e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ανοδος 1,37% στο Χ.Α.

Με άνοδο 1,37% στις 1.488,71 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 183,23 εκατομμύρια ευρώ.Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες έκλεισαν στην πλειονότητά τους με κέρδη, με εξαίρεσε, μεταξύ άλλων, το δείκτη Ασφαλειών, που σημείωσε πτώση 2,32%.

Αποχωρεί από τον ΟΤΕ ο Π. Βουρλούμης

Την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαδοχής του στην ηγεσία του ΟΤΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγής Βουρλούμης.Στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους ο κ. Βουρλούμης σημείωσε ότι έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων του ΟΤΕ, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου και της Ντόιτσε Τέλεκομ, σχετικά με το σχήμα που θα τον διαδεχθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι οι μεταβατικές καταστάσεις που τραβάνε πολύ είναι βλαβερές για τον Οργανισμό γι΄αυτό γρήγορα πρέπει να δοθεί λύση.

Αύξηση στις καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Αύγουστο


Για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες

Αύξηση, για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες, εμφανίζουν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Αύγουστο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανήλθαν σε 213 δισ.ευρώ έναντι 212,3 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των καταθέσεων τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων.

Στο 7% το έλλειμμα το 2011 σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Στο 7% του ΑΕΠ προβλέπεται να διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Κομισιόν: Η στήριξη της Κίνας βοηθά την ανάκαμψη της Ελλάδας

Η δέσμευση του πρωθυπουργού της Κίνας, ότι η χώρα του θα αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, θα βοηθήσει την οικονομία της Ελλάδας να ανακάμψει, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.«Η στήριξη από επενδύσεις και εισαγωγές, ένα θέμα που ήγειραν οι κινεζικές αρχές, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν , Αμαντέου Αλταφάζ, κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου.

Διορθώσεις στην αναλογία εγκατεστημένης ισχύος στις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας


Απόφαση του ΥπΠΕΚΑ


Στην αναθεώρηση της απόφασης για την επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), πριν αυτή τεθεί σε ισχύ προέβη το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Μπιν Λάντεν κάνει... πολιτικό μάρκετινγκ

Το μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν στο οποίο εκφράζει την ανησυχία του για τις κλιματικές αλλαγές και κάνει έκκληση για βοήθεια στα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών του Πακιστάν είχε στόχο να αποκαταστήσει την εικόνα του στο μουσουλμανικό κόσμο, εκτιμούν οι αναλυτές. "Ο Μπιν Λάντεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλες τις κρίσεις και τα προβλήματα που επηρεάζουν τους λαούς, των οποίων επιδιώκει την υποστήριξη", επισημαίνει ο Πολ Πίλαρ, πρώην ανώτατος αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και σήμερα καθηγητής στο πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον.

Ζητούν από τον Ομπάμα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ


Επιστολή αμερικανών βουλευτών

Να προωθήσει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ζητούν από τον Μπαράκ Ομπάμα 19 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Ψήνονται” οι αυξήσεις στο ρεύμα

Μέσα στην εβδομάδα οι τελικές ανακοινώσεις για τα τιμολόγια των νοικοκυριών.

Με αγωνία περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας, για την επικείμενη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Νέο δίσκο θα βγάλει μέσα από τη φυλακή ο Τζορτζ Μάικλ!

"Περνάω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου διαβάζοντας γράμματα και κάρτες απίστευτης υποστήριξης.... Υπόσχομαι στον κόσμο να ξεπληρώσω την καλοσύνη του με νέα μουσική μόλις μπορέσω", υποσχέθηκε ο πρώην τραγουδιστής των Wham!Με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσα από τη φυλακή, ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης επειδή είναι διάσημος.

Οι ωκεανοί της Γης περιέχουν 750.000 άγνωστα είδη

Η μεγαλύτερη «απογραφή» της παγκόσμιας θαλάσσιας ζωής που έχει γίνει μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται επισήμως σήμερα στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε ότι κάτω από την επιφάνεια των υδάτων κινείται ένας άγνωστος κόσμος, που στο μεγαλύτερο μέρος του παραμένει ανεξερεύνητος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, εκτός από τα περίπου 250.000 θαλάσσια είδη που είναι πια γνωστά, τουλάχιστον 750.000 θαλάσσια είδη δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. Για το ένα πέμπτο (20%) των ωκεανών συνεχίζουν να μην υπάρχουν ακόμα καθόλου στοιχεία, ενώ για πολλές άλλες θαλάσσιες περιοχές τα διαθέσιμα δεδομένα είναι από ελάχιστα έως ανεπαρκή. Ειδικότερα όσον αφορά τα ψάρια, που αποτελούν ένα πολύ μικρό τμήμα των οργανισμών των θαλασσών, μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί 16.764 είδη, ενώ περίπου άλλα 5.000 υπολογίζεται ότι υπάρχουν ακόμα. Δεν θα το περίμενε κανείς, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των οργανισμών των ωκεανών είναι τα μικρόβια που αποτελούν το 90% του συνολικού βάρους της θαλάσσιας ζωής (ισοδυναμούν με το βάρος 35 ελεφάντων ανά ζωντανό άνθρωπο).

Μνημόνιο συνεργασίας με Cosco Pacific Limited

Υπεγράφη μεταξύ του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ και της Cosco Pacific Limited μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία Κέντρου Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων στις εγκαταστάσεις του νέου ΣΕΜΠΟ στην Προβλήτα ΙΙ του σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραιώς.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραπάνω συνεργασία έρχεται να αναπτύξει την ήδη υπάρχουσα στρατηγική συμμαχία των δύο ομίλων.

ΔΝΤ: Υπάρχουν προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε σήμερα ότι έχει εντοπίσει ακόμη πολλά και σοβαρά προβλήματα στο πλαίσιο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα οποία δεν εξαλείφουν την πιθανότητα μιας νέας κρίσης όπως του 2008."Το ΔΝΤ απευθύνει έκκληση για ένα πλαίσιο παρακολούθησης που θα βελτιώσει τελικά την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα θέσει τις βάσεις μιας ισχυρής και σταθερής οικονομικής ανάπτυξης. Αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν" αναφέρει το κείμενο του ΔΝΤ με τίτλο "Διαμορφώνοντας το νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα".

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων



"Η έλλειψη βίας οδηγεί στην υπέρτατη ηθική, που είναι κι ο σκοπός όλης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να κάνουμε κακό στα ζώα, θα είμαστε ακόμα απολίτιστοι", έλεγε ο Αμερικανός εφευρέτης, Τόμας Έντισον, ενώ ο Γερμανός φιλόσοφος Άρθουρ Σοπενχάουερ υποστήριξε: "Η υπόθεση ότι τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα και η πλάνη ότι η συμπεριφορά μας προς αυτά δεν έχει ηθική σημασία, είναι ένα εξωφρενικό παράδειγμα της δυτικής βαναυσότητας και βαρβαρότητας. Η οικουμενική ευσπλαχνία είναι η μόνη εγγύηση ηθικής."

Στα 434,3 δισ. ευρώ αυξήθηκε το εξωτερικό χρέος

Aύξηση κατά 21,3 δισ. το β' τρίμηνο του 2010

Κατά 21,3 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος της χώρας, φτάνοντας τα 434,3 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 187% επί του ΑΕΠ.


Ο πύργος του Άιφελ πιθανός στόχος τρομοκρατών

Κατάλογος πιθανών στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων περιήλθε στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών

Ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ή ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, περιλαμβάνονται μεταξύ των πολυσύχναστων σημείων στην Ευρώπη στον κατάλογο των πιθανών στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων, που περιήλθε στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μεταδίδει το Fox News, επικαλούμενο υπεύθυνες πηγές.Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κατάλογος διοχετεύτηκε από έναν «γερμανοπακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν».

Νέα μορφή εικόνων υπόσχεται πιο γρήγορο σερφάρισμα στο Ίντερνετ

Η Google εισάγει τα αρχεία WebP

Πιο γρήγορο «κατέβασμα» των ιστοσελίδων που βλέπουμε στο Ίντερνετ υπόσχεται μια νέα μορφή αρχείων εικόνας που εισήγαγε η Google.Τα αρχεία WebP, όπως είναι το όνομά τους, μειώνουν κατά 40% τον όγκο των σημερινών φωτογραφιών JPEG, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι σελίδες που περιέχουν εικόνες θα εμφανίζονται πολύ πιο γρήγορα, μειώνοντας δραστικά το χρόνο αναμονής του χρήστη.

Στον «πατέρα» του παιδιού του σωλήνα το Νόμπελ Ιατρικής

Στον πρωτοπόρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης Βρετανό Ρόμπερτ Έντουαρντς απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ Ιατρικής. Χάρη στις ανακαλύψεις του, υπολογίζεται ότι έχουν γεννηθεί τέσσερα εκατομμύρια παιδιά. Ο Έντουαρντς, μαζί με τον Πάτρικ Στίπτοου, ο οποίος πέθανε το 1988, ανέπτυξαν τις τεχνικές της τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης, κατά την οποία τα ωάρια γονιμοποιούνται έξηω από το σώμα και στη συνέχεια εμφυτεύονται στη μήτρα.

Στα μέσα Οκτωβρίου αρχίζει η αποστολή των σημειωμάτων για τη περαίωση


Αμεση η εφαρμογή του μέτρου


Στα μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσουν αποστέλλονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών τα περίπου 1 εκατομμύριο σημειώματα για τη περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009. Από την περαίωση η κυβέρνηση αποβλέπει να εισπράξει στη τριετία 1,3 δισ. ευρώ, ενώ προσδοκά πως τα 500 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν μέχρι το τέλος του 2010.Όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΠΣ κ. Διομήδης Σπινέλλης τα σημειώματα για τη περαίωση προς τους επιτηδευματίες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα αρχίσουν να αποστέλλονται στα μέσα Οκτωβρίου. «Προετοιμάζουμε τα απαραίτητα προγράμματα και μετά από δύο εβδομάδες θα αρχίσουμε να αποστέλλουμε τις επιστολές. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπινέλλης.

Οι τενίστες που «βρυχώνται» νικάνε πιο συχνά...




Οι παίκτες του τένις που συνοδεύουν το χτύπημα της μπάλας με ένα δυνατό "βρυχηθμό", ο οποίος μερικές φορές φτάνει τα 100 ντεσιμπέλ, είναι πιο ανταγωνιστικοί και έχουν περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν τον αντίπαλό τους, σύμφωνα με μια νέα καναδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τοποθέτηση μόνιμης τεχνικής καρδιάς σε παιδί


Ιταλοί γιατροί τοποθέτησαν, για πρώτη φορά στον κόσμο, μια μόνιμη τεχνητή (ρομποτική) καρδιά σε ένα αγόρι 15 ετών. Μέχρι τώρα παρόμοιες χειρουργικές επεμβάσεις είχαν πραγματοποιηθεί μόνο σε ενήλικους.

ΟΛΜΕ: Καταστρατηγείται το ωράριο των εκπαιδευτικών

Παράσταση έξω από το υπουργείο Παιδείας κάνουν σήμερα οι καθηγητές με αιχμή το ωράριο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διατίθενται στην πρωτοβάθμια και το οποίο η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι καταστρατηγείται. Για τη συμμετοχή των καθηγητών η ΟΛΜΕ κήρυξε για σήμερα 2ωρη στάση εργασίας για τον πρωινό και απογευματινό κύκλο.

Το 40% των καταστηματαρχών δεν τηρούν τα μέτρα κατά του καπνίσματος

Συγκεκριμένα, το πρώτο τριήμερο του Οκτωβρίου (1-3/10) διεξήχθησαν 48 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις, με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα ανάλογα χρηματικά πρόστιμα. Οι παραβάσεις αφορούσαν τη μη ανάρτηση απαγορευτικού σήματος, τη μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων και την ανοχή ή μη επέμβαση του υπευθύνου του καταστήματος.

Συνεδριάζει η ΡΑΕ για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Σήμερα Δευτέρα συνεδριάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να αποφασίσει τις αλλαγές στα τιμολόγια που εκτιμάται ότι θα φέρουν επιβαρύνσεις σε αρκετές κατηγορίες πελατών της ΔΕΗ.

Αυξήθηκε το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος το β' τρίμηνο του 2010

Αύξηση του ακαθάριστου εξωτερικού χρέους της χώρας κατά 21,3 δισ. ευρώ καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας έτσι τα 434,3 δισ. ευρώ ή στο 187% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί, σε ποσοστό 0,33%, έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,3355 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 112,990 γιεν, στο 0,8530 με τη στερλίνα και στο 1,3209 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,02% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 84,555 γιεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5663 με τη στερλίνα και στο 0,9883 με το ελβετικό φράγκο.