e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Λεφτά στη μαμά με το τσουβάλι. Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε στη ΜΚΟ της Μαργαρίτας 399.694 ευρώ. Το σωματείο της κυρίας Παπανδρέου πήρε συνολικά από την πολιτεία 1.249.694 ευρώ για τη δράση του.


-420.500 ευρώ στο ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου. Κι άλλοι πολιτικοί στο «πάρτυ»




- Στο «σφυρί» το πρωθυπουργικό lear jet. Το πουλάμε για να νοικιάσουμε από τον Χάλαγκ


-Ποιος επενδυτικός οίκος φταίει που η Ελλάδα χάνει εκατομμύρια ευρώ: Τίναξε στον αέρα το διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών Airbus του Υπουργείου Οικονομικών.

Μας κλέβουν! Οι μεσάζοντες και η αισχροκέρδεια

 
Διαβάστε στην Press Time


 Από το χωράφι στο ράφι 1550% καπέλο στις τιμές των προϊόντων.

Συζητήσεις Alter με Ontelecom.

 


Διαβάστε στην Press Time




Αναζητούνται επενδυτές για το κανάλι

: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου

 

Διαβάστε στην Press Time



Συνέντευξη: Κυριάκος Βελόπουλος». Τι λέει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ για το κόμμα, τον Καρατζαφέρη και την κεντροδεξιά.

Εσείς κύριοι γιατί σιωπήσατε; Τι έγινε στο Καραϊσκάκη;

 

Διαβάστε στην Press Time




Σαμαράς-Πάγκαλος-Λοβέρδος-Γιακουμάτος και Μιχαλολιάκος. Τεράστιο το έγκλημα της πολιτείας-Η ατιμωρησία και γιατί δεν τολμάει κανείς να βάλει βαθειά το μαχαίρι

Στο «σφυρί» το πρωθυπουργικό lear jet.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Το πουλάμε για να νοικιάσουμε από τον Χάλαγκ. Ποιος επενδυτικός οίκος φταίει που η Ελλάδα χάνει εκατομμύρια ευρώ: Τίναξε στον αέρα το διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών Airbus του Υπουργείου Οικονομικών.

Λεφτά στη μαμά με το τσουβάλι.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε στη ΜΚΟ της Μαργαρίτας 399.694 ευρώ. Το σωματείο της κυρίας Παπανδρέου πήρε συνολικά από την πολιτεία 1.249.694 ευρώ για τη δράση του. 420.500 ευρώ στο ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου. Κι άλλοι πολιτικοί στο «πάρτι»

Δημοσιοποιήθηκε το κείμενο της τρίτης επικαιροποίησης μνημονίου

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το κείμενο της τρίτης επικαιροποίησης του μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ανά τρίμηνο αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα. Ειδικότερα, οι δράσεις αυτές αφορούν την 4η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του α΄ τριμήνου 2011), την 5η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του β΄ τριμήνου 2011), την 6η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του γ΄ τριμήνου 2011), την 7η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του δ΄ τριμήνου του 2011) και την 8η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του α΄ τριμήνου 2012).

Χ.Α.: Βουτιά 7,69% στην εβδομάδα

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε και την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σε αναμονή νέου πορίσματος με πειθαρχικές ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ

Νέο πόρισμα με ευθύνες πειθαρχικές και ποινικές της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ, αυτή τη φορά για την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο και αφορούσε τα «70 χρόνια της ελληνικής ραδιοφωνίας», αναμένεται να παραδοθεί από στιγμή σε στιγμή στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού (αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ), Τηλέμαχο Χυτήρη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο.Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται άλλα δύο σκάνδαλα από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ, που αφορούν την ανάθεση του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και την ανάθεση της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας του 2006 στο Μέγαρο Μουσικής σε εταιρεία ανύπαρκτη, που συστάθηκε ...μετά το φεστιβάλ, ονόματι Bug Stage A.E.

Η Beyonce... κατάμαυρη!

Τον Άυγουστο του 2008 η Beyonce είχε... ασπρίσει το δέρμα της για μια διαφήμιση μεγάλης εταιρίας καλλυντικών, προκαλώντας αντιδράσεις, ενώ μέχρι και η New York Post κατηγόρησε τη διαφήμιση γιατί την θεώρησε σοκαριστική. Τώρα η δημοφιλής τραγουδίστρια έκανε ακριβώς το αντίθετο και βάφτηκε... μαύρη!Για το 90ο επετειακό τεύχος Μαρτίου του περιοδικού L'Officiel, η σταρ έβαλε τόνους make up μαύρης απόχρωσης, για να σκουρύνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα της, αφού το θέμα του περιοδικού ήταν εμπνευσμένο από τις αφρικανικές ρίζες της. Στο εξώφυλλο, αλλά και στις εσωτερικές φωτογραφίες, η pop τραγουδίστρια φοράει ρούχα εμπνευσμένα από μια φυλή της Αφρικής, τα οποία έχει σχεδιάσει η μητέρα της.

Βαθαίνει το χάσμα στην ΕΕ

Η βορειοδυτική Βουλγαρία είναι η φτωχότερη περιοχή της ΕΕ, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των κατοίκων να διαμορφώνεται στο 28% του μέσου όρου της Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία της "Eurostat". Στον αντίποδα, το κεντρικό Λονδίνο είναι η πλέον εύπορη περιοχή της ΕΕ, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των κατοίκων να ανέρχεται στο 343% του κοινοτικού μέσου όρου.Στη δεύτερη χαμηλότερη θέση, στη σχετική κατάταξη, έρχεται η βορειοανατολική Ρουμανία, με ποσοστό 29%, ενώ μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της ΕΕ είναι, επίσης, η βορειο-κεντρική και η νοτιο-κεντρική Βουλγαρία, με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 30%.

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά Μαρινάκη

Απορρίφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Superleague η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναικός κατά του προέδρου της διοργανωτριας αρχής, Βαγγέλη Μαρινάκη.Οι εκπρόσωποι του Παναθηναικού αποχώρησαν από το Δ.Σ. Υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκαν μόλις δύο ΠΑΕ (εκτός από τον Παναθηναικό και οι ΑΕΚ, Αρης).

Τέλος στα φάρμακα επί πιστώσει στον ΟΠΑΔ

Αναστέλλει την χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 1 Μαρτίου, με κάλεσμα του προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).Ο ΠΦΣ οδηγείται σε αυτό το μέτρο καθώς οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

To δημοφιλέστερο ζιζανιοκτόνο «επικίνδυνο για τις καλλιέργειες και τον άνθρωπο»

Το Roundup στο στόχαστρο


Το Roundup της Monsanto, το ζιζανιοκτόνο με τις υψηλότερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αφήνει τις καλλιέργειες ευάλωτες σε παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για τα φυτά, τα ζώα και πιθανώς και για τον άνθρωπο, υποστηρίζει Αμερικανός ειδικός.Η προειδοποίηση έρχεται από τον Δρ Ντον Χιούμπερ, συνταξιούχο καθηγητή του Πανεπιστημίου Purdue, και νυν επικεφαλής μιας επιτροπής της Αμερικανικής Εταιρείας Φυτοπαθολογίας, η οποία συστάθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

Επιστολή Γερουλάνου στους ανθρώπους του θεάτρου για τις επιχορηγήσεις

Ζητά να συμμετάσχουν στη διαβούλευση


Με προσωπική του επιστολή προς τους ανθρώπους του θεάτρου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε από τους «άμεσα ενδιαφερόμενους για το θέμα των επιχορηγήσεων» να λάβουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση για τις θεατρικές επιχορηγήσεις που αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου.Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Γερουλάνου: «ο θεσμός των επιχορηγήσεων του ελεύθερου θεάτρου στήριξε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών και ανέδειξε πολλούς από αυτούς που το κοινό αλλά και η ίδια η θεατρική κοινότητα αναγνωρίζει σήμερα ως διακεκριμένους εκπροσώπους της.

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Βουλγαρία για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

«'Η προχωράμε ή μας αποζημειώνετε»

Τελεσίγραφο της Ρωσίας στη Βουλγαρία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, δια στόματος του ρώσου υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Σματκό. Ο κ. Σματκό σε δηλώσεις του κάνει σαφές ότι η ρωσική πλευρά μπορεί να στραφεί σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. «Αυτή τη στιγμή έχουμε παγώσει όλες τις εργασίες για το σχέδιο, καθώς αναμένουμε την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης. Θα τηρήσουμε όλες τις

Συμφωνία με τις Περιφέρειες για τοπικά προγράμματα απασχόλησης ύψους 130 εκατ. ευρώ

Μνημόνιο Συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας


Τη συμβολή των Περιφερειών στην ουσιαστική αποκέντρωση εφαρμογής της πολιτικής για τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας ζήτησε την Παρασκευή η υπουργός Λούκα Κατσέλη, σε συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας.Οι περιφερειάρχες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υουργείου και αποδέχθηκαν να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται:

Επίθεση εξτρεμιστών σε ελληνορθόδοξο ναό στην Ιάβα

Επίθεση από οπαδούς εξτρεμιστικής μουσουλμανικής οργάνωσης δέχθηκε ο ορθόδοξος ιερός ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Ιάβα της Ινδονησίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης του Χονγκ Κονγκ.Ο ιερέας του ναού πολλές φορές στο παρελθόν δέχθηκε απειλές και επιθέσεις είναι καλά στην υγεία του.

"Δεν πωλείται η Γιουνάιτεντ"

Φρένο στα όνειρα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, που φιλοδοξεί να αποκτήσει τον έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιχειρούν να βάλουν οι ιδιοκτήτες των «κόκκινων διαβόλων», η οικογένεια Γκλέιζερ. Με ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν πως η ομάδα δεν πωλείται, παρότι τα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ θέλουν τους σεΐχηδες από το αραβικό κρατίδιο να καταθέτουν μυθική πρόταση ύψους 1,8 δις ευρώ.

Παράδοση πυραυλακάτου στο Π.Ν.

Την πυραυλάκατο «Υποπλοίαρχος Τρουπάκης» παρέδωσαν σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το τέταρτο σκάφος από τα τέσσερα συνολικά της ίδιας κατηγορίας, τον εκσυγχρονισμό των οποίων ανέλαβαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Δεκαετίες θα κρατήσει η «κατάρα» του ηφαιστείου λάσπης στην Ιάβα

Στο έλεος της Λούσι


Το ηφαίστειο λάσπης που εμφανίστηκε ξαφνικά το 2006 στην Ιάβα, πιθανότατα λόγω μιας γεώτρησης πετρελαϊκής εταιρείας, θα συνεχίσει να πνίγει την περιοχή με δύσοσμη λάσπη και εύφλεκτα αέρια για ακόμα 30 χρόνια, δείχνουν τα μοντέλα των ερευνητών.Το ηφαίστειο «Λούσι», στα ανατολικά του ινδονησιακού νησιού, έχει εκτοπίσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 42.000 κατοίκους. Η λίμνη λάσπης έχει καταπιεί 12 χωριά, τα οποία βρίσκονται πλέον στα 15 μέτρα βάθος. Δεκατρείς άνθρωποι πνίγηκαν και αρκετοί ακόμα έχουν υποστεί εγκαύματα από την ανάφλεξη των αερίων που αναβλύζουν στην επιφάνεια.

Αύξησε την πετρελαϊκή παραγωγή η Σ. Αραβία

Την παραγωγή πετρελαίου αύξησε η Σαουδική Αραβία. Η πετρελαϊκή αύξηση έγινε σιωπηρά και φτάνει στα 9 και πλέον εκατ. βαρέλια την ημέρα, που αντιστοιχεί σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 700.000 βαρέλια σύμφωνα με το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται πηγή της βιομηχανίας. «Αρχίσαμε να παράγουμε πάνω από 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Έχουμε μεγάλη παραγωγική δυνατότητα», δήλωσε η πηγή.

Παπανδρέου: «Δύσκολη μετάβαση σε μία διαφορετική Ελλάδα»

«Κρίσιμος σταθμός» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα είναι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.«Δίνουμε μάχες εντός και εκτός για το συσσωρευμένο χρέος, γιατί στην κυβέρνηση αυτή έπεσε ο κλήρος να σηκώσει αυτό το βάρος. Πρόκειται για μία δύσκολη μετάβαση σε μία διαφορετική Ελλάδα».

Μήνυση Σισέ κατά Μαρινάκη

Πριν από μερικές ημέρες ο Τζιμπρίλ Σισέ δήλωνε στον γαλλικό Τύπο, ότι δεν θα αφήσει όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού να περάσουν χωρίς να αποδοθούν οι συνέπειες στους υπεύθυνους.

Προς αλλαγή προτύπων του πετρελαίου κίνησης

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προβεί στις αναγκαίες επισημάνσεις προς τον ΕΛΟΤ, ενθαρρύνει και στηρίζει την αλλαγή προτύπων ώστε να επιτραπεί η κυκλοφορία του αναγκαίου ειδικού τύπου πετρελαίου κίνησης και να σταματήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές με μεγάλη πτώση θερμοκρασίας.

Η σχέση της Κάλλας με τη Σκάλα του Μιλάνου στο επίκεντρο έκθεσης στο ΜΜΑ

Από τις 9 Μαρτίου


Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας και τη σχέση της με τη Σκάλα του Μιλάνου φιλοξενεί από τις 9 Μαρτίου ώς τις 8 Μαΐου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η έκθεση περιλαμβάνει δώδεκα κοστούμια, φωτογραφικό υλικό, αντικείμενα, βίντεο και πρωτότυπο ηχητικό υλικό από παραστάσεις στο διάσημο λυρικό θέατρο.Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Σκάλα του Μιλάνου και παράλληλα με τις παραστάσεις της όπερας του Ντονιτσέτι «Μαρία Στουάρντα».

«Συναγερμός» στην κυβέρνηση για τη ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων

Πάνω από το 1,60 ευρώ/λίτρο η αμόλυβδη


«Συναγερμός» έχει σημάνει στην κυβέρνηση από τη ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων, καθώς η αναταραχή στη Μ.Ανατολή και τη Β.Αφρική έχει εκτοξεύσει στα ύψη το πετρέλαιο. Την Δευτέρα, θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή των παραγόντων της αγοράς πετρελαιοειδών.

Πάει UEFA ο φάκελος του Παναθηναϊκού

Στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας, για να παραδώσει τον φάκελο των «πρασίνων» για τα έκτροπα στο «Καραϊσκάκη».Μέσω της ελληνικής ομοσπονδίας ο φάκελος αναμένεται να φτάσει στην UEFA και στη FIFA από τις οποίες ο Παναθηναϊκός ζητάει την παρέμβασή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θεωρεί πλέον το σύστημα απολύτως διαβλημένο.

Σε δοκιμαστική λειτουργία ο φ/β σταθμός στα Φάρσαλα

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε στις 23/2/2011 ο φωτοβολταϊκός σταθμός της θυγατρικής εταιρείας της Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, Selected Volt, ισχύος 9,99 Mwp, στα Φάρσαλα του Νομού Λάρισας.

Στα ύψη ο τζίρος από το παραεμπόριο

Την τροποποίηση του νομικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο, πλανόδιο και στάσιμο, θα προωθήσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας.

Συζητήσεις για συνένωση Alter με On Telecom

Tο κυπριακό Fund και οι δύο λύσεις που τέθηκαν στο τραπέζι


Tο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια κοινή εταιρεία (μητρική προφανώς) που να έχει υπό τις αγκάλες της την εταιρεία τηλεπικοινωνιών On Telecom και την «Eλεύθερη Tηλεόραση» (ALTER) συζητούν τα τελευταία 24ωρα οι δύο πλευρές.

Yπουργό Τεχνολογίας θέλει τον Τζωρτζάκη ο Παπανδρέου

Ο πρώην δ.σ. της Forthnet τοποθετήθηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού


Μετά την παραίτησή του από τη Forthnet στην οποία ήταν επικεφαλής από τα μέσα της δεκαετίας του '90, αλλά και από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ο Παντελής Τζωρτζάκης τοποθετήθηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Περιπέτεια με την αστυνομία είχε στο Παρίσι ο Τζον Γκαλιάνο

Συνελήφθη ο διάσημος σχεδιαστής


Για πρόκληση «ελαφράς σωματικής βλάβης» και «προσβολές αντισημιτικού χαρακτήρα», συνελήφθη την Πέμπτη στο Παρίσι ο Τζον Γκαλιάνο. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βρετανός σχεδιαστής -επικεφαλής του οίκου Ντιόρ- επιτέθηκε σε ζευγάρι που καθόταν σε καφέ της γαλλικής πρωτεύουσας.

Προϊδεάζει για δύσκολη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου ο πρωθυπουργός

«Πορευόμαστε χωρίς φόβο»


Την ευχή να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου οι σωστές αποφάσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής. «Εμείς δίνουμε τη μάχη, αλλά για όποιο αποτέλεσμα προκύψει, πορευόμαστε χωρίς φόβο βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες. Η μιζέρια και η καταστροφολογία οδηγεί στην παραίτηση» υπογράμμισε ο Γ.Παπανδρέου.

Πολυτελή αυτοκίνητα χάριζε ο Καβαλιέρε στα κορίτσια του

Στοιχεία από τη δικογραφία


Πολυτελή αυτοκίνητα, συνολικής αξίας 280.000 ευρώ, είχε χαρίσει στις νεαρές συνοδούς του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται στην εις βάρος του δικογραφία, ο Καβαλιέρε είχε δωρίσει στις «κοπέλες» του 13 πολυτελή οχήματα, μεταξύ των οποίων πέντε Mini, τέσσερα Smart, ένα Land Rover αξίας 70.000 ευρώ και ένα Volkswagen Beetle.

Τηλεδιόδιο που θα χρεώνει ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση ετοιμάζει η κυβέρνηση

Νέου τύπου κάρτα διοδίων


Το «τηλεδιόδιο», μία νέου τύπου κάρτα διοδίων που θα είναι συμβατή με όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας και της ΕΕ και θα ενημερώνει ηλεκτρονικά κεντρικό σύστημα καταγραφής διελεύσεων και εσόδων αποτελεί τον νέο στόχο του υπουργείου Υποδομών. Μάλιστα, η χρήση και η εφαρμογή της θα φέρει εκπτώσεις, προσφορές και ειδικά εμπορικά πακέτα, ενώ η μεγάλη αλλαγή θα έρθει από την χρέωση όχι με «εφάπαξ» ποσά, όπως είναι σήμερα, αλλά κατ’ αναλογία με τα διανυόμενα χιλιόμετρα.

ΓΑΙΟΣΕ: Θέλει να κάνει ποδηλατόρδομους τις καταργούμενες σιδηροδρομικές γραμμές

Διερευνώνται εννέα πιθανές περιοχές
 
Η ΓΑΙΟΣΕ φιλοδοξεί να προχωρήσει στη μετατροπή καταργούμενων σιδηροδρομικών γραμμών σε ποδηλατοδρόμους. Το σενάριο αυτό, ωστόσο, συναντά τις έντονες αντιδράσεις των φίλων του σιδηροδρόμου.

Πυρετός προετοιμασιών για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Συναντήσεις Γ.Παπακωνσταντίνου με υπουργούς


Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς θα έχει σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο.Συγκεκριμένα, σε λίγη ώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει συνεργασία στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδη.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων πάνω από το 1,38 δολάριο ενισχύεται το ευρώ

Έρχεται αύξηση στα ευρω-επιτόκια


Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου ανήλθε την Παρασκευή το ευρώ, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια της, προκειμένου να διατηρήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.Το ενιαίο νόμισμα σημειώνει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα έναντι του δολαρίου.

Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά το Σαββατοκύριακο


Υποχωρούν οι δυνατές βροχοπτώσεις


Η πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο που θα φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, είναι τα χαρακτηριστικά του Σαββατοκύριακου μετά την υποχώρηση της χθεσινής έντονης βροχόπτωσης. Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά οδικά δίκτυα λόγω των χιονοπτώσεων για το επόμενο διήμερο. Τα βαρομετρικά χαμηλά φτάνουν κατά... κύματα στη χώρα μας, προκαλώντας σε κάποιες περιοχές ρεκόρ στα ύψη βροχής.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Νευρικότητα στην αγορά


Χωρίς αξιόλογες μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναηζτούν κατεύθυνση μετά τις ρευστοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, κυρως στον τραπεζικό κλάδο που ακολούθησαν το «ναυάγιο» της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha.Στις 11:05 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,21% στις 1.596,69 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 11 εκατ. ευρώ.