e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Έτοιμη για βοήθεια προς τις τράπεζες η Ιρλανδία

Προσθήκη λεζάντας
Η ιρλανδική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια απ' ευθείας προς τις τράπεζες της χώρας, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα The Irish Independent, επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει το θέμα. «Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υποχρεωθεί να δεχθεί ένα σχέδιο διάσωσης για το σύνολο του κράτους, ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν είναι έτοιμος να αποδεχθεί μια ένεση (ευρωπαϊκής βοήθειας) στις τράπεζες για να σταθεροποιηθεί το ευρώ και να ηρεμήσουν οι αγορές», διαβεβαιώνει η εφημερίδα.

Κέρδισε το ποδόσφαιρο!

Οι τόνοι έπεσαν στη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, αφού μετά το τέλος, τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Νικόλας Πατέρας φρόντισαν να στείλουν μήνυμα ενότητας. «Εγινε ένα συμβούλιο, στο οποίο συζητήσαμε για το προηγούμενο Δ.Σ, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στα 20,618 εκ. ευρώ μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης

Στα 20,618 εκατ. ευρώ μειώθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) έναντι ελλείμματος 27,119 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 40,163 εκ. ευρώ από 38,903 εκ. ευρώ πέρυσι.

Εύσημα Ρομπάι σε Παπανδρέου και Μέρκελ

Το θετικό ρόλο που διαδραμάτισαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής (EPC) στις Βρυξέλλες, με θέμα "Οράματα για την Ευρώπη".Μιλώντας για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, ο κ. Ρόμπαϊ αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ποιος άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα; Και ποιος άλλος εκτός από την καγκελάριο Μέρκελ θα μπορούσε να πείσει την κοινή γνώμη, η οποία ήταν εν μέρει εχθρική, για την αναγκαιότητα ενός μηχανισμού βοήθειας της Ελλάδας;»

Όλι Ρεν:«Δεν κινδυνεύει το ευρώ»

Η κρίση χρέους της Ιρλανδίας αφορά τις προβληματικές της τράπεζες, το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν κινδυνεύει. Αυτό δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βαν Ρομπάι, ότι η ευρωζώνη και ολόκληρη η ΕΕ δεν θα επιβιώσουν αν δεν λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων χωρών. «Δεν τίθεται ζήτημα επιβίωσης του ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος τόνισε ότι η κρίση στην Ιρλανδία προκλήθηκε από τα «πολύ σοβαρά προβλήματα της χώρας στον τραπεζικό τομέα».

Υποβάθμισε και την Κύπρο η Standard & Poor's

Την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου υποβάθμισε σήμερα κατά μία βαθμίδα η Standard & Poor's.


Μετά από αντίστοιχες υποβαθμίσεις άλλων χωρών από το διεθνή οίκο αξιολόγησης, σήμερα ήρθε η σειρά της Κύπρου, για την οποία μάλιστα ο οίκος διατηρεί «αρνητικές» (negative) προοπτικές.Η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου αξιολογείται πλέον από την S & P με «Α» από «Α+».

Ενημερωτική εγκύκλιος για την περαίωση προς όλες τις Εφορίες

Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση. Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε σήμερα ενημερωτική εγκύκλιο σε όλες τις εφορίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μάρτυρες στη γέννηση μαύρης τρύπας έγιναν για πρώτη φορά οι αστρονόμοι

Μαιευτήριο τεράτων


Ο υπερκαινοφανής αστέρας που εντόπισε ένας ερασιτέχνης αστρονόμος πριν από 20 χρόνια γέννησε τελικά μια μαύρη τρύπα, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της καταπίνοντας τεράστιες ποσότητες αερίων, εκτιμούν αστρονόμοι που παρακολουθούν το φαινόμενο με τηλεσκόπιο ακτίνων Χ.«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια μαύρη τρύπα να γεννιέται από ένα κανονικό σουπερνόβα» δήλωσε ο Άβι Λόεμπ του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian, μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας.

Σε εξέλιξη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ, με την ονομασία "Cyber Defence Exercise 2010 (NCDEX 10)".Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή των διαδικασιών στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων και η εξάσκηση του προσωπικού σε τεχνικά και επιχειρησιακά θέματα κυβερνοάμυνας. Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, εξετάζονται οι ικανότητες συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων των κρατών - μελών και της κεντρικής διοίκησης κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ.

Στο 1,9% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης

Στο επίπεδο του 1,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η Eurostat.


Το επίπεδο αυτό ανταποκρίνεται σε προβλέψεις που είχαν διατυπωθεί στα τέλη Οκτωβρίου και εμφανίζεται οριακά αυξημένο έναντι του 1,8% όπου είχε διαμορφωθεί τον Σεπτέμβριο, πλησιάζει όμως το "πλαφόν" του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως προϋπόθεση για τη διατήρηση σταθερότητας τιμών στην ευρωζώνη. Η αύξηση του πληθωρισμού αποδίδεται κυρίως στην άνοδο του κόστους ενέργειας και τροφίμων, όπως και τους προηγούμενους μήνες. Τον Οκτώβριο το κόστος στις μεταφορές σημείωσε την υψηλότερη ετήσια μεταβολή του, κατά 4,3%, ενώ η άνοδος των τιμών των τροφίμων ήταν κατά 1,2%.

Τα έσοδα από τα διόδια Μαλγάρων συντηρούν τον οδικό άξονα εκτός ιδιωτικής κοινοπραξίας, διευκρινίζει το Υπουργείο


Με αφορμη΄τη νέα αύξηση


Το σύνολο σχεδόν των εισπράξεων από τα διόδια των Μαλγάρων θα χρησιμοποιούνται από το Δημόσιο (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) για τη συντήρηση του οδικού άξονα, που δεν έχει παραχωρηθεί στην ιδιωτική κοινοπραξία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι η αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων, που ισχύει από σήμερα, ήταν προγραμματισμένη.

Ενδιαφέρον της γερμανικής Fraport για επενδύσεις στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»

«Εξετάζουμε το ενδεχομενο»


Η γερμανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport εξέφρασε την Τρίτη το ενδιαφέρον της να επενδύσει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και «σε κάποια βρετανικά αεροδρόμια», ώστε να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο της σε ώριμες και αναδυόμενες αγορές. «Τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν στο 1/4 των λειτουργικών κερδών μας, θέλουμε να το αυξήσουμε αυτό στο 1/3, ευελπιστούμε στα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζίνελ, αντιπρόεδρος διεθνών επενδύσεων και μάνατζμεντ της Fraport, μιλώντας σε συνέδριο στο Δουβλίνο.

Πτώση της κατανάλωσης στην αγορά καυσίμων


Στο 14 - 16 % κυμαίνεται η πτώση στην κατανάλωση καυσίμων σε σχέση με πέρυσι, ενώ για ορισμένες εταιρίες εμπορίας η πτώση σε σταθερές τιμές (δηλαδή σε όγκο καυσίμων) φθάνει και το 20%.Ο Αύγουστος ήταν καλύτερος από τον Ιούλιο, εξέλιξη που οφείλεται όμως στη λήξη της απεργίας των μεταφορέων, ενώ ελαφρά ανοδική είναι η πορεία των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης κατά τον πρώτο μήνα διάθεσής του στην αγορά (δηλαδή από τις 15 Οκτωβρίου).

«Βόμβα» κατά της Ελλάδας από τη Βιέννη

«Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και ως εκ τούτου η Αυστρία διατηρεί επιφυλάξεις για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου», δήλωσε σήμερα ο Γιόζεφ Πρελ, υπ. Οικονομικών της Αυστρίας. Η συμμετοχή της Αυστρίας στην τρίτη δόση ανέρχεται στα 190 εκατομμύρια ευρώ.

Τη συμμετοχή των ομολογιούχων στο κόστος διάσωσης μεγάλων τραπεζών εξετάζει η Επιτροπή της Βασιλείας


Η προσοχή στις τράπεζες


Τη συμμετοχή των κατόχων τραπεζικών ομολόγων στο κόστος ενδεχόμενης μελλοντικής διάσωσης μεγάλων τραπεζών, που είναι σημαντικές για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, εξετάζει η Επιτροπή της Βασιλείας για την Εποπτεία των Τραπεζών και το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Financial Stability Forum, FSB).Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg, έπειτα από την έγκριση των νέων κανόνων για τη λειτουργία των τραπεζών από τους ηγέτες της G-20, στη Σύνοδο Κορυφής της Σεούλ, η

Μπορούμε να γίνουμε σούπερ ήρωες;

Όταν οι δημιουργοί των κόμικς επιστημονικής φαντασίας έπλαθαν τους χαρακτήρες των σούπερ-ηρώων τους, μάλλον δεν είχαν κατά νου ότι, κάποια μέρα η επιστήμη θα "ξεπεράσει" τη φαντασία τους, όχι μόνο καταφέρνοντας να εξηγήσει τις υπερδυνάμεις των υπερφυσικών πλασμάτων τους, αλλά πολύ περισσότερο να κάνει πραγματικότητα κάποιες ιδιότητές τους!Ο Superman (Σούπερμαν) σταματάει τρένα, τρέχει γρηγορότερα από μία σφαίρα, μπορεί να σηκώσει φορτηγά με το ένα χέρι ή να πηδήξει μ' ένα σάλτο πάνω από έναν ουρανοξύστη… Ο Spiderman (Σπάιντερμαν) περπατάει σε τοίχους και ταβάνια με το κεφάλι ανάποδα, η Catwoman (Κάτγουμαν) μεταμορφώνεται σε μια δυναμική γυναίκα, με φοβερές ακροβατικές ικανότητες, ανεπτυγμένες αισθήσεις και αντανακλαστικά, η Suzan Storm (Σούζαν Στορμ), του δημοφιλούς κόμικ "Φανταστικοί 4" ("Fantastic Four") γίνεται αόρατη, χάρη στις δυνάμεις που απέκτησε, όταν "χτυπήθηκε" από την κοσμική ακτινοβολία.

Θεραπεία με χρήση βλαστοκυττάρων για εγκεφαλικό

Γιατροί στη Σκοτία που εργάζονται για τη βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ReNeuron ολοκλήρωσαν την αγωγή του πρώτου ασθενούς στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής κλινικής δοκιμής για να διαπιστωθεί αν η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που έχουν μείνει ανάπηροι από εγκεφαλικό επεισόδιο.Η δοκιμή είναι η πρώτη στον κόσμο κατά την οποία χρησιμοποιείται θεραπεία με νευρικά βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με εγκεφαλικό, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές της δοκιμής.

Νέο τεστ αίματος για καρδιολογικά προβλήματα

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο αιματολογικό τεστ που μπορεί να βελτιώσει τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης μελλοντικών καρδιολογικών προβλημάτων, ειδικά σε ηλικιωμένους που φαίνονται να έχουν καλή υγεία και ποτέ δεν είχαν συμπτώματα από την καρδιά τους.Το διαγνωστικό τεστ αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή της ήδη υπάρχουσας αιματολογικής εξέτασης που γίνεται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων για να διαπιστωθεί αν ο ασθενής που έχει πόνο στο στήθος, πράγματι έχει έμφραγμα ή κάτι άλλο.

Τι αποκάλυψαν οι διασταυρώσεις για τις ανακριβείς δηλώσεις επιχειρηματικών αμοιβών

Έρευνα της ΓΓΠΣ


Τις περιπτώσεις ανακριβούς δήλωσης της επιχειρηματικής αμοιβής που έλαβαν φυσικά πρόσωπα, απέστειλε ηλεκτρονικά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, ώστε αυτές με τη σειρά τους να προβούν στις σχετικές ενέργειες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΓΓΠΣ προχώρησε στη διασταύρωση των αναγραφόμενων ποσών επιχειρηματικής αμοιβής στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2008, 2009 και 2010, με τα αντίστοιχα ποσά που αναγράφονται στις δηλώσεις εισοδήματος των προσωπικών εταιριών για τα ίδια οικονομικά έτη.

Ο Μπιλ Κλίντον τώρα και στο σινεμά με «μίνι» εμφάνιση στην ταινία «Hangover»

Γυρίσματα στην Ταϊλάνδη


«Ντεμπούτο» στον κινηματογράφο κάνει ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον με cameo εμφάνιση στο σίκουελ της κωμωδίας Hangover που γυρίζεται αυτή την περίοδο στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Ο Μπιλ Κλίντον υποδύεται τον Μπιλ Κλίντον σε μία έκτακτη εμφάνιση στη συνέχεια της περσινής επιτυχημένης ταινίας που είχε στο επίκεντρο μια παρέα ανδρών που ξύπνησε με.. αμνησία έπειτα από ένα μπάτσελορ πάρτι στο Λας Βέγκας.

Επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό για την οικονομία και την ανάπτυξη


Από τον ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ


Το θέμα του Μνημονίου και η παρατεταμένη ύφεση στην οικοδομή βρίσκονται στο επίκεντρο δύο ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, τις οποίες κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.Στην ερώτησή του ο Γ.Καρατζαφέρης σημειώνει ότι η οικοδομή που συνιστά παραδοσιακή «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση, με το 50% των οικοδομικών αδειών, που έχουν εκδοθεί, να έχουν παγώσει.

Με τα δεσμά του γάμου ενώνονται ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον


Κουφέτα το 2011 στο Μπάκιγχαμ


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας πρόκειται να παντρευτεί το 2011 τη σύντροφό του Κέιτ Μίντλετον, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο Ουίλιαμ, ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα και δεύτερος στην τάξη διαδοχής του θρόνου της Αγγλίας μετά τον πατέρα του, γνώρισε στο πανεπιστήμιο την Κέιτ Μίντλετον, η οποία είναι κόρη αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών της μεσαίας τάξης.

Οι Beatles έρχονται στο iTunes Store της Apple


Μια «φοβερή ανακοίνωση» προαναγγέλλει για σήμερα η Apple



Στο «ρυθμό» των επιτυχιών των Beatles θα κινείται σύντομα το iTunes Store, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής του κόσμου.Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρουν ότι η Apple θα προβεί σήμερα στη σχετική ανακοίνωση, μετά από χρόνια σχετικών φημών.

Την επίσπευση της αναδιάρθρωσης χρέους στην Ευρώπη, προτείνει ο Νουριέλ Ρουμπινί

Στο τραπέζι η επιμήκυνση


Η ιρλανδική κρίση πρέπει να οδηγήσει την ΕΕ να προχωρήσει σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης των δανειακών αναγκών τους από τις αγορές, επισημαίνει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Financial Times.

Μείωση πληθωρισμού στο 5,2%


Μείωση από 5,7% σε 5,2% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Να μπει τέλος στο υπερτροφικό Δημόσιο, ακόμα και με απολύσεις, ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ

«Διαρθρωτικές αλλαγές τώρα»


Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο τάχθηκε έμμεσα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι προτεραιότητά πρέπει να είναι το τέλος του υπερτροφικού κράτους, η εξυγίανση των «άρρωστων» ΔΕΚΟ και η κατάργηση άχρηστων Οργανισμών και θέσεων του Δημοσίου.Ο κ. Δασκαλόπουλος εξήγησε ότι ο μόνος τρόπος να πειστούν οι δανειστές και οι εταίροι ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων είναι η να εφαρμοστούν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και όσα προβλέπει το Μνημόνιο.

Κοινοπραξία για κατασκευή πυρηνοκίνητων τάνκερ


Συμμετέχει ο Όμιλος Ρέστη


Η εταιρεία Εnterprises Shipping and Τrading του Ομίλου Ρέστη σε συνεργασία με τη Lloyd΄s Register, τη Ηyperion Ρower Generation και την ΒΜΤ συνέστησαν κοινοπραξία με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα κατασκευής τάνκερ τα οποία θα είναι πυρηνοκίνητα. Εφόσον μπορέσει να βρεθεί ο τρόπος για την τοποθέτηση μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων στα τάνκερ, αυτό θα οδηγούσε στη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Οι υπογραφές για τη σύσταση της κοινοπραξίας έπεσαν χθες στα γραφεία της ελληνικής εταιρείας στην Αθήνα. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Εnterprises Shipping and Τrading στο φιλόδοξο αυτό σχήμα, ο κ. Ρέστης σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι η ναυτιλία συμμετέχει πολύ λιγότερο στην παγκόσμια ατμοσφαιρική ρύπανση από άλλες βιομηχανίες με έδρα την ξηρά, πιστεύουμε ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές. Μας τιμά εξαιρετικά και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την κοινοπραξία, καθώς πιστεύουμε ότι οι εναλλακτικές πηγές παροχής ενέργειας αποτελούν την απάντηση στις ναυτιλιακές συγκοινωνίες» .

Αίτηση θυγατρικής της Wind στο πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ

Η εταιρία Hellas Telecommunications, θυγατρική της ελληνικής Wind Hellas Telecommunications, υπέβαλε αίτηση στο πτωχευτικό δικαστήριο του Ντελαγουέρ των ΗΠΑ, για υπαγωγή της στο κεφάλαιο 15 που προβλέπει τη διαδικασία απαλλαγής από χρέη, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αίτηση της θυγατρικής της Wind σημειώνει ότι τα περιουσιακά της στοιχεία της είναι λιγότερα από ένα δισ. δολάρια, ενώ το χρέος της υπερβαίνει το ένα δισ. δολάρια. Η Wind βρίσκεται σε δεύτερη διαδικασία αναδιάρθρωσής της σε ένα έτος.

Στο 4,10% αυξήθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 3μηνων εντόκων γραμματίων

Άντλησε 390 εκατ. ευρώ


Στο 4,10% αυξήθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία 3μηνων έντοκων γραμματίων που έγινε την Τρίτη, έναντι 3,75% στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση της 19ης Οκτωβρίου.Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 4,98 φορές, έναντι συντελεστή κάλυψης 5,19 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μία κρίση επιβίωσης, λέει ο πρόεδρος της ΕΕ

Συναγερμός για την κρίση χρέους


Η ζώνη του ευρώ και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της «δεν θα επιβιώσουν», εάν δεν επιλυθούν τα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων χωρών, τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι. «Αντιμετωπίζουμε μία κρίση επιβίωσης. Οφείλουμε να εργασθούμε συντονισμένα για να επιτρέψουμε στην Ευρωζώνη να επιβιώσει. Διότι, εάν δεν επιβιώσει η Ευρωζώνη, δεν θα επιβιώσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω όμως ότι θα την ξεπεράσουμε», μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στις Βρυξέλλες.

O Homo Sapiens γερνά πιο αργά από τον Neanderthal

Ο σύγχρονος άνθρωπος ενηλικιώνεται πολύ πιο αργά σε σχέση με τους προγόνους του, τους ανθρώπους του Νεάντερταλ, σύμφωνα με μια ευρωαμερικανική έρευνα που βασίζεται σε μια νέα ανάλυση των δοντιών των δύο ειδών με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ακτίνων Χ. Η ανακάλυψη αυτή υποδηλώνει ότι το γεγονός πως οι άνθρωποι αναπτύσσονται πιο αργά και έχουν πιο παρατεταμένη παιδική ηλικία είναι ένα πρόσφατο και μοναδικό φαινόμενο για το είδος μας στη διαδικασία της εξέλιξης, εξηγούν οι επιστήμονες στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS (Χρονικά της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών).

Έντονες αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τις «φοροδίκες-εξπρές»

«Αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της δικαιοσύνης»


Την κατηγορηματική του αντίθεση στο νομοσχέδιο για τις «φορο-δίκες» εξέφρασε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι παραπλανητικά επιγράφεται ως νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, ενώ κατ' ουσία συνιστά νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της είσπραξης των φόρων.Και αυτό γιατί, όπως σημειώνει ο ΔΣΑ, το νομοσχέδιο «επιδιώκει να απαλλάξει τη φορολογική διοίκηση από την υποχρέωσή της να δρα νόμιμα και τις φορολογικές υπηρεσίες από το άγχος της

Συνεργασία του κλιμακίου της τρόικας με τον Μ.Χρυσοχοϊδη

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη


Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, η εξέλιξη του πληθωρισμού και θέματα σχετικά με την λειτουργία της αγοράς περιλαμβάνονται στην ατζέντα της συνάντησης που έχουν αυτή τη στιγμή οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη.Τα στελέχη της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δίνουν μεγάλο βάρος στις πολιτικές αναθέρμανσης της οικονομίας και στις αναπτυξιακές δράσεις και προς τον σκοπό αυτό επικεντρώνουν στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, αλλά και στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Χ.Α.: Κάτω από τις 1.500 μονάδες ο Γ.Δ.

Πτωτικά κινείται σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ακολουθώντας τις τάσεις που επικρατούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Τη βοήθεια της πολιτείας «ζητούν» πολλά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι στην επικράτεια

Εκπέμπουν SOS


Aφηµένα στο έλεος του χρόνου και των φυσικών καταστροφών, αρχαία και νεώτερα µνηµεία σε όλη την Ελλάδα εκπέμπουν σήμα SOS, καθώς η µη ιεράρχηση των έργων σε συνδυασµό µε την έλλειψη χρηµατοδότησης δεν επιτρέπουν τη σωτηρία τους.Στο ερώτημα «τις πταίει για την κατάσταση;» στελέχη του ΥΠΠΟΤ απαντούν στα Νέα ότι ευθύνεται «το γεγονός ότι έως σήµερα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχε ούτε καν καταγραφεί το σύνολο των προβληµάτων, οπότε δεν είχε γίνει και ιεράρχηση».

Αποτεφρωτήριο νεκρών σχεδιάζει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης

«Ατυχές περιστατικό» η κόντρα με τον Άνθιμο


Τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών σχεδιάζει να δημιουργήσει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.Μιλώντας στο MEGA, ο κ.Μπουτάρης αναφέρθηκε στην κόντρα που υπάρχει με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, κάνοντας λόγο για «ατυχές περιστατικό». «Δεν θα γίνει βέβαια και καρδιακός μου φίλος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυξάνεται το ειδικό βάρος ευρώ και στερλίνας στο καλάθι νομισμάτων του ΔΝΤ

Μειώνεται η στάθμιση για δολάριο και γεν


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Δευτέρα πως το ευρώ και η στερλίνα θα βαραίνουν, πλέον, περισσότερο στο καλάθι της νομισματικής μονάδας μέτρησης του Ειδικού Δικαιώματος Ανάληψης (DTS), εις βάρος του δολαρίου και του γεν.

Στην τελική ευθεία οι εργασίες για να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Θήρας

Ολοκληρώνεται το στέγαστρο


Μέχρι το τέλος του έτους, ενδεχομένως και νωρίτερα, το στέγαστρο του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης θα έχει αποκατασταθεί, ενώ στις 31 Μαΐου 2011 υπολογίζεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους αρχαιολόγους, προκειμένου να οργανώσουν τον χώρο ώστε να ανοίξει για το κοινό.Σύμφωνα με το Βήμα, τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς και, όπως λέει ο καθηγητής Αρχαιολογίας Χρ. Ντούμας, το μόνο πρόβλημα είναι ο καιρός, αφού οι άνεμοι εμποδίζουν το έργο τους. Απομένει ακόμη να τοποθετηθούν τέσσερις κολόνες από τις 94 που στηρίζουν το προστατευτικό στέγαστρο.

Η Αργεντινή διαπραγματεύεται το χρέος της προς τη «Λέσχη του Παρισιού» χωρίς το ΔΝΤ

Απέρριψε τη μεσολάβηση


Η «Λέσχη του Παρισιού» δέχθηκε να διαπραγματευτεί το χρέος της Αργεντινής, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, χωρίς τη μεσολάβηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ζητούσε επίμονα το Μπουένος Άιρες.

Στόχους και προτεραιότητες θέτουν οι νέοι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα


Σχέδια έχουν ήδη ξεκινήσει να καταστρώνουν μαζί με τους συνεργάτες τους ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, για το διάστημα που μεσολαβεί ώσπου να αναλάβουν τα ηνία των δήμων τους.Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στις προτεραιότητες του Γιώργου Καμίνη είναι αρχικά μία συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη και η ενημέρωσή του για πολλές πτυχές των δραστηριοτήτων του δήμου. Από τη συνάντηση αυτή θα διαφανεί και η διάθεση συνεργασίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής με την επερχόμενη. Η συνάντηση αυτή θα γίνει τις επόμενες ημέρες, αφού την επιθυμεί και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας εν όψει της 17ης Νοεμβρίου


Και τροποποιήσεις σε λεωφορεία, τρόλει

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή από χθες τα ξημερώματα μέχρι και την Τετάρτη στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Τα μέτρα θα κορυφωθούν την ώρα της πορείας την Τετάρτη, ενώ τροποποιήσεις προβλέπονται επίσης και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλει.

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στη ρύθμιση για την περαίωση, σύμφωνα με τον Δ.Γεωργακόπουλο

Τα έσοδα από τη ρύθμιση δεν ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ


Ανοικτό αφήνει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη ρύθμιση για την περαίωση, καθώς δύο ημέρες πριν από τη λήξη της καταληκτικής προθεσμίας η συμμετοχή των επιτηδευματιών είναι αναιμική.Μιλώντας σήμερα Τρίτη, στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος, απεκάλυψε πως μέχρι σήμερα στις τράπεζες και τις εφορίες δεν έχουν σπεύσει παρά λίγες χιλιάδες φορολογούμενοι, καταβάλλοντας συνολικά προκαταβολές περαίωσης ύψους 100 εκατ. ευρώ περίπου.

Την Τρίτη η ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή των «πέντε» για το Βατοπαίδι

Να αποχωρήσει μελετά η ΝΔ


Το απόγευμα της Τρίτης θα διεξαχθεί στη Βουλή η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Νέας Δημοκρατίας που φέρονται, σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, να εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Κύκλοι της Ρηγίλλης έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι οι βουλευτές της θα παραμείνουν στη συζήτηση για να αναπτύξουν τα επιχειρήματα του κόμματος, αλλά θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας που θα ακολουθήσει.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ

Προγραμματισμός για επενδύσεις 6 δισ. ευρώ στη τριετία


Τη μετεξέλιξη του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) προβλέπει το νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μεθαύριο Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.Το ΕΤΕΑΝ θα είναι και επενδυτικό ταμείο και ταμείο εγγυήσεων. Δεν θα έρχεται σε άμεση επαφή ή συναλλαγή με τους τελικούς δικαιούχους, είτε αυτοί είναι επιχειρήσεις είτε είναι νομικά πρόσωπα. Θα συνεπενδύει ίδια δανειακά κεφάλαια ή μετοχικό κεφάλαιο, ή εναλλακτικά θα παρέχει εγγυήσεις, ή οποιοδήποτε συνδυασμό των παραπάνω, επιλέγοντας χρηματοπιστωτικούς ή επενδυτικούς οργανισμούς με ανοικτούς διαγωνισμούς.