e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η μεγάλη άνοδος των διεθνών τιμών του βαμβακιού δεν άγγιξε τους Έλληνες παραγωγούς


Πλήγμα από τον καιρό και τις ασθένειες


Μια από τις πιο παράδοξες χρονιές είναι η φετινή για τους βαμβακοπαραγωγούς στη χώρα μας.
Οι διεθνείς τιμές του βαμβακιού σπάνε κάθε ρεκόρ και ήδη βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο τους. Το εκκοκκισμένο βαμβάκι έχει τιμή 2,23 ευρώ το κιλό, το οποίο αντιστοιχεί σε 74 λεπτά το κιλό σύσπορο βαμβάκι (τιμή για τον βαμβακοπαραγωγό). Η ευφορία του τομέα με τη μεγάλη άνοδο των τιμών της διεθνούς αγοράς δεν έχει αγγίξει τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς. Η ελληνική σοδειά έχει πληγεί από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και από το «πράσινο σκουλήκι».

Ένα μικρό βήμα για τον «ρομποναύτη», ένα γιγάντιο άλμα για τις μηχανές

Εγώ, ο Robonaut


Ο πρώτος ανθρωποειδής ρομποτικός αστροναύτης αναχωρεί το βράδυ της Τετάρτης για τη νέα του κατοικία, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ένα μικρό θαύμα της μηχανικής και της ηλεκτρονικής, ο Robonaut 2 θα αντικαταστήσει τους ανθρώπινους συναδέλφους του στις πιο ανιαρές και επικίνδυνες διαστημικές εργασίες.Το ρομπότ, προϊόν μιας ασυνήθιστης συνεργασίας ανάμεσα στη NASA και τη General Motors, περιμένει την εκτόξευση αποθηκευμένο στο χώρο φόρτωσης του διαστημικού λεωφορείου Discovery.

Καθαρά κέρδη 8,15 εκατ. ευρώ για την Eurobank Properties στο εννεάμηνο του 2010


Στα 11,65 ευρώ/μετοχή η NAV


Κέρδη ύψους 8,15 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Eurobank Properties στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σε σχέση με τα 34,88 εκατ. ευρώ της αντίστοιχής περυσινής περιόδου, η κερδοφορία της υποχώρησε κατά 77%.

Κάμψη της ελληνικής βιομηχανίας τον Οκτώβριο

Η ελληνική βιομηχανία σημείωσε κάμψη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας συγκυρίας της εταιρείας Markit Economics, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. H έρευνα της εταιρείας, που έχει έδρα στο Λονδίνο, στηρίζεται στους λεγόμενους πρόδρομους δείκτες για τη δραστηριότητα στη μεταποίηση.Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για το σύνολο της Ευρωζώνης η βιομηχανία σημείωσε άνοδο, καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 54,6 από 53,7 το Σεπτέμβριο - όταν ο δείκτης υπερβαίνει το 50, υποδηλώνει ενίσχυση της δραστηριότητας. Υψηλή άνοδο σημείωσε η γερμανική βιομηχανία (56,6 από 55,1), ενώ η γαλλική βιομηχανία επιβράδυνε το ρυθμό ανόδου (55,2 από 56).

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιδιοκτησία της «Απογευματινής»

Κλείνει η ιστορική εφημερίδα


Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία του Κ.Σαραντόπουλου, που εκδίδει την ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή».

Δεκτή η αίτηση της Ατλάντικ για την υπαγωγή της στο άρθρο 99

Συνδιαλλαγή με τους πιστωτές


Δεκτή, όπως αυτή υποβλήθηκε, έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, την αίτηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 περί συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της.Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, το επιχειρησιακό σχέδιο διάσωσης της εταιρείας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό του αριθμού των καταστημάτων που περιλαμβάνει στο δίκτυό της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, από 133 σήμερα σε περίπου 90.

Το ΔΝΤ εκμεταλλεύεται τις υψηλές τιμές και πωλεί χρυσό


Στόχος η πώληση 403 τόνων ως τον Δεκέμβριο


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιταχύνει το πρόγραμμα πωλήσεων χρυσού που έχει ανακοινώσει, εκμεταλλευόμενο τις πολύ υψηλές τιμές του πολύτιμου μετάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, αν το ΔΝΤ συνεχίσει τις πωλήσεις με το σημερινό ρυθμό, θα έχει ολοκληρώσει έως το τέλος του 2010 το στόχο του για πώληση 403,3 τόνων χρυσού, που αντιστοιχούν στο 1/8 των συνολικών αποθεμάτων του Ταμείου.

Εντός των ημερών αναπτύσσεται η δύναμη της Frontex στον Έβρο

Διακόσιοι συνοριοφύλακες στην Ορεστιάδα


Στον Έβρο αναμένεται να αναπτυχθούν εντός των ημερών οι 200 συνοριοφύλακες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX), μετά την έγκριση από την Κομισιόν του σχετικού ελληνικού αιτήματος για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών από τα χερσαία σύνορα.

Ο Xάρης Θεοδωρακόπουλος στα μαχαίρια με τον Ντόναλντ Τραμπ

Η διαμάχη ανάμεσα στον μεγιστάνα του real estate στις Ηνωμένες Πολιτείες Ντόναλντ Τραμπ και τον Χάρη Θεοδωρακόπουλο, αδελφό του διάσημου κοσμικογράφου Sir Takis , ξεκίνησε στα τέλη του 2009, όταν ο πρώτος διέγραψε μέσω επιστολής του από το Trump International Golf Club του Παλμ Μπιτς ton Έλληνα επιχειρηματία.

BP: Ζητά 1,9 δισ. δολάρια από ιαπωνική εταιρία

Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος BP ζητεί 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια από μία θυγατρική εταιρεία του εμπορικού οίκου Mitsoui and Co, ώστε να συμμετάσχει στα έξοδα της ρύπανσης στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική εταιρεία. «Σε σχέση με τη ρύπανση γύρω από την πλατφόρμα Deepwater Horizon, που ξεκίνησε τον Απρίλιο 2010, η Moex Offshore, που ανήκει στην Mitsui Oil Exploration, έλαβε οικονομικές απαιτήσεις της BP, το σύνολο των οποίων, στις 2 Νοεμβρίου 2010, φθάνει το 1.898 δισεκατομμύριο δολάρια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Mitsui Oil Exploration, θυγατρικής της Mitsoui and Co.

Μαρία Τσάκου: Τι είχε πει για τον πατέρα της στην τελευταία ομιλία της


Ως πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρία Τσάκου, η κόρη του καπετάν Παναγιώτη είχε απευθύνει ομιλία στη διάρκεια της τελετής για τον εορτασμό της επετείου των 30 χρόνων, που έγινε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγάης και την οποία είχαν τιμήσει με την παρουσία τους ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι του Ακαδημαϊκού κόσμου. Η εκλιπούσα είχε μιλήσει με συγκινητικά λόγια για τον πατέρα της και εμπνευστή του ιδρύματος που φέρει το όνομα της Καρδαμυλίτισας γιαγιάς της. «Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι ψυχής, από το ταξίδι ενός Έλληνα, ενός λάτρη της γλώσσας, ενός Καπετάνιου» με τα λόγια αυτά είχε ξεκινήσει το χαιρετισμό της, τη βραδιά των εγκαινίων, η Μαρία Τσάκου.

Facebook: Τιμωρία για όσους διανέμουν δεδομένα

Η εταιρία της δημοφιλέστερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως οι προγραμματιστές εφαρμογών, οι οποίες μάζευαν στοιχεία χρηστών και τα πουλούσαν σε τρίτους θα τεθούν εκτός πλάνων για ένα εξάμηνο. Τα στελέχη του Facebook δεν κατονόμασαν αυτούς που παραβίασαν τους μηχανισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, ωστόσο δήλωσαν πως θα λάβουν τα μέτρα τους έτσι ώστε να μην εμφανιστούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Αποφασισμένοι για το ενδεχόμενο πρόωρων, δηλώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Μάχη για τη συσπείρωση, στην τελική ευθεία


Κορυφώνεται η επιχείρηση «συσπείρωση των ψηφοφόρων» τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Π.Παναγιωτόπουλος τόνισε την ετοιμότητα της ΝΔ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για την «περιπέτεια» στην κυβέρνηση. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ.Χυτήρης δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπλοφάρει είναι αποφασιστικός και αποφασισμένος».Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μια πελώρια τούμπα», σε σχέση με το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, την οποία απέδωσε στον πανικό του πρωθυπουργού για τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος, παρατήρησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στα ''σκαριά'' επένδυση 2 δισ ευρώ στον τουρισμό

Ξένοι επενδυτές καταθέτουν πρόταση δημιουργίας πολυχώρου σε έκταση 3200 στρεμμάτων που ανήκει στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και βρίσκεται στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.

Ανακαλύψεις για νέα φάρμακα κατά των ιών

Για πρώτη φορά βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άμυνες του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να καταστρέψουν εκ των έσω έναν ιό, όπως του κοινού κρυολογήματος, αφού αυτός έχει ήδη εισβάλει στο εσωτερικό ενός ανθρώπινου κυττάρου. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα θεωρούνταν αδύνατο, καθώς οι επιστήμονες εδώ και 100 χρόνια πίστευαν ότι τα ανοσοποιητικά κύτταρα μπορούν να επιτεθούν μόνο απ' έξω και όχι από μέσα σε ένα μολυσμένο κύτταρο.

Βρέθηκε το «αποτύπωμα» της μπλόφας στον εγκέφαλο

Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατάφεραν, για πρώτη φορά, να εντοπίσουν στον εγκέφαλο το νευρωνικό "ίχνος" της μπλόφας, δηλαδή της ικανότητας των ανθρώπων να προβάλλουν στους άλλους μια απατηλή εικόνα του εαυτού και των σκέψεών τους, με σκοπό να τους εξαπατήσουν.

Τα εγκεφαλικά του Σαββατοκύριακου είναι πιο θανατηφόρα

Οι ασθενείς που έχουν πάθει εγκεφαλικό στη διάρκεια κάποιου Σαββατοκύριακου και εισάγονται σε νοσοκομείο, έχουν χειρότερη εξέλιξη και πιο συχνά θανατηφόρα, σε σχέση με όσους παθαίνουν εγκεφαλικό τις καθημερινές, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επισημαίνει ότι το φαινόμενο έχει άγνωστη αιτία, αν και υποθέτει ότι αυτό συμβαίνει σε ένα βαθμό επειδή όσοι έχουν ήπια συμπτώματα εγκεφαλικού, περιμένουν να εισαχθούν στο νοσοκομείο από Δευτέρα, πράγμα που επιδεινώνει τελικά την κατάστασή τους.Παρόλα αυτά, οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας στατιστικές μεθόδους, απομόνωσαν την επίδραση της σοβαρότητας των περιστατικών που κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο κατά το διήμερο της αργίας και πάλι διαπίστωσαν ότι -για ανεξήγητους λόγους- όσοι παθαίνουν εγκεφαλικό μέσα στο Σαββατοκύριακο, έχουν 12% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στις επόμενες επτά μέρες, σε σχέση με όσους παθαίνουν εγκεφαλικό τις καθημερινές - και αυτό ανεξάρτητα της σοβαρότητας του περιστατικού.

Σε μεγαλύτερη ύφεση «βυθίστηκε» τον Οκτώβριο η μεταποίηση


«Κλειδί» η συρρίκνωση της ζήτησης


Σε μεγαλύτερη ύφεση «βυθίστηκε» ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο, με την παραγωγή, την απασχόληση και τις νέες παραγγελίες να υποχωρούν με ταχύτερους ρυθμούς, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Γαλλία και Βρετανία υπογράφουν ιστορική συνθήκη

Η Γαλλία και η Βρετανία θα υπογράψουν σήμερα δύο πρωτοφανείς στην ιστορία τους συνθήκες συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, που κατά κύριο λόγο θα αφορούν τη σύσταση μίας κοινής στρατιωτικής δύναμης και την από κοινού διαχείριση των αεροπλανοφόρων και των πυρηνικών εργαστηρίων τους.

Η Eurobank τονίζει ότι δεν σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Πωλεί την πολωνική θυγατρική Polbank


Η EFG Eurobank δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ήδη αναζητά στρατηγικό επενδυτή για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στην θυγατρική της στην Πολωνία, την Polbank, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, στο Reuters την Δευτέρα. «Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα», είπε. «Η τράπεζα πιστεύει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», υπογράμμισε.

Μεγάλες απάτες στα φάρμακα «δείχνει» η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

«Μαϊμού» μία στις πέντε συνταγές


Αντιμέτωποι με μεγάλες απάτες έρχονται οι ελεγκτές του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών από την ημέρα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.Όπως αναφέρεται στο «Βήμα», μία στις πέντε συνταγές βγαίνει εκτός συστήματος επειδή η διάγνωση της πάθησης του ασφαλισμένου δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία που αναγράφει ο γιατρός, ενώ μία στις δύο συνταγές εμφανίζουν λάθη που σχετίζονται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του γιατρού ή του ασθενούς.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Στο στόχαστρο η σπατάλη


Υπερψηφίστηκε την Δευτέρα επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με το οποίο η κυβέρνηση ελπίζει να χτυπηθεί η αδιαφάνεια στη διακίνηση του φαρμάκου, η πολυφαρμακία και η εκμετάλλευση των ασθενούντων από κυκλώματα

ασυνείδητων ιατρών και φαρμακοποιών.

Καθήλωση μισθών µε αντάλλαγμα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας υπογράφουν τα συνδικάτα


Και στο βάθος αλλαγές στις επιχειρησιακές συμβάσεις


Καθήλωση μισθών µε αντάλλαγµα τη διατήρηση του 13ου και 14ου µισθού και των θέσεων εργασίας υπογράφουν τα εργατικά συνδικάτα, ακολουθώντας τη γραµµή της ΓΣΕΕ µε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας 2010-2012 (ΕΓΣΣΕ).Με βάση την ΕΓΣΣΕ 2010-2012, τα όρια του κατώτατου µισθού και του κατώτατου ηµεροµισθίου θα παραµείνουν έως και τον Ιούνιο του 2011 στα 739,56 ευρώ και 33,04 ευρώ αντίστοιχα. Θα διαµορφωθούν στα 750,65 ευρώ και 33,53 ευρώ αντίστοιχα τον Ιούλιο, αν δοθεί αύξηση 1,5% και στα 763,41 ευρώ και 34,10 ευρώ τον Ιούλιο του 2012, αν δοθεί αύξηση 1,7%.

Έλλειμμα πάνω από 52 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αθηναίων καταγγέλλει ο Γ.Καμίνης

Πυρά κατά Ν.Κακλαμάνη


Για «λογιστική αλχημεία» στην οικονομική διαχείριση και για έλλειμμα άνω των 52 εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Αθηναίων κατήγγειλε τον Νικήτα Κακλαμάνη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, μία ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Ανοίγοντας, όπως είχε προαναγγείλει, τη «μαύρη βίβλο» της δημαρχίας Κακλαμάνη, ο συνδυασμός «Δικαίωμα στην Πόλη» ανέδειξε «μια γκρίζα ιστορία» που αφορά την οικονομική κατάσταση στον Δήμο Αθηναίων, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Περικοπές δαπανών υπουργείων (ανα)ζητά το οικονομικό επιτελείο

Μπαράζ επαφών Παπακωνσταντίνου με υπουργούς


Διαδοχικές συσκέψεις για την εκτέλεση του Μνημονίου και την κατάρτιση του νέου Προϋπολογισμού 2011 θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.Αυτήν την ώρα συναντάται με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδη, ενώ εν συνεχεία θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γ.Διαμαντίδη, με τον υπουργό Υποδομών Δ.Ρέππα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τέλος με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής περιμένει η Αντιτρομοκρατική

Θα «μιλήσουν» τα όπλα

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στα όπλα, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση με τους παγιδευμένους φακέλους, αναμένουν σήμερα οι Αρχές. Από την έρευνα θα διαπιστωθεί εάν τα όπλα είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως από την ανάκριση των συλληφθέντων δεν έχουν προκύψει νεώτερα στοιχεία, αφού οι δύο νεαροί -ηλικίας 22 και 24 ετών- αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να δώσουν αποτυπώματα.

Άρχισε η αποστολή ειδοποιητήριων για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ


Διατίθενται σε όλες τις τράπεζες

Ξεκίνησε από χθες Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους φορολογούμενους για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών καθώς και των άλλων οχημάτων.

Κάτω από τις 1.500 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο

Το βλέμμα στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών


Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις σε τράπεζες και μεσαία κεφαλαιοποίηση.  

Το κάστανο φάρμακο και πλούσια τροφή

Μοναδικές πληροφορίες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του κάστανου, αλλά και πρωτότυπες συνταγές, μας δίνει ο δήμος Καστανιάς στο νομό Τρικάλων, μέσω ενός καλαίσθητου φυλλαδίου, που αποτελεί "καρπό" της δράσης "οι γεύσεις της Θεσσαλίας".Ο Δήμος Καστανιάς βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Ν. Τρικάλων και στο πέρασμα προς Ασπροπόταμο. Η περιοχή κατακλύζεται από δάση ελάτης, οξιάς και καστανιάς, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Έξι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής


Ολοκληρώνεται η διαδικασία μέχρι τέλος Δεκεμβρίου


Από πρώτη επιλογή πέρασαν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές για το 25%, ή το 49% εναλλακτικά, της ΕΠΑ Αττικής, της εταιρείας που διανέμει το φυσικό αέριο στο Λεκανοπέδιο. Οι έξι που πέρασαν στη δεύτερη φάση είναι οι ΕΝΙ, Ελλάκτωρ, Προμηθέας Γκαζ, Μ συν Μ Γκαζ (όμιλοι Μυτιληναίου- Βαρδινογιάννη), GoldGaz και Μilos FundΑpax Ρartners, γνωστή από την υπόθεση της Wind.

Πάνω από τις 800 μονάδες παραμένει το spread στα ομόλογα

Στο προσκήνιο η αναδιάρθρωση


Άνοδο σημειώνουν την Τρίτη τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στον απόηχο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, να δημιουργηθεί Μόνιμος Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων που θα προβλέπει μία διαδικασία αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.Το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου, διευρύνθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στις 865 μονάδες βάσης, για να υποχωρήσει, νωρίς το πρωί της Τρίτης, στο επίπεδο των 840 μονάδων.