e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πτώση 2,15% στο Χ.Α.

Στις 1.190,30 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,15% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές επιφυλακτικούς για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει σύντομα ένα θετικό αποτέλεσμα σε επίπεδο ΕΕ για την Ελλάδα.

Greenpeace κατά Nike και Adidas


Κατά των προμηθευτών των κατασκευαστών αθλητικών ειδών Nike και Adidas στράφηκε σήμερα η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, με την κατηγορία ότι μολύνουν τα νερά των κινεζικών ποταμών, ρίχνοντας σε αυτά τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες προκαλούν ορμονικά προβλήματα.

Ορκίστηκε η νέα Συνήγορος του Πολίτη Κ. Σπανού.

Παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, και του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, ορκίστηκε σήμερα η νέα Συνήγορος του Πολίτη, καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη Σπανού, η οποία έως τώρα ήταν αναπληρώτρια της Ανεξάρτητης Αρχής και υπεύθυνη για τον τομέα των σχέσεων κράτους-πολίτη.

Beyonce: Την έκλεβε ο ίδιος της ο πατέρας!

Τον περασμένο Μάρτιο η Beyonce ανακοίνωσε πως αποφάσισε να απολύσει τον πατέρα της από μάνατζέρ της ύστερα από 15 χρόνια συνεργασίας, επειδή δήθεν ήθελε να νιώσει ανεξάρτητη πλέον στις αποφάσεις της. Ωστόσο, σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα νέες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες ο Mathew Knowles έκλεβε την κόρη του!

Φάρμακα κατά του AIDS μπορούν να προλάβουν τη μόλυνση

Φάρμακα για το AIDS που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του ιού HIV μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προλαμβάνεται η μόλυνση από τον ιό μεταξύ ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο μελετών που πραγματοποιήθηκαν στην Αφρική.Τα ευρήματα αυξάνουν τα στοιχεία ότι φάρμακα που χρησιμοποιούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 για την περίθαλψη ανθρώπων που είναι ήδη άρρωστοι, μπορεί επίσης να κρύβουν το κλειδί για την επιβράδυνση της διάδοσης της σεξουαλικά μεταδιδόμενης αυτής νόσου.

Ιταλία: Κύμα καύσωνα πλήττει ολόκληρη τη χώρα

Κύμα καύσωνα πλήττει εδώ και σαράντα οκτώ ώρες την Ιταλία. Το θερμόμετρο άγγιξε τους σαράντα τρεις βαθμούς στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, τους τριάντα οκτώ στην Ρώμη (με πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας), τους τριάντα επτά στην Τεργέστη -κοντά στα σύνορα με την Σλοβενία- όπως και στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας.

Οι Bon Jovi για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με τα εισιτήρια στο χέρι κοιμούνται και ξυπνούν, οι φανατικοί θαυμαστές του Αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος Bon Jovi, οι οποίοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο γήπεδο Ο.Α.Κ.Α, την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Τελικά έκαναν το "χατίρι" και στους Έλληνες θαυμαστές τους, οι οποίοι περίμεναν πολλά χρόνια για να τους απολαύσουν επί σκηνής.

Ο χρυσός πλησιάζει τα 1.580 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας νέο ρεκόρ

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε σήμερα νέο ιστορικό ρεκόρ πλησιάζοντας τα 1.580 δολάρια η ουγγιά, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια πιθανή διάχυση της κρίσης του χρέους στους κόλπους της ζώνης του ευρώ.

"Αποκαλύπτεται" το νέο Mini Coupe

Στην έκθεση της Φρανκ-φούρτης η Mini θα αποκαλύψει το νέο της Coupe. Το εντυπωσιακό σε σχεδίαση δημιούργημά της επιβεβαιώνει ότι η Mini θα εμπλουτίσει την γκάμα της με νέα μοντέλα, αφού μετά την κουπέ εκδοχή αναμένεται και η roadster.

Ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων ζητά η Κομισιόν


Συστάσεις προς την Ελλάδα για την ενίσχυση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεσή της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

2.700 προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία

Προκήρυξη πρόσληψης 1.200 Ειδικών Φρουρών με πενταετή θητεία στην Ελληνική Αστυνομία θα εκδώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το προσεχές φθινόπωρο.

"Πραγματικός" ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης χρέους

Έκκληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ιταλίας κάνει η νέα Φιλανδή Υπουργός Οικονομικών, Γιούτα Ουρπιλάινεν, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης χρέους από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πραγματικός. «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η κρίση να εξαπλωθεί ως ένα κύμα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον αποτρέψουμε», δήλωσε η κ. Ουρπιλάινεν στον κρατικό ραδιοσταθμό YLE.

Έκτακτο Eurogroup αντί Συνόδου Κορυφής

Tα αρνητικά σχόλια του διεθνούς τύπου για τις κακοφωνίες των ευρωπαίων ηγετών και τις δηλώσεις την Γερμανίας ότι δεν είναι αναγκαία η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, οδηγούν στην εκ νέου σύγκλιση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).Μέχρι το βράδυ οι Βρυξέλλες θα έχουν αποφασίσει πότε και που θα συνεδριάσει το Eurogroup καθώς το πιο πιθανό σενάριο είναι να συνεδριάσει την Παρασκευή.

Στο "μικροσκόπιο" της Κομισιόν η αναδιάρθρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την έναρξη διεξοδικής έρευνας, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον, έξι μέτρα αναδιάρθρωσης υπέρ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι συμβατά με τη νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Τα ΜΑΤ σκοπιά σε εφημερίδα


Το απόγευμα της Τρίτης δεκάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του Πήγασου διαμαρτυρόμενοι για τις πρόσφατες απολύσεις δημοσιογράφων από το «Έθνος» και από την «Ημερησία». Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν την ανάκληση των απολύσεων των Χριστοδουλίδου, Τομαρά, Βουνάτσου από το «Έθνος» και των Σαρρή, Χαιμαντά από την
«Ημερησία».

Η Rachel Weisz νέο πρόσωπο της Bulgari

Η νιόπαντρη Rachel Weisz είναι το νέο πρόσωπο της Bulgari και συγκεκριμένα του νέου αρώματος του οίκου που εδρεύει στη Ρώμη, Jasmin Noir. Η 41χρονη ηθοποιός, γοητευτική όσο ποτέ, πόζαρε για την καμπάνια του αρώματος στην αγκαλιά ενός ζωντανού λιονταριού, που είναι το έμβλημα του οίκου...

«Πειραματόζωο» της Ευρώπης η Ελλάδα

Για ανικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν μια συνολική πολιτική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης κάνει λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με αφορμή τα σενάρια περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας».«Η περίπτωση της Ελλάδας χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο» για την αντιμετώπιση της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το νυφικό της Σαρλήν μουσειακό έκθεμα

Το νυφικό της Σαρλήν, συζύγου του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, το διάδημα που της πρόσφερε ο πρίγκιπας, φωτογραφίες από τους εορτασμούς που δεν θα είναι πολύ προσωπικές αλλά και η υβριδική «άμαξα», θα εκτεθούν μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου στο Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό «για να παραταθεί η μαγεία του πριγκιπικού γάμου», σύμφωνα με τους διοργανωτές. «Η έκθεση αυτή είναι ένας από τους τρόπους για να συνεχιστεί το ενδιαφέρον για το γάμο αυτό. Είναι μια έκθεση άμεση, σχεδόν δημοσιογραφική, χωρίς καλλιτεχνική φιλοδοξία», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου που διαχειρίζεται το μουσείο.

Καλπάζει ο κινέζικος δράκος - με 9,5% έτρεξε η οικονομία

Ρυθμό ανάπτυξης 9,5% σημείωσε η οικονομία της Κίνας στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, ρυθμός που είναι ελαφρά χαμηλότερος σε σχέση με το 9,7% του πρώτου τριμήνου εφέτος.

Aνακάμπτει το ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,53% και διαμορφώνεται στα 1,4047 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 111,440 γεν, στο 0,8800 με τη στερλίνα και στο 1,1655 με το ελβετικό Φράγκο.

H S&P απαντά στην ευρωπαϊκή κριτική

Αδικαιολόγητες θεωρεί τις κατηγορίες που δέχονται οι οίκοι αξιολόγησης από την ΕΕ, η Standard & Poor's σχετικά με την εγκυρότητα των αξιολογήσεων τους για το αξιόχρεο των χωρών που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διάσωσης από την ΕΕ.

Τεχνολογία Στα 10 εκατ. οι χρήστες του Google plus

Η πρόσφατη είσοδος της Google στο χώρο των social media φαίνεται, προς το παρόν, να στέφεται με επιτυχία καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, το Google plus έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.Οι αναλυτές της αγοράς λένε ότι τόσο μεγάλη αύξηση χρηστών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όταν η υπηρεσία μάλιστα είναι σε beta εφαρμογή, με δυσκολία απαντάται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ορίστηκε το Δικαστικό Συμβούλιο που αποφασίζει για Άκη

Πραγματοποιήθηκε από τη Βουλή η κλήρωση των τακτικών και των αναπληρωματικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, που θα ερευνήσει την υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 και την ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.Από το Σώμα των Αρεοπαγιτών εξελέγησαν: ως τακτικά μέλη, ο Βασίλειος Λαμπρόπουλος, ο Νικόλαος Λεοντής και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και ως αναπληρωματικά μέλη η Βιολέτα Κηττέα και ο Δημήτριος Πατινίδης.

Εισαγγελική έρευνα για τον Α.Παπανδρέου

Έρευνα για την πιθανότητα προσβολής της Εθνικής οικονομίας διατάχθηκε από τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος, μετά από δημοσίευμα περί συμμετοχής του αδελφού του Πρωθυπουργού, σε εταιρεία διαχείρισης CDS.

«Ναι» σε ταχεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ο πρόεδρος της Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ τάσσεται υπέρ της ταχείας αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

Διαψεύδουν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής οι Γερμανοί

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ για τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για έκτακτη σύνοδο», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ, ερωτηθείσα σχετικά με τις αναφορές περί έκτακτης συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών την Παρασκευή.

Επαναγορά ομολόγων εξετάζει η Ευρώπη

Το πρόγραμμα ευρείας επαναγοράς ομολόγων από την Ελλάδα σε χαμηλή τιμή "ντάμπινγκ" με τη στήριξη της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, εξετάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland.

«Τουριστική» συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ

Σημαντικές επαφές για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού είχε ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Το ΔΝΤ ενημερώνει τους Έλληνες δημοσιογράφους

Η έκθεση του ΔΝΤ που οδήγησε στην έγκριση της πέμπτης δόσης αλλά και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Απώλειες στο Χ.Α.Α.

Σε πτωτική τροζιά ά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας πτώση 0,18%, στις 1.214,31 μονάδες με τζίρο 3,77 εκατ. ευρώ ενόψει των εξελίξεων στο χώρο της οικονομίας.