e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΟΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε εκτάκτως από την Πέμπτη όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.




Χρηματοδότηση και σχέδιο σωτηρίας.
Η «απάντηση» σε όσους προωθούν την επιχείρηση αναδιάρθρωσης.
Η λύση που προωθεί τώρα η τρόικα.
Η έξτρα βοήθεια που θα μας βγάλει από το τέλμα.
Οι δύο «κλειστές» συσκέψεις στην Αθήνα.
Οι εξασφαλίσεις που απαιτούνται και η κυβέρνηση.
Οι λεπτές ισορροπίες και η γερμανική στάση.
Έκθεση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το παιχνίδι των Γερμανών με την αναδιάρθρωση

 


Διαβάστε στην Deal news


 Το παιχνίδι των Γερμανών με την αναδιάρθρωση. Γιατί το ένα μετά το άλλο στέλεχος της κυβέρνησης Μέρκελ θέλουν να «πνίξουν» την Ελλάδα. Το σχέδιο του Βερολίνου, οι κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα και γιατί αναμένεται τώρα πρωτοβουλία Παπανδρέου.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν



Το σχέδιο της Αγροτικής Τράπεζας

 

Διαβάστε στην Deal news


 Η Αγροτική Τράπεζα προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ετοιμάζεται να δώσει τα προικιά της. Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η Δωδώνη και τα άλλα φιλέτα. Το σχέδιο Πανταλάκη και τι είπε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

SOS στην αγορά από την «πτώση» των τραπεζών

 

Διαβάστε στην Deal news

 Καταρρέουν τραπεζικές μετοχές και ομόλογα. Σε χαμηλά 14ετίας οι τράπεζες και ρεκόρ σε spread και ασφάλιστρα cds.
Ποιο πωλητήριο βγάζει η Goldman Sachs και το «unfair» της Morgan Stanley για την Alpha Bank με υπαινιγμούς για αύξηση κεφαλαίου.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Έρχεται νέο δάνειο για την Ελλάδα

 

Διαβάστε στην Deal news



 Νέο δάνειο-έξτρα χρηματοδότηση προτίθεται να δώσει η τρόικα στην Ελλάδα. Η απάντηση σε όσους προωθούν την επιχείρηση αναδιάρθρωσης. Τι θα προβλέπουν οι προϋποθέσεις. Πως και γιατί αποφασίστηκε η στήριξη.
Οι δύο κλειστές συσκέψεις στην Αθήνα και οι θέσεις της κυβέρνησης.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πτώση κίνησης στα Mall και καταγγελίες

 

Διαβάστε στην Deal news


 Η κρίση χτύπησε και την αγορά των Mall. Η πτώση τζίρου και οι επενδύσεις που δεν πέτυχαν το στόχο της, την ώρα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια κι άλλα εμπορικά. Οι καταγγελίες για Λάτση, Κωνστντίνου και Χαραγκιώνη.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Η επόμενη μέρα του Δασκαλαντωνάκη

 

Διαβάστε στην Deal news


 Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Η επόμενη μέρα του μεγαλοξενοδόχου. Η κρίση, οι οικονομικοί τριγμοί, ο οικογενειακός πόλεμος και το στοίχημα της ανάκαμψης. Τα σενάρια αποχώρησης της «ΤUI».


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Οι κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη

 

Διαβάστε στην Deal news


 Πως κατέκτησε και τον Παναμά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Οι επόμενοι στόχοι του στις Αραβικές Χώρες και στη Νότιο Αμερική.
Η deal ξεδιπλώνει όλο το σχέδιο του έλληνα επιχειρηματία που κατάφερε να γίνει ο κυρίαρχος στο θέμα του ανεφοδιασμού των πλοίων σε καύσιμα.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν



Ο πρόεδρος του ΕΟΤ μιλάει για τον τουρισμό

 

Διαβάστε στην Deal news


 Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νίκος Κανελλόπουλος ανοίγει τα χαρτιά του στην deal. Μιλάει για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και τις προσδοκίες για τη φετινή σαιζόν. Τα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν, το άνοιγμα στις αγορές της Ινδίας και της Βραζιλίας και χρέη του Οργανισμού σε ελληνικά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πόλεμος εκδοτών με τις διαφημιστικές

 

Διαβάστε στην Deal news


 Ξέσπασε πόλεμος εκδοτών-διαφημιστικών. Ο «ανένδοτος» που κήρυξε ο Γιώργος Κουρής με αφορμή το ALTER και οι κινήσεις των υπολοίπων. Ποιες ζημιές βυθίζουν τα άλλοτε κραταιά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τι συμβαίνει με τις εισηγμένες εταιρίες του κλάδου.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πτώση 1,79% στο Χ.Α.

Απώλειες της τάξης του 1,79% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.400,06 μονάδες, μετά την εκτίναξη του spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων πάνω από τις 1.300 μονάδες βάσης.

102 ετών: Καιρός για συνταξιοδότηση!

Η αμερικανίδα κ. Σάλι Γκόρντον αποτελεί το "ιδανικό" κάθε υπουργού Εργασίας. Σε ηλικία 102 ετών αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί από τη θέση της στην πολιτεία της Νεμπράσκα. "Είμαι ακόμη νέα. Θέλω να απολαύσω τη σύνταξη", δηλώνει.Η κ. Γκόρντον εργάστηκε για τρεις κυβερνήτες και στα 75 της απέρριψε την πρόταση να συνταξιοδοτηθεί. Αντ' αυτού επέλεξε να αρχίσει μια νέα καριέρα ως κλητήρας στην πολιτειακή Βουλή. Τα τελευταία 27 χρόνια μεταφέρει μηνύματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και φροντίζει να διατηρείται η τάξη κατά τις ακροάσεις των επιτροπών.

Έγκυος η Carla Bruni;

Το γαλλικό περιοδικό ''Closer''... ''σκίζει τα ιμάτιά του'' και υποστηρίζει ότι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni είναι έγκυος! Φαίνεται ότι σύντομα ο πελαργός θα επισκεφθεί το Μέγαρο των Ηλυσίων χαρίζοντας στον Nicolas Sarcozy το τέταρτο παιδί του...

Στο 10% το ποσοστό των καταναλωτών που «φουλάρουν» το ρεζερβουάρ

Μόλις το 10% των καταναλωτών φουλάρει πλέον το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν φθάσει στα ύψη, όπως υποστήριξε ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Ευάγγελος Κώτσος.  

Αισιόδοξα μηνύματα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις αεροπορικές εταιρίες

Ελπίδες για διψήφια αύξηση


Αισιόδοξες προοπτικές διαγράφονται για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα εφέτος, μετά και την πολύ σημαντική αύξηση των αιτημάτων των αεροπορικών εταιρειών για «Slots» (οι χρονοθυρίδες που αντιστοιχούν στις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων από τα αεροδρόμια) στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των αιτημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο φτάνει το 13% και οι εκτιμήσεις είναι ότι αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να εδραιωθεί το διψήφιο νούμερο στις αφίξεις ξένων τουριστών εφέτος στην Ελλάδα.

«Χτύπησαν κόκκινο» τα spread

Ο λόγος περί αναδιάρθρωσης κάνει τα spread να μας «γνέφουν» από ψηλά αφού σήμερα έφτασαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό την Πρωτομαγιά

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού την προσεχή Κυριακή, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Τσεκούρι» της Nokia σε 4.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2012

Και «outsourcing» για 3.000 θέσεις


Εκατοντάδες απολύσεις αλλά και ανάθεση εργασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες σχεδιάζει η Nokia μέχρι το τέλος του 2012, για να μειώσει το λειτουργικό κόστος της ενώ το μερίδιό της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων μειώνεται σημαντικά. Οι περισσότερες από τις 4.000 απολύσεις θα γίνουν στη Φινλανδία, τη Δανία και τη Βρετανία ενώ 3.000 επιπλέον θέσεις θα «μεταφερθούν» με outsourcing στην Κίνα, την Ινδία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία αλλά και τη Φινλανδία, όπως .

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για τις αποδείξεις θα ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών

Θα επιλέγονται κάθε μήνα


Σε δειγματοληπτικό έλεγχο, με δείγμα φορολογουμένων που θα επιλέγεται ανά μήνα, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων που «κτίζουν» το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και η ακριβής δήλωσή τους στην Εφορία. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι «αυτονόητο είναι ότι θα ληφθούν υπόψη στο δείγμα η αναλογία εισοδήματος και προσκομιζομένων αποδείξεων, καθώς και τα ποσά επιστρεφομένων φόρων».

Αναγκαίο το γερμανικό «ναι» στην επιλογή του επόμενου προέδρου της ΕΚΤ, λέει το Βερολίνο

Το Παρίσι «ψηφίζει» τον Ντράγκι


Δεν θα διοριστεί διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της ΕΚΤ εάν δεν συμφωνήσει η Γερμανία, ξεκαθάρισε την Τετάρτη το Βερολίνο, ενώ η ΕΕ μπαίνει στην τελική ευθεία για την επιλογή του επόμενου επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούνιο.

Εντός του 2011 οι διαγωνισμοί για τις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου σε Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη

Θυγατρικές της ΔΕΠΑ


Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη μείωση του κόστους θέρμανσης για τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση προχωρά ως το τέλος του χρόνου στην προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την δημιουργία και διαχείριση τριών νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα-Εύβοια.

Οι κυπριακές τράπεζες μπορούν να αντέξουν ένα μεγάλο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα, λέει ο Αθ. Ορφανίδης

Λέει «όχι» στην αναδιάρθρωση


Οι κυπριακές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν ακόμα και ένα μεγάλο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Αθανάσιος Ορφανίδης, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της ευρωτράπεζας ότι πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν επιζήμια για την Ευρωζώνη. Σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το 2010, ο κ. Ορφανίδης τόνισε ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση για να αντέξει ένα ενδεχόμενο σοκ.

Βάσιμες ελπίδες για πλήρη ίαση της ηπατίτιδας C

Έτοιμα τα νέα φάρμακα


Ένα βήμα πριν από την έγκρισή τους στην αμερικανική αγορά βρίσκονται δύο νέα φάρμακα κατά της ηπατίτιδας C, τα οποία εξαλείφουν πλήρως τον ιό στην πλειονότητα των ασθενών, και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται εδώ και 20 χρόνια.Η ηπατίτιδα C είναι λιγότερο γνωστή από τις ηπατίτιδες A και B, είναι όμως εξίσου σημαντική για τη δημόσια υγεία: μολύνει έως και το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού, συνήθως χωρίς να γίνεται αντιληπτή. Χωρίς θεραπεία οδηγεί σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος.

Τη Δευτέρα τα νέα μέτρα

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα του υπ. Οικονομικών, που στοχεύουν στην εξεύρεση πρόσθετων εσόδων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, την περίοδο 2011 – 2014.

Υπερισχύει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,17% και διαμορφώνεται στα 1,4674 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 119,920 γιεν, στο 0,8922 με τη Στερλίνα και στο 1,2834 με το Ελβετικό Φράγκο.

Μαζική υποκλοπή δεδομένων από το PlayStation Network

Εκατομμύρια χρήστες εκτεθειμένοι


Αντιμέτωποι με την κλοπή προσωπικών τους δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των πιστωτικών τους καρτών) βρίσκονται 77 εκατομμύρια πελάτες της Sony, οι οποίοι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω του Playstation Network.

Διεθνείς αναλυτές προβλέπουν μία χαμένη δεκαετία για την Ελλάδα

Δυσοίωνες είναι για τη χώρα μας οι προβλέψεις των διεθνών αναλυτών και οικονομολόγων


Τα ελληνικά 30ετή ομόλογα πέρασαν το «σημείο χωρίς επιστροφή», υποστηρίζει η Goldman Sachs. Αυτό σημαίνει ότι υποχώρησαν κάτω από το ήμισυ της αρχικής τους τιμής, επίπεδο κάτω από το οποίο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θεωρεί πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανακάμψουν.

Μέσα στο καλοκαίρι το ενιαίο μισθολόγιο

Το ενιαίο μισθολόγιο προανήγγειλε μέσω του ΜΕGA, o υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννης Ραγκούσης, το οποίο θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στο καλοκαίρι.

Ο διάδοχος του Δαλάι Λάμα σπούδασε στο Χάρβαρντ

Ο 43χρονος Λομπσάνγκ Σανγκάι εκλέχτηκε πρωθυπουργός του Θιβέτ
 
Εξόριστοι Θιβετιανοί από ολόκληρο τον κόσμο εξέλεξαν έναν 43χρονο νομικό, απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ειδικευμένο στο Διεθνές Δίκαιο, πρωθυπουργό της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ, ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει τον πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει εδώ και δεκαετίες ο Δαλάι Λάμα. Ο Λομπσάνγκ Σανγκάι επικράτησε εύκολα των δύο άλλων υποψηφίων, εξασφαλίζοντας το 55% των ψήφων της κοινότητας των Θιβετιανών, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Διευρυμένη υπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Στο επίκεντρο ο σχεδιασμός της περιόδου 2011-2014


Διευρυμένη υπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

Με μικρή άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη


Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές


Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη του Πάσχα, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά και πληροφοριών που φέρουν τη κυβέρνηση να υιοθετεί τολμηρότερο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Έξοδος 250.000 εργαζόμενων από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών

Αναμένεται από την 1η Ιουλίου


Την έξοδο 250.000 εργαζόμενων από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) θα θεσμοθετήσει το καλοκαίρι το υπουργείο Εργασίας.

Μετά την εβδομάδα του Πάσχα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας

Στο επίκεντρο η σταθερότητα των τραπεζών


Μετά την εβδομάδα του Πάσχα αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Μαζικές μεταθέσεις για γιατρούς του ΕΣΥ προτείνει η Επιτροπή Σοφών

Μετακινήσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων


Μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία με πλεονάζον ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εισηγούνται οι ειδικοί για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ στο πλαίσιο της συζήτησης για τις συγχωνεύσεις.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το πλεόνασµα των νοσοκοµειακών γιατρών, σύµφωνα µε τον συντονιστή της επιστηµονικής οµάδας για τις συγχωνεύσεις καθηγητή Οικονοµικών της Υγείας Λυκούργο Λιαρόπουλο, είναι της τάξης των 6.500. Είναι χαρακτηριστικό, σύµφωνα µε τα στοιχεία που συγκέντρωσε η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστηµίου Αθηνών ?άφνη Καϊτελίδου, στο πλαίσιο της ανεξάρτητης Επιτροπής Σοφών για την Υγεία, ότι στη χώρα µαςαντιστοιχεί σχεδόν ένας γιατρός για κάθε νοσοκοµειακή κλίνη.

Στη Βουλή για τα υποβρύχια ο Α. Τσοχατζόπουλος

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, στη Βουλή, για το θέμα των υποβρυχίων αύριο, Πέμπτη.

Προσπάθεια αποσυμφόρησης του taxisnet, με παρατάσεις στην υποβολή δηλώσεων

Κρίσιμη περίοδος από τις 3 Μαΐου


Συνεχείς παρατάσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων απόδιάφορες κατηγορίες φορολογουµένων ανακοινώνει τις τελευταίες εβδοµάδες το υπουργείο Οικονοµικών, προκειµένου να αποσυµφορήσειτο σύστηµα TAXISnet.

Συνάντηση Μπιρμπίλη για την Κερατέα

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη με τη δημοτική αρχή Λαυρεωτικής, σχετικά με το ζήτημα της κατασκευής ΧΥΤΥ στην περιοχή και με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο, όπου βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους της Κερατέας. Το αυριανό ραντεβού θα είναι και το πρώτο επίσημο μεταξύ κυβέρνησης και τοπικών αρχών μετά τα επεισόδια που έφεραν τα ΜΑΤ στην περιοχή και τους πολίτες σε θέση να μπλοκάρουν τους δρόμους.

Έσοδα 300 εκατ. ευρώ από την πώληση της ΛΑΡΚΟ προσδοκά η κυβέρνηση

Εντός του 2011 η αποκρατικοποίηση


Την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ από την πώληση της μεταλλουργικής - μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ προσδοκά η κυβέρνηση με το υπουργείο Οικονομικών να αναμένει τον Ιούνιο τις σχετικές εισηγήσεις από τους συμβούλους αποκρατικοποίησης. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2011. Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική μεταλλευτική εταιρεία στην Ευρώπη, που χρησιμοποιεί ίδια μεταλλεύματα για την παραγωγή νικελίου και εξάγει το σύνολο της παραγωγής της στις μεγάλες βιομηχανίες ανοξείδωτου χάλυβα. Η επιχείρηση καλύπτει σήμερα το 7% των αναγκών της Ε.Ε. σε νικέλιο, καθώς και σχεδόν το 2% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ οι εξαγωγές της αντιπροσωπεύουν ποσοστό πάνω από το 1% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών.