e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Η Press Time αποκαλύπτει


-Αποκάλυψη: 950 λαμόγια στο χορό του μαύρου χρήματος. Στον αέρα βγάζει το υπουργείο τη λίστα και έρχονται κατασχέσεις και πρόστιμα μαμούθ σε βίλες, πισίνες και σκάφη.


-«Παιχνίδια» Λιακουνάκου και Boeing με τα ελικόπτερα Απάτσι. Πιέζουν να προχωρήσει η σύμβαση των 950 εκατομμυρίων ευρώ για την τεχνική κάλυψη.

Το μεγάλο φαγοπότι στην κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε στην Press Time


Τα ονόματα που πήραν τα παράνομα μπόνους, οι αποκαλύψεις της έρευνας και τα πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Στα «μαχαίρια» Conn-x Tv και Nova.

Διαβάστε στην Press Time


Τιτάνια σύγκρουση για την πίτα των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Προσφυγές, πλούσιο παρασκήνιο και στο βάθος το… ποδόσφαιρο.

Διόδια χαράτσι σε δρόμους καρμανιόλες.


Διαβάστε στην Press Time


Πληρώνουμε ακόμα και τη λαιμητόμο της Κορίνθου- Πατρών. Να επέμβουν τώρα οι αρμόδιοι.

«Παιχνίδια» Λιακουνάκου και Boeing με τα ελικόπτερα Απάτσι.



Διαβάστε στην Press Time


Πιέζουν να προχωρήσει η σύμβαση των 950 εκατομμυρίων ευρώ για την τεχνική κάλυψη.

Αποκάλυψη: 950 λαμόγια στο χορό του μαύρου χρήματος.



Διαβάστε στην Press Time


Στον αέρα βγάζει το υπουργείο τη λίστα και έρχονται κατασχέσεις και πρόστιμα μαμούθ σε βίλες, πισίνες και σκάφη.

Πού θα βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί τον 15αύγουστο

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Βασιλική της Λευκάδος, θα μεταβεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου...

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στην Αλβανία!

Επιστρέφουν οι μετανάστες από την Ελλάδα και απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες

Η κυβέρνηση στα Τίρανα θέλει να εκμεταλλευτεί την τάση επιστροφής των Αλβανών στην πατρίδα και φροντίζει να τους κρατήσει...

Δελφίνια στο Θερμαϊκό Κόλπο διασκεδάζουν τους περαστικούς

Αντικείμενο λατρείας και θέμα δεκάδων μύθων κι αφηγήσεων, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, τα δελφίνια εξακολουθούν να συναρπάζουν τον κόσμο με την ευφυΐα, την κοινωνικότητα και τον συναισθηματισμό τους. Γι΄ αυτό και η εμφάνιση ενός κοπαδιού δελφινιών στο Θερμαϊκό Κόλπο, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, χθες το απόγευμα, κινητοποίησε τους περαστικούς, που ειδοποίησαν το λιμεναρχείο. «Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, αφού ο Θερμαϊκός κόλπος προσελκύει συχνά δελφίνια, χελώνες ακόμα και φώκιες! Μάλιστα μία φορά, μία φώκια εμφανίστηκε μπροστά στο 'Μακεδονία Παλάς', ενώ ένα ρινοδέλφινο έπαιζε αμέριμνο στο νερό, πολύ κοντά στην παραλία, στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης με Αγίας Σοφίας», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίκουρη καθηγήτρια Κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «ΑΡΙΩΝ», Αναστασία Κομνηνού.

H λίστα με τα μπόνους - πρόκληση στην ΕΡΤ

Η πρώτη δόση των αμαρτωλών «μπόνους» προς στελέχη και δημοσιογράφους της ΕΡΤ ΑΕ δημοσιοποιήθηκε και επίσημα, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας της 2ας Αυγούστου.


Σύμφωνα με τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που εντόπισαν...

Οδηγίες εν όψει καύσωνα

Οδηγίες και συστάσεις εν όψει της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη της ΕΜΥ, από την Πέμπτη 12/08/2010 έως και την Τετάρτη 18/08/2010, απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), το οποίο ήδη έχει τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας από το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. συνιστά προς πολίτες τα ακόλουθα μέτρα:

Συνέχεια στην κόντρα ΟΤΕ - ΕΕΤΤ

Συνέχεια στην κόντρα του ΟΤΕ [OTEr.AT] με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ έδωσε η πρόσφατη απόρριψη από την ΕΕΤΤ δύο εκπτωτικών πακέτων υπηρεσιών του οργανισμού.

Ρεκόρ ακρίβειας στη Μύκονο- Διπλές τιμές σε σχέση με Ίμπιζα και Μαγιόρκα!

Το πιο ακριβό νησί στην Ευρώπη είναι το νησί των ανέμων που φαίνεται δεν... καταλαβαίνει από κρίση



Στα 243 ευρώ διαμορφώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων την ώρα που στην Ίμπιζα δεν ξεπερνούν τα 146 για ένα δίκλινο ή τα 135 στη Μαγιόρκα.Κάπως έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα” η Μύκονος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια από 50 πρακτορεία καθώς είναι πιο ακριβή και από το ακριβότερο θέρετρο στη Γερμανία όπου οι τιμές είναι στα 215 ευρώ για ένα δίκλινο.

Φεύγουν άρον- άρον από το στράτευμα οι αξιωματικοί!


Σε αριθμό - ρεκόρ οι παραιτήσεις, ντόμινο μετατάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις


Υπερδιπλάσιες οι παραιτήσεις των βαθμοφόρων σε Πεζικό, Αεροπορία και Ναυτικό την φετινή χρόνια.2.403 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί έχουν καταθέσει αίτηση αποστρατείας , έναντι 1042 που “έφυγαν” το 2009.

«Λουκέτο» στην επιχείρηση που μόλυνε με μαζούτ τον Πηνειό

Το κλείσιμο της μονάδας επεξεργασίας ζωϊκών λιπών «Τσολής ΑΒΕΕ», η οποία προκάλεσε τη ρύπανση στον Πηνειό από διαρροή μαζούτ την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε η Νομαρχία Λάρισας.Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση τη νομαρχίας, η μονάδα δεν θα λειτουργήσει ξανά αν δεν συμμορφωθεί και δεν επιδιορθώσει τις εγκαταστάσεις της όπου φυλάσσεται το καύσιμο υλικό.

Σφοδρή αντίδραση από εκπαιδευτικούς για τις μειωμένες προσλήψεις στα σχολεία

«Εκρηκτικές συνθήκες στα σχολεία»

Για εκρηκτικές συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία του δημόσιου σχολείου μιλούν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αλλά και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), μετά τη γνωστοποίηση ότι θα συνταξιοδοτηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Την σκόνη ενός μικρού κολλεγίου "έφαγαν" Χάρβαρντ και Γέηλ!

'Ενα μικρό ιδιωτικό κολλέγιο της Μασαχουσέτης είναι πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα κολλέγια στις ΗΠΑ για το 2010,αφήνοντας πίσω πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ και το Γέιλ.Το Κολλέγιο Γουίλιαμς με 2.200 φοιτητές ξεπερνά ακόμα και το Πρίνστον και το Αμχερστ που βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.com και του Center for College Affordability and Productivity (CCAP) στην Ουάσινγκτον.

"Απόβαση" χιλιάδων Ελλήνων στον Πόντο


Κοσμοσυρροή προσκυνητών αναμένεται ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τουρκία, όπου θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά το 1923.

Η σαλμονέλα όπλο εναντίον του καρκίνου!

Το βακτήριο της σαλμονέλας θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά του καρκίνου, καθώς ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορεί να ενεργοποιεί τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού και έτσι να βοηθά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας του Μιλάνου, υπό τη δρα Μαρία Ρεσίνιο, σε συνεργασία με επιστήμονες από τις ΗΠΑ, σε εργασία που δημοσίευσαν στο περιοδικό "Science Translational Medicine", αναφέρουν ότι η μέθοδός τους όχι μόνο καταπολεμά τους όγκους, αλλά επίσης "εμβολιάζει" τον οργανισμό έναντι πιθανής μελλοντικής ανάπτυξης νέων καρκινικών κυττάρων.

Ίχνη από τα αρχαιότερα πετρώματα της Γης

Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε στον αρκτικό Καναδά πετρώματα που είναι πιθανώς τα αρχαιότερα που έχουν ποτέ βρεθεί στον πλανήτη μας και προέρχονται λίγο μετά από τη "γέννηση" της Γης, πριν περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.Με το πέρασμα των δισεκατομμυρίων ετών μέχρι σήμερα, τα γήινα πετρώματα έχουν υποστεί αλλεπάλληλες επεξεργασίες, όπως προσμίξεις και λιώσιμο, όμως τα βράχια που ανακαλύφθηκαν στην αρκτική νήσο Μπάφιν, φαίνεται να περιέχουν τις χημικές "υπογραφές" των αρχέγονων πετρωμάτων, που χρονολογούνται λίγο μετά το βίαιο σχηματισμό του πλανήτη μας.

Δεκαπενταύγουστος με υψηλές θερμοκρασίες

Την ανιούσα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι ότι θα πάρει ο υδράργυρος τα επόμενα 24ωρα, με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 39 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου.

Αισιοδοξία Παπανδρέου για την Οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε αμερικανική εφημερίδα και υπογραμμίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις αγορές το 2011.

Αυξήθηκε ο βαθμός συγκέντρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος

Ελαφρά αύξηση παρουσιάζει σε σχέση με το 2007 ο βαθμός συγκέντρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, είτε βάσει του μεριδίου αγοράς των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών σε όρους ενεργητικού είτε με βάση το δείκτη "Herfindahl-Hirschmann".Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) ,στην Ελλάδα το μερίδιο αγοράς των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών σε όρους ενεργητικού διαμορφώθηκε στα τέλη του 2008 σε 69,5% (2007: 67,7%) εμφανίζοντας, μεταξύ 2003 και 2008, ελαφρά αύξηση του βαθμού συγκέντρωσης (2003: 66,9%) .

Κομισιόν: "Έλλειψη αλληλεγγύης" της Σλοβακίας προς την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την "έλλειψη αλληλεγγύης" της Μπρατισλάβα, έπειτα από την ψηφοφορία στο σλοβακικό κοινοβούλιο κατά την οποία απορρίφθηκε οριστικά η συμβολή της Σλοβακίας στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα."Σημειώνω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του σλοβακικού κοινοβουλίου κατά της συμμετοχής της Σλοβακίας στη συμφωνία χορήγησης δανείου υπό όρους προς την Ελλάδα. Πρόκειται για παραβίαση της δέσμευσης που ανέλαβε η Σλοβακία απέναντι στο Eurogroupe για την υπό όρους και υπό προθεσμία χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα", δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Αγγιξε το 12% η ανεργία τον Μάιο

Το ποσοστό ανεργίας το Μάιο 2010 ανήλθε σε 12,0%, έναντι 8,5% το Μάιο 2009 και 11,9% τον Απρίλιο 2010. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.431.326 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 602.185 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.267.994 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 122.672 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2009 (μείωση 2,7%) ενώ αυξήθηκαν κατά 18.380 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2010 (αύξηση 0,4%).

Ξενοδοχείο με κόστος διανυκτέρευσης μόλις 3 ευρώ!

Τώρα και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το πρώτο ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Λονδίνο!



Το κάθε δωμάτιο είναι μόλις 12 τετραγωνικά, δεν παρέχει παρά μόνο τις απαραίτητες ανέσεις. Κρεβάτι, σκεπάσματα, θέρμανση ή κλιματισμό το καλοκαίρι.Η κάθε διανυκτέρευση στοιχίζει μόλις 3 ευρώ και στην περίπτωση που κάποιος θέλει και κάτι... εξτρα ιδού ο κατάλογος:

Πεταλωτής : «Κανένας λόγος ανησυχίας απο το μαζικό κύμα συνταξιοδότησης»

Έκανε δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση

«Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει από την αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης», ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης και των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν φέτος αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με πέρυσι, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τη μείωση κατά 50% των μόνιμων διορισμών, προκαλεί ανησυχία για χιλιάδες κενά στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου.

Μείωση της επιβατικής κίνησης στην ακτοπλοΐα και τον Ιούλιο

Πτώση 15% στο α΄εξάμηνο

Μείωση, της τάξεως του 6,5%, παρατηρήθηκε στην ακτοπλοΐα και τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος για το λιμάνι του Πειραιά.

Μουσική συναυλία στο Μουσείο της Ακρόπολης το βράδυ της Πανσελήνου


Ελεύθερη είσοδος για το κοινό
Με τη συναυλία από τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, με τίτλο «Τραγούδια που γράφτηκαν για το Φεγγάρι» θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την Πανσέληνο του Αυγούστου, στις 24 του μήνα.

Αυξήσεις στα επιτόκια χορηγήσεων ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα

Υψηλότερο κόστος δανεισμού

Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αυξάνει το βασικό επιτόκιο των βραχυπροθέσμων και μεσομακροπροθέσμων χορηγήσεων.

Βαρόμετρο για τη λήψη ή μη νέων μέτρων η πορεία των εσόδων τον Αύγουστο

Ορατή η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ

Η πορεία των δημοσίων εσόδων τον Αύγουστο θα κρίνει το εάν θα ληφθούν πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα από τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει μέχρι τα τέλη του έτους να εισπράττει σε μηναία βάση 5,3 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τον στόχο των εσόδων του Μνημονίου.

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Άνοδος προς τις 1.67ο μονάδες

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές...

Σε δημόσια διαβούλευση περί τα τέλη Αυγούστου το ν/σ για τον ΟΣΕ

Νόμος μέχρι το τέλος του έτους

Ζήτημα λίγων εβδομάδων είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον ΟΣΕ, όπως τόνισε -μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5- ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Ραγδαία πτώση για το ευρώ κάτω από τα 1,29 δολάρια

Πτώση 8,3% από τις αρχές του 2010

Τις υψηλότερες απώλειες των 19 τελευταίων μηνών, σημείωσε την Τετάρτη το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, υποχωρώντας κάτω από τα 1,29 δολάρια, μετά τις επισημάνσεις της Fed για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για «εκτροχιασμό» της παγκόσμιας ανάκαμψη.Το πράσινο νόμισμα ενισχύεται, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται στα βραχυπρόθεσμα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, που θεωρούνται το ασφαλέστερο επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους κρίσης.

Σε δημόσια προσφορά για την άντληση 12-16 δισ. δολαρίων προχωρά η General Motors

H δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ

Σε δημόσια προσφορά μετοχών, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 12-16 δισ. δολαρίων, θα προχωρήσει η General Motors τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την αυτοκινητοβιομηχανία που ελέγχει κατά 61% το αμερικανικό δημόσιο.Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Bloomberg, η GM θα καταθέσει σχετική έκθεση το αργότερο μέχρι την Δευτέρα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Βολές Κακλαμάνη κατά δύο υπουργείων για την κατάσταση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Αφορμή, το θέμα του ΟΚΑΝΑ

Βολές κατά των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την καθυστέρηση στη μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Ιστορικού Κέντρου.«Το περιβόητο σχέδιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης των Αθηνών το περιμένω -σύμφωνα με υπόσχεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- από τον μήνα Απρίλιο. Έστω και με καθυστέρηση πέντε μηνών ελπίζω ότι η διαβεβαίωση του κ. Βούγια θα ισχύσει και το θέμα θα συζητηθεί 'στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τις 15 Αυγούστου'» σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης.