e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALNEWS


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.

Σύγκρουση Γιώργου με τον «τσάρο»
«Θα πουλήσουμε πρώτα τις εταιρείες που χάνουν».
Η περίεργη συγκατάθεση στην αλλαγή των αποκρατικοποιήσεων.
Η λίστα που διέρρευσε και ο ρόλος της Goldman Sachs.
Η έκθεση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού χρέους.
Στόχος να μειωθεί το έλλειμμα στο 2,5% του ΑΕΠ το 2014.
Όλες οι νέες αλλαγές και τα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σύγκρουση Γιώργου – Τσάρου για τις αποκρατικοποιήσεις

 

Διαβάστε στην Deal news


 Ανοικτή σύγκρουση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για την αποδοχή των αλλαγών στις αποκρατικοποιήσεις.
Η λίστα που διέρρευσε από τους ελεγκτές της τρόικας και ο ρόλος της Goldman Sachs. «Θα πουλήσουμε πρώτα τις εταιρίες που χάνουν» διαμήνυσε στον «τσάρο» ο πρωθυπουργός.
Ποιες αλλαγές πήγαν να γίνουν στο χρονοδιάγραμμα.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Ανάλυση της RBS.Προς όφελος μόνο των Γερμανών η αναδιάρθρωση

 
Διαβάστε στην Deal news


 Ανάλυση της Βρετανικής Τράπεζας της RBS. Η επιμήκυνση του χρέους είναι σε βάρος της Ελλάδας και όλων των άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών και εξυπηρετεί μόνο τη Γερμανία.
Η αποκάλυψη του σχεδίου και όλος ο πίνακας των κατόχων των ελληνικών ομολόγων και των ασφαλίστρων κινδύνου.
Πως οι ελληνικές τράπεζες γίνονται «εθελοντές» με το ζόρι.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Για Εθνική – Eurobank - Τ.Τ.Μυστικός Δείπνος Παπανδρέου - Λάτση

 

Διαβάστε στην Deal news



 Ο μυστικός δείπνος σε βίλα επιχειρηματία στα Βόρια Προάστια.
Σπύρος Λάτσης και Γιώργος Παπανδρέου στο ίδιο τραπέζι. Πως δόθηκε το «πράσινο φως» για τη συνένωση Εθνικής-Eurobank με στόχο και το Τ.Τ. Το ραντεβού που ακολούθησε στο Μαξίμου και πως κινούνται τώρα οι άλλοι τραπεζίτες.
Θωρακίζεται η Πειραιώς , με ξένους μιλάει η Alpha Bank και όλοι προσπαθούν να μειώσουν έξοδα.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν


Για κυβέρνηση συνεργασίας.Πρόταση – βόμβα ετοιμάζουν οι βουλευτές

 

Διαβάστε στην Deal news


 Πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας πρόκειται να καταθέσουν στη Βουλή βουλευτές διαφόρων κομμάτων που κινούνται αυτόνομα. Οι συζητήσεις που γίνονται, ποιοι συμφωνούν με την «αναγκαία» αυτή αλλάγή. Η στάση των επιχειρηματιών.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Έκτακτη βοήθεια 16δις USD από τις Η.Π.Α

 
Διαβάστε στην Deal news


 Ο Ομπάμα ετοιμάζεται για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 16δις δολαρίων.
Θα δοθεί στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την εκταμίευση της 5ης δόσης.
Η ανατροπή σκηνικού, η συνάντηση με την Μέρκελ αλλά και τα μεγάλα «γιατί» του παρασκηνίου.
Σε ανοικτή γραμμή με Ουάσιγκτον το Μαξίμου.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Η έκθεση της τρόικας για το χρέος.Πρόσθετο δάνειο 90εκ. ευρώ

 
Διαβάστε στην Deal news



Η έκθεση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού χρέους.
Το πρόσθετο δάνειο των 90δις ευρώ που θα δοθεί στη χώρα και οι νέες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της 5ης δόσης.
Νέο καμπανάκι. «Αν δεν ληφθούν νέα πρόσθετα μέτρα το έλλειμμα του 2011 δεν θα μεταβληθεί»


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Ανοδος 0,29% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.262,64 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,29%.

"Δύσκολη" η εθελοντική συμμετοχή επενδυτών για τη Moody΄s

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς εθελοντική συμμετοχή των επενδυτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Φρανκφούρτη ο Bart Oosterveld, υψηλόβαθμο στέλεχος της Moody΄s, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κατά οποιασδήποτε μη εθελοντικής λύσης για αναδιάρθρωση του χρέους ο Τρισέ

Να μην υπάρξει στοιχείο εξαναγκασμού


Οποιαδήποτε λύση που θα έθετε ιδιώτες ομολογιούχους προ τετελεσμένων γεγονότων και δεν θα ήταν πραγματικά εθελοντική απέρριψε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, αναφερθείς στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό χρέος. Πρέπει να αποφευχθεί οποιοδήποτε «πιστωτικό επεισόδιο» ή «επιλεκτική χρεοκοπία» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 1,25%, όπως αναφέρει το Reuters.

Υποκλοπή δεδομένων για 200.000 πελάτες της παραδέχεται η Citigroup

Νέα σοβαρή κυβερνοεπίθεση


Δεν έχουν τέλος, εδώ και μερικές μήνες, οι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων: Ο αμερικανικός όμιλος Citigroup επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι άγνωστοι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα περίπου 200.000 πελατών της στη Βόρειο Αμερική.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εξαπάτησης του ΙΚΑ με τη συμμετοχή υπαλλήλων

Ζημιά άνω του 1 εκατ.ευρώ


Απροσδιόριστο παραμένει, μέχρι στιγμής, το μέγεθος της απάτης, που υπέστη το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από κύκλωμα επιτηδείων, οι οποίοι, με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του Ιδρύματος, απομυζούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν δαπάνες μετακίνησης νεφροπαθών. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ζημία του Ιδρύματος ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού από το υπουργείο Παιδείας

Φέτος και ηλεκτρονικά η υποβολή


Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, που φέτος θα υποβληθεί από τους υποψηφίους για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, δίνει το υπουργείο Παιδείας από την ιστοσελίδα του. Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι απαραίτητη η εισαγωγή του οκταψήφιου κωδικού που δόθηκε στους μαθητές για τις πανελλήνιες, καθώς και τα αρχικά γράμματα (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο) στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Ελεύθερος με όρους ο 18χρονος χάκερ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε –μετά την απολογία του στην 24η ανακρίτρια- ο 18χρονος χάκερ που είχε αναστατώσει Ελλάδα και Αμερική παραβιάζοντας διαδικτυακούς ιστοχώρους.

Χαράτσι έκτακτης εισφοράς σε 250.000 ανέργους

Τι και αν έχασαν τη δουλειά τους, τι και αν δεν έχουν πόρους για να ζήσουν καλούνται να βγάλουν και τα κάστανα από τη φωτιά.

Λιγοστεύουν οι "πράσινες πρακτικές" στις επιχειρήσεις

Μόλις το 36% των επιχειρήσεων παγκοσμίως εφαρμόζουν "πράσινες" πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο υιοθέτησης πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), σημειώνοντας μείωση 40% σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Grant Thornton. Καθώς οι επιχειρήσεις στις αναπτυγμένες αγορές συνεχίζουν την αργή τους ανάπτυξη, οι επιχειρήσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες φαίνονται περισσότερο ανήσυχες για τη μείωση των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον: 60% των επιχειρήσεων στις BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) και 59% στις ASEAN (Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας) αναφέρουν την επιθυμία να "σώσουν τον πλανήτη" ως κινητήρια δύναμη προς την εφαρμογή πιο ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, σε σύγκριση με μόλις 30% στην ΕΕ και 16% στη Βόρεια Αμερική.

Αμετάβλητο στο 1,25% αναμένεται να διατηρηθεί το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

Εν αναμονή ανακοινώσεων


Αμετάβλητο στο επίπεδο του 1,25% αναμένεται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του διοικητή της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να παρουσιάσει τις εκτιμήσεις του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος, σχετικά με την πορεία των κυριοτέρων μακροοικονομικών μεγεθών στην ευρωζώνη, του πληθωρισμού αλλά και του επιχειρηματικού κλίματος.

«Σε τιμή ευκαιρίας 12 ελληνικά νησιά»

Τουρκικών προκλήσεων... συνέχεια μέσω των δημοσιευμάτων της γειτονικής χώρας που έβαλαν πωλητήριο σε άλλα 12 ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδα Sabah είχες ως τίτλο «Πωλούνται σε τιμές ευκαιρίας...12 ελληνικά νησιά».

Το Κατάρ επιμένει σε επένδυση στην Ελλάδα

Προσηλωμένο στο επενδυτικό σχέδιο στην Ελλάδα ύψους 5 δισ. δολ., παραμένει το Κατάρ σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού του Κατάρ Σεΐχη Hamad Al-Thani.«Θα εκπληρώσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε με την Ελλάδα», δήλωσε ο Al-Thani σε κοινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τον επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncke στο πλαίσιο επίσκεψης του στο Λουξεμβούργο.

Έως 200% το πρόστιμο-παράβολο του ΚΤΕΟ

Πρόστιμο της τάξης του 200% της αρχικής τιμής καλούνται να πληρώσουν από αύριο το πρωί όσοι οδηγοί δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητο τους από έλεγχο ΚΤΕΟ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο, όλοι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ελέγξει στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα το όχημά τους, προκειμένου αυτό να είναι καλή κατάσταση, θα πληρώνουν πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.

Επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes ML

Μόλις χτες προέκυψε μια διαρροή της νέας γενιάς της Mercedes ML, με την επιβεβαίωση από την ίδια την εταιρεία να ακολουθεί λίγες ώρες αργότερα. Η τρίτη πλέον γενιά φέρει ιδιαίτερα ανανεωμένη εμφάνιση με νέα μάσκα, και φωτιστικά σώματα, καθώς και προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, πιο γλυπτό αμάξωμα, και μεγαλύτερες ζάντες που ξεκινούν από τις 17 ίντσες και φτάνουν έως τις 21, ανάλογα με την έκδοση (π.χ. AMG). Αντίστοιχα μεγάλη πρόοδο έχουμε και στο εσωτερικό, αφού τόσο η διάταξη και ο σχεδιασμός έχουν αλλάξει σημαντικά. Η ποιότητα καθώς και η εργονομία βέβαια παραμένουν σε κορυφαία επίπεδα, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι σημαντική δουλειά έχει γίνει και όσον αφορά στην αύξηση των εσωτερικών χώρων. Ο σχεδιασμός του ταμπλό θυμίζει ελαφρά την S-Class, ενώ υπάρχουν μεγάλες επιφάνειες με επένδυση ξύλου, πιο φαρδιά κεντρική κονσόλα, λεπτομέρειες αλουμινίου, ανανεωμένο σύστημα Comand, καθώς και πανοραμική οροφή.

"Θαυματουργό" νέο φάρμακο για την καρδιά

Ένα πρωτοποριακό φάρμακο «αναγκάζει» την καρδιά να αποκαθιστά μόνη της τις βλάβες μετά από ένα έμφραγμα, ώστε πλέον η ζημιά να μην είναι μόνιμη. Το φάρμακο έχει προς το παρόν δοκιμαστεί με επιτυχία μόνο σε ποντίκια, όμως οι επιστήμονες ελπίζουν ότι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό και στους ανθρώπους. Θα χρειαστούν πάντως τουλάχιστον δέκα ακόμα χρόνια, μέχρι να υπάρξει μια τέτοια ασφαλής θεραπεία, η οποία θα λειτουργεί προληπτικά για την αποφυγή του εμφράγματος.

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές, «έπεσαν» οι εισαγωγές

Αχτίδα φωτός για την ελληνική οικονομία αποτελούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όπου παρατηρείται αύξηση εξαγωγών έναντι της μείωσης στα προϊόντα εισαγωγής.

Αποσύρουν τις επενδύσεις τους οι γερμανικές τράπεζες

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν αποσύρει περίπου ένα τρίτο των επενδύσεων που είχαν σε ελληνικά ομόλογα στο διάστημα από το Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times Deutschland». Οι γερμανικές τράπεζες είχαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2011 στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα ύψους 10,3 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Απριλίου του περασμένου έτους ήταν 16 δισ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενο στοιχεία της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Bundesbank.

Στο «νοσοκομείο» η εμβληματική λεοντοκεφαλή της δυτικής όψης του Παρθενώνα

Κατέβηκε σε επτά λεπτά


Η εμβληματική λεοντοκεφαλή της δυτικής όψης του Παρθενώνα «κατέβηκε» την Πέμπτη από την κορυφή του ναού μέσα σε επτά λεπτά, με τη βοήθεια ενός γερανού. Θα βρίσκεται στο εργαστήριο για συντήρηση και αναμένεται να τοποθετηθεί πάλι στη θέση του μέχρι το 2013. «Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη πως μερικά πράγματα δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε στο παραμικρό με την κρίση. Ένα από αυτά είναι η συμπεριφορά μας στον πολιτισμό. Συνεχίζουμε τη δουλειά χωρίς καμία καθυστέρηση» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Πέθανε στο Λονδίνο ο «Πικάσο της Ινδίας» Μακμπούλ Φίντα Χοσεΐν

Αμφιλεγόμενος ως το τέλος


Ένας από τους πιο διάσημους ζωγράφους στην Ινδία, ο Μακμπούλ Φίντα Χοσεΐν, πέθανε σε νοσοκομείο του Λονδίνου σε ηλικία 95 ετών.

Η Hochtief τορπιλίζει τα σχέδια του Δημοσίου για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στο προσκήνιο η γερμανική Fraport


Η γερμανική εταιρεία Hochtief που διαθέτει το 40% του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών φέρεται να εξετάζει την αποχώρησή της από την Ελλάδα και τη πώληση του ποσοστού της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τορπιλίζοντας έτσι τα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης.Δημοσιεύματα φέρουν την γερμανική εταιρεία και θυγατρική από το 2010 του ισπανικού ομίλου ACS, να έχει απευθυνθεί σε τραπεζικούς συμβούλους προκειμένου να προετοιμάσουν δημόσια προσφορά για το σύνολο των συμμετοχών που διαθέτει στα αεροδρόμια των Τιράνων, της Βουδαπέστης, του Σίδνεϊ, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο 5,5% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο α΄τρίμηνο του 2011

Αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω οι αρχικές εκτιμήσεις

Πτώση 5,5% κατέγραψε το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο του 2011 σε ετήσια βάση. Οι αρχικές εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τοποθετούσαν στο 4,8% την υποχώρηση του ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο του 2011. Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές 2000, κατά το α' τρίμηνο τρίμηνο του 2011 παρουσίασε αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2010, έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση 0,8%, κάτι που η κυβέρνηση προέβαλε ως πρόδρομο δείκτη ανάκαμψης της οικονομίας.

Εκβιάζει με αύξηση επιτοκίων ο Τρισέ

Συνεχίζεται των σκληρό «πόκερ» των εταίρων μας με φόντο την διάσωση της ελληνικής οικονομίας.Μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλόντ Τρισέ να ζητάει από την Ελλάδα μέτρα τα οποία δεν χρειαζόταν να πάρει, τώρα ο ίδιος εμφανίζεται να θέλει να ρίξει στο τραπέζι το δυνατό «χαρτί» της αύξησης των επιτοκίων εκβιάζοντας κατά κάποιο τρόπο τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δη τη γερμανική για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Λαγκάρντ: Πιέσεις για συναίνεση των κομμάτων

Νέο κάλεσμα για συνεργασία, με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους, απηύθυνε προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.Η κ. Λαγκάρντ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη της Κίνας στην υποψηφιότητά της για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισήμανε ότι αντίθετα με την Ελλάδα ή την Ιρλανδία, στην Πορτογαλία τα μεγάλα κόμματα δεσμεύτηκαν να σεβαστούν απολύτως τους όρους του δανείου που χορήγησαν στη χώρα η ΕΕ και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας.

Μέρκελ: Ενδογερμανικό κάλεσμα στήριξης νέας βοήθειας στην Ελλάδα


Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησαν από τους βουλευτές της συμπολίτευσης τη στήριξη για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και ιδιώτες επενδυτές.Η Μέρκελ στηρίζει την πρόταση «ήπιας αναδιάρθρωσης» με επταετή επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων που έκανε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ με την επιστολή του σε ΕΚΤ, ΔΝΤ Κομισιόν και τους υπόλοιπους ομολόγους του της Ευρωζώνης.

Ζημιά πολλών εκατομμυρίων από το Εcoli στην ελληνική αγορά

Σε 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Ανάπτυξης τη ζημιά στη χώρα μας από την ρωσική απαγόρευση εισαγωγών λαχανικών και φράουλας λόγω του Εcoli.



Στα 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ κυμαίνεται η ζημιά για τη χώρα μας από την απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές λαχανικών και φράουλας από την ΕΕ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επιταχύνεται η πώληση του ΟΠΑΠ για την είσπραξη τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ

Ενέδωσε στις πιέσεις της τρόικας η κυβέρνηση


Στην πώληση του 34% του ΟΠΑΠ έως το τέλος του 2011 θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ενδίδοντας στις πιέσεις της τρόικας για εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Με βάσει το κλείσιμο της μετοχής του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη (11,40 ευρώ) η πώληση του 34% του ΟΠΑΠ θα φέρει στα κρατικά ταμεία 1,2 δισ. ευρώ.Σημειώνεται πως η επιμονή της τρόικας για μια αποκρατικοποίηση ορόσημο που θα καταδεικνύει τη βούληση της Ελλάδος για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων είχε εκδηλωθεί στη 48ωρη επίσκεψη του κλιμακίου στις αρχές Απριλίου. Τότε η κυβέρνηση είχε απορρίψει την επιλογή αυτή, υποστηρίζοντας πως η πώληση του ΟΠΑΠ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την αγορά τυχερών παιγνίων και ως εκ τούτου θα απαιτούσε πρόσθετο χρόνο.

Στον ανακριτή οδηγείται ο 18χρονος χάκερ, στην Αθήνα κλιμάκιο του FBI

«Τέτοιες επιθέσεις με εκφράζουν ιδεολογικά»


Κλιμάκιο του FBI από την Ουάσινγκτον αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στην Αθήνα προκειμένου να... ανακρίνει τον 18χρονο χάκερ που έχει εισβάλλει σε ιστοσελίδες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο νεαρός οδηγείται σήμερα, Πέμπτη, στον ανακριτή, ενώ στην Ασφάλεια ζήτησε υπολογιστή με σύνδεση στο Ίντερνετ για να παρακολουθήσει την πορεία των μετοχών του!Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο χάκερ από τον Άγιο Δημήτριο που έχει αναστατώσει το FBI, την Ιντερπόλ και για τρεισήμισι χρόνια αποτελούσε τον νούμερο ένα καταζητούμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα περάσει εντός της ημέρας το κατώφλι της 24ης τακτικής ανακρίτριας για να μάθει το κατηγορητήριο που τον βαρύνει.

Στο 3,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάιο


Από 3,9% τον Απρίλιο


Στο 3,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάιο σε ετήσια βάση, έναντι 3,9% τον Απρίλιο. Σε μέσα επίπεδα στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μάιου 2011 ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,5%.

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό οι απεργίες, λέει το πρακτορείο Bloomberg

Επηρεάζουν την καθημερινότητα των τουριστών


Για ενδεχόμενο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό από τις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.Το δημοσίευμα αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει εκ νέου ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα, καθώς η πολιτική κρίση που ξεκίνησε στην Τυνησία και εξαπλώθηκε στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και τη Συρία, έχει βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν ξανά οι τουρίστες στη χώρα.

Μέρος του αρχείου του Χαρίλαου Φλωράκη βρέθηκε σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι


Είχε κλαπεί από μουσείο στην Καρδίτσα


Σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι βρέθηκε μέρος του πολύτιμου αρχείου του Χαρίλαου Φλωράκη, που είχε κλαπεί τον Μάρτιο του 2009 από το μουσείο που ίδρυσε το ΚΚΕ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Παλαιοζογλώπι Καρδίτσας.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές


Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η προσοχή στρέφεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 2:00 για να εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ενώ βάρος δίνεται στους νέους φόρους και στις ανακοινώσεις για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σε συγχώνευση προχωρούν το Ταχυδρομικο Ταμιευτηρίο και η TBank

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης οι μετοχές


Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της από σήμερα 9 Ιουνίου 2011 μέχρις ότου το επενδυτικό κοινό ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών με θέμα τη συγχώνευσή τους και, σε περίπτωση που αποφασισθεί η εν λόγω συγχώνευση, για την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής.

Ανάβει το απόγευμα η Φλόγα της Ελπίδας

Ανάβει σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, η Φλόγα της Ελπίδας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011» (25 Ιουνίου-4 Ιουλίου), παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδου, Αθλήτρια Special Olympics Ρυθμικής Γυμναστικής, θα παραδώσει τη φλόγα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011», Γιάννα Δεσποτοπούλου και εκείνη με τη σειρά της, στους πρώτους Λαμπαδηδρόμους Έλληνες αθλητές, τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τη Γεωργία Γερακάρη.