλά επίπεδα κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Οι τιμές στα εποχιακά οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν το Μάιο πτώση 6,5% κατά μέσο όρο στις Δημοτικές Αγορές, 2%, στις Λαϊκές Αγορές και 1,9% στα Σούπερ Μάρκετ, σε σχέση με το Μάιο του 2010. Αντίστοιχα, τα κρέατα παρουσιάζουν πτώση κατά μέσο όρο 0,5 % σε σχέση με πέρυσι στα σούπερ μάρκετ και 0,2% στις Δημοτικές Αγορές.

"Φρένο" για τις επιχειρήσεις η γραφειοκρατία

Έρευνα για την Γραφειοκρατία του Δημοσίου στις Συναλλαγές των Επιχειρήσεων πραγματοποίησε το ΚΕΜΕ ΕΒΕΑ μέσω της ιστοσελίδας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, από όπου προέκυψε το συμπέρασμα ότι οι υπάρχουσες γραφειοκρατικές διαδικασίες εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους κρατικούς φορείς.

Αβεβαιότητα και δυσαρέσκεια οδηγούν σε επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Η έρευνα του ΙΟΒΕ


Στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα (74 μονάδες) παρέμεινε το Μάιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, έπειτα από ένα δίμηνο πτώσης, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).Μεικτό είναι το κλίμα στους επιμέρους τομείς της οικονομίας:

Σε προσωρινή αργία ο Ψωμιάδης

Υπεγράφη το μεσημέρι από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιο Σώκο, η απόφαση, με την οποία τίθεται σε αργία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά την απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκαζε σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απόφαση εστάλη ήδη στην Περιφέρεια και αναμένονται οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά του κ. Ψωμιάδη.

"Χαμηλές πτήσεις" στα κέρδη των αερομεταφορέων

Κατά το ήμισυ μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των αεροπορικών εταιριών το 2011 η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), λόγω των αυξημένων τιμών του πετρελαίου, των προβλημάτων στον αραβικό κόσμο, και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Γερμανικές τράπεζες No1 κάτοχοι κρατικών ομολόγων

Στα χέρια των γερμανικών τραπεζών βρίσκεται το μεγαλύτερο μερίδιο των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) να υπολογίζει την έκθεσή τους στα 22,7 δισ. δολάρια.Στα χαρτοφυλάκια των γαλλικών τραπεζών βρίσκονται ελληνικά ομόλογα αξίας 15 δισ. δολαρίων, όμως, η συνολική έκθεσή τους στην Ελλάδα ανεβαίνει στα 56,7 δισ. δολάρια εάν συνυπολογιστούν και τα σχεδόν 40 δισ. που έχουν δανείσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσω των ελληνικών θυγατρικών τους.

Στα 86,8 δισ. ευρώ μειώθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ τον Απρίλιο

Υποχωρεί η εξάρτηση


Περαιτέρω μείωση παρουσίασε ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος την Δευτέρα.Συγκεκριμένα, τα δάνεια σε ευρώ προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ζώνης ευρώ σχετιζόμενα με πράξεις νομισματικής πολιτικής μειώθηκαν κατά 1,3% στα 86,8 δισ. ευρώ, από 87,9 δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου.

Τις ποινές τους αναμένουν 500 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Οι υποθέσεις τελεσιδίκησαν


Λίστα με τα ονόματα 500 επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική Δικαιοσύνη, απέστειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στους φορείς του Δημοσίου για την επιβολή πειθαρχικών ποινών.Οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, όπως η υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, η πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων και ο παράνομος χρηματισμός, δεν θα υποστούν -μετά και την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας- μόνο πειθαρχικές διώξεις.

Θετικοί στον πυρηνικό σταθμό Μπέλενε οι Βούλγαροι

Υπέρ της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στην πόλη Μπέλενε είναι το 64% των Βούλγαρων, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων "Afis Agency". Το 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η καταστροφή στην πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα στην Ιαπωνία δεν επηρέασε τη γνώμη του για το θέμα, το 37% δήλωσε ότι του δημιούργησε αμφιβολίες και το 11% ότι επιβεβαίωσε την άποψή του.

Με υποβάθμιση απειλεί την Τουρκία η Moody's

Ένα βήμα πριν την υποβάθμιση είναι Τουρκία, εάν η χώρα βρει δυσκολίες στη χρηματοδότηση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's, ενώ καλεί την κυβέρνηση να «μαζέψει» τον προϋπολογισμό μετά από τις εκλογές της Κυριακής. Παρά την πρόοδο της χώρας στη βελτίωση της δημοσιονομικής της θέσης, «τα σημαντικά ευάλωτα σημεία της Τουρκίας, όπως το μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και η εξάρτησή της από τις επενδυτές ροές για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος, καθιστούν τα πολύ ισχυρά δημοσιονομικά θεμελιώδη, ακόμη πιο σημαντικά», αναφέρει η Moody's.

Ενισχύεται το ευρώ εν αναμονή της πέμπτης δόσης

Στα 1,4659 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, έφτασε το πρωί η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ενώ στη συνέχεια υποχώρησε ελαφρά. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ, το ευρώ ενισχύθηκε από την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, ενώ ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η ισοτιμία του ευρώ μπορεί να φθάσει και το επίπεδο των 1,50 δολαρίων τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της αύξησης της διαφοράς μεταξύ των επιτοκίων των δύο νομισμάτων.

Λιγότερες οι απολύσεις στη Ναυτιλία

Αισιόδοξα αποτελέσματα εμφανίζει η έρευνα «Cost Reduction & Engagement», της Aon Hewitt, για την εργασιακή αγορά στο Ναυτιλιακό κλάδο, σχετικά με την περικοπή δαπανών και τη δέσμευση των εργαζομένων, με τις εταιρίες να προβαίνουν σε λιγότερες ενέργειες μείωσης του εργασιακού κόστους και να επικεντρώνονται στη διακράτηση των εργαζομένων. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος περικοπής δαπανών των ναυτιλιακών εταιρειών είναι η μείωση προσλήψεων, ο περιορισμός των προαγωγών, και οι περικοπές των ετήσιων bonuses, ενώ οι απολύσεις πραγματοποιούνται σε χαμηλότερο ποσοστό συγκριτικά με τη Γενική Αγορά.

Κρίσιμη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Υπό την πίεση των αντιδράσεων


Υπό την πίεση των αντιδράσεων για τα νέα μέτρα, συνεδριάζει το μεσημέρι άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει ξεκάθαρη στάση από τους υπουργούς του, προκειμένου η κυβέρνηση να πάει συντεταγμένη στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο και την ψήφιση του.

Φορο-κεραμίδα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου του ΦΑΠ

ΦΑΠ-α στα ακίνητα


Πρόσθετες επιβαρύνσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να προκαλέσει η μείωση του αφορολόγητου ορίου για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, που σήμερα είναι 400.000 ευρώ για ατομική περιουσία. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη που έγινε την Κυριακή εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες του πακέτου των φορολογικών μέτρων, ενόψει της συνεδρίασης του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου την Δευτέρα.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Στρος-Καν για να δηλώσει «αθώος»

Αντιμέτωπος με πολυετή κάθειρξη


Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, που είδε την καριέρα του και το πολιτικό του μέλλον να καταστρέφονται μετά την καταγγελία της καμαριέρας του Sofitel για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση.Ο Στρος-Καν, ο οποίος εάν κριθεί ένοχος στις εις βάρος του κατηγορίες αντιμετωπίζει κάθειρξη ώς και 25 χρόνια, αναμένεται να δηλώσει αθώος.

Ποικίλες εκδηλώσεις από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το Βυζάντιο μετακομίζει στους Δελφούς


«Το Βυζάντιο στην ιστορική του συνέχεια» είναι το θέμα του διεθνούς συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Δελφούς, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το οποίο ξεκινά στις 28 Ιουνίου, διοργανώνεται για 17η χρονιά και θα διαρκέσει έναν μήνα.

"Στα 433 εκατ. ευρώ τα έσοδα από ασφαλιστικά ταμεία"

Περίπου 433 εκατ. ευρώ έχουν εξοικονομηθεί από τα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία -ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ-, στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2011, από τους ελέγχους, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη νέα τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού εργασίας Λούκας Κατσέλη.

Νευρικότητα στο ΧΑΑ

Με οριακές απώλειες ξεκίνησαν οι συναλλαγές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.