e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

"Έφυγε" η Ντανιέλ Μιτεράν

Απεβίωσε - σε ηλικία 87 ετών - η Ντανιέλ Μιτεράν, χήρα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, ανακοίνωσαν πηγές του περιβάλλοντός της. "Πέθανε στις δύο τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού", πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα από την περασμένη Παρασκευή.

ΝΔ: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα για υπογραφή Σαμαρά

"Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα της υπογραφής που ζητείται από τον κ. Σαμαρά", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, και πρόσθεσε ότι η ΝΔ μένει στις πέντε θεσμικές και πλήρεις ενέργειες με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευθεί ο πρόεδρος του κόμματος στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Πόσα χρωστάμε; 360,379 δισ. ευρώ

Στα 360,379 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος στο τέλος Σεπτεμβρίου από 353,693 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα, στα τέλη Ιουνίου. Αυτό προκύπτει απο στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία το 2012 λήγουν ομόλογα ύψους 35,1 δισ. ευρώ και έντοκα ύψους 4,6 δισ. ευρώ, το 2013 οι λήξεις ομολόγων φτάνουν τα 37,6 δισ. ευρώ, το 2014 τα 60,2 δισ. ευρώ και το 2015 τα 45,3 δισ. ευρώ.

Σπάνια "νυχτόβια" ορχιδέα

Μια σπάνια ορχιδέα που ανθίζει μόνο τη νύχτα, ανακάλυψαν για πρώτη φορά οι βοτανολόγοι. Οι επιστήμονες, που δεν είχαν δει ποτέ κάτι ανάλογο ως τώρα, θεωρούν μυστήρια αυτή τη συμπεριφορά του φυτού.

Συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο

Συνεδριάζει στο υπουργείο Παιδείας, η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο. Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητήσουν αφορούν στα μαθήματα που υπάρχει πρόθεση να μειωθούν, αυτά που θα προστεθούν ως μαθήματα επιλογής, καθώς και η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των βασικών μαθημάτων, στα οποία οι μαθητές πρέπει να εμβαθύνουν.

Απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την 1η Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση συνεργασίας.«Η απεργία γίνεται ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού λιτότητας και περικοπών των κοινωνικών παροχών», δήλωσε είπε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης.

Φακοί επαφής θα "διαβάζουν" e-mail

E-mail και SMS θα μπορούν αν διαβαστούν με φακούς επαφής, συνδεδεμένους στο Διαδίκτυο πιστεύουν επιστήμονες.

Μέρκελ προς Ισπανία: Άμεσα οι μεταρρυθμίσεις

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε την ανάγκη για ταχείες μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία σε συγχαρητήρια επιστολή που απηύθυνε στον επικεφαλής των ισπανών συντηρητικών, τον Μαριάνο Ραχόι, νικητή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Εσωτερικές μετακινήσεις στο Δημόσιο λόγω εφεδρείας

Τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου από την αποχώρηση του πρώτου κύματος εφέδρων "σπεύδει" να προλάβει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας.

Νοσηλεύεται ο θρυλικός Μπάρι Γκιμπ

Ο τραγουδιστής των θρυλικών Bee Gees, του νούμερο ένα συγκροτήματος την εποχή της ντίσκο, Ρόμπιν Γκιμπ, νοσηλεύεται στη Βρετανία και ακολουθεί θεραπεία για καρκίνο του ήπατος, αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Sunday Mirror.

Μέλι στάζει το στόμα της Lady G. για τη Madonna

Για μια ακόμη φορά η Lady Gaga διέψευσε τις φήμες ότι αντιγράφει κάθε επαγγελματικό βήμα τη Madonna. Σε συνέντευξή της δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ τους, αντιθέτως η Madonna αποτελεί πρότυπο για τη δουλειά της.

Άκερμαν: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες από έξοδο της Ελλάδας από ευρώ


Για τις ανυπολόγιστες συνέπειες στην μετάδοση της κρίσης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προειδοποίησε ο CEO της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν. Ο κ. Άκερμαν είναι ενάντια στην ιδέα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λειτουργεί ως δανειστής «έκτακτης ανάγκης» για τις υπερχρεωμένες κυβερνήσεις, γεγονός που θα τις επέτρεπε να προχωρά σε αγορές απεριόριστων ποσοτήτων κρατικών ομολόγων, ενώ αντιτάθηκε και της πρότασης για έκδοση ευρωομολόγων.

Κατάργηση βίζας σε Τούρκους για επίσκεψη στον Έβρο, ζητά η Μπακογιάννη

Να καταργηθεί η εφαρμογή της υποχρεωτικής βίζας για Τούρκους πολίτες και για τη περιοχή Έβρου προτείνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι η άρση του μέτρου για τα ελληνικά νησιά είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού τους.

Διευκολύνσεις σε δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους


Σημαντικές διευκολύνσεις σε δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών τους στην στεγαστική πίστη μετά την μείωση των αποδοχών τους, όπως πάγωμα" των δόσεων, πληρωμή της μισής δόσης για ορισμένο χρονικό διάστημα, μεγάλη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, ενέκρινε το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

WSJ: "Λύση για την Ελλάδα οι δύο δραχμές"

"Η λύση για την Ελλάδα και για την κρίση χρέους της ευρωζώνης είναι η υποτίμηση νομίσματος, τελεία και παύλα", αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη "MarketBeat" της Wall Street Journal, η οποία τονίζει ότι ένα διπλό νόμισμα για την χώρα μας ίσως αποτελούσε λύση, παρά τις δυσκολίες εφαρμογής του.

"Όχι" Βορίδη σε εφεδρεία στις συγκοινωνίες

 Κατά της εφεδρείας στις συγκοινωνίες τάσσεται ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση λάθος. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι έχει ζητήσει στο «ανώτερο δυνατό επίπεδο» να υπάρξει αλλαγή του νόμου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τον εξορθολογισμό της κατάστασης.

Σε αναζήτηση της μεγάλης... ανατροπής στο θρίλερ των δεσμεύσεων

Kαμία υποχώρηση στην απαίτηση της να υπογραφεί η δεσμευτική επιστολή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η ΕΕ.

Άρση πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν οι φαρμακοποιοί

Την ομαλοποίηση της ελληνικής αγορά και επαρκή εφοδιασμό της με φάρμακα ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ζητά επίσης άρση της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε χρόνο που θα κρίνει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.

Επιστολές Ρεν σε πέντε κράτη


Προειδοποιητικές επιστολές σε πέντε κράτη-μέλη που ενδέχεται να παραβιάσουν του χρόνου τους δημοσιονομικούς κανόνες απέστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν. Οι χώρες αυτές είναι η Κύπρος, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Μάλτα.

Με αλλαγές στην επιστολή "πείθονται" οι Ευρωπαίοι


Συνεχίζεται το θρίλερ με την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας, καθώς η χθεσινή επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται πως δεν κατάφερε να πείσει τις Βρυξέλλες για τις δεσμεύσεις που προτίθεται να λάβει η χώρα μας.