e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανοδος 1,16% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο άνοιξε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν αναμονή των κρίσιμων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου και τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

"Φτερά" έκαναν τα γυαλιά του Γκάντι

Ένα ζευγάρι ολοστρόγγυλα γυαλιά του πατέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας, Μαχάτμα Γκάντι, εξαφανίστηκε από μουσείο στη δυτική Ινδία, ανακοίνωσαν οι επικεφαλής του μουσείου, που σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση.

Παραιτήθηκε ο Α. Κοτσακάς από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.

Μεταλλευτικά αποθέματα αξίας 28 δισ. στο ελληνικό υπέδαφος

Στα 28 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων στο ελληνικό υπέδαφος, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο Ελληνο-Κινεζικό συνέδριο Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, επικαλούμενος σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ.Ο υφυπουργός προανήγγειλε επίσης την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για τη μίσθωση δημόσιων μεταλλείων, σύμφωνα με τις προτάσεις ειδικών για την αξιοποίησή τους που ζήτησε η κυβέρνηση. Οι προτάσεις αφορούν 30 από τα 100 μεταλλεία του Δημοσίου, με αξία αποθεμάτων άνω των 10 δις. ευρώ, και προβλέπουν την προκήρυξη διαγωνισμών για επτά περιοχές στους νομούς Κιλκίς και Ροδόπης, για κοιτάσματα χαλκού, χρυσού, μεικτά θειούχα και αντιμονίτη. Επιπλέον, μόνο στη Χαλκιδική τα μεταλλευτικά αποθέματα εκτιμώνται σε 12 δις. ευρώ.

«Εξοργιστική η συμπεριφορά της Standard & Poor's»

«Εξοργιστική» χαρακτηρίζει η Σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη συμπεριφορά των οίκων αξιολόγησης, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Standard & Poor's για την Ελλάδα. Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σούλτς καταγγέλλει ότι εδώ και μήνες οι οίκοι αξιολόγησης «σπεκουλάρουν» σε βάρος του ελληνικού δημοσίου χρέους και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν πλέον αποφάσεις.

"Στα χέρια των οίκων αξιολόγησης η αγορά ομολόγων"

«Πρέπει να δούμε τις διαφορές μεταξύ της πρωτότυπης πρωτοβουλίας της Βιέννης και όσων συμβαίνουν τώρα», τόνισε ο Έντβαλντ Νοβότνι, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι μια πρωτοβουλία τύπου Βιέννης, που θα συμπεριλαμβάνει την παράταση της λήξης κρατικών ομολόγων, θα είχε νόημα σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαφορές στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Πεταλωτής υποδεικνύει στους «αντάρτες» βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο

Τις γραμμές του κόμματος και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν υπόδειξε μέσα από την καθιερωμένη προς πολιτικούς συντάκτες , ομιλία του ο κ Πεταλωτής.

Ειδική έκδοση BMW Frozen Black Edition

Την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης της BMW M3 με την κωδική ονομασία «Frozen Black Edition» έκανε η BMW.

«Το νέο μισθολόγιο θα καταργήσει τις αδικίες στο Δημόσιο»

Κανένας σχεδιασμός για οριζόντιες περικοπές αποδοχών έως 40% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, δεν υπάρχει στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πόλεμος Αλαφούζου - Κουρή

Έντεκα ημέρες μετά την επανεμφάνιση ζωντανού προγράμματος από το ALTER, που συνοδεύτηκε από μια σειρά πρωτιές για το δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Μπουρναζίου και Φαλήρου (Alter και SΚΑΪ αντίστοιχα).

Το απόγευμα της Τετάρτης η μεγαλύτερη έκλειψη Σελήνης εδώ και χρόνια

Λάβετε θέσεις


Έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία φορά που μια έκλειψη Σελήνης είχε τόσο μεγάλη διάρκεια. Η ολική έκλειψη της Τετάρτης όχι μόνο θα διαρκέσει πάνω από μιάμιση ώρα, αλλά θα ξεκινήσει και την πιο βολική ώρα, το ηλιοβασίλεμα.Η σκιά της Γης θα αρχίσει να καλύπτει τον σεληνιακό δίσκο στις 20.24 ώρα Ελλάδας, λίγο πριν ανατείλει το φεγγάρι. Αυτό σημαίνει ότι ο σεληνιακός δίσκος θα εμφανιστεί στον ορίζοντα «λειψός».

Στα 10,139 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ταμειακό έλλειμμα στο πρώτο πεντάμηνο του 2011

Αύξηση 6,2% σε ένα έτος


Αύξηση 6,2% στα 10,139 δισ. ευρώ σημείωσε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τι προβλέπει η συμφωνία για την επιμήκυνση αποπληρωμής των 80 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη

Τροποποίηση της δανειακής σμβασης


Υπεγράφη η τροποποίηση της δανειακής σύμβασης των 110 δισ. ευρώ, για το τμήμα των δανείων που αναλογεί στις χώρες της Ευρωζώνης (80 δισ. ευρώ), στο πλαίσιο της οποίας η Ελλάδα πέτυχε την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου.Στην Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου η κυβέρνηση πέτυχε μια βασική επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου μεταξύ της Ελλάδας και των κρατών της Ευρωζώνης.

«Έχω εμπιστοσύνη στον Σαμαρά» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Π.Ψωμιάδης

Συνάντηση στη Ρηγίλλης


Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά είχε στα γραφεία της ΝΔ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική και όπως είπε διαπίστωσε τον προβληματισμό του προέδρου του κόμματος, για την πορεία του τόπου.

Δικαστική προσφυγή κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ προανήγγειλε η ΓΕΝΟΠ

Επιστολή προς καταναλωτές


Δικαστική προσφυγή κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ, σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς τους καταναλωτές, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.Επιπλέον, απευθύνει προειδοποίηση «σε όσους βιάζονται να πουλήσουν ας μη βιάζονται να βάλουν τις υπογραφές τους στο ξεπούλημα της ΔΕΗ γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα περάσει απαρατήρητο από τον εισαγγελέα ότι θα συμφωνήσουν να δοθεί το 17% της ΔΕΗ προς 400 εκατ. ευρώ την ώρα που μια μονάχα μονάδα της ΔΕΗ θα κοστίσει 1,32 δισ. ευρώ».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά Παπακωνσταντίνου

Παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις που εκφράστηκαν για ακόμα μια φορά και μετά τη νέα συνέντευξη του επιτρόπου Όλι Ρεν, η ΝΔ εμμένει στη θέση της όσον αφορά στη συναίνεση, ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του Γιώργου Παπακωσταντίνου.

Μισό αιώνα μετά τον Κένεντι, ένας Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται το Πουέρτο Ρίκο

Ταξίδι με σημασία


Επίσκεψη-αστραπή στο Πουέρτο Ρίκο πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα, 50 χρόνια μετά το ταξίδι του τότε Δημοκρατικού προέδρου Τζον Κένεντι.Η επίσκεψη κάθε άλλο παρά συμβολική χαρακτηρίζεται, αφού η ψήφος των ισπανόφωνων στις προεδρικές εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντική. Και η περίπτωση των προερχόμενων από το Πουέρτο Ρίκο, έχει ιδιαίτερο βάρος, εξαιτίας και του «ειδικού καθεστώτος» που συνδέει το Πουέρτο Ρίκο και τις ΗΠΑ.

H Angelina Jolie ποζάρει ξυπόλυτη στην Καμπότζη

Ξυπόλυτη, με απλά ταξιδιωτικά ρούχα και ελαφρύ μακιγιάζ φωτογραφήθηκε η Angelina Jolie πάνω σε μία ξύλινη, παραδοσιακή βάρκα στον ποταμό Siem Reap στην Καμπότζη. Μικρή λεπτομέρεια η τσάντα Louis Vitton... Ο οίκος πλήρωσε την Angelina αδρά.

Χώρισε η Pippa!

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν! Η Pippa Middleton, αδερφή της νέας πριγκίπισσας της Βρετανίας, χώρισε με τον αγαπημένο της, που ήταν και αυτός που τη συνόδευσε στον γάμο της Kate με τον William. Πρόσφατα η Pippa είχε θεαθεί με έναν πρώην της στην Ισπανία...

Περισσότερο φως στα γηρατειά με την ανακάλυψη ενός νέου μηχανισμού φθοράς στα κύτταρα

Ο ίδιος βιολογικός μηχανισμός που προκαλεί μια σπάνια γενετική ασθένεια στα παιδιά, την προγηρία, οδηγώντας στην πρόωρη γήρανσή τους με ρυθμό επτά φορές πιο γρήγορο από τον φυσιολογικό, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ότι παίζει ρόλο στην ίδια τη διαδικασία της φυσιολογικής γήρανσης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Η μελέτη, με επικεφαλής έναν από τους πιο διάσημους βιολόγους στον κόσμο, τον Φράνσις Κόλινς, διευθυντή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό κλινικών ερευνών “Journal of Clinical Investigation”,σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δείχνει ότι τελικά τα γηρατειά δεν είναι απλώς μια παθητική βαθμιαία φθορά των κυττάρων, αλλά και ένας ενεργός βιολογικός μηχανισμός και, σαν τέτοιος, θα μπορούσε πιθανώς να «χειραγωγηθεί» από τους επιστήμονες, τουλάχιστον για την αντιμετώπιση ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση του οργανισμού (καρκίνος, Αλτσχάιμερ, καρδιοπάθειες κ.α.).

Μία "ανοιχτή πληγή" ρύπανσης δίπλα στην Αθήνα

Μεγάλες συγκεντρώσεις ολικού, αλλά και εξασθενούς χρωμίου, εντοπίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, στο ρέμα «Μαύρη Ώρα», που ξεκινά από τις βόρειες περιοχές του Ασπροπύργου και καταλήγει στον Σκαραμαγκά.

Η ανθρώπινη εξέλιξη είναι πιο αργή

Οι άνθρωποι φαίνεται πως εξελίσσονται με πιο βραδύ ρυθμό (περίπου κατά το ένα τρίτο πιο αργό) από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα γενετική έρευνα, η οποία ανέλυσε τις γενετικές αλλαγές που συνέβησαν σε οικογένειες, σε χρονικό διάστημα δύο γενεών.

ΔΝΤ: Λαγκάρντ και Κάρστενς οι δύο υποψήφιοι

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι για την θέση του γενικού διευθυντή οι υποψήφιοι είναι δύο, η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μεξικανός Αγκουστίν Κάρστενς, ενώ αποκλείεται ο Ισραηλο-αμερικανός, Στάνλεϊ Φίσερ.

Το ισχυρό φράγκο απειλεί και την Ελβετία

Κινδύνους για την ανάπτυξη της ελβετικής οικονομίας από την ανατίμηση του φράγκου βλέπει το υπουργείο Οικονομικών της Eλβετίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.«Η οικονομική ανάπτυξη στην Ελβετία ήταν σταθερή έως τώρα. Ωστόσο, η ανατίμηση του νομίσματος, η οποία ήταν ήδη ένα βάρος για τις ελβετικές εξαγωγές τους τελευταίους μήνες, έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες. Με την πρόσθετη ισχυροποίηση του φράγκου, νέοι κίνδυνοι έχουν προκύψει», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωσή του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών.

Μπούντεσμπανκ: Το ευρώ θα αντέξει και αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιένς Βάιντμαν, προειδοποιεί ότι οι Κεντρικές Τράπεζες και η ΕΚΤ δεν θα αναλάβουν άλλα ρίσκα σε σχέση με τη βοήθεια στην Ελλάδα. Εκτιμά δε ότι το ευρώ θα αντέξει και τη δοκιμασία ενδεχόμενης αδυναμίας πληρωμών της Ελλάδας την οποία απεύχεται.«Η παρούσα κρίση δεν είναι κρίση του ευρώ. Πρόκειται για κρίση χρέους ορισμένων μικρότερων χωρών της Ευρωζώνης η οποία προκλήθηκε και από την παραβίαση των κανόνων», σημειώνει ο κ. Βάιντμαν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

«Γκρίνιες» στους κόλπους της τουρκικής αντιπολίτευσης μετά το θρίαμβο Ερντογάν

Το βλέμμα στρέφεται σε νέο Σύνταγμα


Η εσωκομματική γκρίνια έκανε την εμφάνισή της στους κόλπους της τουρκικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της θριαμβευτικής εκλογικής νίκης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν.

Σε βιβλίο κινουμένων σχεδίων μεταφέρεται η ζωή του Στιβ Τζομπς

Θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο


Βιβλίο κινουμένων σχεδίων για τη ζωή και το έργο του Στιβ Τζομπς αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο από τον εκδοτικό οίκο-εταιρεία παραγωγής Bluewater Productions.

Δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Προϋπολογισμός 400 εκατ. ευρώ


Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για το μεγάλο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.

Στο 4,96% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων

Μικρή αύξηση στο κόστος δανεισμού


To Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 26 εβδομάδων την Τρίτη, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 8 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση τον Μάιο.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Τ Bank εξετάζουν τη διαδικασία συγχώνευσης

Συνεδριάζουν τα δύο Διοικητικά Συμβούλια


Τις διαδικασίες και τους όρους της συγχώνευσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τ Bank αναμένεται να αποφασίσουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών, που συνεδριάζουν την Τρίτη.

Συνάντηση Προβόπουλου με τους διοικητές των ελληνικών τραπεζών

Επί τάπητος ρευστότητα και εγγυήσεις στον απόηχο της υποβάθμισης από την Standard & Poor's


Μία μέρα με την υποβάθμιση της χώρας από την Stabdard & Poor's ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος συναντάται με τους διοικητές των ελληνικών τραπεζών.  

Ένα «αστείο» του Ζακ Σιράκ προκάλεσε αναταραχή στη Γαλλία

Νευρική κρίση στο Προεδρικό Μέγαρο


Πολιτική αναταραχή προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, καθώς αστειευόμενος, δήλωσε ότι θα αλλάξει «στρατόπεδο» και θα ψηφίσει τον σοσιαλιστή Φρασουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ το σπρεντ των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ εκτοξεύθηκε το επιτοκιακό περιθώριο (spread) των 10ετών ελληνικών ομολόγων μετά από την υποβάθμιση χθες βράδυ του αξιόχρεου της Ελλάδας.

Η Κομισιόν προωθεί σχέδιο για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους

Σκληρό παζάρι για τη συμφωνία


Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας σε ένα νέο πακέτο στήριξης της χώρας, μέχρι τα τέλη Ιουνίου η Κομισιόν προωθεί σχέδιο για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους.

Νέο ριζοσπαστικό θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, προαναγγέλλει ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Εθνικό σχέδιο για την επιχειρηματικότητα


Ένα θεσμικό πλαίσιο - επανάσταση, όπως το χαρακτήρισε, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα, με την απομάκρυνση 70 γραφειοκρατικών εμποδίων, όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ.

Χρυσοχοΐδης, από το βήμα του πρώτου Ελληνοκινεζικού συνεδρίου επιχειρηματικότητας που διοργανώνουν το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών.

Στις 1.600 μονάδες τα CDS μετά την υποβάθμιση από την Standard & Poor's

Ετοιμάζεται ήπια αναδιάρθρωση


Σε επίπεδο-ρεκόρ, στις 1.600 μονάδες βάσης, εκτινάχθηκε την Τρίτη το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων (CDS), ενώ και τα επιτόκια παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο έχει πλέον τη χαμηλότερη, παγκοσμίως, πιστοληπτική διαβάθμιση από την Standard & Poor's μετά την υποβάθμιση στην κατηγορία «CCC».