e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Απώλειες 2,41% στο Χ.Α.

Με πτώση 2,41%, στις 717,93 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αβεβαιότητας για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 46,82 εκατ. ευρώ.

Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι;


Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι; Οι περιγραφές του Ομήρου στην "Ιλιάδα" και την "Οδύσσεια" και του Ησίοδου στη "Θεογονία" και στα "Έργα και Ημέραι", είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη.

Οι ψηφοφόροι προτιμούν πολιτικούς με χαμηλή και βαθιά φωνή

Ο τόνος της φωνής ενός πολιτικού μπορεί να αυξήσει τη δημοτικότητά του στο εκλογικό σώμα ή, αντίθετα, να την μειώσει. Καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ψηφοφόροι προτιμούν συστηματικά πολιτικούς που έχουν φωνή με χαμηλό τόνο και βαθιά χροιά, επειδή αυτή τους προσδίδει περισσότερη αξιοπιστία και μεταδίδει μεγαλύτερο αίσθημα εμπιστοσύνης και εξουσίας. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Ντέιβιντ Φάινμπεργκ του πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα εξέλιξης και ανθρώπινης συμπεριφοράς "Evolution and Human Behavior", έβαλαν 125 εθελοντές να ακούσουν και να αξιολογήσουν μια σειρά από ηχογραφημένα αποσπάσματα ομιλιών αμερικανών προέδρων, στα οποία είχε, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλοιωθεί η φωνή του κάθε πολιτικού, ώστε σε μερικές περιπτώσεις να έχει χαμηλό και βαθύ τόνο και σε άλλες υψηλό και οξύ.

Τρύπιες μπαταρίες για μεγαλύτερη διάρκεια!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο ώστε οι μπαταρίες λιθίου για κινητά και laptop να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Γερμανία: "Ναι" στην Ιταλία, "όχι" στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί στέκονται στο πλάι των Ιταλών, καθώς η νέα κυβέρνηση της χώρας τους ετοιμάζεται να υιοθετήσει μία σειρά αυστηρών μέτρων λιτότητας για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όπως δείχνει μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε.

Τρύπια η τσέπη των Ελλήνων για τις γιορτές

Με μειωμένο προϋπολογισμό θα περάσουν οι Έλληνες καταναλωτές την περίοδο των εορτών.

Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών ο Μόντι

Τίτλους τέλους στο θρίλερ των τελευταίων ημερών για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στην Ιταλία έδωσε πριν λίγη ώρα ο Μάριο Μόντι.

Σήμερα αναμένεται σύλληψη μεγαλοεκδότη και επιχειρηματία γνωστής αλυσίδας ρούχων


Συλλήψεις που θα ταράξουν εκδοτικό και επιχειρηματικό κόσμο

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Οικονομική Αστυνομία -το νεοσύστατο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.- το οποίο δίνει γροθιά στην φοροδιαφυγή.

Ρόμπεϊ: Δεν οφείλεται στη λιτότητα η στασιμότητα στην οικονομία

Οι πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα μέλη της που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους δεν αποτελεί την κύρια αιτία για την κατάσταση στασιμότητας της οικονομίας στην ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρός της Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις των ναυτικών

Την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας(ΠΝΟ), έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Α. Γεωργιάδης, σε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με την οποία συναντήθηκε.

Αποκλιμακώνονται τα spread


Υποχωρούν σήμερα τα ευρωπαϊκά spread, μετά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων με στόχο την αποκλιμάκωση των πιέσεων.

Ο Mr Bodyline συνελήφθη λόγω υπέρογκων χρεών

Η τέταρτη σύλληψη επιχειρηματία που –φέρεται να - όφειλε μεγάλο ποσό στο Δημόσιο, έγινε από την Οικονομική Αστυνομία σήμερα το πρωί.

Κουτρουμάνης: Θα βρεθούν χρήματα για μισθούς και συντάξεις

 Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, διαβεβαιώντας πως η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400.000.000 ευρώ που απαιτούνται, προκειμένου έως το τέλος του χρόνου να καταβληθούν χωρίς πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις. «Μέχρι το τέλος του χρόνου απαιτούνται 400 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα...όπως βρέθηκαν τα χρήματα το τελευταίο δίμηνο του 2009 (σ.σ. τότε απαιτήθηκαν 1,6 δισ, ευρώ) έτσι θα βρεθούν και σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Κουτρουμάνης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ευρώ σε ελεύθερη πτώση υπό το βάρος του «ντόμινο»

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους η οποία έχει μετατραπεί πλέον σε συστημική, όπως παραδέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οδηγεί το ευρώ σε μεγαλύτερη πτώση παρά την αγορά χρέους στην οποία φέρεται να προχώρησε η ΕΚΤ.Στις 13:29 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ υποχωρούσε στα 1,3472 δολάρια, έχοντας βρεθεί νωρίτερα μέχρι τα 1,3429 δολάρια - τα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου.

Νέα παρέμβαση στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ

«Φρένο» στη χθεσινή εκτόξευση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προχωρώντας σήμερα σε μαζική αγορά ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

Αμοιβαία λύση για την ονομασία των Σκοπίων;

Τη διαβεβαίωση πως θα μπει τέλος στο όνομα των Σκοπίων έδωσε ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίτροπος Στέφαν Φούλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων "Φόκους" (Fokus).

Ο Γιούνκερ αποκαλύπτει: Ηγέτες υπογράφουν χωρίς να ξέρουν...

Σημαντικές αποφάσεις για το ευρώ πολλές φορές λαμβάνονται χωρίς οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ να γνωρίζουν τι σημαίνουν, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

ΔΕΗ: Η συντριπτική πλειονότητα των πελατών εξοφλεί τους λογαριασμούς

Η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος, αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Έως τις 28/11 η προθεσμία ενστάσεων για το εθνικό Κτηματολόγιο

Λήγει στις 28 Νοεμβρίου 2011 η προθεσμία υποβολής αίτησης διόρθωσης και ένστασης για το εθνικό Κτηματολόγιο σε οκτώ περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.Πρόκειται για τις περιοχές Άνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη και Παλλήνη.

Αμετακίνητος στο χρόνο των εκλογών ο Σαμαράς

Μεταβατικού και ειδικού σκοπού χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνεργασίας ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ποινική δίωξη εις βάρος του Γ. Πετζετάκι


Ποινική δίωξη ασκήθηκε εις βάρος του επιχειρηματία, Γιώργου Πετζετάκι ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη για φοροδιαφυγή και οδηγήθηκε στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο 3% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης

Στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου, αμετάβλητο στο 3%, παρέμεινε τον Οκτώβριο το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, αυξημένο ωστόσο σε σχέση με πέρυσι, οπότε και είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.

Είστε τρυφεροί και ευγενικοί; Θέμα γονιδίου...


Το πόσο ευγενικός και τρυφερός φαίνεται κανείς στους άλλους, μπορεί τελικά να είναι θέμα ενός και μόνο γονιδίου. Μάλιστα, ακόμα και οι ξένοι γύρω του μπορεί να διαισθανθούν αν ένας άνθρωπος έχει στο DNA του το συγκεκριμένο γονίδιο, ακόμα κι αν δεν ανοίξει καθόλου το στόμα του, σύμφωνα με μια νέα καναδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ιδανικοί εργοδότες οι Google, Facebook και Apple

Τα τρία μεγαθήρια της παγκόσμιας τεχνολογίας και του διαδικτύου μονοπώλησαν τις προτιμήσεις για εργασία, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε νέους επαγγελματίες έως 40 ετών.

Με τον Τσαρλς Νταλάρα συναντάται ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος


Με τον επικεφαλής του Διεθνούς χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, συναντάται στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οικονομία Σαμαράς και Κομισιόν τραβάνε το «σχοινί» για την επιστολή

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπογραφή της δεσμευτικής επιστολής των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Φελντστάιν: Εκτός ευρώ σε ένα χρόνο η Ελλάδα

Νέο "χτύπημα" που βάζει για μια ακόμη φορά «φωτιά» στα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ δέχθηκε η Ελλάδα, εξ' Αμερικής αυτή τη φορά.

Σαμαράς: Ναι στη μεταβατική κυβέρνηση, όχι στις γραπτές δεσμεύσεις

 Τονίζοντας ότι η μεταβατική κυβέρνηση σχηματίστηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρoς του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε από το βήμα της βουλής τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Επιστολή Παπαδήμου περιμένει ο Γιούνκερ

Επιστολή από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στην οποία θα αναφέρονται οι προθέσεις και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, αναμένει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.