e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα- Ιρλανδία: Συγκλίνουσες πορείες

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία ήταν παλαιότερα γνωστές ως «χώρες συνοχής», καθώς αμφότερες ευεργετήθηκαν από το Ταμείο Συνοχής («πακέτα Ντελόρ») για να μπορέσουν να συγκλίνουν οι οικονομίες τους, με τις εύπορες οικονομίες των εταίρων τους. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα και η Ιρλανδία έγιναν γνωστές ως PIGS από τα ακρωνύμιά τους - αμφότερες κινούνται στην περιφέρεια της ΕΕ και αμφότερες βυθίστηκαν στην οικονομική κρίση.

ΒΑ: Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών καρτών επιβίβασης

H British Airways ανακοίνωσε την έναρξη υποστήριξης του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου που μπορεί να περαστεί σε όλες τις συσκευές iPhone, iPod, BlackBerry, Android για τους πελάτες του Executive Club. Συγκεκριμένα τα μέλη του προγράμματος ανταμοιβής τακτικών επιβατών Executive Club που διαθέτουν συσκευές iPhone, iPod, Blackberry ή Android θα είναι σε θέση, μέσα από την ειδικά ανεπτυγμένη εφαρμογή της British Airways, να λαμβάνουν απευθείας στο κινητό τους την ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης την οποία στη συνέχεια θα προβάλλουν στους ειδικούς σαρωτές κατά το check-in επιταχύνοντας έτσι σημαντικά την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος.

Κορυφαίοι οικονομολόγοι προειδοποιούν για το μηχανισμό μεταφοράς πόρων

Κορυφαίοι Γερμανοί οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις συνέπειες ενδεχόμενης θέσπισης ενός μόνιμου μηχανισμού μεταφοράς πόρων, εντός της ΟΝΕ.

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που συνδέονται με την ανορεξία

Επιστήμονες στις ΗΠΑ εντόπισαν μια σειρά από γενετικές παραλλαγές που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής της ανορεξίας. Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, επισήμανε πάντως ότι θα χρειαστούν και άλλες ακόμα ευρύτερες έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα νέα ευρήματα, καθώς επίσης για να εντοπίσουν νέες παραλλαγές γονιδίων που συνδέονται με την ανορεξία.Οι ερευνητές, υπό τον δρα Χάκον Χακόναρσον, διευθυντή του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γενετικής του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Molecular Psychiatry” (Μοριακή Ψυχιατρική), σύμφωνα με το Live Science, ευελπιστούν πάντως ότι έχουν ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός γενετικού διαγνωστικού τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό των ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο από ανορεξία στο μέλλον.

Οι φτωχοί «διαβάζουν» καλύτερα τους ανθρώπους


Οι άνθρωποι της ανώτερης κοινωνικο-οικονομικής τάξης είναι πιο μορφωμένοι, πιο πλούσιοι, έχουν καλύτερες δουλειές και ζουν μια πιο άνετη ζωή, όμως φαίνεται πως δεν υπερτερούν σε όλα. Μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι φτωχότεροι και λιγότεροι μορφωμένοι είναι πιο ικανοί στο να συναισθάνονται τους άλλους και να «διαβάζουν» τα συναισθήματα τους σε σχέση με τους πλούσιους.Οι ερευνητές, υπό τον ψυχολόγο Μάικλ Κράους του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Φρανσίσκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Psychological Science” (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το Live Science, αποδίδουν την ανώτερη ενσυναίσθηση των ατόμων των κατώτερων εισοδηματικών τάξεων στο ότι εξ ανάγκης συχνά υποχρεώνονται να εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους (συγγενείς, φίλους, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.) για διάφορους λόγους, πράγμα που έχει σταδιακά «ακονίσει» την ικανότητά τους να «διαβάζουν» καλύτερα τον συναισθηματικό κόσμο των γύρω τους.

Ικανοποίηση Κομισιόν για το πρόγραμμα οικονομικής σύγκλισης της Ελλάδας

Την ικανοποίησή του για την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής σύγκλισης της Ελλάδας μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα, εξέφρασε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου ΄Ολι Ρεν.Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Αμαντέο Αλταφάζ είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο τονίζοντας ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν τεθεί έχουν εκπληρωθεί.

Συνεχίζεται η «βουτιά» στην παραγωγή ειδών ένδυσης και το 2010

Συρρίκνωση 27% στις θέσεις εργασίας


Περαιτέρω πτώση καταγράφει εφέτος η παραγωγή ειδών ενδυμασίας, που είχε μειωθεί κατά 23,2% το 2009, ενώ άνοδο παρουσιάζουν μόνο ορισμένες επί μέρους κατηγορίες προϊόντων του κλάδου, με αποτέλεσμα η πτώση να είναι παραπλήσια εκείνης του προηγούμενου έτους.Εξίσου δραματική είναι η εξέλιξη της απασχόλησης στον κλάδο, καθώς από το δεύτερο τρίμηνο του 2009 ως το δεύτερο τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των εργαζομένων στη βιομηχανία ειδών ενδυμασίας μειώθηκε κατά 11.985 άτομα.

Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα

Έρευνα καταδεικνύει ότι τα ασύρματα δίκτυα βλάπτουν τη χλωρίδα

Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία απέδειξαν ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στον δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους.

Τα ψηφιακά δικαιώματα της Miramax ενδιαφέρεται να αποκτήσει η Google

Προσεχώς στο YouTube


Η Google φέρεται να έχει ξεκινήσει επαφές προκειμένου να αγοράσει τα ψηφιακά δικαιώματα για τις ταινίες της Miramax, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταστήσει το YouTube πιο ελκυστικό για τους σινεφίλ.Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας New York Post, η συμφωνία μπορεί να καλύπτει τα δικαιώματα για περίπου 700 κινηματογραφικές ταινίες. Η Miramax έχει στο ενεργητικό της επιτυχίες όπως το Trainspotting και το Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους.

Στόχος τα 7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το 2013, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Στο επίκεντρο η δημόσια περιουσία


Η κυβέρνηση στοχεύει να αντλήσει 7 δισ.ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις την περίοδο 2011-2013, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Καταρχάς στα νέα κείμενα ο στόχος από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις τίθεται για 7 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία, με τουλάχιστον 1 δις το 2011», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωσης της επίσκεψης της τρόικας για την έγκριση της τρίτης δόσης του δανείου

Δημοτικά σχολεία του Μιλάνου μένουν ανοικτά στις διακοπές των Χριστουγέννων λόγω κρίσης

Για τη φύλαξη των παιδιών


Ανοικτά θα παραμείνουν ορισμένα από τα δημόσια δημοτικά σχολεία του Μιλάνου στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, για να προσφέρουν βοήθεια στις οικογένειες των μαθητών, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η πρωτοβουλία βασίζεται στο σκεπτικό ότι όλο και περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να εργάζονται σε περιόδους διακοπών και δυσκολεύονται να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά τους.

Συνοπτικός οδηγός για μικρές ανεμογεννήτριες από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας

Τα απαραίτητα βήματα για τους επενδυτές


Συνοπτικό οδηγό για το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και εγκατάστασης μικρών ανεμογεννητριών, εξέδωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μικρές ανεμογεννήτριες, και ειδικά αυτές που εγκαθίστανται σε γήπεδα ή αγροτικές γαίες, που είναι ο φυσικός χώρος τους, μπορούν να επιτελέσουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή πολιτική, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη, όπως, μεταξύ άλλων, τη διάχυση της ανάπτυξης, τη διεύρυνση της κοινωνικής αποδοχής των ΑΠΕ και την κοινωνική συνοχή.

«Από την Ιρλανδία κρίνεται το μέλλον του ευρώ»


Δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

Από την επίλυση της κρίσης στην Ιρλανδία κρίνεται το μέλλον του ενιαίου νομίσματος, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.«Είναι το μέλλον του ενιαίου νομίσματος που διακυβεύεται», είπε ο κ. Σόιμπλε, σε ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Πάνω από τις 920 μονάδες το spread στα ομόλογα


Ανησυχία για επέκταση της κρίσης


Ανοδικά κινείται την Τρίτη το spread στα ομόλογα, καθώς η ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, αντί να περιορίσει, εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για επέκταση της κρίσης χρέους και σε άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης, κυρίως στον υπερχρεωμένο Νότο.Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε μέχρι τις 924 μονάδες βάσης, για να υποχωρήσει, στη συνέχεια, στις 921, από 913 στο άνοιγμα.

Μέχρι το τέλος του 2011 έτοιμο το εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό, εκτιμά η Μπάμπης Βωβός

Ικανοποίηση για τη νομοθετική ρύθμιση


Την ικανοποίησή της εκφράζει η διοίκηση της εταιρίας Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ, για την ανάρτηση του σχεδίου της νομοθετικής ρύθμισης για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λ.Αλεξάνδρας στο Διαδίκτυο προς διαβούλευση, αφού, με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις 6 Δεκεμβρίου, η τροπολογία θα προωθηθεί άμεσα για ψήφιση στη Βουλή, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, θα ακολουθήσει η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που θα θωρακίσει το νόμο, αλλά και η έκδοση νέας οικοδομικής άδειας για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2011, με σκοπό την έναρξη λειτουργίας του στις αρχές του 2012.

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους πέραν της διετίας

Κυβερνητική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό για τους ανέργους

Για το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό η κυβερνητική επιτροπή.Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία θα εξασφαλίζεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους.

Αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες από τη διεθνή κοινότητα για το θερμό επεισόδιο μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας.

Αποχωρεί από την προεδρία της ΚΕΔΚΕ την 1η Ιανουαρίου ο Νικήτας Κακλαμάνης


Μετά την ήττα στις εκλογές


Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2011 ανακοίνωσε την Τρίτη ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Αυστριακό ενδιαφέρον για την εξαγορά του σερβικού χρηματιστηρίου

Επέκταση στα Βαλκάνια


Το ενδιαφέρον του Χρηματιστηρίου της Βιέννης για την απόκτηση του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου, υπογράμμισε ο επικεφαλής του αυστριακού χρηματιστηρίου, Χάινριχ Σάλερ.«Σε περίπτωση που η σερβική κυβέρνηση αποφασίσει να το πουλήσει, το χρηματιστήριο της Βιέννης, ενδιαφέρεται για την αγορά του σερβικού χρηματιστηρίου», ανέφερε.

«Κούρεμα» ομολόγων και διαγραφή χρέους προβλέπει το γερμανικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση

Επιμένει στη συμμετοχή ιδιωτών


Ρυθμίσεις που θα προβλέπουν τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο κόστος αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους κρατών της ευρωζώνης, είτε μέσω της μείωσης του επενδυμένου κεφαλαίου τους («κούρεμα») είτε μέσω άλλου τρόπου, επιδιώκει να συμπεριλάβει η Γερμανία στον υπό δημιουργία μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.Στόχος του νέου μηχανισμού θα είναι η αποτροπή της χρεοκοπίας κράτους της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο το Βερολίνο επιθυμεί να θέσει ως βάση συζήτησης για τη δημιουργία αυτού του μηχανισμο, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναστροφή της κατάστασης από το 2011 προβλέπει η τρόικα

Η κοινή δήλωση ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ
 
Θετικός είναι ο απολογισμός της τρόικας για την πορεία υλοποίησης των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση. Σε κοινή δήλωση που συνυπογράφουν η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ., αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα παραμένει σε γενικές γραμμές σε καλό δρόμο», καθώς «όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου πληρούνται». Η τρόικα σημειώνει ότι, «παρά τις προκλήσεις που παραμένουν, έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή» και εκτιμά ότι «η κατάσταση της οικονομίας θα αρχίσει να αναστρέφεται εντός του 2011».