e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επανεξετάζεται η λειτουργία των ειρηνοδικείων στη χώρα

Ομάδα εργασίας του υπουργείου Δικαιοσύνης αξιολογεί τη λειτουργία των Ειρηνοδικείων της χώρας. Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Βαϊτση Αποστολάτου, στόχος της έρευνας είναι "ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων όλης της χώρας ώστε και καλύτερη να είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων πόρων να γίνεται". Όπως ενημερώνει ο κ. Καστανίδης, "προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα για την υλοποίηση του εγχειρήματος, όπως η ενδεχόμενη συγχώνευση ή κατάργηση των ανενεργών ή υπολειτουργούντων ειρηνοδικείων ή μετατροπή κάποιων εξ αυτών σε μεταβατικά, έχουν ζητηθεί από τους Προϊσταμένους των Πρωτοδικείων όλης της χώρας τεκμηριωμένες προτάσεις για το θέμα αυτό, στις οποίες θα λαμβάνεται υπόψη η δικαστηριακή ύλη, το ανθρώπινο δυναμικό, οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και οι συνθήκες προσβασιμότητας στις υπηρεσίες της Πρωτοδικειακής τους Περιφέρειας".

Απώλειες 2,93% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την απόρριψη της πρότασης συγχώνευσης που απηύθυνε η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] στην Alpha Bank [ACBr.AT] .Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.619,36 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 2,93%.

Προς ανασχεδιασμό τα μέτρα για την αντιμετώπιση κύματος λαθρομεταναστών

Προτάσεις Παπουτσή στη Ρώμη


Την συνεργασία της Ακτοφυλακής των χωρών της Μεσογείου, τον επιχειρησιακό ανασχεδιασμό της Frontex και την συζήτηση ακόμα και σε Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης από την επαναστατημένη Βόρειο Αφρική, που υπάρχει κίνδυνος να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αναμένεται να προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.Ο κ. Παπουτσής ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου είχε στείλει επιστολή στον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex Ιλκα Λαϊτίνεν και στην αρμόδια Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σεσίλια Μάλμστρομ, στην οποία εξέφραζε την ανησυχία του για τα γεγονότα στην Αίγυπτο και ζητούσε να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος μη νόμιμων μεταναστών.

Εκτυπωτές επουλώνουν τραύματα από έγκαυμα

Καλού- κακού μην πετάξετε τον παλιό σκονισμένο εκτυπωτή σας ψεκασμού μελάνης (ink-jet), γιατί μπορεί να σας φανεί χρήσιμος στο μέλλον για να τυπώνετε… δέρμα. Οι επιστήμονες αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία «εκτύπωσης» μοσχευμάτων δέρματος για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα, χρησιμοποιώντας όχι τίποτε υπερ-εξελιγμένες ιατρικές συσκευές, αλλά κοινούς φορητούς εκτυπωτές γραφείου.

Αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία εκτόξευση του Discovery την Πέμπτη

Αποχαιρετιστήρια αποστολή


Με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών, λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, η NASA άρχισε ξανά την αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία αποστολή του Discovery, πριν το διαστημικό λεωφορείο καθηλωθεί τελικά στο μουσείο.Το Discovery προγραμματίζεται τώρα να εκτοξευτεί στις 23.50 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη. Προορισμός του ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), στον οποίο θα παραδώσει εφόδια, καθώς και ένα προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ.

«Θύμα» της επιτυχίας του το Μάτσου Πίτσου, λέει η UNESCO

Λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης


Ο αρχαιολογικός χώρος Μάτσου Πίτσου στις Άνδεις έχει πέσει «θύμα» της ίδιας του της επιτυχίας, ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα. Η αυξημένη τουριστική ζήτηση απαιτεί να ληφθούν νέα μέτρα που περιλαμβάνουν ακόμα και τον περιορισμό στην πρόσβαση, προκειμένου να προστατευθεί, δηλώνει η ίδια.

Ανάγκη ανοίγματος της αγοράς ενέργειας της Σερβίας

Την εκτίμηση ότι οι επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσουν την απασχόληση, διατύπωσε ο επικεφαλής του γραφείου της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Βελιγράδι, Λουπ Μπρέφορντ. Επικαλούμενος στοιχεία από έρευνα του οργανισμού, ο κ. Μπρέφορντ επισήμανε ότι ο αριθμός των εταιρειών στη Σερβία που χαρακτηρίζουν την προμήθεια ρεύματος ως ένα βασικό πρόβλημα για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, αυξάνεται σταθερά. Ο αριθμός αυτών των εταιρειών αυξήθηκε από 15% στο 33% σε διάστημα μιας τριετίας, τόνισε.

"Κραυγή αγωνίας" για το ελληνικό θέατρο

Με επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας για το πολιτιστικό μέλλον της χώρας, ο Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η σχέση του Υπουργείου Πολιτισμού με το Ελληνικό Θέατρο είναι σχεδόν ανύπαρκτη.Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής, «μετά από δεκαετίες καθυστερημένων επιχορηγήσεων σε θιάσους, όπου η σταθερότητα και το ύψος της επιχορήγησης, πέρα από την προσφορά και τη συνέπεια των θιάσων αυτών, εξαρτιόταν και από την προσωπική σχέση των ενδιαφερόμενων με την εκάστοτε ηγεσία, έχουμε φτάσει την τελευταία χρονιά στην απόλυτη ανυπαρξία. Ακόμα και οι θίασοι που μέχρι τώρα έπαιρναν συστηματικά επιχορήγηση από το κράτος, αυτή τη στιγμή δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Ιστορικά θέατρα κλείνουν. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Νέοι δημιουργοί μένουν αβοήθητοι.

«Δώστε στους Έλληνες πάλι τη δραχμή», προτρέπει ο γερμανικός Τύπος την κυβέρνηση Μέρκελ


«Αναπόφευκτη» η αναδιάρθρωση χρέους


«Αναπόφευκτη» θεωρούν τραπεζίτες και αναλυτές στη Γερμανία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Δώστε στους Έλληνες πάλι τη δραχμή».Στο δημοσίευμα με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου γίνεται αναφορά σε σχετική προειδοποίηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EEAG), το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας».

Άνοιξε ξανά ο μεθοριακός σταθμός στη Ράφα

Η Αίγυπτος άνοιξε εκ νέου σήμερα τα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας, επιτρέποντας τη διέλευση περιορισμένου αριθμού Παλαιστινίων από τον μεθοριακό σταθμό της Ράφας και στις δύο κατευθύνσεις. "Η Αίγυπτος αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου το μεθοριακό πέρασμα επιτρέποντας έως και σε 300 Παλαιστίνιους να βγαίνουν από τη Λωρίδα της Γάζας κάθε ημέρα", ανακοίνωσε αξιωματούχος του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που ελέγχει το παλαιστινιακό αυτό έδαφος.

Αναγκαία η αύξηση ΜΚ στην Alpha Bank

Οι εσωτερικές ισορροπίες στην τράπεζα μια από τις αιτίες που χάλασε το deal


Στο διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα των συζητήσεων σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι ίδιες πηγές απέκλειαν κατηγορηματικά και την «επανεξέταση» της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας.Ανεξαρτήτως όμως των διαψεύσεων και των «τοποθετήσεων» των «πηγών» της Τράπεζας πουθενά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

Δάνεια 6 δισ. στις χώρες της νότιας Μεσογείου

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΒΕΙ) δήλωσε έτοιμη σήμερα να αυξήσει, εάν χρειαστεί, σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2011-2013, το ύψος των δανείων της προς τις χώρες της νότιας Μεσογείου για να βοηθήσει τη "μετάβασή" τους στη δημοκρατία. "Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα εάν χρειαστεί για να βοηθήσουμε τις χώρες αυτές στη μετάβασή τους στη δημοκρατία", δήλωσε ο πρόεδρος της ΒΕΙ Φιλίπ Μεϊστάντ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Στην Ελλάδα η δεύτερη υψηλότερη τιμή αμόλυβδης

Τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης μεταξύ των χωρών της Ευρώπης έχει η Ελλάδα το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα τιμών της ΕΛΠΑ. Η μέση τιμή πάντως και για τα δύο καύσιμα παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα, δηλαδή 1,593 ευρώ για την αμόλυβδη και 1,391 για το ντίζελ. Με βάση τις τιμοληψίες, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκαν στις χώρες:

Απομονωμένος ο Άξελ Βέμπερ στην Ευρωζώνη

Η εμμονή του απερχόμενου Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας κ. Άξελ Βέμπερ στην άποψή του κατά της αγοράς κρατικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και της μείωσης του επιτοκίου για τα δάνειά του, αναδεικνύει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, την απομόνωσή του μεταξύ των πολιτικών της Ευρωζώνης. Το δημοσίευμα, με τίτλο: "Ο Βέμπερ βάζει τη Γερμανία σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ", σημειώνει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης, που ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 30 Απριλίου, έχει αναφέρει ως λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από την κούρσα διαδοχής του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ - η θητεία του οποίου λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο - την αντίθεση των άλλων χωρών της Ευρωζώνης στις απόψεις του αλλά και τη μειοψηφική θέση του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό η έκθεση της αστυνομίας

Άκρως επιβαρυντική είναι για τον Ολυμπιακό η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τα συμβάντα στο Καραϊσκάκη μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκός, καθώς σε αυτή αναφέρεται πως ένα από τα δυο άτομα που χτύπησαν τον Σισέ φορούσε γιλέκο της ιδιωτικής ασφάλειας του γηπέδου.Επιπλέον, τονίζεται πως τουλάχιστον έξι με επτά ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» προπηλακίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις δέχθηκαν επίθεση, ενώ μιλάει για είσοδο 800 ατόμων στον αγωνιστικό χώρο.

Χάκερ «έσπασε» αρχεία επιχειρήσεων

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού, οδηγήθηκε το Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την κατηγορία της «εκβίασης», «παραβίασης στοιχείων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» και παράβασης του Ν. «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».Ο κατηγορούμενος σε επικοινωνία που είχε με τον επιχειρηματία που τον κατήγγειλε, δήλωσε ότι τελούσε τη συγκεκριμένη πράξη (CRACKING) το τελευταίο τρίμηνο, με τη βοήθεια και άλλων ατόμων. Στη συνέχεια ζήτησε επίμονα και εκβιαστικά να συνεργαστεί με την ανωτέρω εταιρεία και να αναλάβει με την ομάδα του την ηλεκτρονική ασφάλεια των δικτύων της, ώστε τα στοιχεία που υπέκλεψε, να μη διαρρεύσουν σε τρίτους.

Συμμετέχουν και οι πρατηριούχοι στις αυριανές κινητοποιήσεις

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα δήλωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων. «Οι πρατηριούχοι όλης της χώρας βρίσκονται σε αδιέξοδο από την μείωση του τζίρου, εξ αιτίας των αυξήσεων του Ε.Φ.Κ. και του Φ.Π.Α. στις τιμές των καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό από την παράνομη διακίνηση καυσίμων και τις στρεβλώσεις των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

«Μποναμάς» 120 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες

Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητάς τους, με επιτόκια που ξεκινούν κάτω και από 3 %, θα δίνουν από αύριο η Εθνική και η Alpha Bank στο πλαίσιο του πρώτου από τα τρία συνολικά προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie που αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Χρυσό 11 δισ. ευρώ «κρύβει» η Βόρεια Χαλκιδική

Ετήσιο εισόδημα έως και 450 εκ. ευρώ μπορούν να δώσουν στην τοπική οικονομία τα τρία κοιτάσματα στην περιοχή. Επιστήμονες αναλύουν τα οικονομικά οφέλη της εκμετάλλευσής τους από τη μεταλλουργία .Χρυσό θεωρητικής, όσο δεν τυγχάνει εκμετάλλευσης, αξίας 15,6 δισ. ευρώ, ο οποίος με τη συνδρομή της μεταλλουργίας είναι εφικτό να «μεταφραστεί» σε πραγματική αξία έως 11 δισ. ευρώ, δίδοντας ετήσιο εισόδημα έως και 450 εκ. ευρώ για πολλά χρόνια στην τοπική και την εθνική οικονομία γενικότερα, «κρύβουν» τα τρία κοιτάσματα του Στρατωνίου, των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στη Βόρεια Χαλκιδική.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Καντάφι στην Αθήνα

Την προγραμματίζουν για τις 5 το απόγευμα οι Λίβυοι που ζουν στην χώρα μας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο στον Φάρο Ψυχικού προγραμματίζουν για τις 5 το απόγευμα οι Λίβυοι που ζουν στην χώρα μας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα των Λιβύων είναι σοκαρισμένοι από την υπέρμετρη βία που ασκείται εναντίον των συμπατριωτών τους και διαδηλώνουν ειρηνικά σε όλη τη Λιβύη για τον εκδημοκρατισμό της χώρας τους.

Επεκτείνονται τα τοπικά προγράμματα απασχόλησης

Τοπικά προγράμματα απασχόλησης σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας και όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης -κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για την αποτελεσματικότητα του ΕΣΠΑ στην καταπολέμηση της ανεργίας- ο σχεδιασμός για κάθε νομό και περιφέρεια θα είναι ξεχωριστός. "Ένα τέτοιο πρόγραμμα λειτουργεί ήδη στην Καστοριά και έχει δώσει περίπου 530 θέσεις εργασίας. Τέτοια ή παρόμοια προγράμματα θα υπάρξουν και σε άλλες περιοχές και σε άλλους νομούς και περιφέρειες", είπε ο κ. Κουτρουμάνης, υπογράμμισε όμως ότι "χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός για κάθε περιοχή ξεχωριστά, προκειμένου οι πόροι που θα διατεθούν να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλαδή να οδηγήσουν σε πραγματικές θέσεις εργασίας".

Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,83% και διαμορφώνεται στα 1,3563 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 112,470 γιεν, στο 0,8396 με τη Στερλίνα και στο 1,2805 με το Ελβετικό Φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,24% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 82,945 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,6145 με τη Στερλίνα και στο 0,9443 με το Ελβετικό φράγκο.

Τετ α τετ Παπακωνσταντίνου - Σόιμπλε

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συνοδεύει στη γερμανική πρωτεύουσα τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Το κρίσιμο ραντεβού Σόιμπλε - Παπακωνσταντίνου θα γίνει στο κτήριο του υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και στο μέλλον της ευρωζώνης.

Μέχρι τον Ιούνιο το ενιαίο μισθολόγιο

Στη διαδικασία εκπόνησης των δικών τους Οργανισμών βρίσκονται ήδη οι ΟΤΑ, με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, με αφορμή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου σχετικά με τις αποδοχές στο Δημόσιο και τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων σε "Καλλικρατικούς" Δήμους. Ο υφυπουργός Οικονομικών απάντησε ότι "κύριο χαρακτηριστικό της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι, μαζί με την εκλογή προσώπων, και η σύνταξη Οργανισμών από τα ίδια εκλεγμένα όργανα τους, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης της Κεντρικής Διοίκησης".

Σημαντική αύξηση κερδοφορίας για τη Frigoglass

Με σημαντική αύξηση κερδών, της τάξης του 573%, έκλεισε την οικονομική χρήση 2010 η εταιρεία εμφιαλώσεως Frigoglass. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 20,5 εκατ. ευρώ έναντι 3 εκατ. ευρώ που ήσαν πέρυσι, στον απόηχο της ανάκαμψης των αγορών στην Ανατολική Ευρώπη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι εξελίξεις της συγχώνευσης επηρεάζουν το Χ.Α.Α.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη μέχρι τώρα συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.


O Γενικός Δείκτης Τιμών και στις 12:15 διαμορφώνεται στις 1.625,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,55%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 52,51 εκατ. ευρώ.

Πρόσκληση 6,6 εκατ. για έργα αντιμετώπισης κλιματικής αλλαγής

Σε ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων σχετικά με έργα που αφορούν στην προστασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, προχώρησε με απόφασή της η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη διάθεση πόρων, ύψους 6.600.000 ευρώ, προκειμένου να εκπονηθούν προγράμματα και μελέτες που θα έχουν ως βασικό στόχο, έργα αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

Lady Gaga: Ντύθηκε προφυλακτικό!

Και εκεί που λέγαμε ότι τα έχουμε δει όλα από εκείνη, η Lady Gaga δεν σταματάει να μας εκπλήσσει! Η εκκεντρική τραγουδίστρια εμφανίστηκε σε πρωινή αμερικάνικη εκπομπή ντυμένη... προφυλακτικό! Το θέμα συζήτησης της εκπομπής ήταν -τι άλλο- το σεξ και η Gaga είπε να φορέσει κάτι σχετικό...Ντυμένη με ένα τεράστιο λάτεξ που παρέπεμπε σε προφυλακτικό και ένα τεράστιο λευκό καπέλο, η pop star, η οποία είναι μέλος της καμπάνιας της εταιρείας καλλυντικών Mac Viva Glam, που διαθέτει τα χρήματα από τις πωλήσεις για να ενημερώσει τον κόσμο για τις προφυλάξεις στο σεξ δήλωσε:

Το Harvard τιμά τη Shakira

Μπορεί να ξέρουν όλοι τα τραγούδια της, λίγοι όμως ξέρουν το φιλανθρωπικό έργο της. Για τη Shakira ο λόγος, η οποία πρόκειται να λάβει μια πολύ σημαντική διάκριση και μάλιστα από το πανεπιστήμιο του Harvard. Το πιο διάσημο πανεπιστήμιο του κόσμου, ανακηρύσσει τη Shakira καλλιτέχνιδα της χρονιάς!Εκτός από την προσφορά της στο τραγούδι και τη μουσική η Κολομβιανή καλλιτέχνιδα τιμάται και για τις ανθρωπιστικές της προσπάθειες. Η sexy σταρ έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα ονόματι Barefoot, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην Παιδεία. Μάλιστα το ίδρυμα έχει χτίσει και εξοπλίσει έξι σχολεία στην Κολομβία μέχρι σήμερα.

Έκτακτη συνάντηση Ευρωπαίων υπουργών για το κύμα προσφύγων από Μ.Ανατολή και Β.Αφρική

Με το βλέμμα στις ταραχές


Έκτακτη συνάντηση υπουργών από χώρες της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Ρώμη, προκειμένου να καθοριστεί κοινό πλαίσιο αντιμετώπισης του κύματος προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.Στη συνάντηση θα μετάσχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καθώς επίσης υπουργοί από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

Πάνω από τα 108 δολάρια η τιμή μπρεντ

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αυξάνονται συνεχώς, καθώς οι αναταραχές στην πετρελαιοπαραγωγό Λιβύη διογκώνονται. Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ διαμορφώθηκε το πρωί στα 108,45 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας, σημειώνοντας άνοδο 2,71 δολάρια σε σχέση με χθες.

Έως είκοσι χρόνια φυλάκιση η κατοχή πολεμικού οπλισμού

Μετατρέπεται σε κακούργημα, κάθειρξη έως είκοσι χρόνια, η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο νομοσχέδιο που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.Εξάλλου με άλλη προσθήκη που επέφερε ο υπουργός αίρεται το αξιόποινο της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, αρκεί ο κάτοχος να εμφανισθεί αυτοβούλως στις αρχές -δηλαδή πριν τυχόν ελεγχθεί- και να το δηλώσει καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.

Ισονομία στην επιμήκυνση ζητάει η ελληνική κυβέρνηση

Μεγάλες προσδοκίες τρέφει η ελληνική πλευρά από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου πρόκειται να θέσει ως βασικό αίτημα την αποσύνδεση του ελληνικού αιτήματος για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. από το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που προωθεί η Γερμανία στην Ευρωζώνη. Και θα υπενθυμίσει ότι ήδη δύο φορές μέχρι τώρα το Βερολίνο έχει δεσμευθεί ότι θα αποδεκτεί το ελληνικό αίτημα, χωρίς όμως να έχει κρατήσει την υπόσχεσή του.

Η σεναριολογία των τραπεζών και το τέλος ενός «γάμου»

Πως οι δυο μεγάλες τράπεζες παίζουν στην τραπεζική «AlphaΕθνική»;


Τι και αν η Alpha Bank δια στόματος του προέδρου της, Γιάννη Κωστόπουλου, είπε όχι στην πρόταση της Εθνικής, η τροπή που παίρνει το θέμα ακόμη και η θέση της Εθνικής μετά πρότασης, δείχνει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.Όποιος συνδετικός κρίκος υπήρχε για να γεφυρώσει της δυο μεγάλες τράπεζες και να επαναφέρει τις διοικήσεις της Εθνικής και της Alpha Bank κοντά σε μια συμφωνία, κόπηκε οριστικά τη Δευτέρα η επιστολή προς το προσωπικό της Alpha που φέρει την υπογραφή του κ. Κωστόπουλου και στην οποία επικαλείται για μία ακόμη φορά τις αβεβαιότητες της τρέχουσας συγκυρίας ως το βασικό κριτήριο που καθόρισε την αρνητική απάντησή της στην πρόταση φιλικής εξαγοράς από την Εθνική.

Αναπροσαρμογές μερισμάτων στα Μετοχικά Ταμεία Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας

Αναπροσαρμογές σε μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΜΤΣ, ΜΤΝ και ΜΤΑ) προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου το μέρισμα του κυρίως ασφαλισμένου μεταβιβάζεται στην ορφανική οικογένεια, στα ποσοστά που μεταβιβάζεται και η κύρια σύνταξη, σε ποσοστό ανάλογο της εκάστοτε συντάξεως του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι θα μεταβιβάζεται αντί για το 100% του μερίσματος περίπου το 70%. Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο "με τον τρόπο αυτό, αφενός επιτυγχάνεται προσαρμογή της νομοθεσίας των τριών Ταμείων στις ισχύουσες στο Δημόσιο ασφαλιστικές αντιλήψεις και αφετέρου βελτίωση της βιωσιμότητάς τους με την ορθολογικοποίηση των παροχών".

"Δεν υπάρχει περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας"

Την απόλυτη βεβαιότητα του ότι δεν υπάρχει περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας εξέφρασε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καθηγητής, Γιώργος Παπαστάμκος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αυστραλία. Ο ευρωβουλευτής συμμετέχει σε αποστολή της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, της οποίας διατελεί και αντιπρόεδρος. Επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας είναι η Ιταλίδα Ευρωβουλευτής Mara Bitzzotto (Πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ε. Κ.) και οι Ευρωβουλευτές Gabriel Mato Androver, Michael Cramer, Petru Constantin Luhan, Emilio Menendez del Valle και Hannu Takkula.

Σε ισχύ το φοιτητικό επίδομα

Ξεκίνησε από την Δευτέρα η υποβολή δικαολογητικών για το φοιτητικό επίδομα το οποίο θα είναι σε ισχύ έως και τις 31 Μαρτίου. Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των φοιτητών, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε ανώτερες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, καθώς και σε σχολές του πανεπιστημίου της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Απώλειες 2% στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες


Νευρικότητα στην αγορά


Απώλειες άνω του 2% σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, μετά την απόρριψη της πρότασης της Εθνικής από την Alpha, η οποία απογοήτευσε τους επενδυτές και πυροδοτεί κύμα ρευστοποιήσεων, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.Στις 15:05 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 2,21% στις 1.677,14 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 186,5 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε σκαρφαλώσει μέχρι τις 1.747 μονάδες.

Εκτός ΠΑΣΟΚ 105 στελέχη που στήριξαν αντάρτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Ανωμερίτης.

Υπό σύσταση το νέο σώμα ελεγκτών για την είσπραξη φόρων

Με συμβόλαια αποδοτικότητας


Κίνητρα για τη βεβαίωση φορολογικών οφειλών δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν το νέο Σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης Εσόδων.Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το νέο Σώμα θα στελεχωθεί από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από ενδελεχή αξιολόγησή τους. Οι εν λόγω ελεγκτές θα υπογράφουν συμβόλαιο αποδοτικότητας οκτώ μηνών και θα υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, ενώ ως κίνητρο θα λαμβάνουν και ειδικό επίδομα επίτευξης στόχων. Αν ο ελεγκτής δεν επιτύχει τους στόχους του βάσει του συμβολαίου του, τότε θα απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του.

Συμψηφισμός οφειλών μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ανάσα για τις επιχειρήσεις


Τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο διατάξεις που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα μέσω της δυνατότητας τμηματικής καταβολή του ΦΠΑ και την διοικητική επίλυση των διαφορών.

Είδος υπό εξαφάνιση η ασπιρίνη στα ελληνικά φαρμακεία

Έλλειψη του πιο γνωστού παυσίπονου


Ασπιρίνη τέλος στα περισσότερα ελληνικά φαρµακεία. Οι φαρµακοποιοί καταθέτουν τις παραγγελίες τους, αλλά οι φαρµακαποθήκες δεν τους τροφοδοτούν, καταλογίζουν µάλιστα την ευθύνη για έλλειψη στη φαρµακευτική εταιρεία. Η Bayer Ελλάς, από την πλευρά της, αναφέρει πως έχει διαθέσει περίπου 20% περισσότερες ασπιρίνες στην ελληνική αγορά σε σχέση µε πέρυσι. Συμφωνα με Τα Νέα, η έλλειψη του πιο γνωστού παυσίπονου έχει γίνει πλέον αισθητή, αφού ελάχιστα είναι τα φαρµακεία που διαθέτουν αποθέµατα. «Ίσως να υπάρχουν κάποια φαρµακεία που είχαν προµηθευτεί µεγάλες ποσότητες, αλλά γενικά δεν υπάρχουν ασπιρίνες» λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρµακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αµπατζόγλου.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 σκαρφαλώνουν οι τιμές του πετρελαίου

Ανησυχία για τη Λιβύη


Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 σκαρφαλώνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη ενισχύει τους φόβους για πιθανές διαταραχές στην προσφορά πετρελαίου από τις χώρες της Μ.Ανατολής και της Β.Αφρικής.Η τιμή του Μπρεντ εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008, σημειώνοντας άνοδο έως 2,3% στα 108,18 δολάρια το βαρέλι. Την Δευτέρα «έκλεισε» υψηλότερα κατά 3,1% στα 105,74 δολάρια, υψηλότερη τιμή «κλεισίματος» από τις 22 Σεπτεμβρίου 2008.

Δημοσιονομικό τέχνασμα η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου με ομόλογα

Διαχειριστής των υποχρεώσεων οι τράπεζες


Δημοσιονομικό τέχνασμα που καθιστά τις τράπεζες διαχειριστές των οφειλών του Δημοσίου, αποτελεί ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και δίνει την δυνατότητα στο Δημόσιο να εξοφλεί παντός είδους υποχρεώσεις με έντοκα γραμμάτια ή ομόλογα. Σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ.12 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να εξοφλεί παντός είδους υποχρεώσεις, σε εθνικό ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού, στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου κρατικού Προϋπολογισμού.

Προς αύξηση των επιτοκίων κινείται η ΕΚΤ καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός


Αλλάζει η νομισματική πολιτική


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνει έτοιμη να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς η οικονομία ανακάμπτει και οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ενισχύουν τις πληθωριστικές πιέσεις.«Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε αποφασιστικά και άμεσα αν χρειαστεί», είπε την Δευτέρα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ευρω-τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αλλάξει νομισματική πολιτική, αν χρειαστεί, προκειμένου να συγκρατήσει την άνοδο του πληθωρισμού.