e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Περισσότερα προσωπικά δεδομένα επιβατών για πτήσεις εντός ΕΕ ζητά η Κομισιόν

Με εγγυήσεις για την ιδιωτική ζωή


Πρόταση που υποχρεώνει τους αερομεταφορείς να παρέχουν στα κράτη μέλη της ΕΕ τα δεδομένα των επιβατών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ, υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόταση ορίζει, επίσης, ότι οι αερομεταφορείς θα πρέπει να εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (PNR).

«Τον Μάρτιο η συμφωνία για την κρίση στην Ευρωζώνη»

Τη βεβαιότητά του πως οι ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία για την κρίση χρέους τον Μάρτιο, εξέφρασε σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Bloomberg.«Σήμερα στις αγορές υπάρχουν προσδοκίες και θα ήταν μεγάλο λάθος να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα τις διαψεύσει».

Οι Γερμανοί εξετάζουν την «ελάφρυνση» του χρέους της Ελλάδας

Η γερμανική Κυβέρνηση εξετάζει ενεργά πρακτικές επιλογές για τη διεύρυνση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ώστε να ελαφρυνθεί το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο πληροφορίες από ανώτερους Γερμανούς αξιωματούχους. Μία επιλογή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ρόιτερ, θα ήταν η δυνατότητα του Ταμείου να δανείσει την Ελλάδα για να επαναγοράσει από την αγορά ομόλογα του Δημοσίου σε τιμές χαμηλότερες των ονομαστικών.

Χωρίς προβλήματα την Πέμπτη τα Μέσα Μεταφοράς

Ύστερα από ένα τριήμερο μεγάλης ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, την Πέμπτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, μετά και την αναστολή της προγραμματισμένης για 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Αναβολη πτώχευσης για “Απογευματινή” και Σαραντόπουλο


Οι εργαζόμενοι ήδη από την πρώτη δίκη, των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει εναντίον τους η πλευρά Σαραντόπουλου, -για να μπλοκάρει συντηρητικές κατασχέσεις κλπ-, ανέδειξαν τα στοιχεία που φανερώνουν ότι σκοπός της ιδιοκτήτριας εταιρείας είναι να τους εξοντώσει ηθικά και οικονομικά ώστε να παραιτηθούν από τα αιτήματά τους. Το δικαστήριο αποδέχθηκε τότε τις θέσεις των δικηγόρων των συντακτών, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών και απέρριψε το αίτημα της "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ".

Ηλεκτρικό... επίθεμα εναντίον της ημικρανίας!

Στη λίστα των μεθόδων αντιμετώπισης της ημικρανίας που έχουν προτείνει τα τελευταία χρόνια πολλοί ερευνητές, προστίθεται τώρα, ένα ειδικό επίθεμα που λειτουργεί με μπαταρία και διαχέει μέσω του δέρματος στο κυκλοφορικό σύστημα αναλγητικό φάρμακο. Το επίθεμα Ζelrix, όπως ονομάζεται, αναπτύσσει η αμερικανική εταιρεία ΝuΡathe και σύμφωνα με τους δημιουργούς της είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.

Χαμηλότερα διόδια σε υπό κατασκευή δρόμους

Σε επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων με στόχο την μείωση των διοδίων σε δρόμους που βρίσκονται υπό κατασκευή και οι χρήστες τους αντι να εξυπηρετούτναι, ταλαιπωρούνται όπως πχ ο δρόμος Κορίνθου – Πατρών προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο υπουργός κ. Ρέππας σε δήλωσή του πριν από λίγο τόνισε ότι και ο ίδιος προσχωρεί στην άποψη ότι ο πολίτης δεν μπορεί να καλείται να πληρώσει για δρόμους οι οποίοι δεν έχουν κατασκευαστεί ωστόσο, είπε, δεν είναι λογικό να μην καταβάλλονται διόδια σε δρόμους στους οποίους μεγάλα τμήματα ή ακόμη και το σύνολό τους έχουν ολοκληρωθεί.

Μηχάνημα για την πρώιμη διάγνωση καρκίνου

Με ένα νέο μηχάνημα προηγμένης τεχνολογίας που βοηθά στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου εξοπλίζεται το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την προμήθειά του μέσω του ΕΣΠΑ. «Πρόκειται για το PET, ένα συνδυασμό αξονικού τομογράφου και ισοτόπων, το οποίο θα εγκατασταθεί στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχος εξοπλισμός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα για μια τέτοια εξέταση», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", Γεώργιος Χριστόπουλος.

Συνάντηση πολλών αστέρων στη μεγάλη οθόνη

Μία ρομαντική κωμωδία που περιγράφει τα ειδύλλια που αναπτύσσονται μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων στη Νέα Υόρκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχει συγκεντρώσει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς διασημοτήτων στη σύγχρονη ιστορία.Μετά το ''Valentine's Day'', o μετρ των ρομαντικών κομεντί Garry Marshall (Pretty Woman) επιστρέφει με το 'New Year's Eve' (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) στο οποίο θα συμμετέχουν οι: Ashton Kutcher, Jon Bon Jovi, Seth Meyers, Jessica Biel, Zac Efron, Sarah Jessica Parker, Robert De Niro, Lea Michele, Sofia Vergara, Abigail Breslin, Michelle Pfeiffer και Hilary Swank.

Μηχανοκίνητη πορεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία έγινε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου που αντιδρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.H πορεία των εργαζομένων του ΟΑΣΑ ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι από την Ομόνοια, κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομίας και τη Βουλή με αποτέλεσμα να κλείνουν οι δρόμοι από όπου περνούσαν οι διαδηλωτές, εντείνοντας τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνταν από νωρίς το πρωί.

Η Naomi Campbell ανακρίνει τον Vladimir Putin!

Εκτός από μια προκλητική φωτογράφηση της Naomi Campbell για το εξώφυλλο του περιοδικού GQ, το γνωστό περιοδικό δημοσιεύει και μια μίνι συνέντευξη που πήρε το top model από τον Ρώσο πρωθυπουργό Vladimir Putin! Μεταξύ άλλων, η Naomi ρωτάει τον Putin πως διατηρείται fit, για τις γυναίκες και τις... τίγρεις!"Πως κρατιέσαι σε φόρμα;", ρώτησε η Naomi τον Putin, για να λάβει την εξής απάντηση: "Προφανώς με τον ίδιο τρόπο που κρατιέσαι και εσύ", ενώ στη συνάχεια ο Ρώσος πρωθυπουργός της εξήγησε πως πηγαίνει στο γυμναστήριο, κολυμπάει καθημερινά και αρκετά συχνά κάνει πιο extreme πράγματα με τους φίλους του.

Τη Δευτέρα καταθέτει ο πρύτανης Πελεγρίνης για τη Νομική

Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος στο πλαίσιο της έρευνας του Εισαγγελέα Εφετών, Σπ. Μουζακίτη, για την υπόθεση της εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στο κτίριο της Νομικής.Ο κ. Πελεγρίνης αρνείται οποιαδήποτε ποινικά μεμπτή ενέργειά του στην υπόθεση της "κατάληψης της Νομικής" και υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή συγκάλεσε το Πρυτανικό Συμβούλιο, το οποίο βρισκόταν σε διαρκή συνεδρίαση για να αντιμετωπιστεί το θέμα.

Αναστέλλεται η απεργία στον ΗΣΑΠ

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την 24ωρη απεργία τους, για την Πέμπτη, και ότι θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης, όπως σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορους χώρους της Εταιρίας και στα γραφεία της Διοίκησης και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους για τις επόμενες ημέρες. Έτσι, οι συρμοί του Ηλεκτρικού την Πέμπτη (3/2) θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΕΕ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση του Μουμπάρακ

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση την απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ να μην είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αλλά σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση του αιγύπτιου προέδρου δεν είναι αντιπροσωπευτική.Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον υπογραμμίζει επίσης ότι η ΕΕ προτίθεται να υποστηρίξει τον αιγυπτιακό λαό στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Παράθυρο αμφισβήτησης της κάλπης του «Καλλικράτη» ανοίγει η ΝΔ μετά την απόφαση του ΣτΕ

Εν αναμονή της Ολομέλειας


Η απόφαση του ΣτΕ για τη συμμετοχή των αλλοδαπών στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές προκαλεί αντιδράσεις από όλα τα κόμματα με τη ΝΔ να αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της κάλπης του «Καλλικράτη» όπου η διαφορά ψήφων ήταν μικρή.«Εφόσον κριθεί και από την Ολομέλεια δημιουργείται θέμα για τις εκλογές σε κάποιες περιφέρειες. Συγκεκριμένα όπου η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι μικρότερη από τον αριθμό των εγγεγραμμένων αλλοδαπών που πήραν μέρος στις εκλογές» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Σε υποβάθμιση της πιστολητπικής αξιολόγησης της Ιρλανδίας προχώρησε η Standard & Poor's

Φόβοι για τις τράπεζες


Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα σε «Α» προχώρησε την Τετάρτη η Standard & Poor's, επικαλούμενη τα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου, παρά το πακέτο στήριξης των τραπεζών που ενέκρινε η κυβέρνηση της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο.Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση μειώθηκε κατά μία βαθμίδα σε «Α» από «Α-», τέσσερις βαθμίδες πάνω από το επίπεδο «junk» με το οποίο «βαθμολογούνται» τα ελληνικά ομόλογα και στο ίδιο επίπεδο με χώρες όπως η Πορτογαλία.

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά.

Ειδικότερα, από αργά το απόγευμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

Κατάργηση του φόρου υπεραξίας προτείνει ο ΣΜΕΧΑ

Την κατάργηση του φόρου υπεραξίας προτείνει ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), στα πλαίσια της διαβούλευσης για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Κλαρίνα θα ηχήσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 9 Φεβρουαρίου

Με τον Πετρο-Λούκα Χαλκιά


Ο συγκινητικός ήχος του κλαρίνου θα πλημμυρίσει στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο συναυλιών που διοργανώνει το Μέγαρο ανοίγοντας την πόρτα του στους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής.«Στις μέρες μας η ελληνική δημοτική μουσική, παρά τις αλλοιώσεις που υφίσταται, καθώς η ελληνική κοινωνία περνά πλέον από την αστικοποίηση στην περίοδο της παγκοσμιοποίησης, εξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί. Αρκεί να μπορέσει κανείς να αναζητήσει τις πολύτιμες εμπειρίες ζωής που προσφέρουν οι πρωτογενείς μορφές της, παρακάμπτοντας τη βιτρίνα του επιφανειακού φολκλόρ…» λέει ο διοργανωτής των συναυλιών, εθνομουσικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, Λάμπρος Λιάβας.

Το ενδεχόμενο αύξησης των πόρων του ταμείου ευρω-στήριξης εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση

Ενισχύουν το EFSF


Το Βερολίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει την χρηματοδότησή του προς το ταμείο ευρω-στήριξης (EFSF), δηλώνει ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μέρκελ εξετάζει ενεργά πρακτικές επιλογές για τη διεύρυνση του ρόλου του Ταμείου, ώστε να αντιμετωπισθεί και η κρίση χρέους στην Ελλάδα.«Δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση. Πάντα λέγαμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται [...] αυτό ίσως περιλαμβάνει αναθεώρηση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας», δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γκέοργκ Άσμουσσεν, σε συνέντευξή του στο CNBC την Τετάρτη.

Ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής

Οι τιμές των βιομηχανικών εισροών - πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων - αυξήθηκαν τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 μηνών σε παγκόσμιο επίπεδο, ενισχύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η ισχυρή ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο τροφοδοτεί τη ζήτηση για πρώτες ύλες.

Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία στο μετρό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απεργία στο μετρό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου, με στόχο να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικήματος.

Προσεγγίζει τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Με τζίρο που ήδη υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κινείται νευρικά την Τετάρτη, ενώ προσεγγίζει και τις 1.700 μονάδες με άνοδο έως 1,87% νωρίτερα.Οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank βρίσκονται στην «κορυφή» των κερδών FTSE20, στον τραπεζικό δείκτη ωστόσο το στοιχείο που κυριαρχεί είναι η έντονη διακύμανση, η οποία υπερβαίνει τις 60 μονάδες.

Πολυτέλεια το ρολόι χειρός εν μέσω κρίσης

Μείωση 9% παρουσίασε το 2009 η αξία της εγχώριας αγοράς ρολογιών χειρός (συγκριτικά με το 2008), μετά από μια τετραετία ανοδικής πορείας, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα μελέτης της Icap Group. Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, η πτωτική πορεία των πωλήσεων ρολογιών χειρός (σε αξία) εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2010, με προβλεπόμενο ποσοστό μείωσης υψηλότερο του 2009 (της τάξης του 15%).

Να μην καταργηθεί το μάθημα της Πληροφορικής ζητούν οι καθηγητές από τον πρωθυπουργό

«Όχι» στον ψηφιακό αναλφαβητισμό


Aνοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έστειλαν οι καθηγητές της Πληροφορικής, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος στο νέο λύκειο.Ζητούν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, «ώστε να μην εφαρμοστούν τα διαφαινόμενα σχέδια για την κατάργηση της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο».

«Συναγερμός» από ύποπτο φάκελο στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Αποκλεισμένο το σημείο από την αστυνομία


Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε νωρίς το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην λεωφόρο Μεσογείων. Υπάλληλοι του υπουργείου μετέφεραν τον φάκελο έξω από το κτίριο και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Νέα αύξηση στα τιμολόγια της Εταιρίας Παροχής Αερίου για την Αττική

Στο 18% η διαφορά με το πετρεάλιο θέρμανσης


Δεύτερη αύξηση στα τιμολόγια του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της Αττικής αποφάσισε η Εταιρία Παροχής Αερίου.Μετά τις ανατιμήσεις στα πάγια που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η ΕΠΑ Αττικής προχωρά επίσης από την 1η του έτους, αναδρομικά, σε κλείσιμο της «ψαλίδας» της τιμής του αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε καλό δρόμο το "πείραμα του Θεού"

Ο επιταχυντής του CERN δεν θα κλείσει για ετήσια συντήρηση στο τέλος του χρόνου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά θα συνεχίσει τη λειτουργία του και το 2012, καθώς η έρευνα του βρίσκεται σε καλό δρόμο, σύμφωνα με επιστήμονες. Η συμβουλευτική επιτροπή του CERN, σύμφωνα με το BBC, έκρινε υπάρχουν καλές πιθανότητες τα πειράματα να οδηγήσουν σε σημαντικές ανακαλύψεις μέσα στην επόμενη διετία, συνεπώς θα ήταν σκόπιμο να μην ανακοπεί η λειτουργία του μηχανήματος, κάτι που ήταν και αίτημα των φυσικών.

Με τους κοινωνικούς εταίρους η συζήτηση του φορολογικού

Με τους κοινωνικούς εταίρους αναμένεται να συζητήσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση που θα έχει μαζί τους σήμερα το μεσημέρι.Η σημερινή σύσκεψη αναμένεται να επικεντρωθεί στο ζήτημα των κυρώσεων για όσους φοροδιαφεύγουν.

Ο καφές στη δουλειά ωφελεί μόνο τις γυναίκες!

Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να ξεπεράσει τους άνδρες συναδέλφους της; Να πίνει πολλούς καφέδες και να κερνάει κι εκείνους. Οι γυναίκες εργαζόμενες που πίνουν πολλούς και δυνατούς καφέδες στη δουλειά τους, για να τα βγάλουν πέρα με τις διάφορες καταστάσεις που τους προκαλούν άγχος, βελτιώνουν την απόδοσή τους, όμως το ίδιο δεν συμβαίνει με τους άνδρες συναδέλφους τους, στους οποίους οι πολλοί καφέδες φαίνεται να επιδρούν αρνητικά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων.Οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό εφαρμοσμένης κοινωνικής ψυχολογίας “Journal of Applied Social Psychology”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που πίνουν πολλούς και δυνατούς καφέδες αποκτούν τελικά μειωμένη αυτοπεποίθηση και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να ολοκληρώσουν μια δουλειά, αντίθετα με τις γυναίκες, που γίνονται πιο σίγουρες για τον εαυτό τους και πιο γρήγορες στα εργασιακά καθήκοντά τους.

Τι θα κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με τις αιτήσεις των αγροτών για τα φωτοβολταϊκά

Κόντρα ΡΑΕ - ΔΕΗ


Το ένα τρίτο των 6.200 αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες θα ικανοποιηθεί χωρίς πρόβλημα, για άλλο ένα τρίτο υπάρχουν δυσκολίες αλλά μπορούν να ξεπεραστούν με την εκπόνηση τεχνικών μελετών αναφορικά με τις δυνατότητες απορρόφησης της ενέργειας από τα δίκτυα και για τα τελευταία 2.000 αιτήματα που υπάρχει υψηλότερη δυσκολία απορρόφησης της ισχύος θα δοθούν τεχνικές λύσεις κατά περίπτωση οι οποίες θα οριστικοποιηθούν ως το τέλος του μήνα, επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.Αυτή είναι η θέση του υπουργείου για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από επιστολή της ΔΕΗ σύμφωνα με την οποία τα δίκτυα σε 16 νομούς της χώρας είναι κορεσμένα, αλλά και την αμφισβήτηση των στοιχείων της ΔΕΗ από την πλευρά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Εχετε πιει; Δεν ξεκινά το αυτοκίνητο!

Μια νέα τεχνολογική καινοτομία μπορεί να αποδειχθεί από τις πιο σημαντικές και ωφέλιμες στην ιστορία του αυτοκινήτου, σώζοντας ζωές στην κυριολεξία. Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα σύστημα, με την ονομασία (DADSS-Driver Alcohol Detection Systems for Safety), το οποίο αντιλαμβάνεται αν ο οδηγός έχει πιεί παραπάνω από το κανονικό και αυτομάτως μπλοκάρει τον κινητήρα για να μην ξεκινήσει.Ένας ηλεκτρονικός αισθητήρας αναλύει την αναπνοή του οδηγού μόλις κάτσει στο κάθισμά του (χωρίς να χρειάζεται να φυσήξει μέσα σε μια συσκευή, όπως αυτή που χρησιμοποιεί σήμερα η Τροχαία), ενώ άλλοι αισθητήρες, που είναι τοποθετημένοι σε στρατηγικά σημεία, όπως στο τιμόνι και στις κλειδαριές, μετρούν το αλκοόλ στο αίμα με έμμεσο τρόπο, μέσω ανάλυσης του δέρματος. Αν η ποσότητα αλκοόλ, μέσα από αυτές τις συνδυασμένες αναλύσεις, βρεθεί πάνω από το νόμιμο όριο, η μηχανή του αυτοκινήτου θα «αρνείται» πεισματικά να ξεκινήσει.

Πρόταση για Νομπέλ Ειρήνης στο Wikileaks

Ο ιστότοπος WikiliLeaks προτάθηκε ως υποψήφιος για το Νομπέλ Ειρήνης 2011 από νορβηγό πολιτικό για τον ρόλο του στη ελευθερία του λόγου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ."Ο WikiLeaks είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές αυτού του αιώνα στην ελευθερία του λόγου και τη διαφάνεια", δήλωσε ο Σνόρε Βάλεν αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο των αποκαλύψεων του ιστότοπου για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και της οικογένειάς του ως συμβολή στο κίνημα διαμαρτυρίας που οδήγησε στην εκδίωξή του από τη εξουσία και τη χώρα.

Τέλος στις διαδηλώσεις, ζητεί ο Αιγυπτιακός στρατός

Σε μια εξέλιξη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική ο αιγυπτιακός στρατός, με ανακοίνωσή του, ζήτησε από τους πολιτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα μετά το διάγγελμα Μουμπάρακ, που αρνήθηκε να φύγει εδώ και τώρα."Οι ένοπλες δυνάμεις σάς καλούν...Εσείς ξεκινήσατε βγαίνοντας στους δρόμους για να εκφράσετε τα αιτήματά σας, εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να αποκαταστήσετε τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής", δήλωσε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, προσθέτοντας ότι το μήνυμα και τα αιτήματά τους ακούστηκαν.

Άγχος: η ψυχολογική παγίδα της εποχής μας


Σε ψυχολογική παγίδα της σύγχρονης εποχής εξελίσσεται στις ημέρες μας το άγχος, μια κατάσταση που θέτει τον οργανισμό σε διαδικασία συναγερμού και ετοιμότητα αντίδρασης μπροστά σε έναν απροσδιόριστο κίνδυνο. Η συνύπαρξη άγχους με κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας επιδεινώνει την κατάσταση του ασθενούς. Οι ειδικοί συνιστούν ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής, σωστή διατροφή, άσκηση, συντροφιά με ευχάριστους ανθρώπους και ενασχόληση με μικρά πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή.

3ετης φυλάκιση με αναστολή στον Τ. Βοσκόπουλο για φοροδιαφυγή

Χρέη 5,5 εκατ. ευρώ


Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Ζ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, που αφορά την περίοδο 1993-97 και για ποσό που, με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με πέντε ευρώ ημερησίως.

Μουμπάρακ: Δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης , ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του, μετά το τέλος της θητείας του το Σεπτέμβριο, αλλά αψήφησε το αίτημα ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών, που απαίτησαν την άμεση παραίτησή του. "Δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές " δήλωσε ο Μουμπάρακ ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει το υπόλοιπο διάστημα της θητείας του, στην προσπάθεια να διασφαλίσει μία ομαλή μετάβαση της εξουσίας και να εξομαλύνει το δρόμο για τον επόμενο πρόεδρο.

"Η ΕΕ θα βοηθήσει την Ελλάδα αν χρειαστεί"

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο διαβεβαιώνει ότι η Ισπανία είναι «ισχυρή και φερέγγυα», στέλνοντας και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης σε Πορτογαλία και Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ηγετικό ρόλο στην πορεία ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας της ΕΕ, λέει ο κ. Θαπατέρο, σε συνέντευξή του σε ανταποκριτές γερμανικών εφημερίδων, ενόψει της σημερινής επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, στη Μαδρίτη.

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου υποχωρεί το spread στα ομόλογα

Αισιοδοξία για λύση στην κρίση χρέους


Στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών υποχωρεί το spread στα ελληνικά ομόλογα, ενώ αντίστοιχες τάσεις παρατηρούνται και στα ομόλογα άλλων χωρών της ευρω-περιφέρειας, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η Ευρωζώνη κινείται προς την κατεύθυνση μίας συνολικής λύσης-«πακέτο» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.  

Παραμορφώθηκε από χημικό πίλινγκ!

Μόλις πριν από λίγες μέρες η άλλοτε ιέρεια της ποπ, Cindy Lauper, εμφανίστηκε ανανεωμένη και εντυπωσιακή σε εκδήλωση προς τιμή της. Όταν όμως ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε σε αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, το θέαμα ήταν σοκαριστικό...Το πρόσωπό της ήταν σχεδόν παραμορφωμένο, ιδιαίτερα ερεθισμένο και έμοιαζε να βρίσκεται σε αποσύνθεση!

Σιδηρά πειθαρχία στις δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων


Εφαρμογή του νέου δημόσιου λογιστικού


Αυστηρές εντολές για την εφαρμογή του νέου δημόσιου λογιστικού στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει δώσει η υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας.Σύμφωνα με τις σχετικές εντολές, την εφαρμογή των οποίων εποπτεύει και συντονίζει η Προϊστάμενη Οικονομική Υπηρεσία των ΓΕΝ, ΓΕΣ και ΓΕΑ, η έναρξη της εκτέλεσης του νέου Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 σηματοδοτείται από την εφαρμογή δυο νέων σημαντικών δημοσιονομικών αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες αφορούν:

Νέες κινητοποιήσεις από εστιάτορες για να επιστρέψουν τα τασάκια στα καταστήματα

Αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο


Νέες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ που αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, «βλέπει» κενά στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αστυνομία, όπου υπάρχει, μετά τις 9 το βράδυ δεν είναι σε λειτουργία. Επίσης, πολλοί δήμοι δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και δήμοι με πολύ περιορισμένες δυνάμεις.

Μετρό: Απειλεί με μηνύσεις όσους αγνόησαν την απόφαση του δικαστηρίου


«Θα εξεταστούν όλες οι νομικές ενέργειες»

Νομικά θα κινηθεί η διοίκηση του Μετρό μετά την απόφαση των εργαζομένων να αγνοήσουν την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε τη σημερινή απεργία παράνομη.Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΑΜΕΛ Σ.Μιχαλόπουλος δήλωσε ότι θα εξεταστούν όλες οι νομικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή των νομικών αποφάσεων.

Το ταμείο ευρω-στήριξης θα μπορούσε να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, λέει η Λ.Κατσέλη

Ζητούν παρέμβαση στην αγορά


Ο μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), θα μπορούσε να αγοράσει ελληνικά ομολόγα στην δευτερογενή αγορά, ώστε να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση χρέους, δήλωσε την Τρίτη στο Reuters η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.Τα spreads των κρατικών ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης αποκλιμακώθηκαν αισθητά την Τρίτη, καθώς κορυφώνονται τα σενάρια για διεύρυνση του ρόλου του EFSF.

Σημειωτόν... η κίνηση στους δρόμους

Λόγω του γενικού μπλακ άουτ στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι δρόμοι στο Λεκανοπέδιο από νωρίς σήμερα το πρωί θυμίζουν ένα απέραντο πάρκιν.Εφιαλτική και για οδηγούς με... γερά νεύρα είναι η κατάσταση στους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο, με τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν με... σημειωτόν στον προορισμό τους.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Θετικό κλίμα στην αγορά


Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 1.680 μονάδων, καθώς στην αγορά υπάρχει θετικό κλίμα από τα σενάρια για λύση-πακέτο στα προβλήματα χρέους των οικονομικά αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης.  

Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις στα επιτόκια δανεισμού οι καταναλωτές

Ακριβαίνει το χρήμα


Αντιµέτωποι µε νέες αυξήσεις στα επιτόκια δανεισµού βρίσκονται οι καταναλωτές, καθώς οι τράπεζες έχουν αρχίσει να µετακυλίουν το ακριβό κόστος του χρήµατος στις χορηγήσεις τους.Την ίδια στιγµή, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, στο ναδίρ έχουν πέσει οι νέες χορηγήσεις, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αποφεύγουν το γκισέ τόσο λόγω του υψηλού κόστους του χρήµατος όσο και της απροθυµίας των τραπεζών να προχωρήσουν σε εκταµιεύσεις.

Αντίστροφη μέτρηση για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

Έρχονται μειώσεις σε δόσεις


Η αντίστροφη µέτρηση για περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις αρχίζει την Τετάρτη µε τις συναντήσεις που έχουν οι ελεγκτές της τρόικας µε το υπουργείο Εργασίας. Οι συζητήσεις θα κορυφωθούν την ερχόµενη Δευτέρα και εκτός από τις επικουρικές σχεδιάζονται νέες ανατροπές και στα εργασιακά.

Πρωθυπουργική παρέμβαση για αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών

Ζήτησε την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου


Την άμεση κατάθεση στη Βουλή των σχεδίων νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ζήτησε την Τρίτη από τους υπουργούς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.Σύμφωνα με την «Ημερησία», ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς Γ.Παπακωνσταντίνου, Χ.Παμπούκη, Μ.Χρυσοχοΐδη, Δ.Ρέππα, Τ.Μπιρμπίλη, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο να αψηφήσουν το πολιτικό κόστος, τονίζοντας πως αν δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές η τρόικα θα ζητήσει κι άλλες περικοπές και στο τέλος ιδιωτικοποιήσεις.