e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πτώση 1,88% στο Χ.Α.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας και έντονων ανησυχιών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,88% στις 1.243,05 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 120,74 εκατομμύρια ευρώ.

Η λύση τύπου «Πρωτοβουλία της Βιέννης» θα οδηγήσει σε υποβάθμιση, λέει η Fitch

Θεωρείται «αναγκαστική» συμφωνία


Ενδεχόμενη ανακοίνωση λύσης για το ελληνικό χρέος τύπου «Πρωτοβουλία της Βιέννης» θα θεωρούνταν εξαναγκαστική ανταλλαγή χρέους και θα οδηγούσε μάλλον σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, είπε την Τετάρτη ο οίκος Fitch.

Έρευνα και στην Ελλάδα για μεγάλη απάτη με ερευνητικά κονδύλια της ΕΕ

Πανευρωπαϊκό κύκλωμα


Μεγάλο κύκλωμα που καταχράστηκε κοινοτικά ερευνητικά κονδύλια άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ έγινε αντιληπτό από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες άσκησαν διώξεις εναντίον υπόπτων στην Ιταλία και συνεχίζουν τώρα τις έρευνες σε επτά ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.«Δεν έχουμε στο αρχείο μας αναφορές για [προηγούμενες] απάτες τέτοιας κλίμακας» δήλωσε στο περιοδικό Nature ο Ντέιβιντ Μπούμπλιλ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα φορολογίας και λογιστικού ελέγχου. «Τα προγράμματα είχαν οργανωθεί με αποκλειστικό στόχο την εξαπάτηση της Επιτροπής και των μηχανισμών ελέγχου» ανέφερε.

Στην υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Standard & Poor's

Μετά την υποβάθμιση του Δημοσίου


Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης των εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς σε «CCC» από «Β», προχώρησε η Standard & Poor's, απόρροια της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας, την περασμένη Δευτέρα, σε «CCC».

Κομισιόν: Κανονικά τον Ιούλιο η επόμενη δόση στην Ελλάδα

Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα λάβει τον Ιούλιο τη δόση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ


Η Αθήνα θα λάβει κανονικά τον Ιούλιο τη δόση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν η πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να καταβληθεί τον επόμενο μήνα, ανεξάρτητα από το νέο πακέτο βοήθειας.

Σε βαρύ κλίμα η προσέλευση των βουλευτών στη Βουλή για τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσπαθούν να φτάσουν στη Βουλή από την είσοδο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Οικονομικών που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Νέα συνεδρίαση του Eurogroup για Ελλάδα την Κυριακή

Νέα συνάντηση θα έχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης την Κυριακή, μετά το ναυάγιο των χθεσινών συνομιλιών με αντικείμενο ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Η αδυναμία του Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία αποδίδεται στη διάσταση απόψεων σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Προσφυγή Olympic Air - Aegean Airlines κατά απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Επικαλούνται παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας


Την ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία απαγορεύθηκε στις Olympic Air και Aegean Airlines να συγχωνευθούν, ζητούν οι δύο εταιρείες με προσφυγή που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ» ζήτησε η Αλ.Παπαρήγα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες


«Ρήξη, ανατροπή αποδέσμευση από την ΕΕ. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση ρεαλιστική για το λαό» δήλωσε την Τετάρτη η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Με υποβάθμιση απειλεί o Οίκος Moody's τρεις γαλλικές τράπεζες, λόγω της ελληνικής κρίσης

Εκτεθειμένες στην κρίση χρέους


Ο οίκος Moody’s προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των τριών κορυφαίων γαλλικών τραπεζών -της BNP Paribas, της Credit Agricole και της Societe Generale- λόγω της έκθεσής τους στην ελληνική κρίση χρέους.«Οι σημερινές δράσεις αντανακλούν τις ανησυχίες του Moody’s σχετικά με τις εκθέσεις αυτών των τραπεζών στην ελληνική οικονομία, είτε με την κατοχή κρατικών ομολόγων είτε με της χορήγηση πιστώσεων στον ιδιωτικό τομέα, απευθείας ή μέσω των θυγατρικών τους στην Ελλάδα, ένας παράγοντας κλειδί για την Credit Agricole και τη Societe Generale που έχουν τοπικά τραπεζικά δίκτυα», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Σε 920 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα «φέσια» στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2011

Στα 820 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές


Σε 920 εκατ. ευρώ ανήλθε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2011 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών.Σύμφωνα με στοιχεία του «Συστήματος Αθέτησης Υποχρεώσεων της Τειρεσίας ΑΕ», το Μάιο σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στο ρυθμό των ακάλυπτων επιταγών, αλλά και στον αριθμό των απλήρωτων συναλλαγματικών.

«Προχωράμε στην πορεία που έχουμε χαράξει»

Στον Κ. Παπούλια ο Πρωθυπουργός



«Θα προχωρήσουμε για να βγει η χώρα από αυτή την κρίση», τόνισε ο Πρωθυπουργούς Γιώργος Παπανδρέου, που έφτασε στη μία το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντηθεί εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.«Είναι στιγμή που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

''Δέκα χρόνια ένιωθα ότι ζούσα σε μια φούσκα!''

Αν νομίζετε ότι τα πάντα στη ζωή ενός σταρ είναι εύκολα, τότε κάνετε μεγάλο λάθος... Η Emma Watson, η σταρ των ταινιών 'Harry Potter', εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της στο Us Weekly ότι για δέκα ολόκληρα χρόνια, από το ξεκίνημα των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας, ένοιωθε ότι ζούσε σε μια 'φούσκα'...

Στον Πιλάβιο ο φάκελος με τα πλαστά έγγραφα

Στα γραφεία της ΕΠΟ βρίσκεται πλέον ο φάκελος με τα πλαστά έγγραφα που φέρονται να κατέθεσαν ΠΑΕ διαφόρων κατηγοριών για να πάρουν αδειοδότηση για το φετινό πρωτάθλημα.Ο αντιεισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, παρέδωσε την Τρίτη (14/06) στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, τα στοιχεία που έχει συλλέξει, την ώρα που οι αρμόδιες ΔΟΥ και υποκαταστήματα του ΙΚΑ δεν συνεργάζονταν.

Διαψεύδεται φήμη επικοινωνίας Παπανδρέου- Σαμαρά

Κατηγορηματικά διαψεύδει η ΝΔ τις φήμες που κυκλοφόρησαν σε blogs και ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε χθες συνάντηση εκπροσώπου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για γελοιότητες, ανάξιες διάψευσης. Από τη ΝΔ διαψεύδουν πως υπήρξε και οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά.

Kάθετη πτώση στο Χρηματιστήριο εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων

Ο δείκτης στις 1.200 μονάδες




Κάθετη πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης με το εύθραυστο πολιτικό κλίμα να επιδρά αρνητικά στην αγορά. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:15 υποχωρεί στις 1.219,95 μονάδες καταγράφοντας πτώση 3,75%.

Μείωση 2,8% του δείκτη απασχολουμένων στο λιανεμπόριο

Στο πρώτο τρίμηνο 2011


Μείωση 2,8% κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο 2011 ο δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανεμπόριο.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο του πρώτου τριμήνου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του πρώτου τριμήνου 2010, παρουσίασε μείωση κατά 2,8%. Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 3%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση κατά 6,8%.

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα τα spreads των ελληνικών ομολόγων

Στα ύψη και το κόστος ασφάλισης


Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκε σήμερα Τετάρτη το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης κινδύνου (credit default swap – CDS) των πενταετών ελληνικών τίτλων εν μέσω ανησυχιών για την ελληνική κρίση χρέους και την πολιτική αβεβαιότητα στην χώρα.Τα credit default swap των ελληνικών πενταετών ομολόγων αυξήθηκε στις 1.651 μονάδες, κατά 61 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Αναλυτές απέδωσαν την αύξηση στο γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Στα ξένα ΜΜΕ η σημερινή διαμαρτυρία

Με τίτλο «Οι Έλληνες αντιδρούν στα νέα μέτρα λιτότητας», ο ξένος Τύπος, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν σήμερα εκτενή αναφορά στην γενική απεργία και τις κινητοποιήσεις έξω από την ελληνική βουλή και στην υπόλοιπη χώρα.Τα λιμάνια, οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές σε όλη τη χώρα, γράφουν τα ξένα ΜΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δέσμη μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Σε κλοιό «Αγανακτισμένων» και το καταλανικό Κοινοβούλιο για να μην περάσουν μέτρα λιτότητας

Με ελικόπτερο έφτασαν οι πολιτικοί


Χιλιάδες Καταλανοί «Αγανακτισμένοι» έχουν αποκλείσει το Κοινοβούλιο της Καταλονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την ψήφιση πακέτου περικοπών, το οποίο κατέθεσε η τοπική κυβέρνηση.

Μειωμένα κατά 50% τα βεβαιωμένα έσοδα σε ετήσια βάση

Λόγω της κατάρρευσης του TAXISnet


Μειωμένα κατά 50% σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι τα έσοδα που έχουν βεβαιωθεί από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα από την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.Σύμφωνα με τα Νέα, αθροιστικά έχουν εκκαθαριστεί 1.646.623 δηλώσεις φόρου εισοδήματος έναντι 1.960.548 δηλώσεων στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή 313.925 δηλώσεις λιγότερες. Από τις εκκαθαρισμένες φετινές δηλώσεις, ο φόρος που θα εισπράξει το Δημόσιο είναι μόλις 159,9 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 337 εκατ. ευρώ.

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει λύση για την Ελλάδα χωρίς τους ιδιώτες

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, αν δεν βοηθήσουν και οι ιδιώτες επενδυτές, δήλωσε σε γερμανικό περιοδικό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.«Δεν μπορεί οι δανείστριες χώρες να κουβαλάνε μόνες τους το βάρος αυτό», δήλωσε ο Σόιμπλε στο περιοδικό Super Illu. «Οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει και αυτοί να επιμηκύνουν το χρέος τους. Αυτός είναι ένας όρος που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε σε καμία περίπτωση», πρόσθεσε.

Kύμα ρευστοποιήσεων στο Χ.Α.

Βουτιά πάνω από 4% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. εν μέσω έντονης πολιτικής αβεβαιότητας.

Aναστέλλεται από τις 12 μ. η απεργία των δημοσιογράφων

Την αναστολή, από τις 12 το μεσημέρι, της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ της ΠΟΕΠΤΥΜ και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, «για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί έγκυρα τις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν το μέλλον το δικό του και της χώρας», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από νωρίς στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι

Έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων



Έξω από τη Βουλή, από νωρίς το πρωί, βρίσκονται οι «Αγανακτισμένοι». Σταδιακά στο πάνω μέρος της Πλατείας Συντάγματος συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότερα μέλη του κινήματος, ενώ μέχρι στιγμής η πρόσβαση από και προς τη Βουλή γίνεται χωρίς πρόβλημα.