e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ετοιμάζεται νέο Παρατηρητήριο Τιμών για προϊόντα

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών για προϊόντα (εκτός τροφίμων), υπηρεσίες και πρώτες ύλες που ετοιμάζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης στη συνέντευξη Τύπου για την ημέρα του Εμπορίου.

Περισσότερες δόσεις, χαμηλότερη προκαταβολή ζητούν οι φορείς για την περαίωση


Άρχισε η διαβούλευση


Περισσότερες δόσεις και χαμηλότερη προκαταβολή και συντελεστές για τον υπολογισμό του ποσού της περαίωσης ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο τη διαβούλευσης για το σχέδιο της ρύθμισης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.Οι παραγωγικοί φορείς ζήτησαν επίσης να αυξηθεί το όριο των ακαθάριστων εσόδων των 20 εκατ. ευρώ που τίθεται για να υπαχθεί μία επιχείρηση στην περαίωση. Ζήτησαν ακόμη να διευκρινισθεί αν η περαίωση θα οδηγεί στη δυνατότητα καταστροφής των βιβλίων.

Την απαγόρευση της προσθήκης ζάχαρης στους χυμούς φρούτων ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Αναζήτηση υγειινού τρόπου ζωής


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Τετάρτη τα κράτη-μέλη της ΕΕ να απαγορεύσουν την προσθήκη ζάχαρης στους περισσότερους χυμούς φρούτων, στο πλαίσιο πολιτικής που προωθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.Η ΕΕ αναζητεί τρόπους να υιοθετήσουν οι πολίτες έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε στα άτομα με παχυσαρκία και στα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν.

Απαισιόδοξες προβλέψεις από τις τράπεζες για τις χορηγήσεις δανείων το 2010


Φως στο τούνελ από τα μέσα του 2011


Περαιτέρω επιβράδυνση, από τα ήδη πολύ χαμηλά επίπεδα, ενδέχεται να σημειώσει η πιστωτική επέκταση για το 2010 ως σύνολο, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών και αναλυτών, ενώ η ανάκαμψη εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει σταδιακά από τα μέσα του 2011. Ο ρυθμός ανάπτυξης της πιστωτικής επέκτασης παρουσιάζει συνεχή υποχώρηση τους τελευταίους μήνες.

Αύξηση εκλογικών τμημάτων εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου ζητά εγκύκλιος του ΥΠΕΣ


Πριν τις κάλπες...


Την αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων και τον περιορισμό του προβλεπόμενου από την εκλογική νομοθεσία αριθμού των εκλογέων, για την καλύτερη διαδικασία ψηφοφορίας κατά τις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ζητά με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης από τις περιφέρειες της χώρας.Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, θα χρειαστεί διπλάσιος αριθμός καλπών από τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, αφού σε κάθε τμήμα θα τοποθετηθούν δύο κάλπες και δύο παραβάν.

«Πράσινο» για αυστηρότερη χρηματοπιστωτική εποπτεία στην Ε.Ε.

Ριζικές αλλαγές επιφέρουν στο κανονιστικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών οι νέοι κανόνες χρηματοπιστωτικής εποπτείας, οι οποίοι εγκρίθηκαν σήμερα από το Ευρωκοινοβούλιο

Νέα αναβολή για Κεντέρη - Θάνου

Νέα αναβολή για τις 12 Ιανουαρίου 2011 πήρε η δίκη των αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.







Την κλήτευση του Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική για τη Siemens ζητεί ο ΛΑΟΣ


Μετά την κλήτευση Καραμανλή


Μία ημέρα μετά την απόφαση να κληθεί ο Κώστας Καραμανλής στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι, ο ΛΑΟΣ ζήτησε την Τετάρτη την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens.Σχετικό αίτημα υπέβαλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, που ζητεί να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, συνεργάτες του Κ.Σημίτη πήραν χρήματα από στελέχη της εταιρείας, ενεργώντας για λογαριασμό του κόμματος.

Νομοσχέδιο για τη θεσμική οργάνωση της αγοράς προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης



Έλεγχος ανταγωνισμού και προστασία καταναλωτών


Την προώθηση δύο «συμφώνων» προετοιμάζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με το ένα να αφορά στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και το δεύτερο σε μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, όπως είπε την Τετάρτη ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τον εορτασμό της Ημέρας Εμπορίου.

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αλλαγών στην εκτός σχεδίου δόμηση το ΥΠΕΚΑ


«Οι όροι έχουν καθορισθεί με Προεδρικά Διατάγματα»


Με ανακοίνωσή του, την Τετάρτη, το υπουργείο Περιβάλλοντος διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου ότι σχεδιάζει αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση.Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ αναφέρεται ότι «οι όροι της εκτός σχεδίου δόμησης έχουν καθοριστεί με Προεδρικά Διατάγματα. Στη συνέχεια, όμως, ορισμένες διατάξεις των διαταγμάτων τροποποιήθηκαν με νόμο. Για να είναι δυνατή η τροποποίηση με Προεδρικό Διάταγμα των διατάξεων που τροποποιήθηκαν με νόμο, χρειάζεται νομοθετική εξουσιοδότηση».

Αλλαγές στον τρίτο κύκλο προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ προωθούν οι τράπεζες



Τι θα γίνει με τις ακάλυπτες επιταγές


Την αναμόρφωση του τρίτου κύκλου προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ προωθούν οι τράπεζες, προκειμένου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις όσες επιχειρήσεις έχουν βρεθεί με ακάλυπτες επιταγές τρίτων και παρουσιάζουν προβλήματα στη ρευστότητά τους εξαιτίας αυτής της δυσλειτουργίας.

Έφυγε ο μεγάλος Έλληνας γλύπτης Φιλόλαος Τλούπας



Στο Παρίσι η κηδεία του


Ένας παγκοσμίου φήμης γλύπτης, από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες της διασποράς, ο Φιλόλαος Τλούπας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, στο Παρίσι. Η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Παρασκευής στο νεκροταφείο Περ Λασέζ στο Παρίσι, ενώ το Σάββατο η τέφρα του θα σκορπιστεί στο κτήμα του, στο Σαν Ρεμί λε Σεβρέζ.Στο Σαν Ρεμί λε Σεβρέζ, όπου βρίσκεται το σπίτι και το ατελιέ του, που κατασκεύασε μόνος του και έζησε τα τελευταία 50 χρόνια, ο Φιλόλαος είχε δημιουργήσει ένα σπίτι-γλυπτό μέσα στο δάσος, και όπως είχε πει ο ίδιος «το σπίτι μου είναι το καλύτερο πορτρέτο μου».

Τρισδιάστατοι εκτυπωτές φέρνουν επανάσταση στη βιομηχανική παραγωγή


Υλοποίηση ιδεών


Οι δυνατότητες αυξάνονται, το κόστος πέφτει στην «τρισδιάστατη εκτύπωση», μια μέθοδο κατασκευής αντικειμένων από αλλεπάλληλα στρώματα διαφόρων υλικών. Στην αγορά κυκλοφορεί ήδη μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, η οποία σύντομα θα εμπλουτιστεί με τεχνητά μέλη πολυτελείας, μέχρι και με «τυπωμένα» κτίρια.Τα συστήματα 3D εκτυπώσεων ήταν κάποτε τόσο ακριβά που χρησιμοποιούνταν μόνο για την «ταχεία κατασκευή πρωτότυπων» (rapid prototyping), δηλαδή μοντέλων που δοκίμαζε η βιομηχανία πριν λανσάρει το τελικό προϊόν στην αγορά.

Ψηφιακά εκπέμπουν από χθες τα κανάλια της ΕΡΤ

Ψηφιακά άρχισαν να εκπέμπουν από χθες το βράδυ οι αναλογικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της ΕΡΤ στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στο Πήλιο.

Υπόμνημα ΣΜΕΧΑ για τη ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

Καθοριστικής σημασίας για την εξυγίανση του φορολογικού συστήματος θεωρεί ο Σύνδεσμος Μελών των Χρηματιστηρίων Αθηνών ΣΜΕΧΑ , τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τη ρύθμιση φορολογικών υποθέσεων του παρελθόντος.

ΥΠΕΣ: Οικονομική ενίσχυση ύψους €200 εκατ. στους ΟΤΑ

Με περίπου 200 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι Δήμοι και Κοινότητες από το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησής τους, ενώ ακόμη 40 εκατ. ευρώ εκταμιεύονται για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου κατανέμεται από το λογαριασμό του υπουργείου, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων και Κοινοτήτων», ποσό 159.606.985 ευρώ σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας.

Σε θετικό έδαφος το Χ.Α.

Άνοδο σημειώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες κινούνται σήμερα σε αρνητικό έδαφος.

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό, πάνω από τα 1.290 δολάρια η ουγγιά

Κέρδη 18% από τις αρχές του 2010



Νέο ρεκόρ, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημείωσε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού, μετά τις ανακοινώσεις της Fed ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να τονώσει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, ανακοινώσεις οι οποίες έδωσαν «σήμα» στους επενδυτές για να πουλήσουν το δολάριο.

ta nea

Διαψεύδει συνομιλίες για εξαγορά της Fiat Industrial η Daimler

Η Daimler δεν βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Fiat για την εξαγορά της θυγατρικής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Fiat Industrial, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων.Αν και η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει ολόκληρη τη μονάδα, όπως έγραψε ιταλική εφημερίδα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια διαφορετικής μορφής συνεργασία.

Με γενετική βάση οι προτιμήσεις για υβριδικά αυτοκίνητα!

Όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, είναι δυνατό οι πιο απίθανες προτιμήσεις ενός καταναλωτή να έχουν κληρονομική ή γενετική βάση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Η μελέτη μεταξύ διδύμων που έγινε από τους καθηγητές μάρκετινγκ Ιτάμαρ Σίμονσον του πανεπιστημίου Στάνφορντ και Άνερ Σέλα του πανεπιστημίου του Φλόριντα, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό καταναλωτικών ερευνών "Journal of Consumer Research", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", διαπίστωσε ότι διάφορες καταναλωτικές προτιμήσεις και επιθυμίες έχουν ισχυρή κληρονομική αιτιολογία, η οποία, για παράδειγμα, μπορεί να εξηγεί γιατί άλλοι άνθρωποι προτιμούν τα συμβατικά και άλλοι τα υβριδικά αυτοκίνητα (φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, πέρα από τους γενετικούς, που επηρεάζουν μια καταναλωτική προτίμηση ή αγορά).

Τα αντιψυχωσικά φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων

Τα αντιψυχωσικά φάρμακα αυξάνουν την πιθανότητα να δημιουργηθούν επικίνδυνες θρομβώσεις στο αίμα, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για πρόκληση εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, στην μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το BBC, παρέχουν τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα σε αυτού του είδους τα ψυχοφάρμακα και στην θρόμβωση.

Ανακάλυψαν... εκ νέου «χαμένα» αμφίβια

Δύο είδη αφρικανικών βατράχων και μία σαλαμάνδρα που θεωρούνταν εξαφανισμένα εδώ και πολλές δεκαετίες εντόπισαν ερευνητές, στο πλαίσιο ειδικής αποστολής ενόψει της συνόδου της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα, που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στην Ιαπωνία. Σε σπήλαιο της επαρχίας Χιντάλγκο του Μεξικού, ένας καθηγητής του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου εντόπισε είδος σαλαμάνδρας που θεωρείτο εξαφανισμένη από τη δεκαετία του 1940. Χωρίς να έχει μεγάλες προσδοκίες, ο Σον Ροβίτο ακολούθησε τις μαρτυρίες κατοίκων ενός χωριού, οι οποίοι επέμεναν πως την είχαν δει στο σπήλαιο. Πράγματι, λίγα λεπτά αργότερα, εντόπισε «μία μεγάλη ενήλικη σαλαμάνδρα με μακριά ουρά και όψη διαφορετική απ’ όσα είδη» είχε δει.

Ξεκίνησε η διαβούλευση για τη περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων


Αποφασίζονται οι τελικές διατάξεις


Υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στον 3ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων.Στη διαβούλευση μετέχουν εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ, την Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών, Ελεύθερων Επαγγελματιών.

ΟΑΕΔ: 570.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ανεργία

Στα 569.222 άτομα ανήλθαν τον Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Απ' αυτά τα 190.375 άτομα (33,44%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 378.847 (66,56%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 35,13% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 20,63%.

Πάνω από τα 75 δολ. η τιμή του αργού

Πάνω από τα 75 δολάρια ενισχύεται σήμερα η τιμή του αργού, καθώς η εξασθένηση του δολαρίου έναντι άλλων νομισμάτων αντισταθμίζει την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Οργή Καραμανλή για την κλήτευσή του - Συσκέπτεται με συνεργάτες του

Εντονα δυσαρεστημένος ακόμα και οργισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής μετά την απόφαση της Προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδι να προχωρήσει στην κλήτευση του.Αυτή την ώρα συσκέπτεται με συνεργάτες του και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απαντήσει στην κλήτευση με υπόμνημα και όχι αυτοπροσώπως.

Αλλαγές για το "πόθεν έσχες" των πολιτικών προανήγγειλε ο Πεταλωτής

Σε ανεξάρτητη αρχή πρόκειται να διαμορφωθεί η σημερινή επιτροπή ελέγχου του "πόθεν έσχες" των πολιτικών, δήλωσε κατά την ενημέρωση των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ξεμπλοκάρουν οι δασικοί χάρτες

Ξεμπλοκάρει η διαδικασια για την κατάρτιση των δασικών χαρτών με τη χθεσινή κατάθεση στη Βουλή του Σχεδιο Νομου για τη «Χρηματοδότηση των Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, το Πράσινο Ταμείο, και την Κύρωση των Δασικών Χαρτών».Ταυτόχρονα εως το τέλος του χρονου, όπως ανέφερε -τον περασμένο Ιούνιο- η υπουργος Περιβάλλοντος, Ενεργειας και Κλιματικής Αλλαγης κ. Τινα Μπιρμπίλη, 9 Δήμοι της Αττικης θα αποκτήσουν δασικούς χάρτες. Προκειται για την Πεντέλη, τη Νεα Πεντέλη, τη Σταμάτα, τη Νεα Μάκρη, την Κηφισιά, την Ανθούσα, τον Άγιο Στέφανο, τον Μαραθώνα και τη Φυλή.

Παραμένει στις ανεπτυγμένες αγορές το Χ.Α.

Στις ανεπτυγμένες αγορές παραμένει και επισήμως το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρός του Σπύρος Καπράλος έλαβε επιστολή από τον οίκο FTSE με την οποία ενημερώθηκε για την απόφαση του διεθνούς οίκου να διατηρήσει την ελληνική αγορά στην κατηγορία των ανεπτυγμένων.Το ΧΑ θα παραμείνει για μία ακόμα χρονιά στη watch list λόγω της γενικότερης συγκυρίας, ενώ αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς FTSE.

Παραδικαστικό: Ξανά στο εδώλιο Καλούσης - Μπουρμπούλια

Στο προσκήνιο τίθεται ξανά σκέλος της υπόθεσης «παραδικαστικού κυκλώματος» με τη δίκη σε δεύτερο βαθμό των πρώην δικαστών Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Ευάγγελου Καλούση, που έχει προσδιοριστεί για σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Απάντηση από τον ΟΤΕ για τη Siemens

Σχετικά με την επιστολή που, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, εστάλη από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens προς τους ειδικούς ανακριτές, ο ΟΤΕ δηλώνει τα εξής:

Η Διοίκηση που ανέλαβε το 2004 είναι η μόνη που προσπάθησε να ρίξει φως στα σκάνδαλα που κατά το παρελθόν ταλάνιζαν τον ΟΤΕ.Ήδη, από τις αρχές του 2008, ο ΟΤΕ έχει ενάγει τη Siemens στα γερμανικά δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση, καθώς και τα ονόματα των στελεχών του που τυχόν δωροδοκούσε.

Σε υψηλό έξι εβδομάδων, πάνω από το 1,33 δολάριο, σκαρφαλώνει το ευρώ

Ράλι για το ενιαίο νόμισμα μετά την Fed

Πάνω από το 1,33 δολάριο, ενισχύεται την Τετάρτη το ευρώ, μετά τις ανακοινώσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Fed, ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τόνωση της αναιμικής ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Δεν παραιτείται από το Ευρωκοινοβούλιο ο Θ.Σκυλακάκης


Στα άκρα η κόντρα με τη Ρηγίλλης

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ έστειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή του από το κόμμα. Με δηλώσεις του έβαλε τέλος στη συζήτηση για το εάν θα κρατήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κρατήσω την εντολή που μου δόθηκε μέχρι το τέλος της θητείας μου». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε πως είναι ανέφικτες οι αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα έως το 2011, υπογραμμίζοντας πως το μνημόνιο είναι το μόνο που χωρίζει την Ελλάδα από την χρεοκοπία.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταφορείς

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που ψηφίζεται σήμερα δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να κλείνουν σταδιακά το Σύνταγμα, ενώ απειλούν ότι από τις 12:00 θα αποκλειστούν Εθνικές Οδοί και δρόμοι από τα παραταγμένα φορτηγά.Αρκετοί μεταφορείς παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας συγκεντρωμένοι μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Ελαφρώς ανοδικά κινείται ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.«Αναμένουμε η αγορά να σταθεροποιηθεί σήμερα στα τρέχοντα επίπεδα», ανέφερε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

ΙCΑΡ: Στο κόκκινο 4.500 επιχειρήσεις

Στο χειρότερό τους σημείο βρίσκονται περίπου 4.500 επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις επιχειρηματικές τους υποχρεώσεις και διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλή κεφαλαιακή επάρκεια. Αυτό προκύπτει από αναλύσεις της ΙCΑΡ με στόχο την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας 35.000 επιχειρήσεων (Α.Ε. και ΕΠΕ), οι οποίες δημοσιοποιούν ετήσιους ισολογισμούς. Στην άλλη πλευρά βρίσκονται 2.600 εταιρείες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως συνεπείς και υγιείς.

Ταμειακές παντού από 1η Οκτωβρίου

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινάει η εφαρμογή της χρήσης των φορητών ταμειακών μηχανών σε παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών, αλλά από την πλευρά τους οι παραγωγοί δηλώνουν ανέτοιμοι για κάτι τέτοιο και ζητούν τρίμηνη αναβολή του μέτρου. Οι παραγωγοί διαφωνούν με την εφαρμογή του μέτρου και σύμφωνα με πληροφορίες μόνο ορισμένοι έχουν προχωρήσει στην αγορά ταμειακών μηχανών, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει ούτε την παραγγελία.

«Παράθυρο» για κατάργηση της αρτιότητας των 4 στρεμμάτων ανοίγει το υπουργείο Περιβάλλοντος


Σαρωτικές αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση


«Παράθυρο» για κατάργηση της αρτιότητας των 4 στρεμμάτων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, φαίνεται πως ανοίγει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα δάση που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Δράσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης


Προτεραιότητα η ενίσχυση της ρευστότητας


Δράσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στον «αέρα» 5.800 σκάφη που είναι εγγεγραμμένα στον Ελληνικό Νηογνώμονα


Αδιέξοδο για το θέμα της πιστοποίησης


Στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 5.800 σκάφη τα οποία είναι εγγεγραμμένα και παρακολουθούνται από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και τα οποία τον Φεβρουάριο του 2011 θα βρεθούν χωρίς πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, εφόσον δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της πιστοποίησης του οργανισμού.Στα προβλήματα που ανακύπτουν αναφέρθηκαν την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Δ.Γούσης, ο αντιπρόεδρος Γ.Βερνίκος και ο τεχνικός διευθυντής Τ.Παππάς.

Την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 13% εξετάζει η κυβέρνηση


Ποια μέτρα προωθούνται για επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ


Την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 13% φέρεται να προκρίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην μεταταγεί το 30% των προϊόντων αυτής της κατηγορίας στον συντελεστή 23%.Στο πλαίσιο των προβλέψεων του Μνημονίου για τη συγκέντρωση επιπλέον εσόδων ύψους 1 δισ. ευρώ, δεν αποκλείεται κάποια προϊόντα -όχι τα βασικής ανάγκης, όπως τα τρόφιμα- να μεταταγούν στον συντελεστή 23%, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου την Τρίτη στη Βουλή.