e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πτώση 0,48% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την προσοχή να στρέφεται στην επίσκεψη της τρόικας και την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους 15 δισ. ευρώ.Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.653,63 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,48%.

Δημοσίευμα του Spiegel για ύποπτες πληρωμές στην πώληση υποβρυχίων στην Ελλάδα

«Κωδικός 'Κύκλος προσευχής'»


Με τον τίτλο «Κωδικός 'Κύκλος προσευχής'», η γερμανική επιθεώρηση Spiegel δημοσιεύει ένα εκτενές ρεπορτάζ που αναφέρεται σε ύποπτες πληρωμές για την υπόθεση της πώλησης υποβρυχίων της HDW Κιέλου στην Ελλάδα.Το Spiegel αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στα τέλη Οκτωβρίου του 2010 οι έρευνες δεν είχαν εντοπίσει ακόμα ποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη νότιο Αφρική είχαν δωροδοκηθεί.

Διαψεύδει η διοίκηση της Alpha τα περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Με αφορμή δημοσιεύματα


Διέψευσε η διοίκηση της Alpha Bank δημοσιεύματα που την έφεραν να προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Παρατείνεται μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου η ένταξη των φορολογούμενων στην περαίωση

Με προσέλευση στην αρμόδια ΔΟΥ


Οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στην περαίωση και δεν τους έχουν αποσταλεί εκκαθαριστικά σημειώματα, θα μπορούν να προσέλθουν στη ΔΟΥ στην οποία ανήκουν, και να ζητήσουν την έκδοσή τους μέχρι και την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Με απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ.Κουσελάς δίνεται παράταση σε φορολογικές υποθέσεις που δεν κατέστη δυνατόν να υπαχθούν στην περαίωση εντός των σχετικών προθεσμιών.

Καμία ομαδική νομιμοποίηση μεταναστών, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση

«Δεν θα κάνουμε πίσω»


Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ομαδική ή ειδική νομιμοποίηση μεταναστών χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω γιατί καμία πράξη δεν μπορεί να εκβιάσει και να ανατρέψει τη νομιμότητα στις δράσεις της ελληνικής πολιτείας» εξήγησε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Τα βενζινάδικα και τα τζάκια μολύνουν τον αέρα

Δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μια ισπανική σχετικά με την επίπτωση που έχουν τα βενζινάδικα στο άμεσο περιβάλλον τους, ειδικά όταν βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια σε αστικές περιοχές και μια δανική σχετικά με την επιβάρυνση και ρύπανση των κλειστών χώρων όπου λειτουργούν τζάκια και ξυλόσομπες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν πιθανές επιπτώσεις, που θα έπρεπε να προκαλούν ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων.Η πρώτη μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Μούρθια, με επικεφαλής την Μάρτα Ντοβάλ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα διαχείρισης του περιβάλλοντος "Journal of Environment Management", εξέτασε τις πιθανές συνέπειες για την υγεία, όταν τα βενζινάδικα βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση από 100 μέτρα από τις γύρω κατοικίες.

Διαστημόπλοια στον Ήλιο

Δύο αμερικανικά διαστημόπλοια έφτασαν, μετά από ταξίδι 5 ετών, σε απόσταση ασφαλείας από τις δύο πλευρές του Ηλίου, προκειμένου να καταγράψουν τις διεργασίες του.

Με αιτήματα και ενστάσεις συνεχίστηκε η δίκη της "Συνωμοσίας"

Δικονομικά θέματα που έθεσαν οι συνήγοροι της εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνας Καρακατσάνη απασχόλησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" στη σημερινή, όγδοη συνεδρίασή του. Οι δικηγόροι της 20χρονης κατηγορουμένης, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλαν ένσταση αοριστίας του κατηγορητηρίου, το οποίο, όπως τόνισαν, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ορισμένο στοιχείο για την εντολέα τους πλην δύο αποτυπωμάτων της που εντοπίστηκαν σε μία σακούλα και σε ένα σημείο του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι.

Ανέκαμψε πάνω από τα 100 δολάρια το μπρεντ

Ανέκαμψε και πάλι πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού τύπου Μπρεντ εν μέσω ανησυχιών ότι παραμένει ανεπίλυτη η πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο και ότι ενδέχεται να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, διακόπτοντας τη ροή ενεργειακών πόρων. Παράλληλα, ανώτατο στέλεχος του Ανώτατου Πετρελαϊκού Συμβουλίου στο Κουβέιτ εξέφρασε φόβους ότι η τιμή του αργού ενδέχεται να υπερβεί τα 110 δολάρια, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, αν συνεχιστεί η τωρινή κρίση στην Αίγυπτο.

Αναστολή του νόμου για τα φορτηγά ΔΧ μέχρι το τέλος του έτους ζητά ο κλάδος

Συγκέντρωση στο υπουργείο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών πραγματοποίησε ομάδα ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό.Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Τζωρτζάτος, ζητούν από τον υπουργό να ανασταλεί μέχρι τέλους του 2011 η εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε διαφορετική περίπτωση απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές 5,8 εκατ. ευρώ από κατοίκους εξωτερικού αποκάλυψε το υπουργείο Οικονομικών

Προθεσμία μέχρι 4 Μαρτίου


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησε διασταυρώσεις στους οφειλέτες της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού με στοιχεία περιουσιολογίου, όπου εντοπίστηκαν 382 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού 5,8 εκατ. ευρώ και ακίνητη περιουσία ανά την επικράτεια αντικειμενικής αξίας 283,8 εκατ. ευρώ. Στους οφειλέτες αυτούς παρέχεται χρονικό περιθώριο μέχρι την 4 Μαρτίου, για να εξοφλήσουν ολοσχερώς τις οφειλές τους. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα δρομολογηθούν κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανόμενου και του πλειστηριασμού, για όσους δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

Πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για το σύμφωνο ανταγνωστικότητας, λέει η κυβέρνηση

Στον απόηχο της τοποθέτησης Πάγκαλου


Είναι πρόωρο να τοποθετηθεί η κυβέρνηση για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει -μεταξύ άλλων- και την τοποθέτηση του Θ.Πάγκαλου.Σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για το πακέτο προτάσεων της Άνγκελα Μέρκελ, δεδομένου ότι σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται να διαφωνεί με αυτό, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «για να απαντήσουμε θα πρέπει να υπάρχει και πρόταση, αυτή η πρόταση ακόμα δεν έχει μορφοποιηθεί έτσι ώστε να υπάρχουν και ανάλογες απαντήσεις».

Δανία: Κατέρρευσε η τράπεζα Amagerbanken

"Λογαριασμό" ύψους 2,8 δισ. δολ. καλείται να επωμιστεί η Δανία, μετά την κατάρρευση της τράπεζας Amagerbanken, του δέκατου κατά σειρά πιστωτικού ιδρύματος που πέφτει θύμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, στη χώρα αυτή. Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Amagerbanken, το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού που κατέχει θα μεταφερθούν στην Finansiel Stabilitet A/S, ήτοι την κρατική εταιρία η οποία διαχειρίζεται τράπεζες που έχουν καταρρεύσει και εν συνεχεία θα τερματίσει τη λειτουργία της.

"Δεν τίθεται θέμα κατάργησης 13ου - 14ου μισθού"

Με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι επικεφαλής της τρόικας. Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν η άρση εμποδίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και του ταμείου επενδύσεων και η παροχή ρευστότητας στην αγορά.

Τη δυνατότητα να καταχωρούν οι ίδιοι τις ενδείξεις του μετρητή δίνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές

Πραγματική κατανάλωση, αντί «έναντι»


Τη δυνατότητα να ενημερώνουν οι ίδιοι οι καταναλωτές τη ΔΕΗ για τις ενδείξεις του μετρητή τους ώστε όλοι οι λογαριασμοί να εκδίδονται με βάση την πραγματική κατανάλωση και όχι «έναντι» παρέχει η επιχείρηση στους πελάτες της.Η ενημέρωση γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω Ίντερνετ ενώ σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ η δυνατότητα αυτή εκτός από την κατάργηση των «έναντι» λογαριασμών εξυπηρετεί και τις περιπτώσεις που η πρόσβαση των καταμετρητών στο ρολόι είναι δύσκολη (π.χ. σε κλειστά σπίτια, μονοκατοικίες κλπ.).

Απαγορεύθηκε η μονομερής αύξηση των ασφαλίστρων από τις εταιρείες

Απαιτείται προειδοποίηση


Το υπουργείο Εργασίας απαγόρευσε στις ασφαλιστικές εταιρείες να προβαίνουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία ανανέωσης της σε μονομερή αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων, χωρίς να καθορίζονται εκ των προτέρων αντικειμενικά κριτήρια για τον καταναλωτή. Η απροειδοποίητη αύξηση των ασφαλίστρων αποτελούσε πρακτική στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από σημαντικό αριθμό ασφαλιστικών εταιρειών. Με την πρακτική αυτή οι ασφαλισμένοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με αυξήσεις ασφαλίστρων για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί και προκειμένου να συνεχίσουν το πρόγραμμα της ασφάλισής τους έπρεπε να πληρώσουν τα επιπλέον χρήματα.

Στις φλόγες άρματα και κοστούμια στη συνοικία της σάμπας στο Ρίο

Ένα μήνα πριν το Καρναβάλι


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα στα εργαστήρια της συνοικίας της σάμπας στο Ρίο, μόλις ένα μήνα πριν από το διάσημο βραζιλιάνικο καρναβάλι. Τα εργαστήρια τριών σχολών σάμπας καταστράφηκαν ολοσχερώς. Άρματα και κοστούμια έγιναν στάχτη.Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη συνοικία, όπου κατασκευάζονται τα άρματα και τα κοστούμια για το βραζιλιάνικο καρναβάλι. Ένα πυκνό σύννεφο κάλυψε το κέντρι του Ρίο.

Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Προβλήματα στις μετακινήσεις


Ακινητοποιημένοι για περισσότερες από τέσσερις ώρες θα μείνουν την Τρίτη οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, προκειμένου οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά μέσα σταθερής τροχιάς να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.Οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η στάση εργασίας στο τραμ θα αρχίζει στις 12 και θα τελειώσει στις 4 το απόγευμα.

Στα υπουργεία η τρόικα

Τα εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, το ταμείο επενδύσεων και η παροχή ρευστότητας στην αγορά ήταν τα θέματα που συζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί.Ο Πωλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. και ο Σερβάας Ντερούζ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συναντήθηκαν στη συνέχεια με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με βασικό θέμα συζήτησης τη μείωση των δαπανών στην Υγεία.

Παρέμβαση του Φελίπε Γκονθάλεθ στο θέμα της διαδοχής ή μη Θαπατέρο

Τον καλεί να πάρει θέση


Στο θέμα της διαδοχής ή μη του Χοσέ Θαπατέρο εν όψει των εκλογών του 2012 παρενέβη και ο Φελίπε Γκονθάλεθ, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας. Ο Γκονθάλεθ κάλεσε εμμέσως τον Θαπατέρο να ξεκαθαρίσει τη στάση του, λέγοντας ότι «όσο καθυστερεί τόσο πιο δύσκολο θα είναι στο τέλος να αρνηθεί».

Αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο τον Ιανουάριο

Εισροές 103,3 εκατ. ευρώ από τους ξένους


Αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου τον Ιανουάριο και έφθασε το 51,6%, έναντι 50,4% τον Δεκέμβριο και 48,9% τον Ιανουάριο του 2010.Οι Έλληνες επενδυτές στις 31/1/2011 κατείχαν το 47,2% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο ΧΑ, έναντι 48,2% τον Δεκέμβριο.

Αρνούνται οι «στρατηγοί» να πληρώνουν τον... ΦΠΑ

Κλειστές οι πύλες των στρατοπέδων σε εφοριακούς που ζητούν να ελέγξουν αν αποδίδεται κανονικά ο ΦΠΑ στα στρατιωτικά πρατήρια και τα ΚΜΨ, σύμφωνα με δημοσίευμα στο "Έθνος". Στο μεταξύ, η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ εγγράφως παραδίδει «μαθήματα» προς τους διοικητές μονάδων πώς θα αποφεύγουν τους ελέγχους των Δημόσιων Οικονομικών Εφοριών για την κανονική απόδοση ΦΠΑ και την καταβολή άλλων φόρων...

«ΔΕΛΤΑ» vs «Greenpeace»

Η Greenpeace στον νέο «Οδηγό Καταναλωτών για τα Μεταλλαγμένα στα Ζωικά Προϊόντα» έχει τοποθετήσει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ ως «κόκκινη».Η ΔΕΛΤΑ απαντά δια της νομικής οδού, βλέποντας τη βαθμολογία της να έχει μειωθεί στο 5,9 από 10 στον προηγούμενο κατάλογο.

Αντικαταθλιπτικά χωρίς λόγο παίρνουν οι άνθρωποι

Εκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται στις παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών χωρίς να έχουν αποδεδειγμένα οφέλη δήλωσαν η Τζίνα Παγκούρα, ψυχολόγος και φοιτήτρια της ιατρικής στο πανεπιστήμιο Μανιτόμπα του Κανανδά, καθώς και οι συνάδελφοί της που πήραν μέρος σε σχετική έρευνα.H έρευνα δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό Journal of Clinical Psychology .

«Άνοιγμα» σε μικρότερες ηλικίες οι τράπεζες

Με νέα προϊόντα και δελεαστικές προσφορές αντιμετωπίζουν οι τράπεζες τους δύσκολους καιρούς της κρίσης προσπαθώντας να αυξήσουν την πελατεία τους.Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες νέους και παιδιά οι τράπεζες διαθέτουν και προωθούν ειδικούς καταθετικούς λογαριασµούς με προνόμια.

Διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Κοσσυφοπέδιο

Σε αναζήτηση συμμάχων ο Θάτσι


Οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2010, αρχίζουν τη Δευτέρα στο Κόσοβο. Το κόμμα του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι απέσπασε το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων, δεν διαθέτει όμως αυτοδυναμία. Σε μία σταθερή κυβέρνηση «καθαρών χεριών» καλούν οι ΗΠΑ, όμως ο ίδιος ο Θάτσι κατηγορείται για οργανωμένο έγκλημα και εμπορία ανθρωπίνων οργάνων κατά τη διάρκεια και μετά από τον πόλεμο του Κοσόβου την περίοδο 1998-99.

Ξεκινά την Τρίτη η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Ποιες είναι οι αλλαγές


Ξεκινά την Τρίτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο τροποποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών.Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.

Πελεγρίνης: «Δε διέπραξα αδίκημα» στην κατάληψη της Νομικής


Υπόμνημα υπέβαλε τελικά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, στον Εισαγγελέα Εφετών Σπύρο Μουζακίτη, που διερευνά την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής Σχολής από μετανάστες και τις ευθύνες που τυχόν έχουν οι πρυτανικές αρχές. Στο υπόμνημα που απέστειλε ο πρύτανης διά του συνηγόρου του, αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή που οι μετανάστες κατέλαβαν το χώρο της Νομικής ζήτησε τη σύγκληση του Πρυτανικού Συμβουλίου το οποίο, όπως υποστηρίζει, ήταν σε διαρκή συνεδρίαση για την επίλυση του προβλήματος.

Νότιο Σουδάν, ένα νέο κράτος έρχεται να προστεθεί στον παγκόσμιο χάρτη

Εν αναμονή ανακοινώσεων


Ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ Χασάν αλ-Μπασίρ δηλώνει ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που τάσσεται υπέρ της απόσχισης του νότου, λίγες ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων της ψήφου για ανεξαρτησία. «Σήμερα θα ανακοινώσουμε ενώπιον όλου του κόσμου ότι αποδεχόμαστε και σεβόμαστε την επιλογή του νότου» ανέφερε ο Χασάν αλ-Μπασίρ σε δημοσιογράφους στο Χαρτούμ.

Σε υψηλό τριετίας το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη έφθασε το Φεβρουάριο στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2007, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας του ομίλου Sentix , στα οποία αναφέρεται το πρακτορείο Reuters.

Αρχίζει η δίκη του ιδρυτή του WikiLeaks

Συνήγοροι του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ θα προσπαθήσουν να πείσουν τον δικαστή Χάουαρντ Ριντλ να εμποδίσει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείται για δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανό να καταλήξει στις ΗΠΑ όπου κινδυνεύει να του επιβληθεί η θανατική ποινή.Ο 39χρονος ειδικός στους υπολογιστές, ο οποίος έχει εξοργίσει την Ουάσινγκτον δημοσιοποιώντας χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα μέσω του ιστοτόπου που έχει συνιδρύσει, καταζητείται στη Σουηδία όπου δύο εθελόντριες του WikiLeaks τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Νέες κλήσεις για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες

Τρεις νέες κλήσεις για κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του κακουργήματος της διακίνησης παράνομων μεταναστών, αναμένεται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες ο Εισαγγελέας Εφετών, Σπύρος Μουζακίτης, που διερευνά την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής Σχολής, από μετανάστες.Οι νέες κλήσεις πρόκειται να σταλούν προς το ναυτιλιακό πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για να ταξιδέψουν, από την Κρήτη στον Πειραιά, οι παράνομοι μετανάστες, τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας στην οποία ανήκει το καράβι "Λατώ" και στον πλοίαρχο του.

"Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης"

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Απασχόλησης, Γ. Κουτρουμάνης, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η Γερμανία πιέζει τις χώρες της ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της πρότασης για «το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας». Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο κ Κουτρουμάνης, υπογράμμισε: «Οι ρυθμίσεις αυτές που ζητούνται από άλλες χώρες, σ' ένα πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν ενσωματωθεί στο νόμο -τον τελευταίο τον ασφαλιστικό που ψηφίσαμε, το καλοκαίρι του 2010- επομένως δεν υπάρχει θέμα για την Ελλάδα που να αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αφού ακόμη και η σύνδεση με το προσδόκιμο επιβίωσης προβλέπεται, από το 2020 και μετά».

Στους δρόμους οι αγρότες

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αγρότες της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, μετά την «άκαρπη», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.Με τα τρακτέρ τους θα βγουν στους δρόμους, σήμερα το πρωί στις 11, οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών. Πρώτο σημείο συνάντησης των αγροτών θα είναι η διασταύρωση Σερρών -Σιδηροκάστρου, επί της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες θα έχουν προορισμό τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, ενώ στις προθέσεις τους είναι να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τεχνοκράτες του ΔΝΤ στη Λευκωσία


Στο μικροσκόπιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα βρεθεί από την Τετάρτη η κυπριακή οικονομία και το δημοσιονομικό ισοζύγιο, υπό το βάρος των προειδοποιήσεων των ξένων οίκων για υποβαθμίσεις και για την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών. Οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού θα βρίσκονται στην Κύπρο, μεταξύ 9 και 15 Φεβρουαρίου και η προσοχή στρέφεται στο βαθμό υιοθέτησης των δημοσιονομικών προβλέψεων του Υπουργείου, τόσο για το έλλειμμα όσο και για το χρέος.

Το "νέο λύκειο" και η φιλοσοφία των αλλαγών


Στο μοντέλο που από τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει το «νέο λύκειο», αναμένεται να έχουν καταλήξει σε δύο μήνες τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Κλ. Ναυρίδης, ο οποίος σε ειδική εκδήλωση έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο θα είναι όλα έτοιμα για την ανακοίνωση του πλαισίου του νέου λυκείου, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των αλλαγών και μίλησε για τους στόχους του νέου τύπου λυκείου.

Οδυνηρές οι επιπτώσεις της κρίσης στις φτωχές περιφέρειες της χώρας

Ενημέρωση της Βουλής την Τρίτη


Οδυνηρές είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις φτωχές περιφέρειες της χώρας, καθώς η οικονομική δραστηριότητα έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την προηγούμενη διετία.Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου θα ενημερώσει αύριο, Τρίτη, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για την οικονομική και δημογραφική κατάσταση των Περιφερειών, σε μια προσπάθεια να διαφανούν οι επιπτώσεις της κρίσης στο σύνολο της χώρας.

Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, στους δρόμους οι διαδηλωτές


Παραμένει το αδιέξοδο


Οι συνομιλίες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, προκειμένου να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο, δεν κατάφεραν να πείσουν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, που για 14η ημέρα παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Όπως διαμηνύουν, δεν θα φύγουν εάν δεν παραιτηθεί ο Χόσνι Μουμπάρακ.Η κυβέρνηση, διά του αντιπροέδρου της Ομάρ Σουλεϊμάν, προχώρησε σε κάποιες παραχωρήσεις, όμως οι ομάδες της αντιπολίτευσης που μετείχαν στο διάλογο τις χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς, ενώ εκφράζουν επιφυλάξεις για την προωθούμενη μετά-Μουμπάρακ εποχή. Ορισμένοι φοβούνται ότι ακόμα και εάν ο Αιγύπτιος πρόεδρος παραιτηθεί άμεσα, η χώρα θα εξακολουθήσει να κυβερνάται από εάν απολυταρχικό -και όχι δημοκρατικό- καθεστώς.

PIMCO: Απαλλάξτε την Ελλάδα από το χρέος

"Η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη χώρα μας είναι η "απαλλαγή" της Ελλάδας από μέρος του χρέους της και πάντως όχι ένα νέο πρόγραμμα περικοπών που περιορίζει την οικονομική ανάπτυξη και δεν μπορεί να γίνεται εσαεί ανεκτό από τους πολίτες", δηλώνει στο περιοδικό Spiegel ο επικεφαλής της Pimco, Mohamed El – Erian.Επίσης στην βρετανική εφημερίδα Financial Times, με άρθρο του αναφέρεται κυρίως στην Ισπανία, για την οποία εξηγεί:

Σε «φυγή» ξένων επιχειρηματιών οδηγούν οι φορολογικές αλλαγές στη Βρετανία

Χάνουν τα προνόμια


Οι ξένοι επιχειρηματίες που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στη Βρετανία και υπολογίζονται σε 120.000 άτομα, κινδυνεύουν να χάσουν τα φορολογικά τους πλεονεκτήματα, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι ότι φορολογούνται μόνο για τα έσοδά τους στη χώρα.Η προηγουμένη κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν υποχρέωσε τους ξένους επιχειρηματίες και τους ξένους υψηλόμισθους εργαζομένους που διαμένουν στη Βρετανία πάνω από επτά χρόνια, να πληρώνουν το ποσό των 30.000 λιρών το χρόνο, για κάθε άτομο, για να μην ελέγχονται τα έσοδά τους εκτός Βρετανίας.

Μετ' εμποδίων διεξάγεται η δίκη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Ξεκίνησε με ενστάσεις


Με ενστάσεις ξεκίνησε για μία ακόμη φορά η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».Από τους εννέα κατηγορουμένους στη διαδικασία μετέχει μόνον η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη με τη συνήγορό της Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με το Βήμα online.

Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για μείωση στις τιμές των διοδίων τονίζει ο Γ.Μαγκριώτης

«Εκπτώσεις και διευκολύνσεις»


Εντός λίγων ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών με τις κοινοπραξίες παραχώρησης και τις τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές των διοδίων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γ.Μαγκριώτης.Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ.Μαγκριώτης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν μεταξύ άλλων μειώσεις στις τιμές των διοδίων εκεί που δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου, εκπτώσεις για όσους περνούν καθημερινά από σταθμούς διοδίων και διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Στα τέλη Φεβρουαρίου ο καθορισμός των αντικειμενικών κριτηρίων για τους φοροελέγχους

Καταρτίζονται κριτήρια επικινδυνότητας


Στα τέλη Φεβρουαρίου θα δοθούν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών οι προτάσεις της οκταμελούς επιτροπής που έχει αναλάβει τον καθορισμό των αντικειμενικών κριτηρίων βάσει των οποίων θα διενεργούνται οι φορολογικοί έλεγχοι στους επιτηδευματίες. Το σύστημα ανάλυσης κινδύνου προβλέπεται από τον προηγούμενο φορολογικό νόμο και η κατάρτιση του έχει καθυστερήσεις για περίπου 11 μήνες.

Φάρμακο για οστεοπόρωση μακραίνει τη ζωή

Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης μακραίνει τη ζωή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, επιμήκυνε τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια τη ζωή των ληπτών.Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, με σκεπτικισμό, ότι οι ηλικιωμένοι λήπτες του φαρμάκου ζουν περισσότερα χρόνια από άλλους ηλικιωμένους που δεν το παίρνουν.

Νέο "καθολικό" εμβόλιο κατά της γρίπης

Ένα "καθολικό" εμβόλιο που προστατεύει από κάθε γνωστό στέλεχος της γρίπης, δοκίμασαν με επιτυχία βρετανοί επιστήμονες. Πρέπει όμως να κάνουν προηγουμένως μεγάλης κλίμακας κλινικές δοκιμές σε χιλιάδες ανθρώπους, πριν το νέο εμβόλιο κυκλοφορήσει στο εμπόριο, κάτι που θα πάρει αρκετά χρόνια ακόμα.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υπό τη δρα Σάρα Γκίλμπερτ του Ινστιτούτου Τζένερ, σύμφωνα με τη βρετανική "Γκάρντιαν", χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική, την οποία για πρώτη δοκίμασαν σε ανθρώπους με γρίπη, σε μικρό όμως δείγμα. Αντίθετα με τα παραδοσιακά αντιγριπικά εμβόλια, το νέο εμβόλιο δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να αναπροσαρμόζεται για να συμπεριλάβει νέα στελέχη του ιού, ανάλογα με το ποια μορφή του ιού είναι κυρίαρχη στην εκάστοτε χρονική συγκυρία.

Μπόνους έξι δισ. λίρες σε τραπεζίτες!

Παρά τις συστάσεις του βρετανού υπουργού των Οικονομικών, Τζορτζ 'Οσμπορν, προς τις τράπεζες να αποφεύγουν να δίνουν στα στελέχη τους υψηλούς μισθούς και μπόνους, οι μεγάλες βρετανικές τράπεζες, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered, Barclays και HSBC, θα δώσουν εφέτος ως μπόνους στους υψηλόβαθμους τραπεζίτες τους, συνολικό ποσό έξι δισεκατομμύρια λίρες.Η Barclays Bank ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Μπομπ Νταιμοντ θα λάβει ως μπόνους για το 2010, το πόσο των εννέα εκατομμυρίων λιρών και το αντίστοιχο στέλεχος της HSBC, o Στιούαρτ Γκιούλιβερ, θα εισπράξει ως μπόνους το ποσό των δέκα εκατομμυρίων λιρών. Το μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της Royal Bank of Scotland, η οποία είναι κρατική κατά 75%, είναι δύο εκατομμύρια λίρες!

Έξι αλλαγές στο Ασφαλιστικό προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Ανατροπές στις επικουρικές


Σε πρόσθετες παρεµβάσεις στο ασφαλιστικό σύστηµα, λόγω των πιέσεων της τρόικας αλλά και της προσπάθειας για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, προχωρεί το υπουργείο Εργασίας.Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ξεχωρίζουν οι ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα, ενώ καθιερώνονται η κάρτα εργασίας (σε εθελοντική βάση), το εργόσηµο και ο θεσµός της υποχρεωτικής προσωρινής σύνταξης.

Τα μέτρα για την περίοδο 2012 - 2014 στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Περικοπές 12,5 δισ. ευρώ σε 36 μήνες


Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την τριετία 2012 - 2014 θα βρεθεί την τρέχουσα εβδομάδα στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα έχουν την Δευτέρα συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας Λ.Κατσέλη, Εσωτερικών Γ.Ραγκούση, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη και με τον υπουργό Υγείας Ανδρ.Λοβέρδο. Η συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο δεν αποκλείεται να γίνει στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της κατάληψης του υπουργείου.

Κλειστά σήμερα, αύριο και την Τετάρτη τα φαρμακεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, αύριο Τρίτη και την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ του Πειραιά έως την Πέμπτη. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών οι ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν αντιϊκά φάρμακα από τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων και από τα Κέντρα Υγείας και μόνον με την επίδειξη της ιατρικής συνταγής εφόσον δεν μπορούν να τα πάρουν από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Στην εξαγορά της Huffington Post έναντι 315 εκατ. δολαρίων προχώρησε η AOL

Επέκταση στα online ΜΜΕ


Η AOL ανακοίνωσε την Δευτέρα την εξαγορά του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Huffington Post έναντι 315 εκατομμυρίων δολαρίων, πραγματοποιώντας τη σημαντικότερη κίνησή της από το 2009 όταν αποχώρησε από τον όμιλο Time Warner. Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του δεύτερου τριμήνου, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ομίλου στον χώρο των ΜΜΕ με συνδυασμένη βάση 117 εκατ. επισκεπτών μηνιαίως στις ΗΠΑ και 270 εκατ. επισκεπτών παγκοσμίως.