e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία προανήγγειλε ο Λοβέρδος

Νέο ριζοσπαστικό σύστημα προμηθειών χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Εθνική και πανευρωπαϊκή πρωτιά σημείωσε η εταιρία Κορρές


Μία εθνική και πανευρωπαϊκή πρωτιά σημείωσε η Κορρές, πετυχαίνοντας να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία [14.5/15] από την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή [Seventh Framework Programme of the European Community for Research, Technological Development and Demonstration Activities].Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά το λανσάρισμα της πρώτης φυσικής αντιγηραντικής σειράς, παγκοσμίως, Κερσετίνη & Βελανιδιά, βασισμένης σε ανακάλυψη βραβευμένη με Νόμπελ Χημείας, αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας στον τομέα Πρωτεάσωμα & Γήρανση, με κλινικά αποτελέσματα καλύτερα της ρετινόλης, η Κορρές σημειώνει άλλη μία εθνική και πανευρωπαϊκή, αυτή τη φορά, πρωτιά.

Άνοδος 0,47% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο άνοιξε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τερματίζοντας στις 1.557,21 μονάδες, με κέρδη 0,47%.


Γονίδιο-κλειδί στην εμφάνιση της κατάθλιψης

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο που φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση της κατάθλιψης, ένα εύρημα που μπορεί να οδηγήσει σε νέα αντικαταθλιπτικά φάρμακα για αυτή την ευρέως διαδεδομένη ψυχική διαταραχή.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Γέιλ, υπό τον καθηγητή ψυχιατρικής και φαρμακολογίας Ρόναλντ Ντούμαν, παρουσίασαν την ανακάλυψή τους στο ιατρικό περιοδικό “Nature Medicine”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αναβάλλεται για λίγες μέρες η μετάβαση του κλιμακίου της Εξεταστικής της Siemens στο Μόναχο

Διαδικαστικά ζητήματα

Ολιγοήμερη αναβολή της μετάβασης στο Μόναχο του κλιμακίου των βουλευτών- μελών της Eξεταστικής για τη Siemens ζητά η Εισαγγελία του Μονάχου προκειμένου να επιλυθούν διαδικαστικά ζητήματα.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εξεταστικής, ο εφέτης Γιώργος Χριστοδούλου βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Εισαγγελία του Μονάχου, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής που έχει ζητήσει η Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης στο σύνολό της.

Οι Έλληνες αγοραστές ωθούν υψηλότερα τις τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από Έλληνες και Ιταλούς αγοραστές ωθεί ανοδικά τις τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις δηλώσεις ανώτερου στελέχους του μεγαλύτερου δικτυακού τόπου ακινήτων στη Βρετανία, Rightmove, στο Bloomberg.Ο Μάϊλς Σίπσαϊντ, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο Bloomberg, ότι «οι αγοραστές με μετρητά είναι περισσότερο ο κανόνας, παρά η εξαίρεση σε πολλές περιοχές του Λονδίνου».

Νόμιμη η διάθεση τροφίμων από απόγονους κλώνων, επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Απαντώντας σε ερώτηση του Ν.Χουντή


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ, και μέχρι να εξεταστεί εκ νέου το θέμα, τα τρόφιμα που προέρχονται από απόγονους κλωνοποιημένων ζώων μπορούν να πωλούνται χωρίς προέγκριση, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις επικινδυνότητας, απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Ευρω-κόντρα για την αγορά κρατικών ομολόγων

Σκληρή κόντρα, μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ξεσπάσει με αφορμή την παράταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό ο νέος νόμος για τον κινηματογράφο

Σύντομα σε δημόσια διαβούλευση


To σχέδιο νόμου «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης» παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Παύλος Γερουλάνος. Όπως εξήγησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, βασικοί πυλώνες του νομοσχεδίου είναι το τετράπτυχο: Περισσότερα χρήματα -Περισσότερες πηγές χρηματοδότησης- Λιγότερη γραφειοκρατία- Ενίσχυση της δημιουργίας.

Σε πανδημία θα εξελιχθεί η οστεοπόρωση αν τα σημερινά παιδιά δεν αλλάξουν τρόπο ζωής

Σε πανδημία θα εξελιχθεί η οστεοπόρωση εάν τα σημερινά παιδιά δεν αλλάξουν τρόπο ζωής, επισημαίνουν οι ειδικοί με αφορμή την 20η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης. Σήμερα οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών είναι άκρως επιβαρυντικές για την εμφάνιση οστεοπόρωσης μελλοντικά, καθώς η πρόσληψη ασβεστίου δεν είναι επαρκής λόγω της υπερκατανάλωσης αναψυκτικών και φαστ φουντ ενώ παράγοντας κινδύνου θεωρείται και η καθιστική ζωή. Ο σκελετός κτίζεται κατά τη παιδική ηλικία και φτάνει στη μέγιστη οστική πυκνότητα στην ηλικία των 20 ετών. Τα γονίδια καθορίζουν το 60-70% της οστικής μάζας ωστόσο το υπόλοιπο 30-40% μπορεί να τροποποιηθεί και η τυχόν απώλεια οστικής μάζας που υπάρχει κατά τη παιδική και εφηβική ηλικία είναι αναστρέψιμη με την προϋπόθεση της σωστής διατροφής, της επαρκούς πρόσληψης ασβεστίου και βιταμίνης D και της σωματικής άσκησης.

Μήνυση Τσοχατζόπουλου για την κλοπή του χρηματοκιβώτιου του

Σε μήνυμα κατά αγνώστων προχώρησε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή τη διάρρηξη στο πολιτικό του γραφείο, στην Κυψέλη, και την κλοπή χρηματοκιβωτίου με έγγραφα. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δράστες μπήκαν στο γραφείο του τρίτου ορόφου παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα.

Μαύρες προβλέψεις Ρουμπίνι για την Ελλάδα

"Το παραμικρότερο εξωτερικό σοκ αρκεί για τον εκτροχιασμό της προσπάθειας μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.Ο άνθρωπος που προέβλεψε την εκδήλωση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, Νούριελ Ρουμπίνι δήλωσε ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Γερμανία για την καταπολέμιση της κρίσης είναι "εξοντωτικά" για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο συνέντευξη που δημοσιεύει το περιοδικό "Capital".

Στο επίπεδο του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ ανήλθε το 3μηνο Euribor

Αύξηση επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά


Στο επίπεδο του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανήλθε την Δευτέρα το διατραπεζικό επιτόκιο δανεισμού 3 μηνών σε ευρώ, καταδεικνύοντας ότι σταδιακά οι τράπεζες νιώθουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ώστε να δανείζουν η μία την άλλη.Συγκεκριμένα, το επιτόκιο με το οποίο δανείζουν οι τράπεζες η μία την άλλη και το οποίο αποτελεί βάση για πολλές κατηγορίες δανείων αυξήθηκε κατά 0,1% περίπου στο 1%.

Κατανομή κονδυλίων 63,4 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο


Ένταξη στον χρηματοδοτικό μηχανισμό


Μνημόνιο για την ένταξη της Ελλάδας στο χρηματοδοτικό μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου την περίοδο 2009-2014, θα υπογραφεί έως τον Ιανουάριο 2011, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εφαρμογές του Facebook «κλέβουν» τα δεδομένα των χρηστών

Στον «αέρα» τα στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων μελών της ιστοσελίδας


Στον «αέρα» βρίσκονται τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα στοιχεία των οποίων έχουν περιέλθει εν αγνοία τους σε διαφημιστικές εταιρείες και χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.

Fast track και για τις ελληνικές επιχειρήσεις ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου


Προτάσεις για το νέο αναπτυξιακό


Γρήγορες επενδύσεις αλα Fast track και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και απλοποίησης των διαδικασιών του αναπτυξιακού νόμου.Η ΕΣΕΕ σε συνέχεια των προτάσεών της επί του νέου αναπτυξιακού νόμου, για τις οποίες έχει ήδη ενημερώσει εγκαίρως το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης που αποφασίστηκε, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Μ.Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι το υπάρχον

Σε Ecofin και Eurogroup έλλειμα για παράταση των δανείων

Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2009 έχει αναθεωρηθεί από το 13,8% στο 15,5%, ενώ το χρέος έχει αυξηθεί στα επίπεδα του 128% του ΑΕΠ


Η αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, αλλά και οι τεχνικές συζητήσεις για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλλάδα από τον μηχανισμό στηρίξεως, αναμένεται να εξετασθούν κατά τις επαφές που θα έχει σήμερα και αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με ομολόγους του και κοινοτικούς αξιωματούχους στις συνεδριάσεις των Άτυπων Συμβουλίων Eurogroup και Εcofin στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ αναγνωρίζουν πως το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής εφαρμόζεται αυστηρά από την Ελλάδα και θεωρούν πως ήδη έχει φέρει θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ υποθέσεις φοροδιαφυγής με εμπλοκή γιατρών

Υπερτιμολογήσεις και εικονικές συνταγαγογραφήσεις


Υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και διαφθοράς, αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γ.Καπελέρης, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Καπελέρη, βρίσκονται και ερευνώνται:

Βακτήρια γιαουρτιού για καταπολέμηση ιών

Τα βακτήρια που υπάρχουν με φυσικό τρόπο στο γιαούρτι, θα μπορούν μελλοντικά να καταστρέφουν διάφορους ιούς, ακόμα και του κοινού κρυολογήματος, αν «εξοπλισθούν» με μικροσκοπικά νανοσωματίδια αργύρου, σύμφωνα με μια νέα βελγική επιστημονική έρευνα, η οποία όμως εγείρει νέες ανησυχίες για πιθανές παρενέργειές της στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ήδη ότι αυτά τα «ασημένια» -κατά τα άλλα ακίνδυνα- βακτήρια του γιαουρτιού μπορούν να καταστήσουν ορισμένους ιούς (νοροϊούς) ανίκανους να μολύνουν τον οργανισμό. Οι νοροϊοί προκαλούν εννέα στα δέκα περιστατικά γαστρεντερίτιδας διεθνώς.

Ανακαλύφθηκαν γονίδια της πρόωρης εμμηνόπαυσης

Μια απλή γενετική εξέταση μπορεί μελλοντικά να προβλέπει ποιες γυναίκες θα έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση, πολλά χρόνια πριν αυτή εμφανιστεί, καθώς βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν τέσσερα γονίδια που επηρεάζουν την ηλικία της εμμηνόπαυσης. Οι ερευνητές, υπό την Άνα Μάρεϊ της Ιατρικής Σχολής Χερσονήσου του πανεπιστημίου του Έξετερ, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό ανθρώπινης γενετικής “Human Molecular Genetics”, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Γκάρντιαν», «Τέλεγκραφ» και «Ιντεπέντεντ», ανέφεραν ότι η ικανότητα μιας γυναίκας να γεννήσει παιδί, μειώνεται κατά μέσο όρο δέκα χρόνια πριν αρχίσει η εμμηνόπαυση. Συνεπώς, όσες γυναίκες πρόκειται να έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση και καθυστερούν τη γέννηση ενός παιδιού μετά τα 30 τους, είναι πιθανότερο να έχουν προβλήματα σύλληψης.

Το σέλινο «φρενάρει» την απώλεια μνήμης όσο γερνάμε

Μια ουσία που περιέχεται σε υψηλές ποσότητες στο σέλινο, ένα λαχανικό που οι άνθρωποι μάλλον τρώνε σπάνια, μπορεί να καταπολεμήσει την απώλεια της μνήμης που παρατηρείται με το πέρασμα της ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Η μελέτη του πανεπιστημίου του Ιλινόις, υπό τον καθηγητή Ρόντνεϊ Τζόνσον, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό διατροφολογίας “Journal of Nutrition”, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», διαπίστωσε ότι η φυτική ουσία λουτεολίνη (ωχρολίνη) που περιέχεται κυρίως στο σέλινο, αλλά και στην πιπεριά, μειώνει τις φλεγμονές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία και οδηγούν σε προβλήματα μνήμης.

Η μαύρη σοκολάτα ρίχνει τη χοληστερίνη των διαβητικών

Ένα συστατικό που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγξουν το επικίνδυνα υψηλό επίπεδο χοληστερόλης τους, πράγμα που συνεπάγεται ευρύτερα οφέλη της σοκολάτας για την καλή λειτουργία της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία όμως πυροδότησε αντιδράσεις.H μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές θερμίδες και λίπος, από την άλλη όμως είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες που υπάρχουν στο φυτό κακάο από όπου προέρχεται η σοκολάτα και οι οποίες -σύμφωνα με άλλες μελέτες- μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

Στο 40% του αρχικού σχεδιασμού οι νέοι αυτοκινητόδρομοι της Αττικής


«Ψαλίδι» 35 χλμ στις επεκτάσεις


Στο 40% του αρχικού σχεδιασμού αναμένεται να κατασκευαστούν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι της Αττικής.


«Η δηµοπράτηση αναµένεται να γίνει το β΄εξάµηνο του επόµενου χρόνου, προκειµένου τα έργα να αρχίσουν το 2012», δηλώνει στα Νέα, ο υφυπουργός Υποδομών Γ.Μαγκριώτης.Τα 62 χιλιόµετρα αυτοκινητοδρόµων που είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2009 ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, θα µειωθούν στα 25 χιλιόμετρα περίπου.

Σε αναζήτηση συμμάχων για την επέκταση στο διαδικτυακό στοίχημα ο ΟΠΑΠ


Άνοιγμα σε νέες αγορές


Επαφές με περισσότερες από οκτώ εταιρείες πραγματοποιεί ο ΟΠΑΠ, προκειμένου να προετοιμαστεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στο διαδικτυακό στοίχημα, εντός του 2011, όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ.Σπανουδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική.Ο κ. Σπανουδάκης δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ έχει πραγματοποιήσει επαφές με εταιρίες όπως οι Paddy Power, 888, Playtech, Bwin, Partygaming, G2 και bet 365, ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται και με τoν σημερινό τεχνολογικό του πάροχο, την Intralot.

Μείωση της φορολογίας των εταιρικών κερδών φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Στη Βουλή μέσα Νοεμβρίου


Αλλαγές στην φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αλλά και στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη μείωση των συντελεστών φορολογίας των διανεμόμενων κερδών και αδιανέμητων κερδών, ανακατατάξεις των συντελεστών ΦΠΑ, αλλαγές στη φορολογία της υπεραξίας των μετοχών αλλά και των τσιγάρων, καθώς και την αναδιάρθρωση των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών υπηρεσιών.

«Όχι» στον τερματισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, λέει ο Τρισέ

Αντιπαράθεση με τον Άξελ Βέμπερ


Ανοικτή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Πρειμιέρα την Δευτέρα για την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση


Αρχή από τον ΟΑΕΕ, το 2011 τα υπόλοιπα Ταμεία


Πρεμιέρα, την Δευτέρα, για την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση, από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελµατιών.Το µέτρο καταργεί τα συνταγολόγια και την υποχρέωση της προηγούµενης θεώρησης των συνταγών για ποσά άνω των 150 ευρώ και θα επεκταθεί από τις αρχές του 2011 σε όλα τα ασφαλιστικά ταµεία.

Μισό εκατομμύριο ευρώ για δέκα γραμματόσημα με την Όντρεϊ Χέπμπορν


Δημοπρασία στο Βερολίνο


Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, για την ακρίβεια 430.000 ευρώ, «έπιασε» σε δημοπρασία στο Βερολίνο ένα φύλλο με δέκα γραμματόσημα, στα οποία απεικονίζεται η Όντρεϊ Χέπμπορν.Σύμφωνα με το BBC, το 2001 τα Γερμανικά Ταχυδρομεία τύπωσαν 14 εκατ. γραμματόσημα με το πρόσωπο της Χέπμορν στο ρόλο της Χόλι Γκολάιτλι (Breakfast at Tiffany's).

Συμφωνία χρηματοδότησης κρατικών ομολόγων ύψους 300 εκατ. ευρώ από την Eurobank

Εξασφάλισε συνολική ρευστότητα 500 εκατ. ευρώ


Με επιτυχία ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Eurobank την πρώτη συναλλαγή χρηματοδότησης ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από ελληνική τράπεζα στη διεθνή διατραπεζική αγορά.Το ύψος της χρηματοδότησης, μεσοπρόθεσμης διάρκειας 2 ετών, αφορά ομόλογα αξίας 300 εκατ. ευρώ, με αντισυμβαλλόμενο διεθνή επενδυτική τράπεζα του εξωτερικού.

Κρυμμένος στο βορειοδυτικό Πακιστάν ο Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ


Ζει σε σπίτι και προστατεύεται


Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι πιστεύεται ότι ζουν σε σπίτια στο βορειοδυτικό Πακιστάν σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο, αλλά δεν είναι μαζί, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ.«Κανένα μέλος της Αλ Κάιντα δεν ζει σε σπηλιά», τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να αναφέρει το όνομά του, σύμφωνα με το CNN.

Στον Πετσάλνικο το απόγευμα το πόρισμα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Απο το ΠΑΣΟΚ θεωρείται δεδομένη η παραπομπή των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα και Αλέξανδρου Κοντού.

Σήμερα το απόγευμα τα κόμματα παραδίδουν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο τα πορίσματα της Προανακριτικής Επιτροπής, για το Βατοπέδι.

Υπουργείο Υγείας: «Ο νόμος για το κάπνισμα θα εφαρμοστεί»

Ξεκάθαρο μήνυμα στους εστιάτορες ότι ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί, στέλνει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την απόφαση της Οµοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελµάτων να επαναφέρουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ ζητούν πίστωση χρόνου για την εφαρμογή του νόμου.«Πρέπει να εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό, για τα παιδιά μας», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας, Διατροφής και Άθλησης Μιχάλης Τιμοσίδης.