e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ανησυχία για ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ισχύουν εδώ και 23 χρόνια


Την ανησυχία του για την ενδεχόμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, εκφράζει ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.Ο Επιμελητηριακός Όμιλος επισημαίνει ότι «στην έκθεση των ελεγκτών του ΔΝΤ ανάμεσα στα μέτρα/στόχους που προτείνονται για τη φορολογική αναμόρφωση περιλαμβάνεται και η κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων στον ΦΠΑ, που σημαίνει την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει εδώ και 23 χρόνια στα νησιά του Αιγαίου».

Επείγουσα σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας ζητεί από την Λ.Κατσέλη η ΓΣΕΕ

Για τις συλλογικές συμβάσεις


Την επείγουσα σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για να κηρυχθούν υποχρεωτικές οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) και οι αποφάσεις της διαιτησίας του 2010, που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, ζητεί, λόγω της εκπνοής του έτους η ΓΣΕΕ, με επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη. Η Συνομοσπονδία ζητεί επίσης και την και την άμεση έκδοση των αντίστοιχων Υπουργικών Αποφάσεων, με ισχύ από τον χρόνο υποβολής των αιτήσεων επέκτασης εφαρμογής.

Ο Βεκρής προσωρινός πρόεδρος στον Παναθηναϊκό

Με τον Τζόνι Βεκρή στον προεδρικό θώκο θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.Αυτό αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ, όπου δεν έλειψαν οι σημαντικές τοποθετήσεις, όπως αυτή του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί η οικογένειά του στην ποδοσφαιρική ομάδα.

«Μπλακάουτ» στα τηλεφωνήματα μέσω skype

Εκατομμύρια χρήστες επηρεάζονται από τη διακοπή λειτουργίας του Skype, της δημοφιλούς υπηρεσίας που επιτρέπει την πραγματοποίηση φθηνών κλήσεων μέσω Διαδικτύου. Η εταιρεία δηλώνει την Πέμπτη ότι «εργάζεται» αδιάκοπα για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία εμφανίστηκε γύρω στις 22.30 ώρα Ελλάδας χθες.

Μελέτη μαθητών δημοτικού δημοσιεύεται σε κοφυφαία επιστημονική επιθεώρηση

Μικροί ερευνητές


Για πρώτη φορά στα χρονικά της επιστημονικής έρευνας, μελέτη που υπογράφουν μαθητές δημοτικού δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Biology Letters της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας. Τα πιτσιρίκια από τη Βρετανία, ηλικίας 8 έως 10 ετών, παρουσιάζουν τα ευρήματά τους σχετικά με την όραση των μελισσών.Η έρευνα των 25 μαθητών από την κομητεία του Ντέβον πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση μιας νευροεπιστήμονα από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου. Τελικά πέρασε με επιτυχία τον έλεγχο που απαιτείται για κάθε δημοσίευση –έστω κι αν το άρθρο ήταν γραμμένο με ανορθόδοξο τρόπο και συνοδευόταν από χειρόγραφα σχεδιαγράμματα με μαρκαδόρο.

Υπ. Οικονομικών: Νέες διευκρινίσεις για την περαίωση

Νέες διευκρινίσεις για να αντιμετωπιστούν οι ειδικές περιπτώσεις που προέκυψαν κατά την πληρωμή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης στις τράπεζες ή στις ΔΟΥ, καθώς και λόγω νέων στοιχείων που θα περιέλθουν σε γνώση των εφοριών, για επιχειρήσεις που έχουν ήδη αποδεχθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, δίνει το υπουργείου Οικονομικών. Το κείμενο της εγκυκλίου του υπουργείου έχει ως εξής:

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός» ύψους 30 εκατ. ευρώ


Ενισχύσεις σε κάμπινγκ, ενοικιάζομενα


Την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός», που εμπίπτει στο πεδίο των κρατικών ενισχύσεων του τομέα τουρισμού, μέσω του ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί ανέρχεται σε 30.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ II) του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Επαφές για εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν» από το Ιατρικό Αθηνών

Νέα δεδομένα στην Υγεία


Νέα δεδομένα για την πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» και γενικότερα για την αγορά ιδιωτικής υγείας, δημιουργεί η πρόθεση εξαγοράς του νοσοκομείου από τον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών σε συνεργασία με τον στρατηγικό εταίρο του, τον γερμανικό οργανισμό υγείας Αsklepios Κliniken.Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ερρίκος Ντυνάν» στη συνεδρίαση της Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου, έπειτα και από τη θετική εισήγησή του πρόεδρου του, Ανδρέα Μαρτίνη, έκανε αποδεκτή την πρόταση που είχε καταθέσει στις 20 Δεκεμβρίου ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών και ο στρατηγικός του εταίρος Asklepios Kliniken και τους χορήγησε δικαίωμα αποκλειστικότητας μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2011, ώστε να συγκροτήσουν το κατάλληλο επενδυτικό σχήμα και να υποβάλουν αξιόπιστη προσφορά εξαγοράς του νοσοκομείου.

Αποχωρεί η Verbund από την ελληνική αγορά

Την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε και επισήμως η αυστριακή επιχείρηση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Verbund, καθώς δεν θεωρεί ότι η χώρα περιλαμβάνεται στις βασικές της ξένες αγορές. «(Η Verbund) επιδιώκει να υποβαθμίσει σταδιακά τη δραστηριότητά της σε δευτερεύουσες αγορές σε βάθος χρόνου και έχει αποφασίσει [...] την απόσυρσή της από την κοινοπραξία Verbund-APT Energa Hellas» είπε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

«Σκέψεις σε επίπεδο εργασίας» το Ευρωπαϊκό Ταμείο για το ευρώ, λέει η γερμανική κυβέρνηση

Θα λειτουργεί παράλληλα με την ΕΚΤ


Η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε, την Πέμπτη, δημοσίευμα ότι «έχει ήδη έτοιμο» σχέδιο για τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας του ευρώ.Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κράιενμπαου, διευκρίνισε ότι πρόκειται για «σκέψεις σε επίπεδο εργασίας. Δεν έχουν τεθεί σε επίπεδο ηγεσίας ούτε έχουν εγκριθεί και δεν αποτελούν κατά κανένα τρόπο τη θέση του υπουργείου Οικονομικών ή της κυβέρνησης».

Άστατος ο καιρός των Χριστουγέννων

Σε αντίθεση με το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα θα φέρουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και βροχοπτώσεις, ενώ τα χιόνια θα κάνουν την επανεμφάνιση τους μετά τις μέρες των εορτών. Γενικά αίθριο καιρό με εξασθένηση των νοτιάδων, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα. Τοπικές νεφώσεις µε πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες.

Πολίτες στα πρόθυρα (και) νευρικής κρίσης...

Πολλαπλές είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των μελών της ελληνικής κοινωνίας, τόσο στο επίπεδο το ατομικό όσο και σε συλλογική έκφραση, με αντίκτυπο -ανάμεσα στα άλλα- στην κατανάλωση φαρμάκων.Ο σύμβουλος ψυχικής υγείας, Γιώργος Δίπλας, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι την ώρα που λόγω οικονομικής κρίσης μειώνονται οι προσερχόμενοι σε ειδικούς για αναζήτηση ψυχικής υποστήριξης, καθώς θεωρείται είδος πολυτελείας, αυξάνεται η κατανάλωση κυρίως αντικαταθλιπτικών και δευτερευόντως αγχολυτικών φαρμάκων.

Οι ηλικιωμένοι που τρώνε υγιεινά, ζούνε περισσότερα χρόνια


Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που ακολουθούν υγιεινή διατροφή, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν πιο πολύ, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημασία της σωστής διατροφής για το προσδόκιμο ζωής.Οι ερευνητές, υπό τη δρα Άμι Άντερσον του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Διαιτητικής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις περιπτώσεις 2.500 ατόμων ηλικίας 70 έως 79 ετών και συμπέραναν ότι όσοι τρώνε τροφές με χαμηλά λιπαρά και προτιμούν τα φρούτα και λαχανικά, μειώνουν τον κίνδυνο να πεθάνουν την επόμενη δεκαετία.

Φθηνότερο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι, κατά 7,10%, θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών αλλά και από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι τιμές σε βασικά προϊόντα παρουσιάζουν μείωση. Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι «η αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων, η οποία θα διατηρηθεί καθ΄όλη την διάρκεια των εορτών. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μας με συνεχείς ελέγχους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι πιο φθηνό από πέρυσι, και πράγματι είναι».

Fitch: Προειδοποίηση για υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποίησε ότι μπορεί να υποβαθμίσει το επίπεδο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ελληνικών τραπεζών σε μη διαβαθμισμένη κατηγορία (junk), μετά την ανακοίνωση που έκανε το βράδυ της Τρίτης για πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου, επίσης σε μη διαβαθμισμένη κατηγορία. Οι πέντε τράπεζες, για τις οποίες εξέδωσε ανακοίνωση ο διεθνής οίκος, είναι η Εθνική Τράπεζα η Alpha Bank, η Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Αγροτική Τράπεζα.

Δημοσιοποιείται το διορθωτικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων


Σε ισχύ από 24 Δεκεμβρίου


Το διορθωτικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων θα δοθεί σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα και θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή.Αν και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης έπρεπε να είχε προχωρήσει στην έκδοση του συμπληρωματικού διορθωτικού Δελτίου Τιμών ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι τέτοιο δεν έγινε αφενός λόγω της αλλαγής ηγεσίας στο πρώην υπουργείο Οικονομίας και αφετέρου λόγω των ενστάσεων που υπεβλήθησαν στην Επιτροπή Τιμών από τους αρμόδιους φορείς.

Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους µετά το 2013

Χωρίς «κούρεμα» των ομολόγων


Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους µετά το 2013 χωρίς απομείωση («κούρεµα») της αξίας των οµολόγων, κοινοποίησε ανεπισήµως στην Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και το Βερολίνο το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το εν λόγω σχέδιο συντάχθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήµος, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και τραπεζίτες στους οποίους έχει εµπιστοσύνη η κυβέρνηση.

Απειλή για την ελληνική οικονομία η αύξηση των βραχυχρόνιων επιτοκίων

Με κυμαινόμενο επιτόκιο το 40% του δανεισμού το 2011


Πρόσθετη απειλή για τη δημοσιονομική προσπάθεια της Ελλάδας αποτελεί η αύξηση των βραχυχρόνιων επιτοκίων στις διεθνείς αγορές. Ο δανεισμός του Ελληνικού Δημοσίου από τον μηχανισμό στήριξης με κυμαινόμενα επιτόκια έχει καταστήσει πολύ ευαίσθητο το χρέος στις διακυμάνσεις των επιτοκίων και έχει αυξήσεις τις απαιτήσεις διαχείρισης από το υπουργείο Οικονομικών.Ειδικότερα, οι δανειακές συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπουν δανεισμό του Δημοσίου, για τα επόμενα 3 χρόνια, με κυμαινόμενο επιτόκιο. Αυτό έχει ως στόχο τη μείωση δαπανών τόκων χάρη στα ιστορικά χαμηλά βραχυχρόνια επιτόκια, για όσο διάστημα παραμένουν στα επίπεδα αυτά.

Μικρές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών


Κέρδη στην Ευρώπη


Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα , Πέμπτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 11.06 π.μ. ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημείωνε κέρδη 0,04% στις 1.449,03 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,45%, παρά την ανακοίνωση της Fitch Ratings για ενδεχόμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης πέντε ελληνικών τραπεζών στην κατηγορία «junk».

Καταργήσεις δρομολογίων και αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια του ΟΣΕ από την 1η Ιανουαρίου

Στο πλαίσιο της εξυγίανσης


Καταργήσεις δρομολογίων και σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων καθιερώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2011 στον ΟΣΕ, βάσει του νόμου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του Οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό αναστέλλονται ή καταργούνται δρομολόγια τρένων στη βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ τα εισιτήρια θα αγγίξουν τις τιμές των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τις αρχές του νέου έτους αναστέλλονται προσωρινά ή διακόπτονται τα δρομολόγια στις γραμμές:

Αλλαγές στις εκπτώσεις των τόκων των στεγαστικών δανείων

Από την 1η Ιανουαρίου


Αλλαγές στον τρόπο εκπτώσεως των τόκων των στεγαστικών δανείων προβλέπει ο φορολογικός νόμος 3842/2010, οι διατάξεις του οποίου τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2011.Ειδικότερα, πλέον οι τόκοι των στεγαστικών δανείων που καταβάλλονται από το 2010 εκπίπτουν κατά 20% για πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ. κ.λπ. Δηλαδή, για όσα δάνεια έχουν συναφθεί από τις 1/1/2003 και μετά και μέχρι συνολικού ύψους δανείου 200.000 ευρώ, αφαιρείται από τον φόρο το 20% του ποσού των δεδουλευμένων τόκων που καταβλήθηκαν κατά τη φορολογητέα χρήση. Για κατοικίες που υπερβαίνουν τα 120 τ.μ. αφαιρείται από τον φόρο το 20% των τόκων που αντιστοιχούν στα 120 τ.μ.

Ευρωπαϊκό Ταμείο για την υπεράσπιση του ευρώ

Θα έχει απεριόριστη ικανότητα αναχρηματοδότησης


Τη δημιουργία ανεξάρτητου ευρωπαϊκού θεσμού που θα έχει ως αποστολή την παροχή βοήθειας προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ που θα βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση εξετάζουν ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία.Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, έγγραφο εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρει πως το Βερολίνο σχεδιάζει τη δημιουργία Ταμείου Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως τονίζεται, πρόκειται για έναν νέο ευρωπαϊκό θεσμό που θα λειτουργεί παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα είναι ανεξάρτητος ως φορέας.

Ενίσχυση της οικονομίας της Ευρωζώνης υπόσχεται η Κίνα


Επανέρχονται τα σενάρια για στήριξη της Ελλάδας


Την πρόθεση της Κίνας να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ομαλότητας στην Ευρωζώνη και να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κληθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου να σχολιάσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χρηματοδοτική στήριξη της ζώνης του ευρώ από την Κίνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Ζιάνγκ Γιού δήλωσε ότι η Ευρωζώνη αποτελεί ένα σημαντικό χώρο επενδύσεων σε συνάλλαγμα για την Κίνα.