e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Σχέδιο δολοφονίας υπουργού! Αποτελεί στόχο τρομοκρατικής επίθεσης. Μυστική σύσκεψη ύστερα από τις πληροφορίες της ΕΥΠ. Ο συναγερμός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η συνομιλία του Παπουτσή με τον Αμερικανό Πρέσβη.


-Έκθεση για σχέδιο αποσταθεροποίησης μετά και τα 100 κρούσματα βίας κατά βουλευτών. Τρόμος στον πολιτικό κόσμο. Ζητούν προστασία. Έκτακτη φρουρά σε 5 κορυφαίους.


-Σε καλλιτεχνική απομόνωση το ΠΑΣΟΚ! Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος που απαγόρευσε τη χρήση του τραγουδιού «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» στο κόμμα, καλεί τον πνευματικό κόσμο να ξεσηκωθεί!


-Έρχεται καταιγίδα: 150.000 σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Έκκληση από τις Ενώσεις Καταναλωτών που ζητούν να δοθεί παράταση.

Στο κυνήγι του εγκεφάλου των τοκογλύφων.

 

Διαβάστε στην Press Time








Η έρευνα ξεκίνησε. Τα 300 «μαγαζάκια» που λυμαίνονται την Αθήνα. Ευάγγελος Ζερβέας, Συνήγορος του Καταναλωτή: «Ο ισχυρός των κυκλωμάτων έχει πρόσβαση στις τράπεζες.

Πρώην υπουργό Οικονομικών ψάχνει για φοροδιαφυγή το ΣΔΟΕ.

 

Διαβάστε στην Press Time


 

Τι δεν δήλωσε ο υπουργός.

Πτώση 1,04% στο Χ.Α.

Στις 1.251,10 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,04%, ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τη λύση σχετικά με το ελληνικό χρέος.Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε κατά 4,44%.

Τραπεζικά προνόμια στους επιχειρηματίες από Geniki Bank

Πλεύση προς τις επιχειρήσεις φαίνεται ότι χαράζει η Geniki Bank καθώς προσφέρει τον Προνομιακό Όψεως, έναν έντοκο λογαριασμό, ο οποίος απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

"Ο Στρος-Καν είχε προσκαλέσει στη σουίτα του δύο εργαζόμενες του Solfitel"

Δύο εργαζόμενες στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν υποστήριξαν στην αστυνομία ότι είχαν προσκληθεί από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, χωριστά η μία από την άλλη, να πάνε στη σουίτα του, πράγμα που αρνήθηκαν να κάνουν, τη νύκτα που προηγήθηκε της σύλληψής του, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς".Η εφημερίδα προσθέτει ότι, εκτός απ' αυτές τις δύο εργαζόμενες, μια βιντεοκάμερα μαγνητοσκόπησε την ίδια εκείνη νύκτα τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ "να ανεβαίνει σ' έναν ανελκυστήρα γύρω στις 01:20 μαζί με μια γυναίκα που δεν εργαζόταν στο ξενοδοχείο".

Δευτέρα οι λεπτομέρειες του νέου πακέτου

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, αναμένεται να καθοριστούν οι βασικές παράμετροι του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

1.929.800 οι χρήστες σε υπηρεσίες e-banking

Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός πελατών των τραπεζών χρησιμοποιεί τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, κερδίζοντας έτσι χρόνο αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και χρήμα, από ενδεχόμενες επιβαρύνσεις που επιβάλλονται εάν η συναλλαγή πραγματοποιηθεί από τραπεζικό υποκατάστημα.

Οξεία αντίδραση Αλογοσκούφη μετά την παραπομπή του για Siemens

Έωλες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι η πρόταση των βουλευτών του για την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της Siemens, επιβεβαιώνει την πολιτική στοχοποίηση.Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Αλογοσκούφης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «άθλια προσπάθεια κομματικής δίωξης πολιτικών του αντιπάλων», κάνει λόγο για «πρωτοφανή πράξη φαυλότητας» και υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία βάση τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός του.

Σαββατοκύριακο με μίνι- καύσωνα

Μέχρι και στους 39 βαθμούς Κελσίου θα "σκαρφαλώσει" ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο, δίνοντας μία πρώτη γενναιόδωρη γεύση ελληνικού θέρους.Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος με ζέστη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6-7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Τι είναι αυτό που μας παχαίνει;

Το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων και οι μεγάλες μερίδες αποτελούν τους μεγαλύτερους εχθρούς του σωματικού βάρους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, ο μέσος αριθμός των θερμίδων που καθημερινά προσλαμβάνουν οι κάτοικοι της Δύσης αυξήθηκε κατά σχεδόν 35% τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες – με το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης να αποδίδεται στα κάθε είδους σνακ και στις ολοένα μεγαλύτερες μερίδες.

Έκδοση εντόκων ύψους 1,25 δισ. ευρώ

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων του δημοσίου (ΕΓΔ) εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει στις 12/7 το Δημόσιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 15η Ιουλίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Αλλάζει τη μορφή των λογαριασμών ο ΟΤΕ

Με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών του, ο ΟΤΕ αλλάζει τη μορφή του λογαριασμού του. Με το νέο λογαριασμό, οι πελάτες μπορούν:

Υπόδειγμα νέας ενεργειακής δομής η Ελλάδα;

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναφέρθηκε ο Γερμανός σοσιαλιστής Τζο Λάινεν, πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της NET. «Έχετε πολύ ήλιο, έχετε δυνατότητες υπεδάφους, έχετε αιολική ενέργεια και άλλα σύγχρονα συστήματα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι υπόδειγμα για την Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας νέας ενεργειακής δομής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λάινεν.

Καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών για παραποίηση στοιχείων του ΕΣΥ

Για «συνειδητή και εκτεταμένη παραποίηση των πραγματικών στοιχείων, που αφορούν τη λειτουργία του ΕΣΥ, με σκοπό να δικαιολογηθεί η προσπάθεια συρρίκνωσης του», κατήγγειλαν το υπουργείο Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.

Έρχεται το "τσιγαρόσημο"

Οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων θα πληρώνουν και οι πελάτες θα μπορούν ανενόχλητοι να ανάβουν τσιγάρο, πλέον, καθώς η ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου είναι γεγονός.Όπως προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τμ και τα καζίνο θα καταβάλλουν ειδικό ετήσιο τέλος ύψους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου οι θαμώνες να μπορούν να καπνίζουν.

Αναβλήθηκε για την 4η Αυγούστου η απόφαση δικαστηρίου για τη Λαγκάρντ

Γαλλικό δικαστήριο ανέβαλε για τις 4 Αυγούστου την απόφασή του για το εάν θα ανοίξει επίσημη έρευνα για το ρόλο της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε μια υπόθεση διαιτησίας το 2008, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Στα 391,63 εκ.ευρώ τα έσοδα από την πώληση 10% του ΟΤΕ

Έσοδα της τάξης του 391.630.153,62 ευρώ θα λάβει το υπουργείο Οικονομικών από την Deutsche Telekom για την πώληση του 10% του ΟΤΕ (αφορά 49.015.038 μετοχές, προς 7,99 ευρώ ανά μετοχή), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο. Με βάση την ίδια απόφαση, η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της «Εθνικής Χρηματιστηριακής».

Γιούνγκερ: Να τονώσουμε την ανάπτυξη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να άρει προσωρινά την υποχρέωση καταβολής από την Ελλάδα της εθνικής συμμετοχής σε κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα, δήλωσε εκ νέου ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

"Ονειρεύονται" την Χαλκιδική οι Σκοπιανοί

Μετά τους φιλόδοξους Τούρκους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, σειρά παίρνουν τώρα οι Σκοπιανοί οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν την Χαλκιδική! "Οι 'Μακεδόνες' θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής", γράφει το πρωτοσέλιδο σκοπιανής εφημερίδας παρουσιάζοντας το νέο νόμο για αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές.

Καταβάλλονται τα πρώτα 3 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ

Την καταβολή της συμμετοχής του, ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, στην πέμπτη δόση του δανείου, προς την Ελλάδα αναμένεται να εγκρίνει κατά τη συνεδρίασή του το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του δανείου συνολικού ύψους 110 δισ.ευρώ που θα χορηγήσει το ΔΝΤ από κοινού με την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σε δήλωσή της η νέα επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, έθεσε την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ως την πρώτη προτεραιότητά της.

Ρωσία: «Δεν επηρεάζουν τον τουρισμό οι διαδηλώσεις στην Αθήνα»

Καμία ανησυχία για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα δεν υπάρχει στη Ρωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.Απαντώντας σε ερώτηση που διατυπώθηκε μέσω twitter, ο κ. Λουκασέβιτς δεν θέλησε να υποβαθμίσει τη σημασία των διαδηλώσεων, ωστόσο, τόνισε πως δεν έχουν πλήξει τα τουριστικά και παραθεριστικά κέντρα της χώρας, παρά μόνο την πρωτεύουσα.

Το πράσινο τσάι "κατεβάζει" τη χοληστερόλη

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού φαίνεται ότι μειώνει την "κακή" χοληστερόλη ενώ αφήνει ανέπαφα τα επίπεδα της "καλής" χοληστερόλης, σύμφωνα με μία έρευνα που επισημαίνει ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων του συγκεκριμένου ροφήματος μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.Τα αποτελέσματα ενδεχομένως να εξηγούν γιατί το πράσινο τσάι συνδέεται με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, έγραψε ο Σιν-Σιν Ζενγκ και οι συνεργάτες του από το Union Medical College του Πεκίνου.

Στηρίζει Ελλάδα ο Κλίντον

Το ενδιαφέρον αλλά και την στήριξή του προς την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση με ομάδα ελληνοαμερικανών.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συντονισμένης Προσπάθειας του Ελληνισμού, Ανδρέα Μάνατο, ο οποίος συνδιοργάνωσε μαζί με τον κ. Κλίντον το 8ο ετήσιο δείπνο στην Ουάσιγκτον για την ενίσχυση του Ιδρύματος ΤΗΕΑ, που διευθύνει ο παιδικός φίλος του πρώην προέδρου, Ντέϊβιντ Λεόπουλος, μιλώντας κατά την διάρκεια του δείπνου, ο κύριος Κλίντον, είπε πως θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα να στηριχτεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της και πως το ίδιο θα πρέπει να πράξει και κάθε χώρα του κόσμου.

Γλυκός σόργος αντί για... βενζίνη

Είναι ένα φυτό όλο γλύκα καθώς ο κορμός και οι καρποί του έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Δεν αποτελεί, όμως, τρόφιμο για τους ανθρώπους αλλά για τα αυτοκίνητα καθώς ο γλυκός σόργος, με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό καύσιμο, αντικαθιστώντας … τη βενζίνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από ένα στρέμμα καλλιέργειας του συγκεκριμένου φυτού μπορούν να παραχθούν από 380 μέχρι 560 λίτρα βιοαιθανόλης, η οποία χρησιμοποιείται ως πρόσθετο αντικατάστατο της βενζίνης.

"Περαίωση" και στα αυθαίρετα

Με πιλότο τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρεί στην "τακτοποίηση" και των αυθαιρέτων, προσδοκώντας έσοδα 1 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο εντός των 15 επομένων ημερών.Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπαξωνσταντίνου, "θα είναι πολύ κοντά στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, δεν θα καλύπτει τα αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλία, δάση και προστατευόμενες περιοχές, ενώ θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων και αναθεώρηση της διαδικασίας κατεδάφισης καθώς με το σημερινό πλαίσιο είναι δύσκολο να γίνουν κατεδαφίσεις".

"Κυκλοφόρησε" το Μνημόνιο

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο έχει εγκριθεί από το Eurogroup και δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων (νομοσχέδια , κ.λπ.), τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.

Αρνητικό κλίμα στο Χ.Α.

Αρνητικό είναι και σήμερα το κλίμα στο Χ.Α., ελλείψει προόδου στις συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.Με ενδιαφέρον αναμένονται πάντως και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία, σύμφωνα με αναλυτές, θα μπορούσαν να τονώσουν το επενδυτικό κλίμα.