e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ D€ALnews



Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.

Τι συμφώνησαν Βγενόπουλος – Σάλλας.
Θα δημιουργήσουν την Marfin – Πειραιώς Bank αν δεν προχωρήσει η πρόταση της Πειραιώς για ΑΤΕ και ΤΤ.
Πυρετός σε όλα τα μέτωπα για τη “next day» των Τραπεζών.
Το ταξίδι – μυστήριο του Χριστοδούλου – Νανόπουλου της Eurobank.
H απόφαση για την πώληση των θυγατρικών της Αγροτικής Τράπεζας.

Συστάσεις από τον Αθλητικό Εισαγγελέα σε εφημερίδες, Πιλάβιο και Μαρινάκη

Αυστηρές συστάσεις να μην αναπαράγουν τη βία στα έντυπά τους έκανε ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, στους διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων, τους οποίους και συνάντησε την Πέμπτη το μεσημέρι παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη.Το κλίμα, βεβαίως, συντηρήθηκε σε απολύτως φιλικά επίπεδα με τον εισαγγελέα να τονίζει πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση αναφορικά με τη διαιτησία και τα βία επεισόδια από οπαδούς εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Πτώση 0,7% στο Χ.Α.

Πτώση σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος κατάφερε ωστόσο να κρατηθεί πάνω από τις 1.500 μονάδες. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.501,87 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,70%. Ενδοσυνεδριακά σημείωνε άνοδο έως και 0,92%.Η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 69,97 εκατ. ευρώ.

Κομισιόν: δε σχεδιάζεται παράταση του Μνημονίου

Η Κομισιόν δε σχεδιάζει την παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 110 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Στην κυβέρνηση ο έλεγχος των οικονομικών της βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρει δημοσίευμα


Με συμφωνία του 2006


Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' «αναγκάστηκε να παραδώσει» τον έλεγχο των οικονομικών του Παλατιού στην βρετανική κυβέρνηση από το 2006, με συμφωνία που είχε παραμείνει μυστική, αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος. Οι αποκαλύψεις επανέφεραν στο προσκήνιο τα... οικονομικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει η βασιλική οικογένεια.Πρόκειται για ένα «οικονομικό μνημόνιο» που υπογράφηκε από τη βασίλισσα και την βρετανική κυβέρνηση και θεσπίζει πολύ αυστηρούς κανόνες για τη διαχείριση των 45 εκατομμυρίων ευρώ που δίνει το Κοινοβούλιο κάθε χρόνο στη βασίλισσα για οικονομικές οφειλές προς το προσωπικό και για τη συντήρηση των ανακτόρων της -του Μπάκιγχαμ και του Πύργου του Ουίνδσορ.

Ένας ακόμα διοικητής Ταμείου στην Εξεταστική για τα ομόλογα


Κατάθεση Κονιδάρη


Ο πρώην πρόεδρος και ακολούθως αντιπρόεδρος του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Γεράσιμος Κονιδάρης, κατέθεσε στην Εξεταστική για την υπόθεση των ομολόγων.Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κονιδάρης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι επί προεδρίας τόσο του ιδίου, όσο και αργότερα του κ. Δημόπουλου, ο ΤΕΑΥΦΕ ακολουθούσε απαρέγκλιτα συνετή και συντηρητική επενδυτική πολιτική των διαθεσίμων του και ότι οι επενδύσεις του Τομέα σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου αφορούσαν αποκλειστικά απλά και ασφαλή ομόλογα.

Θ. Βάρδας. Το κουστούμι της κρίσης είναι… στενό


Διαβάστε στην Deal news


Τα λάθη στρατηγικής που έφεραν ζημιές.
Πως ο «φίλος» και «σύμβουλος» του Σαμαρά βρέθηκε στο στόχαστρο.
Αναβολή επεκτάσεων αλλά και νέες φίρμες το αντίδοτο.

Οι συμφωνίες στις ΗΠΑ για Παπανδρέου-Παμπούκη


Διαβάστε στην Deal news


Επιχείρηση Fast-Track στις ΗΠΑ. Με λεπτομέρειες όλες οι επαφές Παπανδρέου και Παμπούκη. Τα μυστικά της συμφωνίας με το Κατάρ για το Ελληνικό, οι συζητήσεις με τη City Group για τις τράπεζες και το deal με το fund που θα αγοράσει όλα τα ενεργειακά συμβόλαια στην Ελλάδα.
Ακόμα οι φοροαπαλλαγές, το σχέδιο δημιουργίας «ελεύθερης ζώνης» για τις ξένες επιχειρήσεις αλλά και πως η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία που τελικά υιοθέτησαν οι Σουηδοί.

Η μάχη των ισχυρών για τα «φρουτάκια» και το στοίχημα


Διαβάστε στην Deal news


Οι αλλαγές στο σχέδιο νόμου του τζόγου. Σε ρόλο ρυθμιστή ο ΟΠΑΠ. Ο παρασκηνιακός πόλεμος των ισχυρών για τη διεκδίκηση της πίτας των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το «Στοίχημα» και τα «Φρουτάκια». Ο «χάρτης» των διεκδικητών, οι συμμαχίες και τα σχέδιά τους.
Στο παιχνίδι με τα βιντεολότο και ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος. Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέκος Ζαχαρής που διαψεύδει και τις φήμες «ο ΟΔΙΕ δεν πωλείται».

Η ελπίδα του Πανούση


Διαβάστε στην Deal news


Οι Τράπεζες αποτελούν την τελευταία ελπίδα του Mr Atticat-Παρνασσός. Πως ο Πανούσης εισέπραξε την άρνηση των επιχειρηματιών να συμμετάσχουν στο project του Αγίου Κοσμά και πως κινείται τώρα προκειμένου να βρεί τη χρυσή λήση. Τα «αγκάθια» που τον εμποδίζουν και το παρασκήνιο.

Οι συζητήσεις Βγενόπουλου - Σάλλα


Διαβάστε στην Deal news


Τι έκρυβε το ταξίδι αστραπή των Χριστοδούλου – Νανόπουλου στο εξωτερικό;
Η επόμενη μέρα της Eurobank μετά τις συζητήσεις με την Alpha.
Τι είπαν, σε τι συμφώνησαν και γιατί ανανέωσαν το ραντεβού τους οι Βγενόπουλος – Σάλλας. Οι προοπτικές που διαγράφονται για τη mega-Τράπεζα “Marfin – Πειραιώς Βank” και η προτεραιότητα που δίνει ο Σάλλας στο ομολογιακό δάνειο που θα του δώσει περισσότερες πιθανότητες στη διεκδίκηση ΑΤΕ – ΤΤ.
Ακόμα τι έκανε στις ΗΠΑ ο Απόστολος Ταμβακάκης της Εθνικής και πως πάρθηκε η απόφαση να πουλήσει τις θυγατρικές της η Αγροτική.

Αντέχει η αγορά νέα εμπορικά κέντρα;


Διαβάστε στην Deal news


Το φιλόδοξο σχέδιο των Θ. Χαραγκιώνη και του ελληνοαυστραλού Π. Κωνσταντίνου με τη δημιουργία δύο νέων εμπορικών κέντρων. Το “Athenian Capitol” και το “Athens Metro Mall” σε Πατησίων και Άγιο Δημήτριο αντίστοιχα, προ των πυλών. Οι προοπτικές που υπάρχουν για την επισκεψιμότητα σε μέρες κρίσεις.

Ο Οδ. Κυριακόπουλος θέλει την Porsche


Διαβάστε στην Deal news


Από τη μία οι πιέσεις των Γερμανών στη Μανιατοπούλου να πουλήσει την Sportcar και από την άλλη το «φλέρτ» του Οδ. Κυριακόπουλου, φέρνουν εξελίξεις στην αγορά του αυτοκινήτου.
Γιατί ο πρόεδρος των S&B Βιομηχανικά Ορυκτά θέλει να επενδύσει στους 4 τροχούς.

Globus Maritime. Από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη



Διαβάστε στην Deal news


Η Globus Maritime μετακομίζει από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου στη Wall Street.
«Σε ρηχά νερά και σε στενά όρια ρευστότητας και επενδύσεων κινείται το Λονδίνο» δηλώνει ο Γιώργος Φειδάκης, ο οποίος μιλάει και για τις κυβερνητικές αποφάσεις, για τη Ναυτιλία και το αρμόδιο υπουργείο.

Πιέσεις για τον «γάμο» από Κόκκαλη


Διαβάστε στην Deal news


Οι πιέσεις του Κόκκαλη για τον γάμο Hol -Forthnet και τα μυστικά του. Η θέση Τζωρτζάκη, τα βήματα που έγιναν, οι προοπτικές και γιατί αποτελούν «αγκάθια» η NOVA και η VODAFON.

Τα «φέσια» στους μεγαλοεργολάβους



Διαβάστε στην Deal news


Παζάρι για τα «φέσια» του Δημοσίου στους μεγαλοκατασκευαστές…1,5δις τα υπολογίζουν οι εργολάβοι, 300εκ. ισχυρίζονται πως είναι το υπουργείο.
Η έλλειψη ρευστότητας, το σταμάτημα των έργων και όλο το παρασκήνιο. Πως κινούνται Μπόμπολας, Περιστέρης, Ιωάννου, Εμφιετζόγλου και πως αντιδρούν οι μικροί.

Κατηγορούν τον «Ελευρερουδάκη»


Διαβάστε στην Deal news


Πόλεμος για τα βιβλία. Κατηγορούν τον «Ελευθερουδάκη» γιατί πουλάει τα σχολικά βιβλία με έκπτωση πάνω από 10%. Η προσφυγή για αθέμιτο ανταγωνισμό που κατέθεσαν 6 ιδιοκτήτες μεγάλων βιβλιοπωλείων. Τι ισχυρίζονται οι «Ιανός», «Πρωτοπορία», «Σταθάτος», «Τσιούστα», «Παρασκευόπουλος», τι λέει οι νόμος και ποια είναι η θέση του «Ελευθερουδάκη».

Η ύφεση θα είναι χαμηλότερη του 4% το 2010, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Μέσα στο 2011 η επιστροφή στις αγορές


Βασικοί οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ φέτος θα είναι μικρότερη της αναμενόμενης, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την Πέμπτη.

Εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο οι μεταφορείς

Τη διαβεβαίωση ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο έδωσε ο Δημήτρης Ρέππας, ικανοποιώντας το αίτημα του σωματείου τους.

Στη δημοσιότητα τα οικονομικά της Εκκλησίας

Στη δημοσιότητα δίνεται για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του κ. Ιερώνυμου, ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της ιστοσελίδας www.archdiocese.gr

ΟΗΕ: Ζώα και φυτά εξαφανίζονται με ανησυχητικό ρυθμό

Ο πλανήτης δεν κατορθώνει να χαλιναγωγήσει τον ανησυχητικό ρυθμό εξαφάνισης των ζωικών και φυτικών ειδών, τόνισε ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με την ευκαιρία της συνόδου για τη βιοποικιλότητα στη Νέα Υόρκη.

Τα ακριβά τσιγάρα μειώνουν το κάπνισμα

Η πρόσφατη αύξηση της τιμής των τσιγάρων στην Αυστραλία οδήγησε χιλιάδες Αυστραλούς να σταματήσουν το κάπνισμα. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας «Γκάλαξι» (Galaxy), μετά την αύξηση, ύψους 25%, που επιβλήθηκε στην τιμή των τσιγάρων, το 40% των καπνιστών προσπάθησε να το κόψει και το 10% τα κατάφερε.

Με υπόμνημα θα απαντήσει ο Καραμανλής

Με υπόμνημα θα απαντήσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Δ. Τσιρώνη, ο τέως πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα αποστείλει επιστολή, με την οποία θα τοποθετηθεί για την υπόθεση.

US Rich List: Νο 1 για 17η χρονιά ο Bill Gates

O ιδρυτής της Microsoft Bill Gates είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ για 17η συνεχή χρονιά. Το περιοδικό Forbes υπολογίζει την περιουσία του σε 54 δισ. δολ. ( 34.5 δισ. λίρες), με τον γκουρού των επενδύσεων Warren Buffet να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 45 δισ. δολ.Ο μεγιστάνας του λογισμικού Larry Ellison βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ η κληρονόμος της Wal-Mart , Κρίστι Oυόλτον ήταν η τέταρτη στον κατάλογο Forbes, που περιλαμβάνει τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς.

Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί, σε ποσοστό 0,33%, έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,3355 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 112,990 γιεν, στο 0,8530 με τη στερλίνα και στο 1,3209 με το ελβετικό φράγκο.

Επιβράδυνση σε μεταποίηση και υπηρεσίες στην ευρωζώνη για δεύτερο συνεχή μήνα


Χάνει δυναμική η ανάπτυξη


Με ρυθμό υψηλότερο από τον αναμενόμενο επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στους τομείς υπηρεσιών και μεταποίηση, στην ευρωζώνη, τον Σεπτέμβριο, καθώς η οικονομική ανάκαμψη δείχνει να χάνει τη δυναμική της.Ο σύνθετος δείκτης, που βασίζεται σε έρευνα μεταξύ των υπευθύνων προμηθειών και στους δύο τομείς, υποχώρησε στις 53,8 μονάδες, από 56,2 τον Αύγουστο.

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η τιμή του χρυσού

Ανήλθε έως τα 1.298 δολάρια ανά ουγγιά


Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε την Τετάρτη ο χρυσός, καθώς ενισχύθηκε έως τα 1.298 δολάρια η ουγγιά, εξέλιξη που αποδίδεται στις ανησυχίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ. Πριν ένα χρόνο ο χρυσός ήταν στα 1.012 δολάρια.

Αυξήσεις έως 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται το 2013


Ο λιγνίτης φέρνει μεγάλες ανατιμήσεις


Αυξήσεις της τάξεως του 25% περίπου, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα φέρει από το τέλος του 2012 η «ορθολογικοποίηση» των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να αντακλούν το πραγματικό κόστος, όπως προβλέπεται από τις κοινοτικές επιταγές και το Μνημόνιο.Μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, επισημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2013 η ΔΕΗ θα πρέπει να καταβάλει ολόκληρο το κόστος ρύπων των θερμικών μονάδων της ως «πρόστιμο ρύπανσης από το διοξείδιο του άνθρακα», δηλαδή περίπου 800 εκατ. ευρώ ετησίωςτον χρόνο.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος


«Μάχη» για την τόνωση των επενδύσεων


Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως διαβεβαίωσε στη Βουλή, την Τετάρτη, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας.Ο προηγούμενος νόμος, είπε ο υφυπουργός, που ήταν ανενεργός ως το τέλος του Ιανουαρίου 2010, είχε μία φιλοσοφία που δεν ενίσχυε την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, «αλλά επιδοτούσε και ενίσχυε ό,τι εκινείτο και ό,τι πετούσε».

«Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων του ΦΠΑ ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας, ότι η κυβέρνηση θα βρει εναλλακτικούς τρόπους για την ενίσχυση των κρατικών εσόδων.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Reuters χθες ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «υπήρξε, βεβαίως, η πιθανότητα περαιτέρω αύξησης [του φόρου] σε κάποια προϊόντα, αλλά κοιτάμε εάν μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους να έχουμε έσοδα αντί να τον αυξήσουμε περαιτέρω».