e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πτώση 3,76% στο Χ.Α.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε για μια ακόμη ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ και την αύξηση του κόστους δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία. 

Ανάσα για 75.000 άνεργους από Σεπτέμβρη

Ανάσα για λίγους μήνες αναμένεται να δώσει σε περισσότερους από 75.000 ανέργους πρόγραμμα που πήρε την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή.  

Στη βουλή ρυθμίσεις για την τουριστική κατοικία

Πρώτιστος στόχος των ρυθμίσεων για την τουριστική κατοικία υπήρξε η αντιμετώπιση της έντονης εποχικότητας του τουρισμού, που για τη χώρα μας είναι σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες, ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή, ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. 

"Το ταχύτερο δυνατόν" το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας

Στην ανάγκη εφαρμογής του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας "το ταχύτερο δυνατόν" συμφώνησαν ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, όπως αναφέρει ανακοινωθέν του γραφείου του ισπανού πρωθυπουργού.  

Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι την Πανσέληνο


Με μελωδίες, ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα υποδεχτεί το κοινό την πανσέληνο του Σαββάτου, 13 Αυγούστου.  

Εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου απαιτεί ο Μπαρόζο

Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε σήμερα τις πιέσεις που ασκούνται από τις αγορές στην Ιταλία και την Ισπανία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι επιβάλουν τη γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβαν στη Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες της ευρωζώνης.

Βρέθηκε σπάνιο υλικό του Hitchcock

Ένα μέχρι πρότινος χαμένο υλικό ανακάλυψαν έκπληκτοι οι εργαζόμενοι στο Κινηματογραφικό Αρχείο της Νέας Ζηλανδίας: τις πρώτες τρεις μπομπίνες ταινίας στην οποία δούλεψε ο θρυλικός Alfred Hitchcock! Ο Βρετανός σκηνοθέτης ήταν 24 ετών όταν έκανε την βουβή ταινία το 1923 που φέρει τον τίτλο 'The White Shadow'. 

Επέκταση του συμβολαίου ΟΠΑΠ - Intralot


Την επέκταση του συμβολαίου με την ΟΠΑΠ Α.Ε. σχετικά με τη λειτουργία και συντήρηση του υπάρχοντος κεντρικού συστήματος και του δικτύου των τερματικών για ένα επιπλέον έτος, ανακοίνωσε η Intralot.  

Ταχύτερους ρυθμούς ζητά από τους υπουργούς ο Παπανδρέου

 Την επιτάχυνση των ρυθμών προώθησης των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι.  

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι ιδιοκτήτες ταξί

Τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους.

Τι προβλέπεται για τα ακίνητα των off shore

Τον ειδικό φόρο των 15% θα πρέπει να καταβάλλουν όσοι ιδιοκτήτες off shore εταιρειών διατηρούν ακόμη και σήμερα ακίνητα στην κατοχή τους ενώ θα πρέπει να υποβάλλουν ειδική δήλωση στην εφορία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.Η νομοθεσία ορίζει ότι οι κάτοχοι εξωχώριων εταιρειών που κατέχουν ακίνητα βαρύνονται με τον ειδικού φόρου 15% ενώ ορίζει επίσης ότι ο χρόνος γέννησης της φορολογικής υποχρέωσης ορίζεται την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους.

"Μείωση τιμής κατά 80% στην ηλεκτρονική δημοπρασία φαρμάκων"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, η διαδικασία ανοιχτής ηλεκτρονικής δημοπρασίας φαρμάκων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης Μιχάλης Τιμοσίδης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι για τα τρία πρώτα φάρμακα που αφορούσε, επετεύχθη μείωση τιμής κατά 80% από την αρχική. Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας Απόστολος Μίγκας, από 2.167.000 ευρώ που θα κόστιζε η αγορά των φαρμάκων αυτών, σύμφωνα με την προτεινόμενη αρχική τους τιμή, τελικά κόστισε 436.000 ευρώ.

Επιστροφή φόρου για δωρεές ή γονικές παροχές


Να επιστρέψουν στους φορολογούμενους τυχόν φόρους που έχουν εισπράξει για δωρεές ή γονικές παροχές ποσών που κατευθύνονταν για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, εφόσον η φορολογική υποχρέωση έχει γεννηθεί μετά τις 17-12-2010, καλεί με εγκύκλιό του τις εφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου.  

"Όχι" στην πτώχευση της Απογευματινής

Απερρίφθη με απόφαση του Πρωτοδικείου το αίτημα της εφημερίδας "Απογευματινή" να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης.

Απλοποιείται η αγορανομική νομοθεσία


Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα έως τις 7 Σεπτεμβρίου ο νέος Αγορανομικός Κώδικας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, από σήμερα, Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2011, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το σύνολο της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της αγοράς, με στόχο την πλήρη αναθεώρηση και απλοποίηση όλων των Αγορανομικών Διατάξεων.

"Ανάσανε" ο προϋπολογισμός τον Ιούλιο

Αύξηση της τάξης του 3% παρουσίασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιούλιο, καταγράφοντας μικρή βελτίωση, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.  

Έπεσε η αυλαία για Ατλάντικ


Πτώχευσε και με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα η Ατλάντικ. Αποτέλεσμα της πτώχευσης είναι η απόλυση του συνόλου των εργαζομένων ενώ μπαίνει και λουκέτο στα καταστήματα της αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Τέλος στη χορήγηση φαρμάκων από 1η Σεπτεμβρίου (;)

Τέλος στα φέσια προσπαθεί να βάλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών ο οποίος προειδοποιεί για παύση χορήγησης φαρμάκων -από 1η Σεπτεμβρίου- στα ταμεία που χρωστάνε.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος ανέφερε «Θα σταματήσουμε να δίνουμε φάρμακα σε όσους δεν πληρώνουν τις οφειλές τους».
Την καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, αρχικά στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το δημόσιο, από την οποία θα προκύψει όφελος έως και 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.  

"Βγάλε τη στολή λαγού, τρομάζεις τα παιδιά!"


Η αστυνομία στο Άινταχο Φολς κάλεσε έναν άνδρα να σταματήσει να φοράει ένα κοστούμι λαγού δημοσίως καθώς οι πολίτες παραπονούνται ότι έτσι τρομάζει τα παιδιά.

Ο Moody's υποβάθμισε τον δήμο Αθηναίων

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service ανακοίνωσε την υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων ως εκδότη χρέους (ομολόγων) στο επίπεδο "Caa3" από "Caa1" και την αναβάθμιση των προοπτικών του σε "εξελισσόμενες" από "αρνητικές".Ο οίκος αιτιολόγησε την απόφαση του αυτή ως απόρροια της πρόσφατης υποβάθμισης της Ελλάδος στο επίπεδο Ca και της στενής διασύνδεσης που έχουν τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου Αθηναίων με την κεντρική διοίκηση.

Για "πόλεμο" ετοιμάζεται η ΑΔΕΔΥ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο και έως το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 19 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ.  

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου


Το 1843 στην Αθήνα, οι επαναστάτες με επικεφαλής το συνταγματάρχη Καλέργη υποχρεώνουν τον Όθωνα να παραχωρήσει Σύνταγμα.  

Τα μέτρα για την ανεργία στην Κυβερνητική Επιτροπή

Τα προγράμματα κατάρτισης των ανέργων αλλά και εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παρουσιάζει σήμερα, Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Με τσιγάρο στο στόμα ο M.Douglas

Φωτογραφίες που σοκάρουν, με τον Michael Douglas να καπνίζει ένα τσιγάρο, εφτά μόλις μήνες ύστερα από τη μάχη του με τον καρκίνο, βγήκαν στη δημοσιότητα. Απ'ότι φαίνεται, ο διάσημος ηθοποιός δεν μπορεί με τίποτα να συγκρατήσει τον εθισμό του στην νικοτίνη, παρά το βεβαρημένο ιστορικό του... 

ΙΚΑ: Νέα λίστα με συμβεβλημένους γιατρούς

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η νέα λίστα των 6.525 γιατρών συμβεβλημένων με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την 1η Αυγούστου του 2011.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚΑ, η νέα λίστα των γιατρών θα είναι ενεργός, δυναμική και στο εξής θα αναρτάται επικαιροποιημένη την 1η κάθε μήνα.

Συναγερμός σε Ιταλία και Ισπανία

Κρίσιμη είναι η κατάσταση σε Ισπανία και Ιταλία με τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να βρίσκονται επί ποδός για τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας. 

Δίκτυο χάκερ είχε διεισδύσει σε 72 οργανισμούς!

Η εταιρία ασφάλειας των υπολογιστών McAfee, που εντόπισε τις επιθέσεις, ανακοίνωσες ότι θεωρεί πως ο "δράστης" είναι ένας, αλλά δεν τον ονόμασε, ωστόσο ένα ειδικός σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών είπε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για την Κίνα.

Ποτά και... άζωτο σέρβιραν μπαρ στα Μάλια

Πάνω από 1.000 φιαλίδια με οξείδιο του αζώτου σε αέρια μορφή, το οποίο έχει αναισθητικές ιδιότητες, κατασχέθηκαν από Αστυνομικούς, σε μπαρ της περιοχής των Μαλίων. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, από 33 ως 43 ετών, κατηγορούμενοι για έκθεση ατόμων σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες. 

Τα είπαν Βενιζέλος-Καρατζαφέρης για τις αποφάσεις της Συνόδου

 Την ανάγκη η χώρα μας να αξιοποιήσει στο έπακρο το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.  

Κρίσιμο τετ α τετ Γιούνκερ-Τρεμόντι

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι συναντάται σήμερα στο Λουξεμβούργο με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την ώρα που η χώρα του δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τις αγορές.  

Πωλείται το σπίτι της Katharine Hepburn

Το σπίτι της θρυλικής ηθοποιού Katharine Hepburn, η οποία έφυγε από την ζωή το 2003, πωλείται, με την τιμή εκκίνησης για την πώληση του να είναι στα 28 εκατομμύρια δολάρια.  

Δεν κάνουν πίσω οι αυτοκινητιστές

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με πιο ήπια μορφή οι ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα μετά τη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Αναμένονται οι αποφάσεις και των άλλων σωματείων από όλη τη χώρα.  

DiCaprio-Depp οι πιο ακριβοπληρωμένοι

Ο Leonardo DiCaprio και ο Johnny Depp βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας του Hollywood με τους υψηλότερα αμειβόμενους ηθοποιούς, όπως ανέφερε το περιοδικό Forbes στον ιστότοπό του.

Boeing έκανε υπερατλαντική πτήση με βιοκαύσιμο!

Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που πραγματοποίησε υπερατλαντική πτήση με τη χρήση βιοκαύσιμου προσγειώθηκε την Τρίτη με ασφάλεια στη Μαδρίτη. Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200ER της εταιρίας Aeromexico απογειώθηκε από την Πόλη του Μεξικού με 250 επιβάτες. Χρειάστηκε 11 ώρες για να καλύψει την απόσταση χρησιμοποιώντας 30% χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα βιοκαύσιμα (20 τόνους) και 70% κηροζίνη (55 τόνους). Με αυτό τον συνδυασμό εξοικονομήθηκαν 1,5 τόνοι παραδοσιακού καυσίμου.

Η Εβίτα Περόν είχε υποβληθεί σε λοβοτομή

Η Εβίτα Περόν είχε υποβληθεί σε λοβοτομή λίγο καιρό πριν από το θάνατό της, το 1952, με σκοπό να μην υποφέρει από τους πόνους, υποστηρίζει η εφημερίδα Clarin επικαλούμενη έρευνα που έκαναν τα πανεπιστήμια του Κούγιο, στην Αργεντινή, και του Γέιλ, στις ΗΠΑ. 

Από 8 Αυγούστου η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων

Αρχίζει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Δ' διμήνου σε 370.019 οικογένειες από τον ΟΓΑ. Από αυτό το δίμηνο πληρωμής και εφεξής η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων θα γίνεται μόνο μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

Ρευστοποιήσεων συνέχεια στο Χ.Α.

Πτωτικά κινείται και σήμερα το Χ.Α., διευρύνοντας τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης που έστειλαν το Γενικό Δείκτη σε χαμηλό 15 ετών.«Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν χαμηλότερα με το ενδιαφέρον των επενδυτών στα στοιχεία για τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων και των παραγγελιών στη βιομηχανία. Αναμένουμε ένα αρνητικό ξεκίνημα και στην εγχώρια αγορά επίσης», ανέφερε η Proton Bank [PRBr.AT] στο πρωινό της σχόλιο.

Αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις

Κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, χαρακτηρίζεται η συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Ταξί, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΠΟΕΙΑΤΑ-ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη.  

Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στις διεθνείς αγορές στρέφει το ενδιαφέρον της η Τουρκία σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», στο οποίο περολαμβάνονται η Ελλάδα και η Ρουμανία. «Προβλέπω ότι οι τουρκικές εταιρείες θα επενδύσουν περί τα 1 δισ. δολάρια στο εξωτερικό», δηλώνει ο Musfik Cantekinler, επικεφαλής του τμήματος θεσμικών επενδυτών της Ernst&Young σε συνέντευξή του.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις

Λίγες παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.