e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ενδιαφέρον Delhaize για τα σούπερ μάρκετ της Αldi

Το ενδεχόμενο εξαγοράς των 38 σούπερ μάρκετ της γερμανικής εταιρείας Aldi, που αποχωρεί από την Ελλάδα εξετάζει ο βελγικός όμιλος Delhaize, που κατέχει το 95% των μετοχών της ΑΒ Βασιλόπουλος.



Marfin: "Όσοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε "σκάνδαλα" ματαιοπονούν"

Με αφορμή τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη σχέση της Μονή Βατοπεδίου με τη Marfin Egnatia Bank, η οποία διετάχθη από την προϊσταμένη της Εισαγγελέας Πρωτοδικών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, η διοίκηση της Marfin Egnatia Bank εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΗΠΑ: «Εκτός ελέγχου» το μέγεθος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν γιγαντωθεί τόσο πολύ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που κανείς δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το κόστος τους ή ο αριθμό των υπαλλήλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post που βασίζεται σε διετή έρευνα της εφημερίδας.

Ανοδος 0,85% στο Χ.Α.


Με άνοδο 0,85% στις 1.626,60 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 110,30 εκατομμύρια ευρώ.

Κύριος προορισμός διακοπών για τους Σκοπιανούς η Ελλάδα



Βασικό τουριστικό
προορισμό για τους κατοίκους της ΠΓΔΜ αποτελεί φέτος η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερ».


Δ. Δρούτσας: Η Τουρκία επιχειρεί να οξύνει το κλίμα

«Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και να οξύνει το κλίμα, αναμασώντας τις γνωστές της θέσεις, που κινούνται εκτός της νομιμότητας, όπως αυτή ορίζεται από το Δίκαιο της Θάλασσας, και αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας».

Διαπραγματευτικές συνομιλίες Ρωσίας - Βουλγαρίας για τον South Stream

Για τον οδικό χάρτη της μελέτης σκοπιμότητας του βουλγαρικού τμήματος του South Stream υπέγραψαν την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Sergei Shmatko και ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Traycho Traikov, στο πλαίσιο διαπραγματευτικών συνομιλιών στη Βάρνα.

Scorpions: Τον Οκτώβριο το τελευταίο live στην Αθήνα

Το τελευταίο live των θρυλικών Scorpions θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι οπαδοί τους στις 6 Οκτωβρίου του 2010 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

Ο παραμυθένιος γάμος του Β. Τρίκαρδου και της Μ. Παραβάλου!

Ο γάμος του Βασίλη Τρίκαρδου και της Μαριαντζέλας Παραβάλου ήταν παραμυθένιος. Το λαμπερό ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου το Σάββατο στο ναό της Αγίας Τριάδος στην Εκάλη. Η τελετή έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο ενώ η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη του ζευγαριού στην Εκάλη.

Παναθηναϊκός: Τριήμερη παράταση ανανέωσης των περσινών εισιτηρίων διαρκείας

Παράταση τριών ημερών δίνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στου περσινούς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για να ανανεώσουν εγκαίρως τις κάρτες τους, πριν ανοίξει η διαδικασία για όλους τους φίλους του «τριφυλλιού».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συρία: Απαγόρευση του μουσουλμανικού ενδύματος στα πανεπιστήμια

Διάταγμα που επιβάλει την απαγόρευση στους πανεπιστημιακούς χώρους του μουσουλμανικού ενδύματος που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο των γυναικών (νικάμπ) εξέδωσε ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Συρίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα All4Syria και το πρακτορείο Syria News.

"H Formula 1 μπορεί και χωρίς το Μονακό"

O Μπέρνι Έκλεστον δήλωσε ότι οι Ευρωπαίκοι θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην..."τσέπη" για τα Γκραν Πρι, αλλιώς θα πρέπει να οδηγηθεί σε άλλες "αγορές".

Απέκλεισε περαιτέρω αλλαγές στο ασφαλιστικό ο Γ. Πεταλωτής





Το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία ή αλλαγή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου απέκλεισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής.



«Σέχτα Επαναστατών» δείχνουν τα όπλα της δολοφονίας του Σ. Γκιόλια

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφους Σωκράτη Γκιόλια. Όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα δύο όπλα με τα οποία δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών».

ΥΠΟΙΚ: Οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα stress tests

Bέβαιος ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν χωρίς προβλήματα τα stress tests εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τα αποτελέσματα των τεστ 91 ευρωπαϊκών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων έξι ελληνικών, θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Σχεδόν 4 δισ. έχει στοιχίσει στον πετρελαϊκό όμιλο ΒΡ η διαρροή

Ο πετρελαϊκός όμιλος BP ανακοίνωσε ότι η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στην εταιρεία 3,95 δισεκατομμύρια δολάρια (πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ), ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται τόσο το κόστος για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, όσο και οι καταβληθείσες αποζημιώσεις.

Καμπανάκι ΣΕΒΕ για τις εξαγωγικές επιδόσεις της Ελλάδας

Κατά 10% υστερούν σε ρυθμό ανάπτυξης οι ελληνικές εξαγωγές έναντι των ευρωπαϊκών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας ΣΕΒΕ .

Επικαλούμενη πρόσφατα στοιχεία της Eurostat η διοίκηση του Συνδέσμου αναφέρει ότι το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, οι ευρωπαϊκές εξαγωγές αγαθών παρουσίασαν συνολική αύξηση κατά 12,6%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τη στήριξη των ΜμΕ

Η σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας με ίδια κεφάλαια ύψους 460 εκατ. ευρώ και η ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου JEREMIE, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ, είναι μεταξύ των νέων πρωτοβουλιών για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο της υπογραφής του «Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010 - 2013».

Nokia Siemens: Εξαγορά τμήματος της Motorola

Στην εξαγορά του τμήματος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Motorola θα προχωρήσει η Nokia Siemens Networks, έναντι 1,2 δισ. δολαρίων. Με την κίνησή της αυτή, η Nokia Siemens Networks θα αποκτήσει σημαντική παρουσία στην αγορά της Βόρειας Αμερικής εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Από αύριο στο σφυρί οι βίλες της Μυκόνου και της Σαντορίνης

Τελείωσαν τα ψέμματα για τους 990 που έχουν φεσώσει το Δημόσιο και παρόλα αυτά έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο και Σαντορίνη.



'Οσοι από αυτούς αδιαφορήσουν για άλλη μια φορά και δεν θα φροντίσουν να ρυθμίσουν τα χρέη που έχουν προς το Δημόσιο θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των ακινήτων τους προκειμένου να καλυφθεί η οφειλή.

Γιάννης Μαρακάκης:Επί 15 χρόνια ο Σωκράτης δεχόταν απειλές

Ο δικηγόρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ,Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τις απειλές που δεχόταν ο πελάτης του επί μία δεκαπενταετία. «Επί 15 χρόνια ο Σωκράτης δεχόταν απειλές αλλά τα τελευταία 3 χρόνια τον ενοχλούσαν εντονότερα. Ανακάλυπτε και αποκάλυπτε ...

Η ατμοσφαιρική ρύπανση κόβει την ανάσα στον ύπνο μας!



Η ατμοσφαιρική ρύπανση επιδεινώνει την ποιότητα της βραδινής ανάπαυσης, λένε Αμερικανοί επιστήμονες...

Στις Βρυξέλλες ο Ιερώνυμος

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο.

Παραιτήθηκε άλλος ένας συνεργάτης της Αγκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχασε άλλον έναν συνεργάτη της, με την ανακοίνωση του Χριστιανοδημοκράτη δημάρχου του Αμβούργου Όλε βον Μπουστ ότι παραιτείται. Είναι ο έκτος αξιωματούχος του κόμματός της, που φεύγει από το πολιτικό προσκήνιο τον τελευταίο χρόνο.

Κύπρος: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τις κινήσεις του Πίρι-Ρέϊς

Ο κύπριος υπουργός Αμυνας, Κώστας Παπακώστας, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδος - Κύπρου παρακολουθούν την κατάσταση σε σχέση με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι-Ρέϊς και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. «Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται εκατό ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου και παρακολουθούμε τα πάντα», είπε.

Έλεγχος από την τρόικα ενόψει της 2ης δόσης

Στην Αθήνα θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΕΚΤ: Αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 387.000 πλαστά ευρώ

Συνολικά 387.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2010, Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Η ποσότητα αυτή συνιστά μείωση κατά 13% περίπου σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο.

500.000.000 οι ενεργοί χρήστες του Facebook!

Το Facebook συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να σπάει κάθε ρεκόρ από τη μέρα που δημιουργήθηκε.



Σήμερα ανακοινώθηκε κι επίσημα οτι...

«Πόθεν Έσχες» και για τους διευθυντές των δημόσιων νοσοκομείων

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του ν .3213/2003 (309 Α) και στους διευθυντές και συντονιστές διευθυντές που υπηρετούν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.

Ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία Γκιόλια...

http://repository.naftemporiki.gr/photonews/2008/01/30/5954_normal.jpg
...που περιμένουν άμεσα απαντήσεις!
Ποιους είχαν ενοχλήσει τον τελευταίο καιρό, τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Σωκράτη;
Πώς είχε γίνει γνωστή η διεύθυνση της κατοικίας του;
Γιατί η Ελληνική Αστυνομία...

ΥΠΟΙΚ: Αναδιοργάνωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Τον νέο πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Φωκίωνα Γεωργακόπουλο και τους νέους αντιπροέδρους κ.κ.Βλάσιο Ασημακόπουλο και Βασίλειο Σουλιώτη, παρουσίασε το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Intracom: Εργο στην Γκάνα

Την υπογραφή συμβολαίου αξίας 1,2 εκ. δολαρίων με τη DiscoveryTel Ghana, για την ανάπτυξη του πρώτου δικτύου Mobile WiMAX στην Γκάνα, ανακοίνωσε σήμερα η Intracom [INRr.AT] Telecom.



ΕΤΕ: Δεν υπάρχουν σχέδια συγχώνευσης ή εξαγοράς

Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να προχωρήσει η διοίκηση του ομίλου σε κίνηση εξαγοράς ή συγχώνευσης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πραγματογνωμοσύνη για τις φωτιές στη ΒΑ Αττική

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διευκρινιστεί αν οι πυρκαγιές του Σαββάτου στη βορειονατολική Αττική οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση πυλώνων της ΔΕΗ, διέταξε ο αρμόδιος για υποθέσεις περιβάλλοντος εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Γκύζης.


Προειδοποίηση για κίνδυνο πυρκαγιών

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα, Δευτέρα, για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Ευβοίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Γ. Αγγέλου

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών της Μονής Βατοπαιδίου με το Δημόσιο κ. Ειρήνη Καλού, ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, κ. Γιάννης Αγγέλου.

Υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας η Moody's.


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας στο Aa2 από το Aa1.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων απαντά στον Λ. Ρακιντζή

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, με αφορμή τις τοποθετήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την Δικαιοσύνη, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:



“Μπορεί να είναι σειρά της Ιταλίας για υποβάθμιση...”



Δεν θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν η Moody's δεν ασχολούνταν με...

Το ναρκωτικό "Εκστασι" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία μετατραυματικού στρες

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια ωφέλιμη χρήση του ψυχεδελικού ναρκωτικού "Έκστασι" στην ψυχιατρική, ιδίωςγια την ψυχοθεραπεία ασθενών που υποφέρουν από διαταραχή μετα-τραυματικού στρες.

Μια μικρής κλίμακας δοκιμή σε 20 άτομα έδειξε ότι το ναρκωτικό-φάρμακο είναι ασφαλές και φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας. Οι αμερικανοί ερευνητές πήραν την άδεια να κάνουν μεγαλύτερες δοκιμές σε βετεράνους του αμερικανικού στρατού.

Ετοιμάζουν υπερ - εμβόλιο για όλους τους ιούς της γρίπης

Ένα σούπερ εµβόλιο εναντίον όλων των ιών της γρίπης µπορεί να είναι έτοιµο µέσα σε τρία χρόνια, ανακοίνωσανεπιστήµονες. Δοκιµάστηκε ήδη µε επιτυχία σε ζώα, θα µας απαλλάξει από την ανάγκη να παρασκευάζουµε ένα διαφορετικό αντιγριπικό εµβόλιο κάθε χρόνο και θα µας προστατεύει για τουλάχιστον 10 χρόνια από ξαφνικές επιδηµίες όπως αυτή του 2009.

Πρόβλεψη - σοκ για 1 εκατ. ανέργους

Εκτίμηση- σοκ για ανεργία στο 20% με 1 εκατομμύριο ανέργους το 2011 διατυπώνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.



Και όλα αυτά με δεδομένη την εφαρμογή του νέου νόμου για τα εργασιακά που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις, οι οποίες καθιστούν ευκολότερες τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με μικρότερες αποζημιώσεις, εφόσον ο εργοδότης προειδοποιήσει εγγράφως τον εργαζόμενο.

Ψηλοτάκουνα: Ποιο σημείο του σώματός σου καταστρέφουν;

Έρευνα γνωστού Αγγλικού Πανεπιστημίου αποκαλύπτει πως η συνεχής χρήση ψηλοτάκουνων καταστρέφει τους μυς των ποδιών!Πόσο εύκολα θα μπορούσες να αποχωριστείς τα ψηλά τακούνια; Αυτή είναι σίγουρα μια ερώτηση που δύσκολο μπορεί να απαντηθεί. Οι επιστήμονες ωστόσο, κρούουν το κουδουνάκι του κινδύνου και αποκαλύπτουν πως η συνεχής χρήση ψηλοτάκουνων καταστρέφει τους μυς της κνήμης.

"Ταξίδι στο κέντρο της Γης..!"


"Μία πυρηνική βόμβα και περίπου 100.000 τόνοι λιωμένου σίδηρου αρκούν γιανα εξασφαλίσουν ένα ταξίδι στο κέντρο της Γης, σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο όχημα με μέγεθος γκρέιπφρουτ. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο David Stevenson από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε αυτή την πρωτότυπη ιδέα. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Δεν είμαι...

Δολοφόνησαν τον Σωκράτη Γκιόλια

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 άγνωστοι πληρωμένοι δολοφόνοι εκτέλεσαν έξω από την πόρτα του σπιτιού του τον γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτης Γκιόλια!
Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, τρεις