e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πτώση 2,83% στο Χ.Α.

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω σεναρίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τα οποία έχουν εκτοξεύσει τα spreads πάνω από τις 1.100 μονάδες βάσεις.

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 11 Μαΐου, στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Η απεργία είναι η απάντηση των εργαζομένων στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνεργοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οι οποίοι με το εθνικό σχέδιο για την οικονομία καλούνται και πάλι να πληρώσουν και όχι οι έχοντες και κατέχοντες» δήλωσε, ανακοινώνοντας την απόφαση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση προκειμένου να καταστεί η οικονομία βιώσιμη, ενώ εκποιείται δημόσιος πλούτος, υποδομές και κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια και καταλύονται εν μια νυκτί κοινωνικά δικαιώματα.

Τι προβλέπει το νέο πειθαρχικό δίκαιο του Δημοσίου

Οι συνδικαλιστές δεν θα μετέχουν της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων

Αυστηρές ποινές, αποκλεισμός από την ιεραρχία και επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νέο πειθαρχικό δίκαιο του Δημοσίου.

Έργα υποδομής ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκαν και προωθούνται το τελευταίο 18 σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, έργα υποδομής ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οδικά έργα (συνολικού ύψους 633.889.798,29), λιμενικά έργα (συνολικού ύψους 30.708.418,56), υδραυλικά έργα (συνολικού ύψους 114.389.228,52) και έργα μετρό (συνολικού ύψους 707.325.000).

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες περί ελλείψεων στο «Αλεξάνδρα»

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε ελλείψεις υλικών και κλινών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου.Μετά τον έλεγχο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ελλείψεις σε ιατρικά υλικά και κλίνες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», η κ. Ράικου ανέθεσε σε εισαγγελέα να διερευνήσει τις καταγγελίες.

Νέου είδους συσκευή για τον καρκίνο έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ

Θεραπεία με ηλεκτρικά πεδία


Η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) έδωσε το πράσινο φως στην πρώτη συσκευή που χτυπά τον καρκίνο με ηλεκτρικά πεδία. Η νέα τεχνολογία εγκρίθηκε για χρήση κατά του γλοιoβλαστώματος του εγκεφάλου, πρόκειται όμως να δοκιμαστεί και σε άλλες μορφές καρκίνου.Εδώ και δεκαετίες, οι ογκολόγοι χρησιμοποιούν τρία βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου: τη χημειοθεραπεία, την ακτινοθεραπεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Κανονικά και από τον Μόρνο η υδροδότηση της πρωτεύουσας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες


Υδροδοτείται και πάλι απ το Μόρνο η περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης του καναλιού στη θέση Σαράντι Βοιωτίας.Στο σημείο τοποθετήθηκε και δεύτερος παράπλευρος αγωγός μήκους 150 μέτρων και διαμέτρου 2 μέτρων.

Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης κλιματικών αλλαγών

Ένα καλύτερο δίκτυο παρατήρησης και καταγραφής των εκπεμπόμενων αερίων από τις πράσινες κατοικίες θεωρείται πλέον απαραίτητο για να προειδοποιεί για σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον, αλλά και για να αναγκάζει τις κυβερνήσεις που έχουν δεσμευθεί με συμφωνίες να ελαττώσουν τις εκπομπές αέριων ρύπων, να είναι ειλικρινείς. Στην επισήμανση αυτή κατέληξαν οι επιστήμονες όπως αποκαλύπτουν σχετικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα.

Ζυμαρικά: Οικονομική και όχι παχυντική διατροφική επιλογή


Διανύουμε περίοδο νηστείας με τα ζυμαρικά να πρωταγωνιστούν στη διατροφή όσων την ακολουθούν. Ταυτόχρονα τα ζυμαρικά αποτελούν τη βάση της διατροφικής πυραμίδας για τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και ένα φθηνό τρόφιμο, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, συμπληρώματα για απώλεια βάρους

Νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, είναι τα προϊόντα Li Da capsules (DAI DAI HIUA JIAO NANG) και FRUTA PLANTA/REDUCE WEIGHT, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αντίστοιχα.

Τη Siemens κατηγορεί το Ιράν για το σαμποτάζ με το «σκουλήκι» Stuxnet

«Δείχνει» Ισραήλ και ΗΠΑ


Για πρώτη φορά η Τεχεράνη κατηγορεί ανοιχτά τη γερμανική Siemens ότι συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού σκουληκιού Stuxnet, το οποίο μόλυνε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και επιχείρησε να τις σαμποτάρει.«Οι έρευνές μας δείχνουν ότι ο πηγαίος κώδικας του Stuxnet προήλθε από την Αμερική και το σιωνιστικό καθεστώς» δήλωσε ο Γκολαμρέζα Τζαλάλι, επικεφαλής της ιρανικής πολιτοφυλακής.

Στο στόχαστρο του Βατικανού η τελευταία ταινία του Νάνι Μορέτι

Με θέμα έναν αδύναμο πάπα


Αρνητικά ήταν τα σχόλια της ιταλικής καθολικής εφημερίδες Avvenire για την τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι, με τίτλο Habemus Papam.Η ταινία παρουσιάζει την ανθρώπινη πλευρά ενός καρδινάλιου που εκλέγεται ποντίφικας. Ο πρωταγωνιστής που επινόησαν οι σεναριογράφοι ονομάζεται καρδινάλιος Μέλβιν και αμέσως μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο ομολογεί ότι «δεν μπορεί να τα καταφέρει».

Παραγγελία πλοίων από Ευάγγελο Μαρινάκη

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης έχει υπογράψει την παραγγελία για οκτώ πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπως η Hyundai Heavy Industries. Η εισηγμένη στη Σεούλ ΗΗΙ λέει πως η Container Carrier δέσμευσε τέσσερα boxships και έχει επιλογές για άλλα τέσσερα.

Θετικό πρόσημα στα έσοδα τον Απρίλιο εκτιμά ο Γ. Καπελέρης

Θετικό πρόσημα στα έσοδα κατά τον Απρίλιο βλέπει ο γ.γ Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρης ο οποίος μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 υπογράμμισε σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Η χάραξη στρατηγικής θαλασσίου τουρισμού "επί τάπητος"

Την ανάγκη της συμβολής των παραγόντων του τομέα της κρουαζιέρας στην χάραξη της «στρατηγικής θαλασσίου τουρισμού» που βρίσκεται σε εξέλιξη επισήμανε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης. Κατά την διάρκεια της δεύτερης ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, με την συμμετοχή εκπροσώπων της «κρουαζιέρας» και των άλλων φορέων που παρέχουν υπηρεσίες ξηράς, εκδρομές κ.λπ., ο κ. Νικητιάδης τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι προϋπόθεση για την «εθνική στρατηγική θαλασσίου τουρισμού της οποίας οι βασικές κατευθύνσεις θα προσδιοριστούν μέσα από την συνεργασία της πολιτείας με τους εκπροσώπους των φορέων που σχετίζονται με τον τομέα, αποτελεί η κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου προτάσεων με τα θέματα που σήμερα απασχολούν την αγορά κρουαζιέρας και τους κάλεσε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση άμεσα προκειμένου τα συναρμόδια με τον θαλάσσιο τουρισμό υπουργεία να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Θετικά λόγια από την Κομισιόν για τα μέτρα των 26 δισ. ευρώ και τις αποκρατικοποιήσεις

Στήριξη από Βρυξέλλες


Ως θετικό και φιλόδοξο αξιολογεί, σε πρώτη ανάγνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ και το πακέτο αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της Επιτροπής, Σαντάλ Χιουγκ από τις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα αν η Επιτροπή έχει προχωρήσει σε μια πρώτη αξιολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή, η κ. Χιουγκ απάντησε ότι η Επιτροπή χαρακτηρίζει «φιλόδοξο» τόσο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όσο και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την περίοδο 2011-2013.

«Θετικό και φιλόδοξο το πρόγραμμα της Ελλάδας»

Την αξιολόγησή της για το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς το ως θετικό και φιλόδοξο, σε πρώτη ανάγνωση, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου της Επιτροπής, Σαντάλ Χιουγκ από τις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα αν η Επιτροπή έχει προχωρήσει σε μια πρώτη αξιολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή, η Σ. Χιουγκ απάντησε ότι η Επιτροπή χαρακτηρίζει «φιλόδοξο» τόσο το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης που θα συμβάλλει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, κατά 26 δισ. ευρώ, ως το 2015, όσο και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την περίοδο 2011-2013.

«Επίκειται συμφωνία Ρωσίας και ΝΑΤΟ για πυραυλική άμυνα»

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα συμφωνήσουν τον Ιούνιο σε ένα προσχέδιο για τη συνεργασία τους στο θέμα της πυραυλικής άμυνας, όπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ραγκόζιν.

Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΣ κονδύλι για προσλήψεις μερικής απασχόλησης σε δήμους

Άνω των 15 εκατ. ευρώ το ποσό


Το ποσό των 15.482.856 ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση για προσλήψεις προσωπικού μερικής απασχόλησης στους δήμους της χώρας. Το εν λόγω ποσό αναμένεται να εκταμιευθεί άμεσα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, αποδίδεται στους δήμους της χώρας «αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης, που προσλαμβάνεται στα πλαίσια της υλοποίησης εγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων και για την για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα».

Οι ανησυχίες κρίσης χρέους πιέζουν το ευρώ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ εξαιτίας της επανεμφάνισης των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, παραμένοντας κάτω από το 1,4400 δολ.Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, στην Ελλάδα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους έχει προκαλέσει πλήγμα στη διάθεση των επενδυτών.

Ταξιδέψτε ασφαλώς

Για όλους τους λάτρεις των ταξιδιών, υπάρχουν μερικές κινήσεις ασφαλείας, που αν δεν τις παραμελείτε, θα είστε πάντα ασφαλείς και ξέγνοιαστοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Η ρύπανση αζώτου απειλεί την βιοποικιλότητα

Σε κίνδυνο θέτει την άγρια ζωή της Ευρώπης η ρύπανση αζώτου, από τη βιομηχανία και τη γεωργία.

Ερευνητές προειδοποιούν σε έκθεσή τους ότι το 60% και πλέον των σημαντικότερων οικοτόπων άγριων ζώων σε ευρωπαϊκό έδαφος επηρεάζεται από τη μόλυνση σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που θεωρείται βιώσιμος.

Αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις στη ΔΕΗ

Απανωτές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις προβλέπει η ΔΕΗ μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης –την Παρασκευή- να περιορίσει το μερίδιο του Δημοσίου από το 51% που είναι σήμερα στο 34%.

Μέσα στο Μάιο βλέπει η «Μπ. Βωβός» την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διπλή ανάπλαση

Στάση αναμονής


Η νομοθετική ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχει ήδη συμπεριληφθεί ως διάταξη στο πρώτο προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο θα ψηφισθεί στη Βουλή εντός του Μαΐου, αναφέρει τη Μ. Δευτέρα σε ανακοίνωσή της προς το ΧΑ η εταιρεία Μπάμπης Βωβός, που αναμένει το πράσινο φως για να ανεγείρει εμπορικό κέντρο στην περιοχή.

Mε τρενάκι στη στέγη Καλατράβα!

Το άνοιγμα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πολλές εκ των οποίων ρημάζουν, σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό την χρησιμοποίησή τους από τους πολίτες αλλά και την εισροή εσόδων μέσω της προσέλκυσης τουριστών.

Η τιμή του χρυσού έφθασε στο επίπεδο - ρεκόρ των 1.488,68 δολαρίων ανά ουγγιά

Η τιμή του χρυσού έφθασε σε νέο ρεκόρ, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς ο πληθωρισμός διογκώνεται σε όλο τον κόσμο και η κρίση χρέους της Ευρώπης παρακινεί τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

H Kate είπε τελικά το ''ναι'' στον αδελφό του William!

Είτε πει το ''ναι'' στον William, είτε πει το ''ναι'' στον αδελφό του τον Harry, πριγκίπισσα θα γίνει η Kate Middleton! Και μπορεί στις 29 Απριλίου, στον γάμο της δεκαετίας, να πει το ''I do'' στον William, αλλά φαίνεται ότι ο πρώτος τυχερός ήταν ο Harry!

Νέα βροχή από πεφταστέρια

 
Μια νέα βροχή από "πεφταστέρια", τις Λυρίδες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι... ξενύχτηδες στο βόρειο ημισφαίριο (και στην Ελλάδα) με αποκορύφωμα από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου, στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού.

Συνάντηση εργασίας Καπελούζου-Αλεξέι

Συνάντηση εργασίας του προέδρου της διοίκησης της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου «Γκαζπρόμ» Αλεξέι Μίλερ και του διευθύνοντος συμβούλου της μικτής ελληνο-ρωσικής εταιρείας «Προμηθέας - Γκαζ» Δημήτρη Κοπελούζου έγινε στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της "Γκαζπρόμ".

Σχέδιο «απόσυρσης» των μισών ταξί και καθιέρωση μικρών βαν εξετάζει το υπουργείο Υποδομών

Εντός Μαΐου οι τελικές αποφάσεις


Την καθιέρωση και στη χώρα μας μικρών βαν έως εννέα θέσεων που θα λειτουργούν χωρίς ταξίμετρο, αλλά με προσυμφωνημένο μίσθωμα, ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών, προχωρώντας σε ένα σχέδιο ρύθμισης του κλάδου των ταξί.

Μόλις 39 ετών ο νέος πρωθυπουργός της Φιλανδίας

Ο Γιούρκι Κατάινεν,ηγέτης της συντηρητικής Εθνικής Συμμαχίας αναμένεται να αναλάβει την πρωθυπουργία μετά τη νίκη του κόμματός του.

Ο Γιούρκι Κατάινεν, απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας και ηγέτης της συντηρητικής Εθνικής Συμμαχίας είναι ένας νεαρός πολιτικός, που αναμένεται να αναλάβει την πρωθυπουργία μετά τη νίκη του κόμματός του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Με άρση πιστώσεων στον ΟΠΑΔ απειλεί ο Φ.Σ.Α.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος απειλεί με άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για τον ΟΠΑΔ από την 1η Μαΐου, εάν μέχρι τις 30 Απριλίου 2011 δεν έχουν αποπληρωθεί τα χρέη του Οργανισμού προς τα φαρμακεία.

Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές των καυσίμων

Με τιμές καυσίμων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ξεκινά η εορταστική περίοδος του Πάσχα καθώς η μέση τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε περαιτέρω, στο 1,706 ευρώ το λίτρο.

ΔΝΤ και ΕΕ επιθυμούν αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, «FAZ» γράφει πως ΔΝΤ και ΕΕ θέλουν να αποτρέψουν την πτώχευση της Ελλάδας.



 

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτοξεύθηκαν τα spreads των ομολόγων

Επιμένει η φημολογία


Η φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και τα δημοσιεύματα ότι η Αθήνα έχει υποβάλει αίτημα για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους των 340 δισ. ευρώ ευρώ, εκτόξευσαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα τα επιτόκια των ομολόγων και τα spreads.

Προβόπουλος: Πατήστε γκάζι στις μεταρρυθμίσεις

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζει σήμερα την Ετήσια Έκθεση για το 2010


Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Κεντρικής Τράπεζας, αναμένεται να ζητήσει σήμερα ισχυρή επανεκκίνηση της δημοσιονομικής προσπάθειας και αποφασιστική ώθηση των μεταρρυθμίσεων.  

Με βελτιωμένο καιρό η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Επί ποδός η Τροχαία


Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει κυρίως την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από την Δευτέρα του Πάσχα.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τα εμπορικά καταστήματα από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, βάσει του πασχαλινού ωραρίου λειτουργίας.

«Κούρεμα» στις φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων, νοσήλια, ενοίκια και ασφάλιστρα

«Ψαλίδι» 2 δισ. ευρώ


Περικοπές ύψους 2 δισ. ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση στις φοροαπαλλαγές ώς το 2015, σύμφωνα με όσα προβλέπει το μεσοπρόσθεσμο πρόγραµµα που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή.Η χορήγηση των φοροαπαλλαγών θα γίνεται με νέα αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Δεν βελτιώνεται απ' τη μία μέρα στην άλλη ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, λέει ο Γ.Καπελέρης

«Χρειάζεται χρόνος»


Χρειάζεται χρόνος για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Καπελέρης, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».Ο κ. Καπελέρης τόνισε πως το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο οφείλεται και στην έλλειψη του κρατικού μηχανισμού. «Χρειάζεται χρόνος και νομοθετικό πλαίσιο» τόνισε.

Αυστηρή τήρηση του Μνημονίου ζητά από την Ελλάδα το ΔΝΤ

Αποκρατικοποιήσεις τώρα


Η εφαρμογή του Μνημονίου και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής εξετάσθηκαν στις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του ΔΝΤ αναγνώρισαν πως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας έχει καταγράψει πρόοδο ως προς τους ζωτικής σημασίας σκοπούς του, ωστόσο τόνισαν πως θα χρειασθεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις υποκείμενες μεταρρυθμίσεις κατά την προσεχή περίοδο.