e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανοδος 1,24% στο Χ.Α.

Ανοδικά κινήθηκε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πλησιάζοντας τις 1.700 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα.Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.690,58 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,24%.

Η μεταμόρφωση της Μέριλ Στριπ σε Μάργκαρετ Θάτσερ


Για την ταινία «Σιδηρά Κυρία»


Το φως της δημοσιότητας είδε η πρώτη φωτογραφία της Μέριλ Στριπ ως Μάργκαρετ Θάτσερ. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα ερμηνεύσει την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας στην ταινία Η Σιδηρά Κυρία και για τον λόγο αυτό είχε επισκεφθεί πριν από μερικές ημέρες το βρετανικό Κοινοβούλιο.Η εικόνα της Μέριλ Στριπ είναι πολύ κοντά σε εκείνη της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Δεξαμενή γνώσης για ρομπότ σχεδιάζουν Ευρωπαίοι ερευνητές

Wikipedia για μηχανές


Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας κοινής βάσης δεδομένων μέσω της οποίας τα ρομπότ θα μπορούν να μοιράζονται για τις γνώσεις τους για τον κόσμο.Το φιλόδοξο σύστημα θα επιτρέπει στις μηχανές να ανεβάζουν και να μοιράζονται οδηγίες για τις εργασίες που έχουν μάθει να επιτελούν, καθώς και πληροφορίες για τα αντικείμενα και τους χώρους με τους οποίους έχουν εξοικειωθεί.

Η συνύπαρξη ουρολογικών και σεξουαλικών προβλημάτων ταλαιπωρεί τους Έλληνες

Ουρολογικά και σεξουαλικά προβλήματα είναι δυνατόν να συνυπάρχουν και να έχουν κοινή αιτία. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς και πού θα μπορούσαν να βοηθηθούν. Από τα στοιχεία μιας νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων του ΑΠΘ προέκυψε ότι οι άνδρες που συνειδητοποίησαν πως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και ζήτησαν βοήθεια από έναν ουρολόγο είχαν σε ποσοστό 29% συνύπαρξη δύο προβλημάτων, ενώ ανάμεσα σε όσους δεν αναζήτησαν βοήθεια για τα προβλήματα τού ουροποιογεννητικού τους συστήματος αντιμετώπιζαν σε ποσοστό 21% δύο προβλήματα.

Η Μπεμπέ χαρακτηρίζει "οπισθοδρομικό" το κυνήγι λύκου στη Σουηδία

Η Μπριζίτ Μπαρντό, σταρ του γαλλικού κινηματογράφου και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, χαρακτήρισε "οπισθοδρομικό" το κυνήγι λύκων που επιτρέπεται για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα στη Σουηδία και κάλεσε τη Στοκχόλμη να βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική για την οποία κινδυνεύει να της επιβληθούν κυρώσεις απο την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Πώς μπορούμε στην εποχή μας να φερόμαστε με έναν τόσο οπισθοδρομικό τρόπο κυρίως όταν πρόκειται για μία χώρα όπως η Σουηδία;", καταγγέλει η πρόεδρος του ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό σε επιστολή της την οποία απευθύνει στον σουηδό υπουργό Περιβάλλοντος Αντρέας Κάρλγκρεν.

Έξι σπάνια μαρμάρινα γλυπτά του 3ου αιώνα μ.Χ. βρέθηκαν στη Ρώμη

Έξι σπάνια μαρμάρινα γλυπτά του 3ου μ.Χ. αιώνα, τα οποία πιθανώς προέρχονται από την έπαυλη ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές που πραγματοποιούνταν ενόψει της κατασκευής ενός δημόσιου έργου στη Ρώμη, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού."Είναι μια εξαιρετική ανακάλυψη που επιτρέπει να χυθεί νέο φως στις κατοικίες της αυτοκρατορικής αυτής περιόδου στα προάστια της Ρώμης", σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού Φραντσίσκο Τζίρο, υπογραμμίζοντας τη "σημασία των αρχαιολογικών ανασκαφών" που πραγματοποιούνται προληπτικά από την ειδική διεύθυνση αρχαιολογικής περιουσίας της Ρώμης.

Σόρος: Η κρίση του ευρώ πλησιάζει στο τέλος της

Την εκτίμηση ότι η κρίση του ευρώ «πλησιάζει στο τέλος της» διατυπώνει ο επιχειρηματίας-χρηματιστής Τζορτζ Σόρος, σε άρθρο του που δημοσιεύει η ευρείας κυκλοφορίας γαλλόφωνη εφημερίδα Λε Σουάρ.Ο Σόρος στο άρθρο του με βασικό τίτλο «Ευρώ: η πίεση μειώνεται» διαβεβαιώνει ότι «υπάρχει πλέον η θέληση να προστεθεί ένας αναγκαίος κρίκος, δηλαδή μία κοινή δημοσιονομική πολιτική ή η κοινή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών».

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα τουρκική κορβέτα

Στα ελληνικά χωρικά υδάτα εισήλθε η τουρκική κορβέτα Bodrum, η οποία έπλεε νότια της Πάρου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το τουρκικό πολεμικό πλοίο απέπλευσε χθες το απόγευμα από τη Σμύρνη, κινήθηκε βόρεια της Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα.Στη συνέχεια, τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Πάρου, Τήνου και Μυκόνου.

Στο «κόκκινο» 225.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Mark για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ περίπου 225.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με «λουκέτο» ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2011 κινδυνεύουν 110.000 θέσεις εργασίας.

Κατάργηση υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών

Την κατάργηση δημοσίευσης οικονομικών
καταστάσεων (ισολογισμών) Ανώνυμων Εταιριών και Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης, ζητούν εκ νέου οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος της χώρας (ΣΕΠΕΕ), με κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.

3D γυαλιά από τον Armani

Mε αφορμή τη νέα μανία με τις τρισδιάστατες ταινίες ο οίκος Armani αποφάσισε να κυκλοφορήσει στην αγορά ειδικά πλαστικά γυαλιά μιας χρήσης.Ο Armani ανακοίνωσε ότι τα νέα γυαλιά μπορούν και συνδυάζουν το ρετρό των 80's και το μοντέρνο design κι ότι θα εντυπωσιάσουν τους σινεφίλ αλλά και τους λάτρεις της μόδας.

Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Αντίθετη στην αύξηση του ωραρίου


Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ζητεί η ΑΔΕΔΥ, προειδοποιώντας πως δεν θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ενιαίο μισθολόγιο.Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα του ενιαίου μισθολογίου, των προσλήψεων, στην αύξηση των ωρών εργασίας, στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας.

Σε ικανοποιητικό κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου - Τρόικας

Η πορεία του προυπολογισμού του 2011, οι λειτουργικές δαπάνες και το Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με αντιπροσωπεία της τρόικας.Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην επίτευξη των στόχων των εσόδων του 2010.

Σοκολάτα η "σούπερ" τροφή ;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η σκούρα σοκολάτα και το κακάο μπορεί να αποτελέσουν μελλοντικά τις «σούπερ τροφές», λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αντιοξειδωτική δραστηριότητα της σκούρας σοκολάτας και της σκόνης κακάο ήταν ισοδύναμη ή υψηλότερη σε σχέση με αυτήν άλλων «σούπερ τροφών» σε σκόνη ή χυμών, όπως το κράνμπερι και το ρόδι.

Εκτιμήσεις Credit Argicole για ελληνικό spread

Υπάρχει μεγάλο περιθώριο για περαιτέρω μείωση του spread των ελληνικών ομολόγων και των ομολόγων των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, παρά τη σημαντική μείωση που σημειώθηκε τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελέχους της τράπεζας Credit Agricole, στις οποίες αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Ο κ. Λούκα Τζέλινεκ, επικεφαλής της διεύθυνσης στρατηγικής ευρωπαϊκών επιτοκίων της τράπεζας Credit Agricole Corporate & Investment Bank στο Λονδίνο, εκτιμά ότι το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών μπορεί να μειωθεί στις 400 μονάδες βάσης (4 εκατοστιαίες μονάδες) το Μάρτιο του 2012, ενώ έχει ήδη υποχωρήσει τον τελευταίο κατά 200 μ.β. κοντά στις 800 μ.β.

Σε εκκαθάριση η ΟΤΕ Properties ΑΕΕΑΠ

Σε λύση και εκκαθάριση οδηγείται η ΟΤΕ PROPERTIES ΑΕΕΑΠ, Θυγατρική της ΟΤΕ Estate, όπως αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας. Η ΟΤΕ PROPERTIES ΑΕΕΑΠ, η ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία του Ομίλου ΟΤΕ, είχε λάβει τον Ιούνιο 2008 άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με καταληκτική προθεσμία για εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών την 7η Οκτωβρίου 2011.

Διψήφιο ποσοστό αφίξεων στην Ελλάδα το 2011 βλέπουν παράγοντες του τουρισμού

Αισιοδοξία για τον τουρισμό


Το ποσοστό αύξησης των αφίξεων ξένων τουριστών φέτος στην Ελλάδα μπορεί να είναι διψήφιο, σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα της τουριστικής βιομηχανίας στον οποίο παραπέμπει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters από τη Φρανκφούρτη.Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ανακοίνωση του μεγαλύτερου τουριστικού πρακτορείου της Ευρώπης, TUI Travel, ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξο για το υπόλοιπο της χρονιάς, παρά την αναταραχή στη Βόρεια Αφρική».

Στην «τσιμπίδα» του ΟΑΕΕ 15 γιατροί με συνταγογραφήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Στο «ηλεκτρονικό μάτι» του Οργανισμού


Δεκαπέντε συμβεβλημένους γιατρούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μέσα σε δυο μήνες ξεπέρασαν σε αξία συνταγών τις 150.000 ευρώ έκαστος εντόπισε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αποσύρεται ο ο Άξελ Βέμπερ από την κούρσα διαδοχής του Τρισέ στην ΕΚΤ


Ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank) Άξελ Βέμπερ δεν θα είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Μεταφορά στο Καϊμακτσαλάν με Snow Train

Από την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο οι λάτρεις του σκι και του snowboard, θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν με τα δρομολόγια του Snow train, που εγκαινιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Συγκεκριμένα εγκαινιάζονται δύο ζεύγη δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς 'ρνισσα και αντιστρόφως, με έναν μοντέρνο συρμό, εξοπλισμένο με bar και εστιατόρια στα τρία από τα πέντε βαγόνια του, με παιδότοπο, καθώς και με ειδική σκευοφόρο, για την άνετη μεταφορά του εξοπλισμού σκι και snowboard.

Πουλά ποσοστό κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ο Abramovich

Την πώληση του 25% κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Ρωσίας, στην National Media Group, ανακοίνωσε η Millhouse LLC, επενδυτική εταιρεία του ρώσου δισεκατομμυριούχου Roman Abramovich.Η τιμή της πώλησης του ποσοστού στο Channel One δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο η εφημερίδα Kommersant ανέφερε πως το ποσό ανήλθε στα 150 εκατ. δολάρια.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση υποβρυχίων

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποβρυχίων παρέλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών από την Εισαγγελία του Μονάχου, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχε υποβληθεί πρόσφατα. Το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρέλαβε δεκάδες έγγραφα από τη γερμανική δικογραφία με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις που αφορούν το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποσταλεί στις γερμανικές Αρχές και νέο αίτημα δικαστικής αρωγής για την αποστολή στην Ελλάδα συγκεκριμένων στοιχείων, η διερεύνηση των οποίων κρίνεται εξαιρετικά σημαντική. Η ανάγκη για το νέο αίτημα προέκυψε ύστερα από δεδομένα που συγκεντρώθηκαν τόσο από την εισαγγελική έρευνα όσο και από στοιχεία που έχουν συλλεγεί από ελέγχους του ΣΔΟΕ για την υπόθεση.

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι Γεωργιανοί

Η οικονομική κρίση ανάγκασε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια, περίπου 50-60.000 λαθρομετανάστες από τη Γεωργία.

Ρεζίλι έγινε η Christina Aguilera

Η Christina Aguilera είχε την τιμή να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ σε ένα κατάμεστο στάδιο στον τελικό του αμερικανικού ποδοσφαίρου, το γνωστό Super Bowl, στο Dallas, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, μόνο που τα έκανε σαλάτα, αφού μπέρδεψε τα λόγια! Ρεζίλι έγινε σου λέει...Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε στη μέση του γηπέδου αλλά από τον μεγάλο ενθουσιασμό της μπέρδεψε τα λόγια της. Τόσο οι θεατές του αγώνα, όσο και οι τηλεθεατές που την έβλεπαν από το σπίτι κατάλαβαν το λάθος της και δεν έδειξαν να την συγχωρούν, αφού στο ίντερνετ ξέσπασε 'κύμα' διαμαρτυριών.

Full touch Walkman κινητό από τη Sony Ericsson

To Sony Ericsson Yendo είναι το πρώτο κινητό Walkman με πλήρη οθόνη αφής, το οποίο συνδυάζει την γνωστή ποιότητα αναπαραγωγής αρχείων μουσικής με την εμπειρία χρήσης ενός smartphone. Επιπλέον, με την εύκολη πρόσβαση στα δημοφιλή sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter και τη φωτογραφική μηχανή 2.0 megapixel μπορείτε να ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας απευθείας, να τις στέλνετε σε φίλους σας και να πλοηγηθείτε εύκολα στο Internet, να κάνετε chat ή να στείλετε e-mail. Το Yendo διαθέτει όλα τα παραπάνω σε ένα μικρό μέγεθος και με βολικό User interface με 4 γωνίες στην αρχική οθόνη αφής 2.6 ιντσών, όπου μπορείτε να βρείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο πολύ για να έχετε άμεση πρόσβαση.

Οι μεταρρυθμίσεις στην περιφέρεια ενισχύουν το ευρώ, λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Ρήτρα για συμμετοχή ιδιωτών


Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε Ελλάδα Ιρλανδία και Πορτογαλία θα ενισχύσουν το ευρώ, εκτιμά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε άρθρο του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.«Οι αγορές αποτιμούν θετικότερα το ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες», διαπιστώνει ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι οι παράγοντες της αγοράς «παίρνουν πλέον στα σοβαρά» τη βούληση των Ευρωπαίων ηγετών ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Οδηγίες για την προστασία από την γρίπη έστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας

Λόγω της έξαρσης του Η1Ν1


Με αφορμή την έξαρξη της γρίπης, το υπουργείο Παιδείας έστειλε την Τετάρτη οδηγίες στα σχολεία για την λήψη μέτρων προφύλαξης των μαθητών. Πρόκειται για μέτρα ατομικής υγιεινής, καθώς και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο:

Μείωση 5,2% της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο

Σε ύφεση η βιομηχανία
 
Μείωση της τάξεως του 5,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2010, έναντι πτώσης 7,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Τον Οκτώβριο και τον Σεπτέμβριο του 2010 η πτώση του βιομηχανικού προϊόντος είχε διαμορφωθεί σε 4,2% και 7,1% αντίστοιχα.

Αύξηση 8,3% σημειώθηκε στις εξαγωγές το 2010

Αύξηση της τάξεως του 8,3% παρουσίασε η αξία των εξαγωγών το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων κατά το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου 2010 - Δεκεμβρίου 2010 παρουσίασε μείωση 20,9%.

Κατάληψη του ελληνόκτητου σούπερ τάνκερ «Ειρήνη» ανοιχτά του Ομάν

Επιβαίνουν 7 Έλληνες και 17 αλλοδαποί


Ένοπλοι κατέλαβαν το ελληνόκτητο σούπερ τάνκερ «Ειρήνη SL» 200 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ομάν, περίπου στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επικοινωνία με το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 7 Έλληνες -μεταξύ των οποίων ο πλοίαρχος, ο α' μηχανικός και ο β' μηχανικός- ένας Γεωργιανός και 17 Φιλιππινέζοι ναυτικοί.

Πιο "καλόψυχες" οι γυναίκες λόγω γονιδίων

Το λεγόμενο «ασθενές» φύλο είνα πιο καλόψυχο λόγω γονιδίων, αφού μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερη γενετική προδιάθεση, σε σχέση με τους άνδρες, να βοηθούν τους γύρω τους.Οι ερευνητές, υπό τον ψυχολόγο Γκάρι Λιούις του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας “Biology Letters” της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με την «Ιντιπέντεντ», μελέτησαν περίπου 1.000 ζεύγη ταυτόσημων και μη ταυτόσημων διδύμων και διαπίστωσαν ότι η τάση βοήθειας των άλλων στις μεν γυναίκες μπορεί να αποδοθεί σε ποσοστό περίπου 50% στα γονίδια (το υπόλοιπο στην ανατροφή και το περιβάλλον), ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 20%.

Η Ελληνίδα Σιδηρά Κυρία του διαδικτύου

Η προφορά της αποτέλεσε τελικά πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ελλάδα, η Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον κατάφερε ως Ελληνίδα μετανάστρια να διακριθεί στο δύσκολο χώρο των αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης. Τον περασμένο Οκτώβριο, το αμερικανικό περιοδικό Forbes τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 100 πιο σημαντικές γυναίκες των Ηνωμένων Πολιτειών και πλέον θεωρείται η βασίλισσα του ίντερνετ.

Πέθανε ο "χρυσός χίπι"

Ο Ζαν Πολ Γκετί ο 3ος, εγγονός του βαρώνου των πετρελαίων, Ζ.Π.Γκετί, του οποίου η ζωή σημαδεύτηκε από μία απαγωγή και ένα υραγικό χτύπημα που τον άφησε παραπληγικό, πέθανε στο σπίτι του στο Μπακινγχαμσάϊρ, στην Αγγλία, σε ηλικία 54 ετών.Ο υιός του ηθοποιός Μπαλτάζαρ Γκετί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του από το Λος Άντζελες την Τρίτη, ότι ο πατέρας του πέρασε τις τελευταίες του ώρες περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Καταργούνται 36 επιδόματα στο δημόσιο

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο θα φέρει μειώσεις έως 30% στα λεγόμενα ρετιρέ και αυξήσεις έως 15% στα μισθολογικά "υπόγεια"Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, από τα 40 επιδόματα του Δημοσίου καταργούνται τα 36. Παραμένουν το οικογενειακό και το επίδομα θέσης. Το επίδομα ειδικών συνθηκών μετονομάζεται σε πριμ παραγωγικότητας και θα το παίρνουν ορισμένοι υπάλληλοι έπειτα από αξιολόγηση.

«Παγίδες» στο νόμο για τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι


Νέες δυσµενείς ανατροπές στο καθεστώς απόλυσης εργαζοµένων µε συµβάσεις αορίστου χρόνου προκύπτουν από τον πρόσφατο νόµο για τις αποζηµιώσεις λόγω απόλυσης.Ειδικότερα, σύμφωνα με Τα Νέα, οι συµβάσεις αορίστου χρόνου που καταρτίζονται για περισσότερο από δώδεκα µήνες θεωρούνται, αν δεν συµφωνηθεί ρητά κάτι άλλο από εργοδότες και εργαζόμενους, ως συµβάσεις δοκιµής, οι οποίες µπορούν να καταγγελθούν οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση και χωρίς την υποχρέωση καταβολής αποζηµίωσης.

Έκθεση με δημιουργίες του Αλεξάντερ Μακουήν στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Ν.Υόρκης

«Αγρια ομορφιά»


Το τρομερό παιδί της μόδας Αλεξάντερ Μακουήν, που πριν από ένα χρόνο «έφυγε» αιφνιδιαστικά από τη ζωή, όταν αυτοκτόνησε, μετά τις πασαρέλες «κατακτά» τώρα και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Στις 5 Μαΐου εγκαινιάζεται η έκθεση «Αλεξάντερ Μακουήν: Αγρια Ομορφιά», που περιλαμβάνει 100 δημιουργίες του, από το ξεκίνημά του το 1992 έως και την τελευταία του συλλογή που παρουσιάστηκε μετά τον θάνατό του στο Παρίσι, τον περασμένο Μάρτιο.

Θετικός ο Γιούνκερ στην επαναγορά του ελληνικού χρέους

Θετικά διάκειται ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συζήτηση των προτάσεων για την επαναγορά χρέους του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Παύση ποινικής δίωξης για το Βατοπαίδι, με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου

Τίτλοι τέλους


Την οριστική παύση της ποινικής δίωξης για απιστία εις βάρος των Ευ.Μπασιάκου, Αλ.Κοντού και Π.Δούκα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, λόγω παραγραφής του αξιόποινου των πράξεων, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του, που διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής.Το υπ' αριθµόν 1/8.2.2011 βούλευµα ασχολείται τυπικά µε την άρση της διαφωνίας µεταξύ της Βουλής -δεδοµένου ότι µε απόφασή της παραπέµφθηκε η υπόθεση στο Δικαστικό Συµβούλιο για τη διενέργεια ανάκρισης- και του ανακριτή, ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει την παραγγελία της Βουλής, λόγω εξάλειψης του αξιοποίνου των πράξεων.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τους επενεδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτέλεσματα αλλά και στις ευρωπαϊκές εξελίξεις για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.Στις 11:10 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 0,21% στις 1.666,26 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 12,3 εκατ. ευρώ.

Στις 15 Φεβρουαρίου τα τραγούδια της Eurovision

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 20.00, παρουσιάζονται από την ΝΕΤ σε ειδική εκπομπή τα υποψήφια τραγούδια για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

25 εκ. λίρες για έργο του Πικάσο

Ένα έργο του 1932 από τον Πάμπλο Πικάσο, που αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του, Μαρί-Τερέζ Βάλτερ, δημοπρατήθηκε έναντι 25.000.000 λιρών, σε έκθεση των Σόθμπις, την Τρίτη στο Λονδίνο. Ο πίνακας με τον τίτλο " Η Διάλεξη ", αγοράστηκε από ανώνυμο και αναπαριστά τη νεαρή ερωμένη του καλλιτέχνη , κοιμώμενη σε μία πολυθρόνα. H Μαρί-Τερέζ Βάλτερ θεωρείταοι ότι "μετασχημάτισε" τη ζωή αλλά και την τέχνη του Πικάσο.

Πάνω από τα 100 δολάρια διατηρείται η τιμή του Μπρεντ

Άνοδος τιμών στο πετρέλαιο


Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, λόγω της ανόδου των χρηματιστηρίων και της μείωσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.«Το αργό επηρεάζεται περισσότερο από το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια παρά από τις γεωπολιτικές εξελίξεις», σχολίασε στο Reuters αναλυτής της Commodity Broking Services.

Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων στην Αίγυπτο

Δεν υποχωρεί ο λαός


Για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων στην Αίγυπτο πιέζει πλέον η διεθνής κοινότητα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο το Σεπτέμβριο. Ο λαός της Αιγύπτου με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε την Τρίτη από την ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων δήλωσε ότι δεν υποχωρεί από τις θέσεις του και επιμένει στην άμεση αποχώρηση του Μουμπάρακ από την εξουσία.Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον ομόλογό του, Ομάρ Σουλεϊμάν, ζήτησε την άμεση άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και κάλεσε τον Αιγύπτιο αντιπρόεδρο να διευρύνει τον διάλογο για την πολιτική μετάβαση με περισσότερες ομάδες της αντιπολίτευσης.

«Μεγάλες πιθανότητες» για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα βλέπουν οι ειδικοί


Αυξημένες ενδείξεις


«Έχουμε μεγάλες πιθανότητες να βρούμε κοιτάσματα πετρελαίου ή και φυσικού αερίου στη χώρα μας. Όμως τα κοιτάσματα βρίσκονται με έρευνες και στην Ελλάδα έχουν γίνει ελάχιστες γεωτρήσεις, λιγότερες σε σχέση με το σύνολο των γειτονικών χωρών», τόνισε την Τρίτη ο γεωλόγος πετρελαίων Κωνσταντίνος Νικολάου, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Έρευνες υδρογονανθράκων και προοπτικές παραγωγής στην Ελλάδα».Στην εκδήλωση δεν παρέστη αλλά απέστειλε μήνυμα ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, στο οποίο επεσήμανε ότι μετά από μια δεκαπενταετία αδράνειας η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Μειωμένo εισιτήριo για τους οικονομικά ασθενέστερους, ποινικό αδίκημα το «Δεν πληρώνω»

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο


Με έκτακτες ρυθμίσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί αφενός να κάμψει τις αντιδράσεις του κόσμου για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών και αφετέρου να αντιμετωπίσει το κίνημα «Δεν πληρώνω». Όπως αποφασίστηκε, προωθείται ρύθμιση για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τους ανέργους και όσων το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, ενώ ποινικοποιούνται τόσο η μη πληρωμή εισιτηρίου όσο και η μη καταβολή διοδίων.Σύμφωνα με «Τα Νέα», η κυβέρνηση σκοπεύει να καθιερώσει μειωµένο κατά 50% εισιτήριο για ανέργους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να διευκολύνει στις µετακινήσεις όσων πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Στο φουλ οι μηχανές για την αξιοποίηση του Ελληνικού, έτοιμη η πρόταση Ασεμπίγιο

Στόχος η προσέλκυση επενδυτών


Με διαδικασίες fast track προχωρεί η κυβέρνηση το θέµα της αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, θεωρώντας ότι αποτελεί «φιλέτο» για επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στη χώρα. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Ασεµπίγιο, που λειτουργεί ως τεχνικός σύµβουλος για την ελληνική κυβέρνηση, παρουσιάζει την Τετάρτη στον πρωθυπουργό τη συνολική του πρόταση για τη διαµόρφωση των 5.300 στρεµµάτων ούτως ώστε, εφόσον πάρει το πράσινο φως από τον Γ.Παπανδρέου, να καταθέσει την τελική του αναφορά το επόµενο διάστηµα. Πιθανότατα θα πάρει µέρος και σε σύσκεψη µε τους υπουργούς Επικρατείας Χάρη Παµπούκη και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη.

Στα 450 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3Ε το 2010

Εντός των προβλέψεων


Στα 450 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3Ε στο σύνολο της χρήσης 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα, Τετάρτη, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης 2010 ανήλθαν σε 450 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8% έναντι του προηγούμενου έτους. Τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,24 ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2012-2014

Περικοπές 15 δισ. ευρώ


Την έναρξη διαλόγου για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2012-2014 θα ανακοινώσει την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.Στόχος του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δημοσιονομικής στρατηγικής είναι η μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ περίπου στο τέλος του 2015. Η προσπάθεια αυτή συνεπάγεται περικοπές 15 δισ. ευρώ περίπου σε βάθος τετραετίας.