e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Και επισήμως σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Ιταλός Τομάζο Πάντοα Σκιόπα


Με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου

Επισήμως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από το γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο ορισμός του Ιταλού πρώην υπουργού Οικονομικών Τομάζο Πάντοα Σκιόπα στη θέση του συμβούλου σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους.

Με κέρδη 1,33% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη

Συνεχίζεται η άνοδος


Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο τη Τρίτη, παρά τις συγκρατημένες ρευστοποιήσεις κερδών στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΠΑΟ: Στο ΟΑΚΑ με Τζένοα

Οι εργασίες για την αλλαγή του χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και το γήπεδο θα είναι έτοιμο για την φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τζένοα στις 22 Αυγούστου.

Άκρως επικίνδυνη η αύξηση θερμοκρασίας στον πλανήτη

Η φύση μας εκδικείται με ακραία καιρικά φαινόμενα λένε οι επιστήμονες

Η αλόγιστη χρήση πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων, παράγουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ισορροπία του πλανήτη.
Αυτό έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις κλιματικές αλλαγές, που θα γίνονταν έτσι κι αλλιώς στη γη με το πέρασμα των χρόνων...

Στο στόχαστρο οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν κάτοχοι ακινήτων και καταστημάτων συγκεκριμένων περιοχών της Αθήνας, οι οποίοι έχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Γιούνκερ: Πάει καλά η Ελλάδα

Η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας οδεύει προς την εξομάλυνση παρά "τους πολλούς κινδύνους" που υπάρχουν γύρω από την ανάκαμψη, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Εβλεπαν τσόντα στην Βουλή

Με έκπληξη διαπίστωσαν οι ινδονήσιοι βουλευτές και δημοσιογράφοι πως κομπιούτερ στο κοινοβούλιο έδειχναν εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου και μάλιστα για αρκετή ώρα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Jakarta Globe.

Δημοπρατήσεις έργων προϋπολογισμού €60 εκατ.

Αποφάσεις για δημοπρατήσεις δημοσίων έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο προκαλεί κατάθλιψη

Οι έφηβοι που αφιερώνουν πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο διαδίκτυο έχουν 150% φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με τους κοινούς χρήστες του διαδικτύου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Κινέζων επιστημόνων.

Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου ενισχύεται το ευρώ

Ξεπέρασε τα 1,32 δολάρια

Στο υψηλότερο των τριών τελευταίων μηνών, πάνω από τα 1,32 δολάρια, ενισχύθηκε την Τρίτη το ευρώ, καθώς η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας οδηγεί χαμηλότερα το πράσινο νόμισμα.

Ουδέν κρυπτόν υπό του Google Earth: Το ΣΔΟΕ βρήκε 17.000 πισίνες!

Ιδιαίτερα χρήσιμο φάνηκε στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ το Google Earth αφού σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση το χρησιμοποίησε κατά κόρον για να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες.

Αύξηση 137% στα κέρδη πρώτου εξαμήνου για την Frigoglass

Aνοδος 30% στις πωλήσεις

Η Frigoglass, o μεγαλύτερος παγκοσμίως κατασκευαστής εξοπλισμού επαγγελματικής ψύξης, είπε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σημείωσαν άλμα 137%, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη των αγορών στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία.

Νέα αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος η Βασιλική Τζότζολα.

Εθνική ομάδα με νέα φιλοσοφία

Νέα φιλοσοφία θα έχει στο εξής η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε το στίγμα του για την Εθνική όπως την οραματίζεται και σε γενικές γραμμές είπε:

«Λουκέτο» σε πολλούς δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς


Και λόγω έλλειψης παιδαγωγών

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς λίγες βδομάδες πριν ανοίξουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, πολλοί δήμοι δηλώνουν ότι αδυνατούν να τους λειτουργήσουν.

Δεδομένη θεωρείται η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ

Εννέα δισ. ευρώ στις 13 Σεπτεμβρίου

Μία τελευταία συνάντηση θα έχουν το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι τρεις επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και της εκταμίευσης στις 13 Σεπτεμβρίου της δεύτερης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ, ύψους 9 δισ. ευρώ.


Σάλος με το κλωνοποιημένο γάλα που βγήκε στα ράφια των σούπερ μάρκετ


Πανικό προκαλεί στη βρετανική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι η αγορά έχει «πλημμυρίσει» με γάλα από κλωνοποιημένες αγελάδες.

Η πιο Hi-Tech πετσέτα για την παραλία!

Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε τον ήλιο στην παραλία και να ακούτε τα αγαπημένα τραγούδια, τότε η αυτή η πετσέτα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

ΕΡΤ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Την παραίτηση του διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Γ. Υφαντή και του γενικού διευθυντή ΤεχνικώνΥπηρεσιών κ. Μιχ. Πορτοκάλη ζήτησε χθες το ΔΣ της ΕΡΤ, το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ανοιγμα του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών

Επόμενη «απελευθέρωση»



Το επόμενο «άνοιγμα» κλειστού επαγγέλματος, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών, είναι αυτό των αυτοκινητιστών ταξί. Ήδη, υπάρχει πρόταση που θα τεθεί προς συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Παραλήρημα κερδοκόπων


Καλοκαιρινό πάρτι κερδοσκόπων στα νησιά με την ξαπλώστρα να ενοικιάζεται ακόμη και 18 ευρώ σε ορισμένες κοσμικές παραλίες!

Το απόγευμα η τελευταία συνάντηση της τρόικας στο ΥΠΟΙΚ

Μία τελευταία συνάντηση θα έχουν σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι τρεις επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και της εκταμίευσης στις 13 Σεπτεμβρίου της δεύτερης δόσης, ύψους 9 δις. ευρώ, του δανείου.

Παραμένει σε ισχύ το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Μονής Βατοπεδίου

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε σχετική αίτηση της Μονής και εταιρίας συμφερόντων της

Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τις αιτήσεις της Μονής Βατοπεδίου και της κυπριακής off shore εταιρείας, συμφερόντων της Μονής, «Ρασαντέλ» (Rassadel Co. Ltd) που ζητούσαν να αρθεί η απαγόρευση μεταβολής των περιουσιακών τους στοιχείων και ειδικότερα συγκεκριμένων λογαριασμών, μέσω των οποίων γίνονταν επενδυτικές πράξεις και πωλήσεις μετοχών.

Το σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ

Διαγραφή χρεών, μείωση προσωπικού, αύξηση εισιτηρίων, περικοπή ζημιογόνων δρομολογίων και είσοδο ιδιωτών περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ, την πλέον χρεωμένη ΔΕΚΟ με συσσωρευμένες ζημίες που φτάνουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΧΑ: Οριακή άνοδος μετά το χθεσινό ράλι

Σε θετικό πρόσημο έχει γυρίσει ο γενικός δείκτης αν και άνοιξε πτωτικά


Στις 11:20 ο Γενικός Δείκτης σημείωνε άνοδο 0,48% στις 1.755 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 25 εκατ. ευρώ.

H μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία ήταν αυτή της ΒP


Ξένα πρακτορεία εκτιμούν ότι πέντε εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου έχουν διαχυθεί στη θάλασσα

Η πετρελαιοκηλίδα της BP είναι μακράν η μεγαλύτερη διαρροή πετρελαίου παγκοσμίως, σύμφωνα με τους πιο ακριβείς μέχρι σήμερα υπολογισμούς για το ρυθμό διαρροής του πετρελαίου από την πηγή Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.

Φόβοι για ηλιακό «τσουνάμι» που κατευθύνεται προς τη Γη


Ο ήλιος... ξύπνησε απότομα

Μια ισχυρή μαγνητική έκρηξη στον ήλιο στέλνει ήδη ένα μεγάλο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας. Το ηλιακό «τσουνάμι», που αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) μπορεί να δημιουργήσει θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης, αλλά και να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες.

Η γερή καρδιά επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Η γερή καρδιά επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Η μελέτη κατέδειξε ότι οι υγιείς άνθρωποι, οι οποίοι όμως είχαν «αργές» καρδιές που αντλούσαν λιγότερο αίμα, είχαν παράλληλα πιο γερασμένους εγκεφάλους σε σχέση με άλλους.

Σκοτώνουν τον καρκίνο με... έρπη!


Βρετανοί επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά τον ιό του έρπη και κατάφεραν να θεραπεύσουν ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο.

Αύγουστος χωρίς μελτέμια-Έρχεται 10ήμερο με ζέστη και υγρασία-Τυχεροί όσοι έχουν άδεια

- Κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας μας ετοιμάζει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες.

- Η άπνοια ανεβάζει το δείκτη δυσφορίας

Παρά τις βροχές σε κάποια σημεία της χώρας, οι άνεμοι δεν θα βοηθήσουν ώστε να δροσίσει αφού δεν θα ξεπεράσουν πουθενά τα τέσσερα μποφόρ.
Ο καιρός του Αυγούστου δεν θα θυμίζει...

Με απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριο την Τρίτη


Πτώση και στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, εν μέσω ήπιων ρευστοποιήσεων σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Αισιοδοξία Κατσέλη για αύξηση της ρευστότητας στην αγορά από τον Σεπτέμβριο

Στόχος η ανάπτυξη

Την εκτίμηση ότι από τον Σεπτέμβριο η ρευστότητα στην αγορά θα αυξηθεί σημαντικά εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Ανέφερε, δε, ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει φθάσει στο 8,5%, ενώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αγγίξει το 12%. Αναφερόμενη, δε, στο θέμα της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι «το αντιμετωπίζουμε όλοι με ευαισθησία».

Υπέρογκα χρέη 2,7 δισ. ευρώ «πνίγουν» στους δήμους


Σε 1 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τρίτους

Μαύρη τρύπα στα οικονομικά των δήμων ύψους 1 δισ. ευρώ ανακάλυψε το υπουργείο των Εσωτερικών. Τα πρώτα δείγματα επεξεργασίας των οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ πρώτου βαθμού ανέδειξαν υπέρογκες οφειλές προς τρίτους, οι οποίες αν προστεθούν στα βεβαιωμένα χρέη τον ΟΤΑ, εκτινάσσουν τις συνολικές τους υποχρεώσεις στα 2,7 δισ. ευρώ.

Ανοικτή η διαπραγμάτευση για τη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ


Εναλλακτικές προτάσεις από την κυβέρνηση

Σε σκληρές διαπραγματεύσεις για το θέμα της απελευθέρωσης της χονδρικής αγοράς ενέργειας βρίσκεται η κυβέρνηση με το κλιμάκιο της τρόικας, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.

Στο Διαδίκτυο η λίστα με τα δώρα των υπουργών βάσει νέου κώδικα δεοντολογίας


Βαρύτητα στα θέματα διαφάνειας

Κώδικα δεοντολογίας της πολιτικής ηγεσίας επικαιροποιημένο και βελτιωμένο με τις παρατηρήσεις των υπουργών σε ό,τι αφορά την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων και στα θέματα διαφάνειας προωθεί το Μαξίμου και τον Σεπτέμβριο αναμένεται να συζητηθεί Κέα να εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μεταξύ των άρθρων του κώδικα δεοντολογίας, προτρέπονται οι υπουργοί να...

«Έκρηξη» της ανεργίας το φθινόπωρο στο 20% προβλέπει η ΓΣΕΕ


Ο αριθμός των ανέργων θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο

«Έκρηξη» της ανεργίας το φθινόπωρο προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Με σύμβουλο εξ... Ιταλίας η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές

Προσλαμβάνεται ο Τομάζο Σκιόπα

Ξένο σύμβουλο αναζητεί η κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα στην ομαλή επάνοδό της στις αγορές. Η λύση φαίνεται να έρχεται από την Ιταλία, καθώς το όνομα που ακούγεται όλο και περισσότερο για να αναλάβει το ρόλο αυτό είναι του πρώην υπουργού Οικονομίας της Ιταλίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα.

Τα απομνημονεύματα του γράφει ο Φιντέλ Κάστρο

Το βιβλίο του ξεπερνά τις 800 σελίδες

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, παρουσιάσε χθες σε επιλεγμένο ακροατήριο τα απομνημονεύματά του για τη «στρατηγική νίκη» των ανταρτών εναντίον του κουβανικού στρατού η οποία επρόκειτο να οδηγήσει στην πτώση του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η αποστολή του μεγαλύτερου όγκου των εκκαθαριστικών

Το 2011 οι αυξήσεις στις αντικειμενικές


Τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο αναμένεται να σταλεί ο μεγάλος όγκος των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους φορολογούμενους, δήλωσε την Τρίτη ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, εκτιμώντας ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στα 500 εκ. ευρώ.