e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δηλώσεις Σόιμπλε για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

«Ας μην ταράξουμε την ηρεμία των αγορών με επιφανειακές συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.Ερωτηθείς σχετικά, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις του ευρώ δεν πρέπει να βιαστούν να αποσαφηνίσουν τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Τον τελευταίο καιρό, οι αγορές είναι τόσο σταθερές που θα ήταν καλύτερα να μην τις ταράξουμε με επιφανειακές συζητήσεις».

ΕΚΤ: Αποχή από αγορά κρατικών ομολόγων για τρίτη εβδομάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τρίτη συνεχή εβδομάδα δεν προχώρησε σε αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών μελών της Ευρωζώνης σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα.Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΚΤ απείχε από την αγορά παρά την αύξηση των spreads των ομολόγων των περιφερειακών οικονομιών.

«Η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι πολιτική»

H απόφαση για πώληση ή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι πολιτική, σχολίασε μιλώντας στο ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ 99,5" ο πρόεδρος και ΔΣ της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός. Κληθείς να απαντήσει αν στο εξωτερικό έχουν μπει ιδιώτες στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, τόνισε πως «ο απλούστερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να πουλήσει το κράτος ένα μέρος των μετοχών που υπάρχουν στο Χρηματιστήριο».

Πλεόνασμα 352 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

Πλεόνασμα ύψους 352 εκατ. ευρώ παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2011 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης έναντι του ελλείμματος 818 εκατ. ευρώ το 2010.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά τον πρώτο μήνα του 2011, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 4.961 εκατ. ευρώ, από 4.276 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2010.

Οικογενειακή υπόθεση οι κουμπάροι στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κ.Μίντλετον


Επέλεξαν τα αδέλφια τους


Τον αδελφό του πρίγκιπα Χάρι, επέλεξε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για κουμπάρο στον γάμο του με την Κέιτ Μίντλετον, ο οποίος θα γίνει στις 29 Απριλίου. Η νύφη επέλεξε την αδελφή της Φίλιπα.Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ.

Αλκυονίδες τέλος απο σήμερα το βράδυ

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Κρήτη


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού απο σήμερα το βράδυ και γίνεται και πάλι χειμωνιάτικο. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά καθώς και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, και σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο από σήμερα αργά το βράδυ. Τα φαινόμενα θα ενταθούν αύριο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 10 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 7 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Κόντρα Σόιμπλε- Ρεν πριν το Eurogroup

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν -πριν καν αρχίσει η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης- ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν με «μήλον της Έριδος» τις αλλαγές στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Ο κ. Ρεν τάχθηκε υπέρ της μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και της μείωσης των επιτοκίων που πληρώνουν οι κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν το Μηχανισμό, όμως ο γερμανός υπουργός τάχθηκε κατά των συγκεκριμένων μεταβολών.

Μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Ζάππειο

"Φόλες" στο κέντρο των Αθηνών καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης και Α. Γεωργιάδης και ζητούν να φυλάσσεται το Ζάππειο και να λάβει μέτρα ο Δήμος Αθηναίων για την αποτροπή των φαινομένων της θανάτωσης ζώων. Οι δύο βουλευτές, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, καταγγέλλουν ότι βρέθηκαν θανατωμένα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες αλλά και ότι πολλά περιστέρια βρέθηκαν θανατωμένα από δηλητηρίαση στον κήπο του Ζαππείου αλλά και πέριξ αυτού.

"Χειρόφρενο" την Τρίτη σε όλα τα μέσα μεταφοράς

Πολύ δύσκολη μέρα αναμένει την Τρίτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς δεν θα κινείται, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αφορμή την ψήφιση, αύριο στη βουλή, του επίμαχου νομοσχεδίου.Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι για πολλές ώρες και το κέντρο της Αθήνας, αφού οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν από το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι.

Μειώση 15% στις εκπομπές άνθρακα του "Πράσινου" αεροδρομίου

Ηγετικό ρόλο μεταξύ των αεροδρομίων της Ευρώπης στον τομέα μείωσης των εκπομπών άνθρακα, παίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), ο ρόλος του οποίου είναι καθοριστικός στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη του εθελοντικού προγράμματος για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation) του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης. Ο ΔΑΑ με τα μέτρα που εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια, κατάφερε την περίοδο 2005-2009 να μειώσει σημαντικά κατά τουλάχιστον 15% τις εκπομπές άνθρακα από τις εγκαταστάσεις του, γεγονός που πρακτικά σημαίνει μείωση άνω των 10.000 τόνων CO2 ( διοξειδίου του άνθρακα). Η μείωση αυτή είναι ισοδύναμη με τη φύτευση 1,5 εκατομμυρίων δένδρων. Πρέπει να τονιστεί ότι ο ΔΑΑ είναι από τα πρώτα αεροδρόμια στην Ευρώπη που πέρασαν στο δεύτερο στάδιο Μείωσης (Reduction) και ακολουθούν τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Παρισιού (Σαρλ ντε Γκολ και Ορλί).

Αλλαγές παρακράτησης εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων

Αλλαγές στον τρόπο παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων ώστε να γίνει πιο δίκαιος προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει ότι, όπως υπολογίζεται σήμερα η παρακράτηση, ορισμένοι συνταξιούχοι που δικαιούνται μεγαλύτερη μηνιαία σύνταξη έναντι άλλων, λαμβάνουν τελικά μικρότερο ποσό καθαρών συντάξιμων αποδοχών. Η ανεξάρτητη Αρχή προτείνει να θεσπιστεί ένα σύστημα προοδευτικής αναλογικής παρακράτησης της εισφοράς, με βάση τις συνταγματικές αρχές της ισότητας.

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από τη γρίπη

Η ραγδαία εξάπλωση της γρίπης και η αύξηση των νεκρών έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Στους 60 ανέρχονται οι νεκροί λόγω γρίπης στη χώρα μας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα 48ωρό, δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Βγήκε το νέο τραγούδι του Βασιλιά της ποπ

Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του βασιλιά της ποπ. Το «Hollywood tonight». Είναι το δεύτερο κατά σειρά single από το πρόσφατο άλμπουμ του Michael Jackson με τίτλο το όνομα του, το οποίο εκδόθηκε μετά τον άδικο χαμό του γνωστού μουσικού. Η εταιρία του, Η SONY BMG, είναι πολύ ικανοποιημένη από την πορεία του δίσκου, τον όποιον και προόθησε ως μισοτελειωμένο άλμπουμ.

Θετική η πτώση Μουμπάρακ για τον ΤΙΤΑΝ

Θετική εξέλιξη η αποχώρηση του Αιγύπτιου προέδρου Μουμπάρακ, για την εταιρία ΤΙΤΑΝ, η οποία δραστηριοποιείται στην χώρα της Βόρειας Αφρικής. Η Proton Bank εκτιμά πως το γεγονός ότι ο στρατός θα αναλάβει την εξουσία για τους επόμενους έξι μήνες ή μέχρι να λάβουν χώρα οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι αρκετό για να επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα οι δραστηριότητες των περισσοτέρων εταιριών. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι εξελίξεις είναι ένδειξη του πολιτικού ρίσκου που παραμένει καθώς οι προοπτικές για τη χώρα των Φαραώ είναι άσχημες. Η Τιτάν δραστηριοποιείται στην χώρα με δύο εργοστάσια, τα οποία παρότι δεν είχε κλείσει, κατά τη διάρκεια των αναταραχών, είχαν μειώσει στο ελάχιστο την παραγωγή τους. Η Proton ανησυχεί όμως για τις προοπτικές των πωλήσεων της εταιρίας.

Παραιτήθηκε ο Ίβκοβιτς

Παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Σερβίας ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βρισκόταν σε συζητήσεις με τους συμπατριώτες του για να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.Στην επιστολή που έστειλε προς τη σερβική ομοσπονδία, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρει μεταξύ άλλων, «Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω ψυχικά και σωματικά τη δουλειά που ξεκίνησα το 2008».

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

«Η προϋπηρεσία στις δημοτικές επιχειρήσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ από τις επιχειρήσεις αυτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δεν λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική του κατάταξη και την προαγωγή του σε βαθμό», σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία βασίζεται στη γνωμοδότηση του ΣΤ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η παραπάνω απόφαση, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών και ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να την εφαρμόσουν άμεσα.

Δηλώσεις Γ.Πεταλωτη για το ελληνικό έθνος

"Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και τόνισε ότι καθώς αυτή η προσπάθεια υπερβαίνει τη θητεία μιας κυβέρνησης, "είναι εθνικό χρέος όλων μας αυτή την περίοδο να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε μια σειρά συγκεκριμένα και σημαντικά ζητήματα".Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "είναι η στιγμή που η κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να επιδείξει τον πατριωτισμό και τη συναίσθηση του εθνικού συμφέροντος και της ιστορικότητας των αποφάσεων που καλούμαστε να λάβουμε", υπογραμμίζοντας ότι "η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, ποτέ από τους απόντες, τους ευθυνόφοβους και τους κρυμμένους".

H Faithfull ''έδωσε'' τον Jagger!

Όταν μία πρώην ανοίξει το στόμα της, συνήθως δε θα είναι για καλό... Βέβαια στην περίπτωση του Mick Jagger είχε φροντίσει να τον ''κάψει'' πρώτος ο κολλητός του και στενός του συνεργάτης, Keith Richards. Ύστερα μίλησε η Marianne Faithfull...Τον περασμένο Οκτώβριο ο Keith Richards εξέδωσε τη βιογραφία του με τίτλο ''Life'', στο οποίο αναφέρεται στο μικρό πέος του αρχηγού των Rolling Stones και φίλου του, Mick Jagger.

«Σημαντικός αριθμός Ελλήνων Πλοιοκτητών στην αποστολή στην Κίνα»

Η προαγωγή των ελληνικών ναυτιλιακών συμφερόντων είναι βασικός στόχος της ελληνικής αποστολής, η οποία με επικεφαλής τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη θα μεταβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στην Κίνα. Απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Ι. Πλακιωτάκη για τις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Ι. Διαμαντίδης, αναφέρεται στην ελληνική αποστολή και κάνει γνωστό ότι θα συμμετέχει σημαντικός αριθμός Ελλήνων Πλοιοκτητών.

Συνεδριάζει το Εθνικό και Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Μετά τις δηλώσεις-«βόμβα» της τρόικας

Αντιδράσεις και προβληματισμούς προκάλεσαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις της τρόικας περί εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αποφορτίσει την κατάσταση με δύο συνεδριάσεις, την Τετάρτη συγκαλείται το Πολιτικό Συμβούλιο και την Πέμπτη το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.Σήμερα το πρωί ο κ. Παπανδρέου είχε εκτός προγράμματος συνάντηση στην Ιπποκράτους με τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη.

Σπόροι που πήραν οι Γερμανοί επέστρεψαν στα Χανιά

Σπάνιες ποικιλίες σπόρων άγριων, αλλά και καλλιεργήσιμων, φυτών, ποικιλίες τις οποίες οι Γερμανοί είχαν πάρει από την Κρήτη την περίοδο της κατοχής του νησιού, προκειμένου να τις εξελίξουν, βρίσκονται στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.Πρόκειται για περίπου 200 ποικιλίες σπόρων, που για χρόνια φυλάσσονταν και αναπαράγονταν στη Γερμανία και που εδώ και μερικές εβδομάδες επιστράφηκαν στην Τράπεζα Γενετικού Υλικού στα Χανιά.

To κρύο αδυνατίζει και ρίχνει τα τριγλυκερίδια!

Το κρύο ρίχνει τα τριγλυκερίδια και αδυνατίζει! Δεν είναι ανάγκη να ξεπαγιάσει κανείς, αλλά μερικές «δόσεις» κρύου μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια λίπους και πάχους, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η οποία, με βάση πειράματα σε ζώα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με περιττά κιλά μπορούν, αν κατεβάσουν τον θερμοστάτη στο σπίτι ή τη δουλειά τους, να χάσουν βάρος και παράλληλα να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Αμβούργου-Έπεντορφ, υπό τον μοριακό βιολόγο Αλεξάντερ Μπάρτελτ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ιατρικής “Nature Medicine”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», έκαναν πειράματα με ποντίκια και διαπίστωσαν ότι, αν τα κρατούσαν σε μέση θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου, αυξανόταν η ικανότητα του «καφέ» λίπους των ζώων να καθαρίζει τον οργανισμό από τα επιβλαβή μόρια του λίπους που κυκλοφορεί στο αίμα.

Ιστορικό ραντεβού στο διάστημα με ελληνικό χρώμα

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (ώρα ΗΠΑ ή αύριο τα χαράματα ώρα Ελλάδας), κάπου 340 εκατομμύρια χιλιόμετρα πάνω από τα κεφάλια μας, αν όλα πάνε καλά, θα λάβει χώρα ένα ιστορικό "ραντεβού" ανάμεσα στο διαστημικό σκάφος Stardust (Αστρόσκονη) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) και στον κομήτη "Τέμπελ 1", που έχει σχήμα πατάτας και μέγεθος όσο το μισό Μανχάταν. Ο "εγκέφαλος" που ενορχηστρώνει το όλο ερευνητικό εγχείρημα είναι ένας Έλληνας επιστήμων, ο Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος εδώ και χρόνια διαπρέπει στις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις σε Ελλάδα – Ιρλανδία «ρίχνουν» το ευρώ

Το ευρώ υποχώρησε σήμερα έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, θεωρούν ότι οι Υπουργοί των Οικονομικών των 17 χωρών της Ευρωζώνης θα δυσκολευθούν στη σημερινή σύνοδό τους να συμφωνήσουν κοινούς στόχους για τη μείωση του χρέους. Το ευρώ υποχώρησε πιο κοντά στο επίπεδο των 1,35 δολαρίων, ενώ η ισοτιμία του έναντι του γιεν μειώθηκε κατά 0,4% στα 112,56 γιεν.

Στις ίδιες ημερομηνίες υποβάλλονται Ε1 και Ε9

Στις ίδιες καταληκτικές ημερομηνίες με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1) θα υποβληθεί αυτοτελώς εφέτος από τα φυσικά πρόσωπα και η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9). Οι δηλώσεις Ε9 μπορούν να αποστέλλονται και ταχυδρομικά, ενώ, στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής, η προθεσμία είναι η 30η Ιουνίου.

Υποβάθμιση της Nokia από την JP Morgan

Στην υποβάθμιση της σύστασής της για τη Nokia από "overweight" σε "underweight" προχώρησε η JP Morgan Cazenove, ενώ παράλληλα αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή το 2011 κατά 33% στα 37 cents ανά μετοχή. Όπως αναφέρει η JP Morgan, "ο βαθμός στον οποίο η συμφωνία (με τη Microsoft) είναι επωφελής για τη Nokia, είναι ακόμα ασαφής".

Συνεχίζει πτωτικά το αργό

Συνεχίζει να κινείται πτωτικά η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου, οποία στις 11:58 (ώρα Ελλάδος), υποχωρούσε κατά 30 σεντς στα 85,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 39 σεντς στα 101,33 δολάρια το βαρέλι. «Η αγορά αργού πετρελαίου στρέφει και πάλι την προσοχή της στα θεμελιώδη μεγέθη», δήλωσε ο Μαρκ Πέρβαν, επικεφαλής ανάλυσης πρώτων υλών στην ΑΝΖ Bank.

Κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη Προτεινόμενο

Μείωση 0,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.Τα στοιχεία ήταν σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι είχαν προβλέψει πως η παραγωγή θα επηρεαζόταν από τις ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης.

Σχέδιο για το επίδομα της Δημοτικής Αστυνομίας

Τον καθορισμό του επιδόματος του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας εξετάζεται με Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης το οποίο έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, γίνεται γνωστό ότι «το Υπουργείο έχει προβεί στην προώθηση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του επιδόματος ευθύνης για τις θέσεις ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 8 του ν. 3731/2008, το οποίο έχει αποσταλεί για συνυπογραφή από τον συναρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών».

Για εκτίναξη των τιμών των τροφίμων προειδοποιεί ο εμπορικός κόσμος

Φορολογικός πληθωρισμός


Eκτίναξη των τιμών των τροφίμων, φοβάται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδη να επισημαίνει ότι «σε συνδυασμό με τον στασιμοπληθωρισμό επιβάλλει την αναθεώρηση συγκεκριμένων στόχων που αφορούν στην ελληνική αγορά».Ο κ. Κορκίδης αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά «στην αποτυχία του σχεδίου της τρόικα» και σχολιάζοντας τις τελευταίες ανακοινώσεις των εκπροσώπων της: «με το ...διάγγελμα της τρόικα και ο πλέον καλόπιστος Έλληνας κατάλαβε ότι η χώρα μας κυβερνάται από μια τριανδρία μέτριων οικονομολόγων που μετά από 10 μήνες παραδέχθηκε την πλήρη αποτυχία της».

Η κυβέρνηση «δεν εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου στη ΔΕΗ»


Παρά τις επιταγές της τρόικα


Η κυβέρνηση εμμένει στη στάση της να διατηρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό 51% που κατέχει στη ΔΕΗ, σύμφωνα όσα δήλωσε την Δευτέρα στο Reuters πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος.  

Δεν είναι αναγκαία, προς το παρόν, η ενίσχυση του ταμείου ευρω-στήριξης, λέει ο Β.Σόιμπλε

Σκληρό παζάρι στην ΕΕ


Δεν χρειάζεται επί του παρόντος να αυξηθεί η «δύναμη πυρός» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα La Tribune.«Κατά την άποψή μας, δεν είναι αναγκαία επί του παρόντος η αύξηση της δυνατότητας δανεισμού του ΕΤΧΣ», είπε ο κ. Σόιμπλε στη συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι η συνεχής συζήτηση για το θέμα αυτό στέλνει «λάθος μηνύματα» στις αγορές, καθώς ενισχύει την κερδοσκοπική κινδυνολογία για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών στις χώρες της Ευρωζώνης.

Πρόταση μομφής προετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση

Σε τροχιά μετωπικής


Προς μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οδεύει η Νέα Δημοκρατία και δεν θεωρείται απίθανη η κατάθεση πρότασης μομφής είτε στην κυβέρνηση είτε στον υπουργό Οικονομικών. Ήδη, μέσα σε 72 ώρες, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την απομάκρυνση δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, τόσο του Γ.Παπακωνσταντίνου όσο και του Χρήστου Παπουτσή.Χαρακτηριστική των προθέσεων της ΝΔ κρίνεται, άλλωστε, η αρνητική απάντηση στην πρωτοβουλία για συναίνεση που ανέλαβε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για την οικονομία.

Στα ύψη οι τιμές του σιταριού, ενώ τα hedge funds αυξάνουν τις θέσεις τους

Πληθωρισμός στα τρόφιμα


Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των 2,5 τελευταίων ετών διαπραγματεύεται το σιτάρι στις διεθνείς αγορές.Στις 9 Φεβρουαρίου, η τιμή σιταριού σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των 29 τελευταίων μηνών, τα 8,9325 δολάρια ανά μπούσελ (1 μπούσελ=36,4 λίτρα).

Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, μετά την κόντρα της κυβέρνησης με την τρόικα

Αναζωπυρώθηκε η εκλογολογία


Επανέρχεται το σενάριο πρόωρων, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας, μετά την απροκάλυπτη παρέµβαση της δεύτερης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και την απαίτησή της να επιχειρηθούν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με Τα Νέα, κυβερνητικές πηγές, παρ' ότι διαψεύδουν κατηγορηµατικά την πιθανότητα να στηθούν πρόωρες κάλπες, αφήνουν να εννοηθεί ότι η παρέµβαση της τρόικας και η προσπάθεια υποκατάστασης της κυβέρνησης θα µπορούσαν να δώσουν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το αναγκαίο επιχείρηµα για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ίσως και τον Μάρτιο.

Σε ετοιμότητα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές λόγω της νέας γρίπης

Συναγερμός λόγω έξαρσης του Η1Ν1


Σε κατάσταση συναγερμού για την έξαρση του ιού της νέας γρίπης βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, το οποίο χτυπά το καμπανάκι στα νοσοκομεία. Από το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υποδοχή ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό της γρίπης όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία αλλά και στις ιδιωτικές κλινικές.«Ο ιός είναι σε έξαρση. Έως τον Απρίλιο χρειάζεται προσοχή. Από τους γιατρούς και τους ίδιους τους πολίτες. Με τα πρώτα αμφιλεγόμενα συμπτώματα χρειάζεται αμέσως η λήψη αντιικών φαρμάκων» λέει ο κ.Λοβέρδος σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Ευρω-πόκερ για την κρίση σε Ecofin και Eurogroup


Στο τραπέζι των συμβουλίων του Eurogroup και του Ecofin, που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες αναμένεται να βρεθούν το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών της 24ης Μαρτίου.Επίσης, εκτιμάται ότι θα συζητηθεί η τροποποίηση των όρων δανεισμού των μηχανισμών στήριξης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup του προηγούμενου Νοεμβρίου.

Κυβερνητικό σχέδιο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

«Business Friendly Greece»


Σχέδιο δράσης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με τον τίτλο «Business Friendly Greece» θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.Το σχέδιο, το οποίο αποτελεί απαίτηση της τρόικας, θα υιοθετεί πολλές από τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στη κυβέρνηση ήδη από τον Νοέμβριο του 2010 στο πλαίσιο της έκθεσης «Επιχειρηματικότητα χωρίς εμπόδια. Τριάντα πεδία δράσης για τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Καταργούνται οι υπηρεσίες κατάκλισης και εστίασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Μάρτιο

Λόγω οικονομικής κρίσης


Τέλος στις υπηρεσίες κατάκλισης και εστίασης επιβατών στις κλινάμαξες και στα κλινοθέσια οχήματα της θα βάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά τον Φεβρουάριο, λόγω οικονομικής κρίσης.Πρόκειται για τις κλινάμαξες και τα κλινοθέσια που εκτελούσαν εδώ και αρκετά χρόνια νυχτερινά δρομολόγια στο εσωτερικό (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και στο εξωτερικό (Αθήνα-Σόφια και Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη).

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα

Θετικό κλίμα στην αγορά


Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.Στις 11:05 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,83% στις 1.635,30 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 12,2 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει μέχρι τις 1.651 μονάδες.