e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ D€ALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Οι ζυμώσεις για Εθνική και Ταχυδρομικό.
Κωδικός: Ανταλλαγή μετοχών.
Πώς θα δημιουργηθεί ο μεγάλος κρατικός πυλώνας.
Πώς η ΕΤΕ μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να προχωρήσει.

Η αποκωδικοποίηση των θέσεων Ταμβακάκη, η κλειστή σύσκεψη και η κυβερνητική αποδοχή.
Ποιες προτάσεις επεξεργάζεται το ΤΤ για ΤBank και Attica Bank.

Εθνική-Τ.Τ: Κωδικός ανταλλαγή μετοχών




Διαβάστε στην Deal news



Πως θα δημιουργηθεί ο μεγάλος κρατικός πυλώνας. Ο άξονας της ανταλλαγής μετόχων και οι ζυμώσεις που γίνονται για Εθνική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Πως μπορεί να προχωρήσει η ΕΤΕ μετά την αυξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
Η αποκωδικοποίση των θέσεων Ταμβακάκη, η κλειστή σύσκεψη και η κυβερνητική αποδοχή.
Ποιες προτάσεις επεξεργάζεται το Τ.Τ. για Τ.Bank και Attica Bank. Τι συμβαίνει με Πειραιώς και Marfin.

Τι γράφουν τα ξένα μέσα για τα επεισόδια στην Ακρόπολη

Τα επεισόδια σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο από τους ανταποκριτές των ξένων ειδησεογραφικών δικτύων, οι οποίοι πήγαν στην Ακρόπολη για να καλύψουν το θέμα. Όπως μετέδωσε το SkyNews, «οι συμπλοκές, μάρτυρες των οποίων έγιναν έκπληκτοι τουρίστες, ξέσπασαν όταν η αστυνομία μπήκε στο χώρο από παράπλευρη είσοδο». Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται ακόμη στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και συνοδεύει το θέμα με φωτορεπορτάζ από διαδηλώσεις.

Η επιστροφή στις αγορές

 

Διαβάστε στην Deal news



Πότε θα επιστρέψουμε στις αγορές; Τι εκτιμούν και πως τοποθετούνται τώρα η Moody΄s η Standard & Poor΄s και η Fitch. Οι μυστικές διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον, το παζάρι και τα τρία σενάρια. Η θέση της κυβέρνησης και γιατί πρέπει να αισιοδοξούμε. Το κρίσιμο 2011.

Από μηδενική βάση το γήπεδο!

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Παναθηναικός γνωστοποίησε ότι εξετάζει το θέμα του νέου γηπέδου από μηδενική βάση.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι υπεγράφη σήμερα η εξώδικη δήλωση - καταγγελία προς τον Δήμο Αθηναίων, καταγγέλλοντας το μεταξύ μας από 26-02-2008 ιδιωτικό συμφωνητικό.Προς αποφυγή εντυπώσεων και επειδή δεν επιθυμούμε την ανάμειξή μας στο διεξαγόμενο προεκλογικό αγώνα, διευκρινίζουμε ότι δεν έχουμε καμία προσωπική αιτίαση κατά του Δημάρχου, κ. Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος παρέλαβε ένα σχεδιασμό που δεν είχε ο ίδιος αποφασίσει και προσπάθησε ειλικρινά να υλοποιήσει.

Τι να προσέχουμε με το πετρέλαιο θέρμανσης

Ελέγχους για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, τις παραδόσεις, τους μετρητές και τα παραστατικά διακίνησης που πρέπει να έχουν τα βυτιοφόρα ξεκινούν την Παρασκευή κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τι πρέπει να προσέχουμε.Οι μεταπωλητές έχουν δεσμευτεί για συγκράτηση της τιμής στα 67 λεπτά το λίτρο. Το υπουργείο καλεί τους καναλωτές:

Οι εντολές του Μιταλ



Διαβάστε στην Deal news



Ο βασιλιάς του χαλκού, ο Ινδός μεγιστάνας Λακσμι Μιτάλ με την πολυεθνική στο Βόλο. Οι εντολές που έδωσε εν μέσω κρίσεις για τις θυγατρικές του εταιρίες και τι «έρχεται» στο εργοστάσιο του στην Ελλάδα.

Μεγάλη επιχείρηση της Ίντερπολ για πλαστά φάρμακα

Η Ιντερπόλ κατέσχεσε περισσότερες από ένα εκατομμύριο κάψουλες πλαστών φαρμάκων που πωλούνταν στο Ίντερνετ και προχώρησε στη σύλληψη 76 ανθρώπων στη διάρκεια επιχείρησής της που διήρκεσε μία εβδομάδα και έγινε σε 45 από τις χώρες μέλη της.

Διαπραγματεύσεις για τα Atlantic


Διαβάστε στην Deal news



Τι σχεδιάζουν τώρα τα Atlantic; Παρά την κρίση τον εμφύλιο και παρά το άρθρο 99 οι πληροφορίες μιλάνε για συζητήσεις με αλυσίδα τροφίμων της Βορείου Ελλάδος. Ο Μιχάλης Αποστόλου δίνει τη μεγάλη μάχη.

To 2018 θα λειτουργεί πλήρως ο South Stream, εκτιμά η Gazprom


Τέλος 2015 το πρώτο τμήμα


Στις 30 Δεκεμβρίου του 2015 σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το πρώτο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream η Gazprom, σύμφωνα με την οποία ο αγωγός θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το 2018.Μέσω του πρώτου τμήματος του αγωγού, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2015, θα μεταφέρεται ρωσικό φυσικό αέριο στη Βουλγαρία, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος της Gazprom την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι έχουν προβλεφθεί συνολικά τέσσερα τμήματα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πιέσεις για νέα διόδια


Διαβάστε στην Deal news



Έρχεται νέα αύξηση των διοδίων ή θα εγκατασταθούν και νέοι σταθμοί; Οι πιέσεις των κατασκευαστών-διαχειριστών των αυτοκινητοδρόμων προς το υπουργείο μετά τη μείωση των διελεύσεων κατά 10%.

Ο Φέσσας και τα ΕΛΤΑ



Διαβάστε στην Deal news


Θόδωρος Φέσσας. Τι συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ;
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων και τι συμβαίνει στο παρασκήνιο για την ιδιωτικοποίηση των Ταχυδρομείων. Ο ρόλος του υπουργού Ρέππα και γιατί έρχεται σε διάσταση με τον Παπακωνσταντίνου που προτιμά ξένους επενδυτές.

Διαγωνισμός σιέστας στην Ισπανία

Παίρνουν τα μαξιλάρια τους ή τα χνουδωτά αρκουδάκια, ό,τι προτιμά ο καθένας για τον ύπνο, και οδεύουν προς το εμπορικό κέντρο όπου τους περιμένουν οι μπλε καναπέδες, σε προάστιο της Μαδρίτης. Οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται σε ομάδες των πέντε ατόμων και ξαπλώνουν. Έχουν στη διάθεσή τους 20 λεπτά και σε αυτά θα πρέπει να πάρουν τον παραδοσιακό μεσημεριανό υπνάκο που έχει ταυτιστεί με τους Ισπανούς. Μέλος της επιτροπής που διοργανώνει τον διαγωνισμό μετρά με χρονόμετρο πόση ώρα ακριβώς κοιμούνται οι συμμετέχοντες.

Έρχονται Ισραηλινά Κεφάλαια

Διαβάστε στην Deal news

 Το Plaza Piraeus «φέρνει» νέα Ισραηλινά Κεφάλαια. Η συμφωνία της Helios με τους Κινέζους για το “Mall” και ο ρόλος Παμπούκη. Τα συγκοινωνούντα δοχεία και ο ρόλος Παμπούκη.

Γενική 24ωρη απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου κήρυξε η ΓΣΕΕ


Κατά των μέτρων του μνημονίου


Η ΓΣΕΕ με απόφαση της ολομέλειας της διοίκησης κήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου κατά των «σκληρών και άδικων μέτρων του μνημονίου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.Για την ίδια ημέρα προγραμματίζει και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.

Το 51% της Telekom Srbija πουλά η σερβική κυβέρνηση


Πιθανή πώληση του μεριδίου του ΟΤΕ


Επίσημα ανακοίνωσε την Πέμπτη η σερβική κυβέρνηση την πρόθεσή της να πουλήσει πλειοψηφικό ποσοστό 51% του κρατικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Telekom Srbija, το 80% της οποίας ελέγχεται από το σερβικό Δημόσιο και το 20% από τον ΟΤΕ.

Μειωμένος ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ υποχώρησε κατά 1,7% στα τέλη Σεπτεμβρίου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Τα δάνεια σε ευρώ προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ζώνης ευρώ σχετιζόμενα με πράξεις νομισματικής πολιτικής διαμορφώθηκαν στα 94,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, συγκριτικά με 95,9 δισ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ρευστοποιήσεις οδήγησαν το ΧΑ σε πτώση 2,52%

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν μέρους των σημαντικών κερδών των προηγούμενων ημερών.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.541,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,52%.

Σύστημα αυτόματων κυρώσεων ζητούν οι Γερμανοί

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ κάλεσε την ΕΕ να υιοθετήσει "ένα σύστημα αυτόματων κυρώσεων" για να αποφύγει μια νέα εκτόξευση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στη ζώνη του ευρώ.Περισσότερο από έναν πολιτικό μηχανισμό κυρώσεων, "θα ήταν προτιμότερο να έχουμε ένα σύστημα αυτόματων κυρώσεων" για τα κράτη που δεν σέβονται τα κριτήρια του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σημείωσε σε ομιλία του στο Βερολίνο.

Αύξηση κίνησης αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους επιδιώκει η κυβέρνηση

Το στοίχημα της προσγείωσης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους στους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμούς θέλει να κερδίσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα ειδική σύσκεψη. Παρουσία του υφυπουργού, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με εκπροσώπους 18 αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και τους περιφερειάρχες των τουριστικών περιοχών προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ευρύτερο δίκτυο αεροπορικής κάλυψης που θα μεταφέρει επισκέπτες στη χώρα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

"Μαχαίρι" στο ψωμί εάν αυξηθεί η τιμή

Καμία αύξηση δεν θα επιβληθεί στην τιμή του ψωμιού, υπό την προϋπόθεση, όμως, πως δεν θα καταγραφούν άλλες ανατιμήσεις σε άλευρα και ΦΠΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας (ΟΑΕ), Μιχάλης Μούσιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Άλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι πέντε στους δέκα καταναλωτές κρίνουν πως το προϊόν είναι ήδη ακριβό, ενώ ποσοστό 46,9% των ερωτηθέντων, δηλώνει, πως σε ενδεχόμενη άνοδο του κόστους του, θα προβεί στον περιορισμό της κατανάλωσής του.

Άνοδος 0,95% του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,95% και διαμορφώνεται στα1,4096 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 114,330 γιεν, στο 0,8785 με τη Στερλίνα και στο 1,3375 με το Ελβετικό Φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,71% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 81,175 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,6036 με τη Στερλίνα και στο 0,9492 με το Ελβετικό φράγκο.

Διατηρούν οι ΗΠΑ τον συναγερμό για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη



Σε ισχύ η ταξιδιωτική οδηγία


Σε ισχύ παραμένει η προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικό με το ενδεχόμενο εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο συντονιστής του Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει ότι η φερόμενη τρομοκρατική συνωμοσία παραμένει «ενεργή» και δεν ανακαλείται η ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδοθεί για τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Οικονομία κάνουν και οι βασιλείς

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ματαίωσε την δεξίωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πριν από τα Χριστούγεννα, λόγω της οικονομικής κρίσης.Κρίνοντας ότι θα ήταν άτοπο να γίνει σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς, η βασιλική οικογένεια πιστεύει ότι η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, τα έξοδα για την οποία καταβάλλει η ίδια η Βασίλισσα και γίνεται συνήθως κάθε δύο χρόνια, δεν αρμόζει στη σημερινή δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Η διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά το κρίσιμο στοίχημα μετά την αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ


Προκλήσεις για τις τράπεζες εν μέσω βαθιάς ύφεσης


Το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς, όπως αυτό φάνηκε στην επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμάται ότι σταδιακά θα επιτρέψει τόσο στην ΕΤΕ όσο και γενικότερα στις ελληνικές τράπεζες να διοχετεύσουν την τόσο αναγκαία ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της εξόδου από την ύφεση και της επιστροφής σε τροχιά ανάπτυξης.Η λειτουργία της διατραπεζικής αγοράς τους τελευταίους μήνες, λόγω της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα, έχει κλείσει για τις τράπεζες και σε συνδυασμό με τις διαρροές καταθέσεων προς το εξωτερικό -οι οποίες σταμάτησαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο- έχει δημιουργήσει σοβαρό θέμα ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Χρυσοχοΐδης προς πολυεθνικές: Ρίξτε τις τιμές


Υπερτιμολογήσεις έως 30% στην Ελλάδα

Να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους κάλεσε τις πολυεθνικές εταιρείες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.Κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης μεταξύ των εξαγωγέων, ο υπουργός σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι στην αγορά της Ελλάδας υπερτιμολογούνται προϊόντα μέχρι και 30% σε σχέση με την τιμή πώλησής τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη δίνη της κρίσης η αγορά αυτοκινήτου, αυξάνονται τα λουκέτα και οι απολύσεις


«Βουτιά» 65% στις πωλήσεις από το 2008


Απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο αυτοκινήτου, που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν τις 25.000 μέχρι το τέλος του 2010 (από το 2008), καθώς και λουκέτο σε 2.500 επιχειρήσεις, θα είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και των πολιτικών που ακολουθούνται από την κυβέρνηση στον κλάδο, όπως λέει ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος.Αυτό αναφέρθηκε την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ).

Μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ζητούν οι εστιάτορες


Φοβούνται το ... λουκέτο

Να δοθεί μία μεταβατική περίοδος για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης προκειμένου να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση η ΓΣΕΒΕΕ και η ΠΟΕΣΕ, επικαλούμενες το σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο του μέτρου στις επιχειρήσεις τους.Όπως αναφέρουν, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταγράψει τους προηγούμενους μήνες μία σημαντική πτώση του τζίρου τους (σχεδόν 30%) ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η μείωση του τζίρου, όπως τονίζουν, τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Αποφασισμένος για «καθαρούς κανόνες» στις σχέσεις επιχειρηματιών και Πολιτείας δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου



«Μήτρα διαφθοράς» η πολυνομία


Αποφασισμένος να πατάξει τη γραφειοκρατία την πολυνομία και τις νοοτροπίες του παρελθόντος που έχουν καταστήσει υπηρεσίες του δημοσίου σε «κλειστά μαγαζάκια» και «φέουδα», λειτουργώντας ως «μήτρα διαφθοράς», δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, από το βήμα της ανοικτής συζήτησης των εξαγωγέων στην Αθήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη αιφνιδιαστικά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο κύκλου επαφών με τους εξαγωγείς όλης της χώρας, ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι οι εξαγωγείς, παρά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, έχουν καταφέρει να αποτελέσουν με αξιοπιστία και συνέπεια αυτό που πρέπει να είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα, δηλαδή δημιουργική, τολμηρή και αποτελεσματική, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Oσοι αγαπάνε δεν... πονάνε!

Ο έρωτας μπορεί να δράσει ως ισχυρό αναλγητικό, εξίσου αποτελεσματικό με τα φάρμακα κατά του πόνου που πουλάνε τα φαρμακεία, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Ο έρωτας έχει τραγουδηθεί για πολλά πράγματα, όμως η αναλγητική δράση του είχε τώρα περάσει σχετικά ως απαρατήρητη. Η νέα μελέτη, από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Βιολογίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με ψυχολόγους του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY) δείχνει ότι η ρομαντική αγάπη καθιστά πιο υποφερτό τον σωματικό πόνο.

Πάνω από 150 εκ. ευρώ η περίθαλψη μη νόμιμων μεταναστών

Περισσότερα από 150 εκ. ευρώ κοστίζει, βάσει υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, η δωρεάν περίθαλψη μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής, το ποσό πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που έχει προκύψει και δεν μπορεί να διαπιστωθεί από πού προέρχεται.Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδ. Γεωργιάδη, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η πρόβλεψη για το 2010 είναι πως οι δαπάνες των νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ -εξ αυτών- τα 400 εκ. είναι «αγνώστου προελεύσεως».

Αυξήθηκε ο τζίρος των σουπερμάρκετ τον Αύγουστο

Μετά από έξι συνεχόμενους μήνες πτώσης, τον περασμένο Αύγουστο ο τζίρος των ελληνικών σουπερμάρκετ κινήθηκε εκ νέου ανοδικά. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας μετρήσεων αγοράς IRI, τα έσοδα των σουπερμάρκετ τον Αύγουστο ήταν αυξημένα, σε σύγκριση με εκείνα του Ιουλίου του 2009, κατά 5,1%.

ΟΔΔΗΧ: Συμπληρωματικές προσφορές 301,295 εκατ. ευρώ

Μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατ. ευρώ έγιναν δεκτές για τα έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων, που δημοπρατήθηκαν στις 12 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.

Η απόφαση της Eurostar να επιλέξει τη Siemens, "άκυρη και ως μη γενομένη"

Ο γάλλος υπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Eurostar να παραγγείλει τρένα μεγάλης ταχύτητας στον γερμανικό όμιλο Siemens, εις βάρος της γαλλικής ανταγωνιστικής εταιρείας Alstom, είναι "άκυρη" και ως "μη γενομένη".Η γαλλική κυβέρνηση αμφισβητεί την επιλογή της Eurostar για βαγόνια του ομίλου Siemens διότι δεν συμφωνούν με τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν σήμερα τη διάσχιση της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη.

Σύγκρουση μεταξύ αστεροειδών κατέγραψε για πρώτη φορά το Hubble



Κοσμικό μπιλιάρδο


Ένα μακρόστενο σύννεφο σκόνης που φωτογράφισε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble πέρα από την τροχιά του Άρη είναι πιθανώς τα απομεινάρια μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης ανάμεσα σε αστεροειδείς. Η μελέτη των συντριμμιών ίσως βοηθήσει τώρα τους επιστήμονες να καταλάβουν από πού προέρχεται η σκόνη του Ηλιακού Συστήματος.Το αντικείμενο P/2010 A2, διαμέτρου 120 μέτρων, εντοπίστηκε στη ζώνη των αστεροειδών, μια δεξαμενή εκατομμυρίων διαστημικών βράχων ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση των επεισοδίων στην Ακρόπολη



Με αναφορές στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας


Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων που έκαναν, προκειμένου να αναγκάσουν τους συμβασιούχους να αποχωρήσουν από το χώρο.

Αναβολή για τις 2 Φεβρουαρίου η δίκη Βοσκόπουλου

Για τις 2 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Ζ' Μονομελές πλημμελειοδικείο η δίκη του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου που κατηγορείται για φοροδιαφυγή.

Σε «κατάλληλο» επίπεδο βρίσκονται τα επιτόκια, λέει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα


Διχασμένη η ΕΚΤ γα τις αγορές κρατικών ομολόγων


Τα επιτόκια στην ευρωζώνη είναι σε «κατάλληλο» επίπεδο, αναφέρει η ΕΚΤ στο τελευταίο μηνιαίο της δελτίο, καταδεικνύνοντας ότι δεν πρόκεται να αυξήσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.Το Εκτελεστικό Συμβούλιο συνεχίζει να έχει την άποψη ότι τα τρέχοντα επιτόκια της ΕΚΤ είναι κατάλληλα, αναφέρεται στο δελτίο, απόψεις που είχε εκφράσει και ίδιος ο κ. Τρισέ στις 7 Οκτωβρίου.

Περπάτημα κατά του Αλτσχάιμερ




Το Αλτσχάιμερ πλήττει περισσότερους από 26 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
 
Το περπάτημα, τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα την εβδομάδα, μπορεί να αποτελέσει μέσο πρόληψης κατά της άνοιας, ανακοίνωσαν χθες αμερικανοί επιστήμονες.

Επί του νομοσχεδίου για τα δημόσια έργα θα ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας


Ζήτησε τη σύγκλησή της ο Δ.Ρέππας


Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, εν όψει της θεσμοθέτησης νέου πλαισίου για το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων και μελετών.Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ρέππας, ο τομέας αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για τη διασφάλιση της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της αποτελεσματικής διαχείρισης των δημοσίων πόρων.

Στο 12% ανήλθε η ανεργία τον Ιούλιο


Στο 13,3% η ανεργία στην Αττική

Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο 2010 ανήλθε σε 12%, έναντι 9,6% τον Ιούλιο 2009 και 11,6% το Ιούνιο 2010.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.439.296 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 607.035 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.261.458 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 52.866 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 (μείωση 1,2%) και αυξήθηκαν κατά 9.473 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 (αύξηση 0,21%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.328 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 (αύξηση 27,3%) και κατά 24.671 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 (αύξηση 4,2%).