e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Ρινγκ η κυβέρνηση. Οι πέντε συγκρούσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Και… οι «επτά υπουργοί που είναι υπέροχοι» στους τσακωμούς.


- Μείωση μισθών έως και 35%. Νέα μέτρα λιτότητας για 15,4 δις ευρώ. Ζουρλομανδύας εξαθλίωσης. Θα πληρώσουν και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι


-Άρθρο- παρέμβαση: Κύριοι, που οδηγείτε επιτέλους τη χώρα; Για ποια Ελλάδα και για ποιο μέλλον πλέον μπορούμε να μιλάμε; Οι ευθύνες και το χρέος των πολιτικών. Δεν φταίει για όλα η «τρόικα».

Θέλουν να κάνουν «Las Vegas» τον Πάτροκλο

 
Διαβάστε στην Press Time


  Τα σχέδια για τη βραχονησίδα απέναντι από το Σούνιο και γιατί το fund από το Ντουμπάι επαναφέρει την πρόταση για το Fun island.

«Ο πολιτικός πολιτισμός του κύριου Μπουτάρη».

 Διαβάστε στην Press Time


Άρθρο του Δ. Παπαγεωργόπουλου: «Ο πολιτικός πολιτισμός του κύριου Μπουτάρη». Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης βάλει κατά του νέου τοπικού άρχοντα της πόλης.

«Να πάμε τους λαθρομετανάστες στην πόρτα του κυρίου Παπουτσή».

 

Διαβάστε στην Press Time

 

Συνέντευξη: Νίκος Νικολόπουλος.

Βατοπέδι: Νέες αποκαλύψεις με κατάθεση φωτιά:

 


Διαβάστε στην Press Time

 «Τα λεφτά πήγαν σε πολιτικούς»
Ο κατασκευαστής Παπαϊωάννου «καίει» και τον Πάπιστα. Η δίωξη εναντίον του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πώς τώρα περνάει στην αντεπίθεση και ποια είναι η θέση του ομίλου Πάπιστα. Το πόρισμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση και πώς θα κινηθούν τώρα οι εμπλεκόμενοι.

Τα προνόμια-πρόκληση των βουλευτών

 

Διαβάστε στην Press Time




την ώρα που εγκαλούν τους πολίτες που δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια. Ο λαός υποφέρει- ξεσηκώνεται και οι εθνοπατέρες μας αμείβονται πλουσιοπάροχα. Τα… bonus και οι άλλες παροχές

Ζουρλομανδύας εξαθλίωσης.

 
Διαβάστε στην Press Time


 Θα πληρώσουν και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Μείωση μισθών έως και 35%. Νέα μέτρα λιτότητας για 15,4 δις ευρώ. Άρθρο- παρέμβαση: Κύριοι, που οδηγείτε επιτέλους τη χώρα; Για ποια Ελλάδα και για ποιο μέλλον πλέον μπορούμε να μιλάμε; Οι ευθύνες και το χρέος των πολιτικών. Δεν φταίει για όλα η «τρόικα».

''Κλείνει '' στα 50 εκ. ευρώ η συμφωνία με το Κατάρ

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ αποτιμά την αξία του ακινήτου απέναντι από το ξενοδοχείο "Χίλτον" της Λευκωσίας, η κυπριακή τριμελής επιτροπή για τη μεγάλη επένδυση με το Κατάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η Επιτροπή υπέγραψε σήμερα τη σχετική πρόταση, την οποία και αποστέλλει στον υπουργό Οικονομικών.

Δόθηκε το «OK» για την τέταρτη δόση

Την έγκρισή του για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, έδωσε το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στη χώρα μας.παρά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της τέταρτης δώσεις οι επιθεωρητές της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χτυπούν το καμπανάκι, τονίζοντας ότι η πρόοδος που επιτυγχάνεται στις μεταρρυθμίσεις έχει καθυστερήσεις και ζήτησε από την Αθήνα να τις επιταχύνει, ώστε να ανταποκριθεί στους στόχους της συμφωνίας διάσωσης.

Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος από ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση από την αγορά μη ασφαλούς προϊόντος απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος "κούπες από μελαμίνη για παιδιά", από τις οποίες υπήρξε μετανάστευση φορμαλδεΰδης πάνω από το όριο. Πρόκειται για κούπες από μελαμίνη για παιδιά, προέλευσης Χονγκ Κονγκ, με την εμπορική επωνυμία "Sigikid κούπα γαλάζιο λαγουδάκι", με κωδικό προϊόντος 23497 και "Sigikid κούπα ροζ προβατάκι", με κωδικό προϊόντος 23494, που διακινήθηκαν από την εταιρεία "Τσιρώνης ΑΕ", Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα από τη γερμανική εταιρεία "Sigikid, H. Scharrer & Koch GmbH & Co. KG".

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην «Άλκο Ελλάς»

Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Άλκο Ελλάς ΑΒΕΕ αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ειδικότερα, η συνέλευση των μετόχων εξέλεξε ομόφωνα νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως κάτωθι: 1. Τζώρτζης Θεόδωρος του Παναγιώτου, Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

Υπ. Εργασίας: Διαψεύδει αντιπαράθεση με τρόικα για επιχειρησιακές

Το Υπουργείο Εργασίας αρνείται ότι η αναβολή της συνέντευξης τύπου της τρόικας σχετίζεται με την πίεση των εκπροσώπων της για συνολική εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή του σχετικού νόμου στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση των κοινωνικών εταίρων. «Η μετακίνηση της συνέντευξης τύπου της «τρόικας» για την έκθεση για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, δεν οφείλεται σε θέματα που σχετίζονται με το Υπουργείο Εργασίας και ειδικά με την εφαρμογή του νόμου για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις», διευκρινίζεται στην ανακοίνωσή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μεταφορά στις Βρυξέλλες προτείνουν οι Ευρωβουλευτές

Το 91% των ευρωβουλευτών και των στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι υπέρ της μεταφοράς όλων των Υπηρεσιών του ευρωκοινοβουλίου από το Στρασβούργο στις Βρυξέλλες. Μεταξύ άλλων, αυτή η αλλαγή θα επέτρεπε τη εξοικονόμηση 180 εκ. ευρώ ετησίως και την απαλλαγή από ένα«περιβαλλοντικό κόστος» 19.000 τόνων CO2.

Παραίτηση Π. Τζωρτζάκη από το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ

"Νιώθω υπερήφανος, που είχα την ευκαιρία, να συμμετάσχω σε αυτή τη σημαντική συλλογική προσπάθεια, από το 2003 ως Β΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) και κατόπιν από το 2007, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου", επεσήμανε ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης, με αφορμή την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, από το αξίωμα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και μέλους του ΔΣ του ΣΕΠΕ. Στην επιστολή παραίτησης, ο κ. Π. Τζωρτζάκης δήλωσε: "Η ηγεσία σε έναν Σύνδεσμο, όπως ο ΣΕΠΕ, με δυναμική και γρήγορες εξελίξεις, ήταν μία πρόκληση για μένα. Ανταποκρίθηκα, με πολύ ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης, σε αυτή την αποστολή, που μου έδωσε πολλές στιγμές χαράς και ικανοποίησης, παρά τα δύσκολα προβλήματα, που έπρεπε στην πορεία να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε. Η πολύχρονη παρουσία μας στο χώρο των επιχειρήσεων, η εμπειρία και η γνώση, που διαθέτουμε, αποτέλεσαν πολύτιμα εφόδια στη διαχείριση των θεμάτων του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Κέρδη για δολάριο-πτώση για ευρώ... εν μέσω ανησυχιών

Ανοδικά κινείται το δολάριο στις συναλλαγές της Παρασκευής, καθώς η απόφαση του προέδρου της Αιγύπτου να παραμείνει στην προεδρία της χώρας μέχρι το Σεπτέμβριο διαμορφώνει κλίμα αβεβαιότητας και κάνει τους επενδυτές να επιδιώκουν την ελαχιστοποίηση του ρίσκου.Το δολάριο διαπραγματεύεται στα 1,3515 δολ/ευρώ έναντι του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος, σημειώνοντας κέρδη 0,63%, ενώ έναντι του γεν ενισχύεται σε ποσοστό 0,51% στα 83,64 γεν. Έναντι της στερλίνας το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει άνοδο 0,68% στα 1,5986 δολ./στερλίνα. Σε σχέση με το ελβετικό φράγκο το δολάριο κερδίζει 0,53% στα 0,9742 φράγκα.

Tο νέο Kia Rio

Tο γύρο του κόσμου κάνουν πλέον οι πρώτες φωτογραφίες της τελικής μορφής του μοντέλου που θα δούμε επίσημα στη Γενεύη.Έτσι, μαζί με το επίσης νέο Picanto στην έκθεση της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες της το Μάρτιο, η Kia θα μας παρουσιάσει και το ολοκαίνουργιο Rio.

Αύξηση στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., αύξηση 6,6% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία (ΓΔΤΕ) το Δεκέμβριο του 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2009, έναντι αύξησης 6,3% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2009 προς το 2008.Σε σύγκριση με τον δείκτη του Νοεμβρίου 2010, Ο ΓΔΤΕ αυξήθηκε το Δεκέμβριο κατά 1,7%, έναντι μείωσης 0,2%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2009.

Συνάντηση Σαμαρά με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Στο επίκεντρο η ναυτιλία


Θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και επιχειρηματικότητας συζήτησε την Παρασκευή με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στη συνάντηση, παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ. Τασούλας, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά Κ.Αρβανιτόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος Γ.Πλακιωτάκης.

Ιταλία: Εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Τυνησία

Τις τελευταίες μέρες στη Λαμπεντούζα, το νησάκι ανάμεσα στη Σικελία και τις ακτές της Αφρικής έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Τυνησία. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 100 άτομα έφτασαν στο νησί, ύστερα από ένα περιπετειώδες ταξίδι με πλοιάρια. Σήμερα τα ξημερώματα η ιταλική Ακτοφυλακή ακινητοποίησε στα ανοικτά του νησιού πλοιάριο με περίπου εκατό λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Τυνήσιοι, όπως διευκρίνισε η φιλανθρωπική οργάνωση Gruppo EveryOne.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

Μηχανοκίνητη πορεία στο Υπουργείο


Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.Η διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι από την Ομόνοια και αφού οι μοτοσικλετιστές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν μαύρες σημαίες, ανέβηκαν τη Σταδίου, έκαναν μια σύντομη στάση μπροστά από τη Βουλή και συνέχισαν μέχρι τη λεωφόρο Μεσογείων, όπου βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών.

Μέσω της τραπεζικής οδού οι συναλλαγές αξίας άνω των 3.000 ευρώ από την 1η Απριλίου

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών


Από την 1η Απριλίου οι συναλλαγές πάνω από 3.000 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών.Εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών και υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Δ.Κουσελά προβλέπει ότι φορολογικά στοιχεία, που εκδίδονται από επιτηδευματίες, για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες αυτών αποκλειστικά μέσω των τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών ή λήπτη των υπηρεσιών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές, αποκλειόμενης της εξόφλησης των υπόψη στοιχείων με μετρητά.

Ο Μουμπάρακ έφυγε από το Κάιρο προς άγνωστη κατεύθυνση, μεταδίδει το Αλ Αραμπίγια

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες


Ο Χόσνι Μουμπάρακ και η οικογένειά του αναχώρησαν από το Κάιρο προς άγνωστη κατεύθυνση από στρατιωτική βάση στα περίχωρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μεταδίδει το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια δίχως να επικαλείται την πηγή της πληροφόρησής του.

Μακρά δικαστική μάχη για τις αποζημιώσεις από τη Siemens, προανήγγειλε ο Χ.Παμπούκης

Τοποθέτηση στη Βουλή


Tη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν στο θέμα της αξίωσης αποζημίωσης από τη Siemens έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Χρ.Μαρκογιαννάκη, ο υπουργός είπε ότι θα ήταν ευχής έργον να επιτευχθεί εξωδικαστικός συμβιβασμός, ωστόσο, αν κάτι τέτοιο δεν ευδοκιμήσει, θα δοθεί δικαστική μάχη.

Το μυστηριώδες χειρόγραφο

Το μυστηριώδες «χειρόγραφο Βόϊνιχ», ένα κείμενο αγνώστου συγγραφέα, γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, ανακαλύφθηκε στην Ιταλία, από τον έμπορο παλαιών βιβλίων Βίλντριχ Βόϊνιχ, από τον οποίο πήρε το όνομά του.Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας πλειάδας ερευνητών, μέχρι και κρυπτογράφων, που προσπαθούν χωρίς επιτυχία, εδώ και χρόνια, να «σπάσουν» τους κώδικές του, που πιθανώς αφορούν αλχημικά μυστικά.

Καπέλο 400% σε αντίγραφα-φάρμακα

Σε τιμή ακόμη και τετραπλάσια από τα πρωτότυπα διατίθενται στην αγορά αντίγραφα φάρμακα ( που θα έπρεπε νε είναι φθηνότερα) με αποτέλεσμα τα ταμεία και οι ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται με 140 εκ ευρώ ετησίως.Το "καπέλο" αφορά 50 σκευάσματα και το αποκάλυψαν με ερώτησή τους στη Βουλή 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ( Θεοδωρίδης, Μοσιαλος, Παραστατίδης, Στασινός και Παρασύρης). Φάρμακο για τη χοληστερίνη: η τιμή πρωτοτύπου είναι 5,53 ευρώ και του αντιγράφου 18,64 ευρώ%. Αντίγραφο σκεύασμα για το πεπτικό διατίθεται προς 15,18 ευρώ όταν η τιμή πρωτοτύπου είναι 8,9 ευρώ. Αντιμυκητισιακό πωλείται ως αντίγραφο 24,43 ευρώ με το πρωτότυπο να κοστίζει 9,25 ευρώ. Αντιγραφο συμπληρώματος σιδήρου πωλείται 7,9 ευρώ όταν το πρωτότυπο έχει 1,91 ευρώ!

Σύμπραξη Νokia - Μicrosoft

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Νokia και η υπ'αριθμόν ένα εταιρία παραγωγής λογισμικού παγκοσμίως, Μicrosoft, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιπαρατεθούν στη σύμπραξη της εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών Google και της εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού Apple, στη μάχη για την επικράτηση τους στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά έξυπνων τηλεφωνικών συσκευών (smartphones), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα λογισμικού Windows Phone.Η Nokia έχει χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην υψηλών περιθωρίων κέρδους αγορά έξυπνων τηλεφωνικών συσκευών, έναντι συσκευών όπως το iPhone της Apple αλλά και προϊόντων που βασίζονται στην πλατφόρμα της Google, Android.

Βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της Ελλάδας από το 2012, εκτιμά η Alpha Bank

Επικροτεί τις αλλαγές στην αγορά εργασίας


Βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της Ελλάδας από το 2012 προβλέπει η Alpha Bank. Σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank η δημοσιονομική προσαρμογή μετά το 2012 θα στηριχθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και επίσης στην απόδοση των εκ βάθρων μεταρρυθμίσεων του ελληνικού Συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Συστήματος Υγείας, καθώς και στη σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ενισχυθεί από την σημαντική βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς, ως αποτέλεσμα των προωθημένων μεταρρυθμίσεων στο θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας της και ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας, στις ΔΕΚΟ και στον δημόσιο τομέα ως σύνολο.

Moody΄s: Υποβάθμισε έξι ιρλανδικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης, Moody's υποβάθμισε έξι Ιρλανδικές τράπεζες. Πρόκειται για τις: Bank of Ireland, Allied Irish Banks, EBS Building Society, Irish Life & Permanent, Anglo Irish Bank και Irish Nationwide Building Society. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η υποβάθμιση έγινε λόγω αμφιβολιών για το κατά πόσο η νέα κυβέρνηση θα καλύψει την αναγκαία ρευστότητα των τραπεζών.

«Το Μνημόνιο είναι μονόδρομος» για την Ελλάδα, τονίζει η Κομισιόν

Το κοινωnικό κόστος της προσαρμογής


Ειδική αναφορά στις ανησυχίες για το κοινωνικό κόστος που ενδέχεται να έχει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας κάνει η Κομισιόν, στο κείμενο με τον τίτλο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την οικονομική βοήθεια προς χώρες της Ευρωζώνης», το οποίο επεξεργάσθηκε η Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων.Μια από τις ερωτήσεις τιτλοφορείται «τι γίνεται με το κοινωνικό κόστος του προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα;» και στην απάντησή τους οι κοινοτικοί αναφέρουν:

Επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης βλέπει ο Γ.Προβόπουλος

Αυστηρότεροι οι κανόνες χορηγήσεων


Επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης βλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.Μιλώντας σήμερα, Παρασκευή, σε συνέδριο στην Αθήνα που διοργανώνουν από κοινού η Τράπεζα της Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SEESOX) με τη συμμετοχή κεντρικών τραπεζιτών από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε πως η Διεθνής Συνθήκη Βασιλείας III ίσως οδηγήσει σε περιορισμό των χορηγήσεων.

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Τα βλέμματα στην τρόικα


Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους σε όσα αναμένεται να πουν αργότερα εντός της ημέρας οι εκπρόσωποι της τρόικας.Στις 11:15 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,45% στις 1.639,47 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 21 εκατ. ευρώ.

H "Λούσι" και τα ...ψηλοτάκουνα

Αν η «Λούσι» ζούσε σήμερα, θα μπορούσε πιθανότατα να περπατήσει με ψηλοτάκουνα παπούτσια ή να τρέξει στον Μαραθώνιο! Ένα απολιθωμένο οστό από πόδι με κοίλο πέλμα, που βρέθηκε στην Αιθιοπία, δείχνει ότι οι πρόγονοι του ανθρώπου περπατούσαν όρθιοι, στα δύο τους πόδια ,ήδη πριν από 3,2 εκατομμύρια χρόνια και στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους δεν ζούσαν πια στα δέντρα. Το οστό, που ανήκει στο είδος των μικροσκοπικών Αυστραλοπιθήκων της ανατολικής Αφρικής (Australopithecus afarensis), όπου ανήκε και η διάσημη «Λούσι», έρχεται να αναζωπυρώσει μια χρόνια επιστημονική διαμάχη σχετικά με το πότε και πώς οι αρχαίοι πρόγονοι των ανθρώπων εγκατέλειψαν τη σκυφτή στάση και το βάδισμα στα τέσσερα πόδια.

Οι μόνοι που ζουν είναι Κρητικοί!

Πριν από 50 χρόνια είχε διεξαχθεί διεθνής έρευνα, σε επτά χώρες, στην οποία συμμετείχαν 14.000 άνδρες ηλικίας, τότε, 40 έως 45 ετών. Πιο υγιείες αποδείχθηκαν οι Κρητικοί. Απο τους 14.000 σήμερα ζουν μόνο 40 και είναι όλη από την Κρήτη!Είναι όλοι τους άνω των 90 ετών, τρέφονται με αγνό ελαιόλαδο, όσπρια και λαχανικά, ενώ- οπως υπογραμμίζει ο καθηγητής διατροφολογίας Αντώνης Καφάτος- είναι σημαντικό οτι νηστεύουν το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και το Δεκαπενταύγουστο.

Μεγάλο φαγοπότι με προμήθειες αποκαλύπτει πόρισμα στη ΔΕΗ

Δεκαπέντε άτομα στον εισαγγελέα


Μεγάλο φαγοπότι είχε στηθεί την περίοδο 2003 - 2009 στη ΔΕΗ, που πλήρωσε σε εργολάβους ποσά 4,2 εκατ. ευρώ για υλικά που σε τιµές αγοράς δεν κοστίζουν παρά 900.000 ευρώ. ?ηλαδή τα 3,3 εκατ. ευρώ ήταν υπερτιµολογήσεις. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, την Παρασκευή, την περίοδο εκείνη η επιχείρηση κατέβαλλε για αγορές συστηµάτων ασφαλείας, όπως συναγερµοί, κλειστά κυκλώµατα παρακολούθησης, ασυρµάτους και µπαταρίες ποσά τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από την πραγµατική τους αξία.

Στις 15.00 η συνέντευξη Τύπου της τρόικας

Στις 3.00 μ.μ. θα δοθεί τελικά η συνέντευξη Τύπου της τρόικας, μετά από τις ολοήμερες χθεσινές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα ανακοινωθούν τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας για την έγκρισης της 4ης δόσης του δανείου. Η τρόικα αναμένεται να θέσει στην κυβέρνηση προθεσµία ώς τον Ιούνιο προκειµένου να υπάρξει πρακτική εφαρµογή του νέου νόµου για τις επιχειρησιακές συµβάσεις, διαφορετικά θα ζητήσει αναθεώρηση της ρύθµισης.

Προς τα 102 δολάρια ανεβαίνει το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την Αίγυπτο

Νευρικότητα στις αγορές


Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μπουμπάρακ αρνείται να αποχωρήσει άμεσα απότην εξουσία, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.Η τιμή του Μπρεντ, στα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου, ενισχύθηκε έως 0,50% στα 101,36 δολάρια, ενώ το συμβόλαιο Απριλίου (στο οποίο γίνονται περισσότερες συναλλαγές) σκαρφάλωσε στα 101,89 δολάρια το βαρέλι.

Κατσέλη: Δεν καταργούνται 13ος και 14ος µισθός

Η ανταγωνιστικότητα δεν θα κερδηθεί µε την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου» δήλωσε η υπουργός εργασίας Λούκα Kατσέλη. πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε ορισµένους κλάδους χρειάζεται µείωση µισθών, προκειµένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω µειώσεις µισθών και συντάξεων στο ∆ηµόσιο, ούτε περαιτέρω αυξήσεις των φόρων. «ευελιξία και προσαρµογή αντί για λουκέτο» δήλωσε µιλώντας στην τηλεόραση του σκάι η υπουργός εργασίας, επαναλαµβάνοντας ότι οι επιχειρησιακές συµβάσεις βάζουν τάξη στην αγορά, καθώς «εργαζόµενοι και εργοδότες κάθονται στο ίδιο τραπέζι και αποφασίζουν µε ποιο τρόπο θα πάει η επιχείρηση µπροστά».

Εκτοξεύθηκαν πάλι τα spreads των οµολόγων

Σε νεα Παρεμβασή µε αγορές κρατικών οµολόγων περιφερειακών οικονοµιών της ευρωζώνης και κυρίως της Πορτογαλίας προχώρησε χθες αιφνιδιαστικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς φουντώνουν ξανά οι ανησυχίες για το πόσο γρήγορα θα καταφέρουν οι Ευρωπαίοι να παρουσιάσουν ολοκληρωµένο σχέδιο για την αντιµετώπιση της κρίσης χρέους. Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να δηµιουργείται ξανά για το πόσο γρήγορα θα µπορέσουν οι Ευρωπαίοι να δώσουν το πράσινο φως στην ενίσχυση του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για να βοηθήσει χώρες που έχουν ανάγκη. Η νέα ανησυχία στις αγορές εκτόξευσαν αρχικά στα ύψη το κόστος δανεισµού (spreads) των χωρών της ευρωζώνης: στην Πορτογαλία ανήλθαν στις 425 µονάδες παρουσιάζοντας αύξηση 25 µονάδων βάσης, ενώ τα ελληνικά spreads αυξήθηκαν 15 µονάδες ξεπερνώντας ξανά τις 800 µονάδες βάσης. Χρειάστηκε να παρέµβει η ΕΚΤ µε µαζικές αγορές πορτογαλικών κυρίως οµολόγων για να αποκλιµακωθούν τα spreads, τα οποία στην Πορτογαλία υποχώρησαν στη συνέχεια κάτω από τις 400 µονάδες βάσης.