e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

«Βουτιά» 3,22% στο χρηματιστήριο


Με σημαντική πτώση 3,22% ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.449,79 μονάδες, έπειτα από προειδοποίηση της Fitch για υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.Ο τζίρος των συναλλαγών έφτασε τα 75,24 εκατομμύρια ευρώ.

Δεκάδες ασθένειες βρέθηκαν να σχετίζονται με τις συνάψεις του εγκεφάλου

Γρανάζια του μυαλού μας


Οι συνάψεις, δομές που επιτρέπουν στους νευρώνες να επικοινωνούν μεταξύ τους, σχετίζονται με τουλάχιστον 130 ασθένειες του εγκεφάλου, από τις νόσους του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ μέχρι τον αυτισμό, αποκαλύπτει βρετανική μελέτη που εξέτασε τους εγκεφάλους ασθενών.Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα που συνδέονται μεταξύ τους με ηλεκτροχημικές ενώσεις που ονομάζονται συνάψεις. Η τελευταία μελέτη εξέτασε τη λεγόμενη «μετασυναπτική πυκνότητα» (PSD), μια συγκέντρωση πρωτεϊνών που απαντάται στο κύτταρο-δέκτη των συναπτικών μηνυμάτων.

Μείωση 25% των ασφαλιστικών εισφορών ως το 2013

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% μέχρι το 2013 ανακοίνωσε σήμερα o αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.Μιλώντας σε συνέδριο του Economist, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι η μείωση θα ξεκινήσει σε ποσοστό 10% από τα μέσα του 2011 κι ότι θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών και έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των επιχειρήσεων της εργασίας και της ασφάλισης που εγκαθιστά στο υπουργείο Εργασίας.

Στο 1% η αύξηση της χορήγησης δανείων σε επιχειρήσεις και νοινοκυριά

Έκλεισαν οι «κάνουλες» των τραπεζών


Η πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά υποχώρησε τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από την ένταξη της χώρας στο ευρώ και διαμορφώθηκε στο 1% από 1,2% τον Σεπτέμβριο.

Θα χαθεί αύριο το φεγγάρι

Στις 8.33 ώρα Ελλάδος και θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες

Ολική έκλειψη της σελήνης θα σημειωθεί αύριο, κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου, δηλαδή τη μικρότερη σε διάρκεια μέρα του χρόνου. Η έκλειψη θα αρχίσει στις 8.33 το πρωί ώρα Ελλάδος και θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες, ενώ η σκιά της Γης θα καλύψει πλήρως το δορυφόρο της από τις 9:41 και για τα επόμενα 72 λεπτά, σύμφωνα με τη NASA.

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Με νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αντιδρούν στη μείωση των μισθών και τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, ξεκίνησε η βδομάδα. Σήμερα θα κυκλοφορήσουν μόνο τα μπλε λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Για την Τρίτη έχει κηρυχτεί στάση εργασίας στον ηλεκτρικό από 11το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι.

Ερευνα: Κάθε πέρυσι και καλύτερα

«Μαχαίρι» στις χριστουγεννιάτικες δαπάνες για δώρα προς συγγενείς και φίλους, θα βάλουν φέτος πάνω από έξι στους δέκα Έλληνες (62,3%, από 41,8% πέρυσι), όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων «Interview», σε πανελλαδικό δείγμα 401 ατόμων, στο πλαίσιο των μετρήσεων του δείκτη NBGI 500 («Northern Greece Business Index 500»).Την ίδια στιγμή, πάνω από επτά στους δέκα ερωτηθέντες (76,6%) δηλώνουν ότι οι φετινές γιορτές τούς βρήκαν σε χειρότερη οικονομική κατάσταση, από ό,τι οι περσινές (το 2009 μόνον το 44,2% είχε δηλώσει επιδείνωση του οικογενειακού προϋπολογισμού σε σχέση με το 2008).

Πάνω από το 10% των τραπεζικών στελεχών δεν θα πάρει μπόνους

Σημαντική μείωση των αμοιβών με μορφή μπόνους θα έχουν εφέτος τα στελέχη των τραπεζών στην Ευρώπη, λόγω της μείωσης της κερδοφορίας των τραπεζών και της θέσπισης αυστηρότερων ευρωπαϊκών κανόνων για τα μπόνους.

Διπλασιασμό πωλήσεων και κερδών έως το 2020 βλέπει η ΔΕΠΑ

Στο β΄εξάμηνο 2011 η ιδιωτικοποίηση


Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου βλέπει διπλασιασμό των οικονομικών της μεγεθών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, χάρη στην αυξανόμενη εγχώρια χρήση του καυσίμου στην Ελλάδα και στην πρόσβαση που θα αποκτήσει σε ξένες αγορές μέσω των νέων αγωγών που κατασκευάζονται στην περιοχή, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Χάρης Σαχίνης, σε συνέντευξή του στο Reuters την Δευτέρα.Η ΔΕΠΑ, που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα αποκρατικοποιήσεων για το 2011, μπορεί να δει τις ετήσιες πωλήσεις αερίου να αυξάνονται, σταδιακά, στα 7 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως (bcm) έως το 2020, περίπου στο διπλάσιο του σημερινού όγκου, όπως λέει ο κ. Σαχίνης.

Αύξηση τζίρου και νέων παραγγελιών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο

Σημάδι οικονομικής ανάκαμψης


Σημαντική αύξηση σημείωσαν τον Οκτώβριο ο τζίρος και οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία,όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Συγκεκριμένα, αύξηση 13,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2009, έναντι μείωσης 23,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Στρος-Καν: χρειάζεται συνολική λύση για την κρίση στην ΕΕ


Το χρέος των κρατών-μελών της Ευρωζώνης δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματική προσέγγιση, τονίζει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, που συνιστά την προώθηση μίας συνολικής λύσης από την ΕΕ, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης και σε άλλες χώρες.Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, την περασμένη Παρασκευή, τόνισε τους κινδύνους επέκτασης της κρίσης σε άλλες χώρες.

Κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά που υποβλήθηκαν μέχρι 11 Οκτωβρίου

Εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ


Τα αιτήματα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από επαγγελματίες αγρότες που υποβλήθηκαν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, για μονάδες ισχύος έως 100 κιλοβάτ σε ιδιόκτητες εκτάσεις, θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες αιτήσεις, όπως αναφέρει προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε γεωργική γη.Η εγκύκλιος που εκδόθηκε την Δευτέρα ρυθμίζει τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης των αιτημάτων, καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Έκκληση εμπόρων για αναστολή των απεργιών στις συγκοινωνίες

Εκκληση προς τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς για αναστολή των κινητοποιήσεών τους την εορταστική περίοδο απευθύνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ).

Συνολική λύση για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη συνιστά το ΔΝΤ

Αναταραχή στις αγορές


Την προώθηση μίας συνολικής λύσης από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσής της και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, θεωρεί αναγκαία ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.Μερικές ημέρες μετά τη δήλωσή του στην Αθήνα ότι η κρίση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ προχώρησε περαιτέρω και σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, την περασμένη Παρασκευή, τόνισε τους κινδύνους επέκτασης της κρίσης σε άλλες χώρες.

Αναγκαία η έξοδος από το ευρώ για την ανάκαμψη σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία, εκτιμά η Pimco


Συνιστά επιστροφή στα εθνικά νομίσματα


Στέλεχος της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ομολόγων στον κόσμο, θεωρεί ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να βγουν από το ευρώ, εάν θέλουν να δουν τις οικονομίες τους να ανακάμπτουν.«Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χωρίς το δικό τους νόμισμα ή μεταβιβάσεις σημαντικών κεφαλαίων, δεν θα ξανασταθούν στα πόδια τους», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Άντριου Μπόσομγουερθ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Pimco Europe.

Ριζική αναμόρφωση των πειραματικών σχολείων προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Με σχέδιο νόμου


Πλήρη αναμόρφωση του θεσμού των πειραματικών σχολείων που είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια εισηγείται η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με σκοπό να ξαναγίνουν κέντρα αριστείας.Με σχέδιο νόµου που προετοιµάζει αυτές τις ηµέρες το υπουργείο Παιδείας προβλέπεται: η σύνδεση όλων των πειραµατικών σχολείων µε τα πανεπιστήµια, η δηµιουργία τροποποιηµένων προγραµµάτων σπουδών ώστε να υλοποιούνται καινοτοµίες, η ένταξη στον θεσµό και πρωτοβάθµιων σχολείων (των 28 ολοήµερων πειραµατικών δηµοτικών που πρωτολειτούργησαν φέτος), η ίδρυση νέων πειραµατικών σε περιοχές όπου λειτουργούν πανεπιστηµιακές σχολές, η δηµιουργία πειραµατικών και στην επαγγελµατική εκπαίδευση και η σύνδεσή τους µε τα ΤΕΙ.

Πέθανε ο «πατέρας του ευρώ» και σύµβουλος του Παπανδρέου

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ τρεις εβδοµάδες από την ηµέρα που βρέθηκε στην Αθήνα προβλέποντας 15 χρόνια λιτότητας στην Ελλάδα, όµως ο Τοµάζο Πάντοα Σιόπα, σύµβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υπουργός Οικονοµικών της κυβέρνησης Πρόντι, δεν θα είναι εδώ για να διαπιστώσει αν έπεσε µέσα στις προβλέψεις του.

ΟΣΕ: άρχισε η διαδικασία μετάταξης 2.700 εργαζομένων

«Μετακομίζουν» σε άλλες θέσεις


Οι μετατάξεις 2.700 εργαζομένων του ΟΣΕ ξεκινούν σήμερα, μια διαδικασία που σύμφωνα με τους σχεδιασμού του υπουργείου Μεταφορών θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου 2011. Οι υπάλληλοι θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις που καταγράφηκαν από τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

«Βόμβα» Βγενόπουλου

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με ανακοίνωση του σημείωσε πως δεν σκοπεύει να ολοκληρώσει την προφορική συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για αγορά πακέτου μετοχών και δεν θέλει να εμπλακεί στον Παναθηναϊκό. Η ανακοίνωση του κ Βγενόπουλου

Στους 627.000 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Νοέμβριο

Αύξηση 2,96% σε ένα μήνα


Αύξηση της ανεργίας κατά 2,96% το Νοέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζουν τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ.Αυξημένες κατά 4,20% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 εμφανίζονται οι απολύσεις και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις και μειωμένες κατά 20,52% οι νέες προσλήψεις.

Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 800 εκατ. ευρώ

Στις 3 Ιανουαρίου οι όροι της έκδοσης


Την έγκριση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς έλαβε σήμερα, Δευτέρα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Περαίωση: Σε 770 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις

Έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 1,5 δισ. ευρώ


Μεγάλης αποδοχής έχει τύχει η ρύθμιση για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών, αφού 461.850 είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών (περαίωση) των ανέλεγκτων υποθέσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στον ενάμιση μήνα που εφαρμόζεται η ρύθμιση για την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων έχουν ενταχθεί σε αυτή 461.850 φυσικά και νομικά πρόσωπα και το συνολικό ποσό που έχει βεβαιωθεί κατόπιν της αποδοχής ανέρχεται μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου σε 1.581.678.830 ευρώ. Από αυτά έχουν ήδη καταβληθεί 769.149.480 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το 15,2% της Alapis πώλησε ο Λ.Λαυρεντιάδης

Στο 6,1% μειώθηκε το ποσοστό οτου


Στο 6,119% από 23,325% μείωσε τη συμμετοχή του στην Alapis o Λ.Λαυρεντιάδης. Αγοραστής του 15,206% της εισηγμένης (372,7 εκατ. μετοχές) είναι ο Μάριο Αλ-Τζεμπουρί, συνεργάτης του κ. Λαυρεντιάδη στο fund της LamdaPartners.

Στα 2 δισ. ευρώ αποτιμά η Κομισιόν την αξία του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Κρατικά έσοδα 1 δισ. ευρώ


Στα 2 δισ. ευρώ εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αξία του 40% των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, μαζί με τα ορυχεία λιγνίτη που τις τροφοδοτούν, σύμφωνα με μελέτη της Κομισιόν που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, «αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να πουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ μαζί με τα σχετικά λιγνιτικά αποθέματα, το τίμημα θα ήταν περίπου 2 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι το κράτος ελέγχει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ, τα κρατικά έσοδα θα ήταν περίπου 1 δισ. ευρώ».