e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Αυτό είναι το νέο μνημόνιο.
Οι εντολές της τρόικα για απολύσεις, λουκέτα και «ψαλίδι».
Αποκλειστικό ντοκουμέντο, απόσπασμα από την έκθεση για τις αποκρατικοποιήσεις.
ΟΤΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΕΥΑΘ, Ακίνητα.
Το χρονοδιάγραμμα και η αποτίμησή τους.
Πού πιέζεται και πού συναινεί η κυβέρνηση.


Οι δύο λίστες που βάζουν φωτιά.
Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.
Περικοπές επιδομάτων, μειώσεις συντάξεων.
Νέοι φόροι και αύξηση της έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων.
Αυθαίρετα και καταπατήσεις.

Το 5% της Eurobank θέλει η PNB Paribas


Διαβάστε στην Deal news


 Η PNB Paribas φλερτάρει με τον Λάτση και την Eurobank αλλά ξεκαθαρίζει «Αν δεν δέχεστε θα πάρουμε το 5% της Alpha.
Συζητήσεις της Eurobank και με την Εθνική αλλά σε αδιέξοδο.
Το μυστικό τηλεφώνημα του μεγαλοτραπεζίτη από τη Γενεύη με τον γάλλο που «βλέπει» Ελλάδα. Τι σκέφτεται ο Λάτσης και ο ρόλος Νανόπουλου και Καραμούζη.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.Οι καταθέσεις και τα υπομνήματα για τα υποβρύχια

 

Διαβάστε στην Deal news

 Αποκλειστικό. Όλες οι καταθέσεις και τα υπομνήματα στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για τα υποβρύχια. Τι είπαν για τον Άκη τα «ορφανά» εκατομμύρια και τι μίζες, οι επιχειρηματίες, ο φερόμενος ταμίας του πρώην υπουργού και οι δημοσιογράφοι. Ο Χατζηνικολάου μιλάει για βαθύ λαρύγγι μέσα στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου.




Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Οι απολύσεις, οι περικοπές και τα λουκέτα

  

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο
Διαβάστε στην Deal news


 Αυτό είναι το νέο μνημόνιο. Οι εντολές που έδωσε τη Τρόικα και οι τελικές αποφάσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που φτάνει στη Βουλή. Τα λουκέτα, οι απολύσεις , οι περικοπές. Πού θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός. Ποια επιδόματα κόβονται. Τι έρχεται για τις συντάξεις, τα αυθαίρετα και τις καταπατήσεις. Οι νέοι φόροι και η αύξηση της έκτακτης εισφοράς.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Ντοκουμέντο. Οι εντολές της τρόικα για τις αποκρατικοποιήσεις

 
Διαβάστε στην Deal news




Η Deal αποκαλύπτει ένα μοναδικό ντοκουμέντο της Τρόικα για τις αποκρατικοποιήσεις. Τι γράφουν για ΟΤΕ, Ταχυδρομικό, ΟΛΠ, ΕΥΑΘ και Ακίνητα. Το χρονοδιάγραμμα και η αποτίμηση όλων των φιλέτων που βγαίνουν στο σφυρί.
Που πιέζεται και που συμφωνεί η κυβέρνηση.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Τα σενάρια για το ελληνικό χρέος

 

Διαβάστε στην Deal news




 Τα τρία σενάρια για το ελληνικό χρέος και οι πιθανότητες τους.
Μόνιμος μηχανισμός – εθελοντική αναδιάρθρωση – συμπληρωματικό δάνειο. Τι πιθανότητες έχουν. Ποιος υποστηρίζει τι και ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.
Ακόμα. Πως πληρώθηκαν τα ομόλογα την Τετάρτη και η αγωνία για τον Σεπτέμβριο.




Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Ντομινίκ Στρος Καν Πως την έστησαν στο σοσιαλιστή της σαμπάνιας

 

Διαβάστε στην Deal news

 
Ντομινίκ Στρος Καν. Όλη η ιστορία του ανθρώπου που καταστράφηκε από μια καμαρίερα. Το πάθος του με τις γυναίκες και η πρόβλεψη του ότι θα του τη στήσουν, γιατί είχε λατρεία στα θηλυκά, στο χρήμα και ήταν Εβραίος.
Όλες οι καταγγελίες εναντίον του, τα ερωτηματικά που δείχνουν «συνωμοσία» και τι έρχεται την επόμενη μέρα στο ΔΝΤ.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Απολύσεις στη ΦΑΓΕ

 

Διαβάστε στην Deal news

 Γιάννης Φιλίππου : Έξω πάμε καλά εδώ τι γίνεται;
- Τα λάθη που έφεραν την υποχώρηση της ΦΑΓΕ στην αγορά
- Οι αυξήσεις τιμών και οι απωλήσεις των 156 υπαλλήλων
- Τα σενάρια πώληση και εσωτερικές διαμάχες


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Δεν αποχωρεί από τα Media ο Π. Κυριακίδης


Οι σχέσεις του με τον Λ. Λαυρεντιάδη και οι φήμες περί αποχώρησης από τα Media



Το πραγματικά δυσάρεστο τοπίο που δημιουργείται και στα media λόγω της κρίσης και της τακτικής του «δεν πληρώνω - δεν πληρώνω» που ακολουθούν οι διαφημιστικές οι οποίες βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας και του Alter γίνεται ακόμα πιο δύσκολο πολλές φορές με τις ανυπόστατες πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Θα θρηνήσουμε θύματα αν προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, προειδοποιούν οι γιατροί

Αίτημα οι προσλήψεις


Την πρόθεσή τους να βάλουν «φρένο» στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, με τη βοήθεια δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα, εξέφρασαν την Πέμπτη οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας.

Μέτρα για οδική ασφάλεια μας ζητά η Κομισιόν

Με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα και από 10 ακόμη κράτη - μέλη να μεριμνήσουν για τη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών υποδομών.

Ελλάδα - Γαλλία συμμαχία

Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Φιλίας των Κοινοβουλίων Γαλλίας-Ελλάδας συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Κόπωση στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και στη στήριξη εντοπίζει στην Ευρωζώνη ο Όλι Ρεν

«Βιώνω μια σχιζοφρενική κατάσταση»


«Βιώνω καθημερινά μια σχιζοφρενική κατάσταση, προκειμένου να συνδυαστεί αφενός η 'κόπωση στήριξης' από τις χώρες του κοινοτικού βορρά προς αυτές του κοινοτικού νότου και αφετέρου η 'κόπωση μεταρρυθμίσεων' στις νότιες ευρωπαϊκές χώρες».Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Όλι Ρεν, σε συνέδριο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους από την Ευρωζώνη, όπου βασικός εισηγητής ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αυξάνει τις ώρες στο Δημόσιο, δήλωσε ο ΥΠΕΣ

Σχόλιο στις παραινέσεις Μέρκελ


Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θεσπίζει αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για τις άδειες και τις ώρες εργασίας σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου.Συνομιλώντας με πολιτικούς συντάκτες στη Βουλή ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι «προφανώς η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρεται σε άλλες χώρες και όχι στην Ελλάδα». Ο υπουργός ανέφερε ότι με το νέο νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θεσπίζεται το 40ωρο, ενώ σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης ισχύει ακόμη το 36ωρο.

Νέα βοήθεια ώς το 2014 με εθελοντική διακράτηση των ομολόγων από τις τράπεζες, εξετάζει η ΕΕ

Αποκλείουν και την «ήπια» αναδιάρθρωση


Η κύρια επιλογή που εξετάζεται τώρα για την Ελλάδα είναι η εθελοντική συμφωνία με ιδιώτες επενδυτές που κατέχουν ελληνικά ομόλογα να τα διακρατήσουν για την περίοδο που θα διαρκέσει ένα νέο πρόγραμμα της τρόικας για την Ελλάδα μεταξύ του 2011 και 2014, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters.

"Μεταθανάτιο" μήνυμα του Μπιν Λάντεν

Η Αλ Κάιντα έδωσε στη δημοσιότητα, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ηχογραφημένο μήνυμα του πρώην ηγέτη της, το οποίο έχει αναρτηθεί στο προφίλ ιστοσελίδων της Τζιχάντ.Στο ηχητικό απόσπασμα, ο ιδρυτής της Αλ Κάϊντα ακούγεται να εξαίρει τις επαναστάσεις που σαρώνουν τον Αραβικό κόσμο και εκφράζει τη χαρά του για τις νίκες των εξεγερμένων στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Διαψεύδει και πάλι η κυβέρνηση τα σενάρια απολύσεων στο Δημόσιο

«Καμία αντίφαση»


Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, ούτε αντίφαση στα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου περί του θέματος με τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πεταλωτής εξήγησε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη απολύσεων, αφού υπάρχουν και οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος».

Διάβημα κατά του Μνημονίου υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μ.Θεοδωράκης

«Συνταγματικά άκυρο»


«Συνταγματικά άκυρο» χαρακτήρισε το Μνημόνιο, ο πρόεδρος του Κινήματος «Σπίθα», Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Ο μουσικοσυνθέτης υπέβαλε στον Κ.Παπούλια διάβημα κατά του Μνημονίου.

Σαν σήμερα 19 Μαΐου

Το 1919 ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το τεστ για τον ιό των θηλωμάτων είναι ασφαλέστερο από το "Παπ-τεστ"

Για τις υγιείς γυναίκες άνω των 30 ετών, το τεστ διάγνωσης για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) είναι καλύτερο σε σχέση με το "Παπ-τεστ" για την έγκαιρη πρόβλεψη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ψάρι με χείλια και δόντια που μοιάζουν με ανθρώπου

Ένα παράξενο ψάρι που έχει χείλια και δόντια που μοιάζουν με... ανθρώπου ψάρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας 45χρονος ψαράς, παρέα με τον ανήλικο γιο του, στη Συκιά της Χαλκιδικής.Ο 45χρονος, Θόδωρος Ντέμπλας, χρόνια ψαράς, έριξε συρτή στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και σε βάθος μόλις τεσσάρων μέτρων έπιασε ένα διαφορετικό -μέχρι τώρα- ψάρι. Ήταν στρόγγυλο, με σκληρό δέρμα, βάρους σχεδόν 700 γραμμαρίων και μήκους περίπου 40 εκατοστών, που όπως αναφέρει δεν έχει ξαναδεί όμοιο του.

Αντίο μετά από 25 χρόνια για την Όπρα

Παρόλο που προσπάθησε να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό τον καλεσμένο του τελευταίου επεισοδίου, έγινε γνωστό ότι στο πλευρό της θα βρεθεί ο Γουίλ Σμιθ με την σύζυγό του.

Ο διάδοχος του Στρος-Καν πρέπει να είναι Ευρωπαίος, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ

Πυρετός διαβουλεύσεων στην ΕΕ


Την εκτίμηση πως ο επόμενος επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρέπει να είναι Ευρωπαίος εξέφρασε την Πέμπτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που η υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται πως είναι η επικρατέστερη, παρά τις αντιδράσεις άλλων αναδυόμενων οικονομιών (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα), αλλά και των ΗΠΑ.Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν διακαώς ο διάδοχος του Ντομινίκ Στρος-Καν να προέρχεται από τη Γηραιά Ήπειρο, καθώς το ΔΝΤ εμπλέκεται ενεργά στη διαχείριση προβλημάτων της Ευρωζώνης.

Δίμηνη διορία από την Κομισιόν για την εφαρμογή των κανόνων κεφαλαϊακής επάρκειας των τραπεζών

Προειδοποίηση στην Αθήνα


H Κομισιόν είπε την Πέμπτη ότι έχει ζητήσει από την Ελλάδα και πέντε ακόμα κράτη μέλη της ΕΕ να εκπληρώσουν τους όρους της αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

"Εμφύλιος" ετοιμάζεται στον Alter

Σκηνικό έντασης και εμφυλίου στήνεται στο Alter μετά την πρόταση του μετόχου Γιώργου Κουρή να επαναλειτουργήσει το κανάλι άμεσα εξοφλώντας περίπου το 50% των χρωστούμενων μισθών στους εργαζόμενους.

Το καλοκαίρι ο χάρτης των ΑΠΕ

εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα μας ενώ ως το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί ο χάρτης για τη μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κάλυψη του 100 % των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.

"Έσοδα 10-15 δισ. από κοιτάσματα πετρελαίου"

Σε ορίζοντα 15 - 20 ετών η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει έσοδα 10 - 15 δισ. δολαρίων από την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου που εκτιμώνται σε 400 - 500 εκατ. βαρέλια, επανέλαβε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι σε ορίζοντα δύο ετών θα έχει τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας. Ο υφυπουργός τόνισε ακόμη στην έναρξη της ομιλίας του ότι «η κυβέρνηση δεν θα δραπετεύσει», ότι «χρειάζεται να έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε και να πούμε όχι στην ηττοπάθεια και την απαισιοδοξία» ενώ κατηγόρησε «όσους αυτήν την ώρα υπόσχονται εύκολες λύσεις στους πολίτες».

Να επεκταθεί και στους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων η προστασία των καταθέσεων, ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ

Ζητούν επιμήκυνση ώς το 2014


Η «αιμορραγία» των τραπεζικών καταθέσεων σε συνδυασμό με την ακατάσχετη φημολογία πρέπει να σταματήσει το συντομότερο, όπως σημειώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας την προστασία των καταθέσεων (Ν. 3714/2008) «λόγω του κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στους καταθέτες».Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, η οποία να υπογραμμίζει με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι οι καταθέσεις σε ευρώ δεν διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο.

Το 2012 οι πρώτες παραχωρήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες

Ώς το τέλος του 2011 οι μελέτες


Το 2012 αναμένονται οι πρώτες παραχωρήσεις σε ιδιώτες των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, από το βήμα ημερίδας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με θέμα την προώθηση του τουρισμού μέσω της προσέλκυσης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η επιλογή του συμβούλου, με στόχο η υποβολή των μελετών για τις ιδιωτικοποιήσεις να γίνει έως το τέλος του 2011.

Δημοπρασία 154 έργων Ελλήνων ζωγράφων στο Ζάππειο Μέγαρο στις 9 Ιουνίου

Κορυφαίος ο Γ.Τσαρούχης


Tα έργα του Γιάννη Τσαρούχη «Σπουδή Ναύτη» και «Σπουδή για τον Άγιο Σεβαστιανό» έχουν την υψηλότερη τιμή εκκίνησης, με αρχική εκτίμηση μεταξύ 50.000 ευρώ - 70.000 ευρώ, στη δημοπρασία Ελληνικής Ζωγραφικής του οίκου Βέργος, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 9 Ιουνίου.Θα δημοπρατηθούν συνολικά 154 έργα 81 ζωγράφων με ένα ευρύ φάσμα τιμών που ξεκινούν από 1.000 ευρώ μέχρι 70.000 ευρώ.

Ανοδικές πιέσεις σε CDS και ομόλογα εν μέσω ανησυχίας για την ΕΚΤ

Σήμα κινδύνου από Φρανκφούρτη


Το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ενισχυόταν την Πέμπτη, όπως και τα επιτόκια των τίτλων, καθώς στην αγορά επικρατεί ανησυχία για τη σκληρή στάση που τηρεί η ΕΚΤ και ειδικότερα για την προειδοποίηση που απευθύνει ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έκανε αδύνατη την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρα για διάθεση ρευστότητας.Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων διευρυνόταν κατά 28 μονάδες βάσης στις 1.330, σύμφωνα με το Markit.

Άρχισε η κούρσα διαδοχής μετά την παραίτηση Στρος Καν από το ΔΝΤ

Επικρατέστερη η Κρ.Λαγκάρντ


Η κούρσα για τη διαδοχή του Ντομινίκ Στρος Καν στην ηγεσία του ΔΝΤ ξεκίνησε και επισήμως μετά την παραίτησή του και πρώτη ξεχωρίζει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Στον ΟΠΑΠ υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο

Μείωση μισθών 14%


Στον ΟΠΑΠ υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο, η οποία περιλαμβάνει τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 14% για την επόμενη τριετία και την αύξηση των ωρών εργασίας σε 8 από 7,5 προηγουμένως.Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε, την περασμένη Τρίτη, να δεχθεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 2011-2013.

Η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι δεν θα δέχεται ως ενέχυρα ελληνικά ομόλογα αν γίνει αναδιάρθρωση

Δήλωση Γ.Σταρκ


Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έκανε αδύνατη την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρα για διάθεση ρευστότητας, φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.«Η αναδιάρθρωση κρατικού χρέους θα υπονόμευε την αποδεκτικότητα των ελληνικών κρατικών ομολόγων», είπε ο κ. Σταρκ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Αγωνία στην αγορά


Νευρικότητα επικρατεί και την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή των ανακοινώσεων για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και το πακέτο αποκρατικοποιήσεων, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ενδεχόμενη επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.Στις 11:05 ο γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη 0,14% στις 1.329,99 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 6,2 εκατ. ευρώ.