e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει




-Στο δόκανο εννέα πολιτικοί. Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε 165 εταιρίες real estate και διαχειριζόταν 220 ακίνητα. Έρευνα του ΣΔΟΕ και για τα ακίνητα άλλου πρώην υπουργού.


-Στο μικροσκόπιο και: Βουλευτής της ΝΔ για τη μυθώδη περιουσία του. Πρώην υπουργός της ΝΔ για εταιρίες και ακίνητα. Κορυφαίος του ίδιου κόμματος με… οικογενειακή έφεση στο real estate. Άνοιγμα λογαριασμών σε δύο γυναίκες πολιτικούς. Ξαφνικός πλουτισμός και για άλλους δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.


-Θα μπει κανείς φυλακή; Ο Παπανδρέου ζητά διερεύνηση των υποθέσεων σε βάθος και παραδειγματική τιμωρία.

Δεν θέλει, ή δεν μπορεί να διώξει τον Πάγκαλο ο πρωθυπουργός;

 

Διαβάστε στην Press Time


 Το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει ανοίξει και οι εξηγήσεις.

Η αγωγή του Πατέρα και η κόντρα με το Μαρινάκη

 

Διαβάστε στην Press Time




 

Η αποκρυπτογράφηση των εξελίξεων και ο Βαρδινογιάννης.

Το παιχνίδι της κερδοσκοπίας στα φάρμακα

 
Διαβάστε στην Press Time


 Ποιοι ζητούν από τον υπουργό Υγείας να βγάλει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που παίζουν με τη δημόσια υγεία.

«Νοιώθω ότι ξαναζώ τη σφαγή».

 
Διαβάστε στην Press Time

 Η τραγική Διστομίτισα Μαρία Σφουντούρη που έχασε γονείς, αδελφό και συγγενείς από τους ναζί, το ’45, απαντά στο Βεστερβέλε για την προσφυγή στη Χάγη. Συγκλονιστικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»… πουθενά!

 

Διαβάστε στην Press Time

 Γιγαντώνεται το κίνημα των πολιτών. Το μέτωπο που άνοιξε με τα διόδια και τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές. Τι λέει ο Απόστολος Γκλέτσος.

Στο δόκανο εννέα πολιτικοί

 

Διαβάστε στην Press Time

 Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε 165 εταιρίες real estate και διαχειριζόταν 220 ακίνητα. Έρευνα του ΣΔΟΕ και για τα ακίνητα άλλου πρώην υπουργού.
Στο μικροσκόπιο και: Βουλευτής της ΝΔ για τη μυθώδη περιουσία του. Πρώην υπουργός της ΝΔ για εταιρίες και ακίνητα. Κορυφαίος του ίδιου κόμματος με… οικογενειακή έφεση στο real estate. Άνοιγμα λογαριασμών σε δύο γυναίκες πολιτικούς. Ξαφνικός πλουτισμός και για άλλους δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Προς παραγραφή οι ενδεχόμενες ευθύνες πρώην υπουργών για το Βατοπαίδι

Αναμένεται εισήγηση


Σε παραγραφή οδηγείται, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η υπόθεση του Βατοπαιδίου, για την οποία έχουν παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, με απόφαση της Βουλής, οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος.Όπως τόνιζαν ανώτεροι δικαστές ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Μ.Ανδρειωτέλλης θα προτείνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ.

Τι κρύβεται πίσω από την εμμονή του Θόδωρου με τα θέματα της ΟΠΑΠ;

Ασφαλώς όχι το όψιμο ενδιαφέρον του για την σύμβαση ΟΠΑΠ-Ιντραλότ, αφού επί ημερών της κυβέρνησης στην οποία και ο ίδιος μετείχε, υπογράφηκε η τριετής παράταση-ανάθεση δίχως καν διαπραγμάτευση, ενώ τώρα που χρειάστηκε η αναγκαστική παράτασή της επί ένα χρόνο και διαπραγμάτευση έγινε και εξοικονόμηση 21 εκατ. ευρώ.Επειδή τα 10 ερωτήματα του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πολύ ντόρο (προσοχή: όχι Ντόρα) έκαναν τις τελευταίες ημέρες, τις διαβάσαμε μετά της δέουσας προσοχής και ανακαλύψαμε το οξύμωρο:

Φαβορί για την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟ ο εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης!


Την εμπιστοσύνη τους στον εφοπλιστή Αδαμάντιο Πολέμη φαίνεται να εκφράζουν οι μέτοχοι του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού για την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ, αντί του πρόσφατα παραιτηθέντος Νικόλα Πατέρα.Αν όλα πάνε προς αυτή την κατεύθυνση, δεν αποκλείεται στην ΓΣ των μετόχων, την Δευτέρα 17/1, ο κ.Πολέμης να λάβει το χρίσμα για να γίνει ο νέος πρόεδρος, ο 41ος στην ιστορία του «αιωνόβιου» (1908-2010) Παναθηναϊκού, αν καμφθούν και οι δικές του επιφυλάξεις.

Κοντά στην αγιοποίηση ο Πάπας Ιωάννης Παύλος

Αναγνωρίστηκε το πρώτο θαύμα


Ένα σημαντικό βήμα προς την αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' κάνει η Αγία Έδρα, αποδίδοντας επίσημα ένα θαύμα στον επί 27ετίας προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η τελετή οσιοποίησης του Πάπα Ιωάννη Παύλου θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στη Ρώμη, αποτελώντας μία σημαντική «ένεση» ηθικού για την Καθολική Εκκλησία που στροβιλίζεται επί μήνες γύρω από τα σκάνδαλα παιδεραστίας. Ο Ιωάννης Παύλος θα χρειαστεί ένα δεύτερο θαύμα για να κηρυχθεί άγιος.

Κληρονόμοι του βακουφιού «Αμπντουλάχ Πασά» 23 Ελληνοκύπριοι

Απόφαση του Πρωτοδικείου Άγκυρας


Κληρονόμους του βακουφιού «Αμπντουλάχ Πασά» χαρακτήρισε με απόφασή του το 5ο Πρωτοδικείο Άγκυρας, 23 Ελληνοκύπριους, οι οποίοι είχαν προσφύγει τον Ιούνιο του 2007 στο δικαστήριο με το αίτημα αυτό. Η προσφυγή στο ΕΔΑΔ είχε γίνει στις 4 Νοεμβρίου 1998. Σε αυτήν σημειωνόταν ότι η Αρέστη και η οικογένειά της μετά την τουρκική εισβολή του 1974 δεν έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στην περιουσία τους, αφού εξαναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

Την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός της οικείας του Κωστή Παλαμά

Σώθηκε το σπίτι στην Πλάκα


Την τελευταία στιγμή σώθηκε η οικεία του ποιητή Κωστή Παλαμά, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε δημοπρασία. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στην οδό Περιάνδρου 5 στην Πλάκα κατάφερε να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών της με την τράπεζα και έτσι ματαιώθηκε η δημοπρασία.Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Ως πρώτη τιμή προσφοράς είχε οριστεί το ποσό των 1.066.000 ευρώ.

Χαμηλότερο αντίτιμο στα διόδια επιδιώκει η κυβέρνηση

Τη μείωση του αντιτίμου των διοδίων στα μεγάλα οδικά έργα που κατασκευάζονται στη χώρα επιδιώκει η κυβέρνηση. Για αυτό το σκοπό, αναμένεται να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις εμπλεκόμενες εταιρείες μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

Kοινωνικές συγκρούσεις αναμένει η κοινή γνώμη

Αποθαρρυντικό το πρώτο Βαρόμετρο της χρονιάς


Αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του πρώτου Βαρόμετρου της χρονιάς το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Public Issue για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».Σύμφωνα με τα στοιχεία η ψυχολογία που υπάρχει στους πολίτες είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση για την εικόνα της χώρας, ο φόβος για κοινωνικές συγκρούσεις τους προσεχείς μήνες, η αποδυνάμωση της εικόνας του πρωθυπουργού και η παγίωση της απαξίωσης των κομμάτων.

Λύση στο πρόβλημα με τους οίκους ανοχής αναζητά ο Μπουτάρης

Την πρόταση να δημιουργηθεί «γειτονιά του έρωτα» σε μη κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που θα οριοθετήσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, σήμερα, στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία ιερόδουλων.Οι ιερόδουλες εξέθεσαν στον δήμαρχο τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη ανανέωση των αδειών λειτουργίας των οίκων ανοχής. Ο κ. Μπουτάρης υποσχέθηκε να θέσει το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

"Λύση για την Ελλάδα η αναδιάρθρωση του χρέους", δηλώνει ο Σλοβάκος υπ. Οικονομικών

"Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα ήταν καλύτερη λύση από τα δάνεια που πήρε από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ", δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal ο Υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας κ. Ιβάν Μίκλος.Η Σλοβακία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε λάθος και τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ενίσχυση των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δανεισμό τους. Στη συνέντευξή του, ο κ. Μίκλος είπε ότι είναι άδικο να πληρώνουν οι πολίτες της χώρας του το λογαριασμό για πλουσιότερους γείτονές τους που δαπανούν υπερβολικά.

Παρατείνεται η προθεσμία απαγόρευσης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 η απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη που προβλέπεται από τον νόμο για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (άρθρο 9, ν. 3869/2010). Η ισχύς της απαγόρευσης έληγε στις 3 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και παρατείνεται με τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή (στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών) ενόψει της κρίσιμης εναρκτήριας φάσης στην οποία βρίσκεται ο νόμος και με σκοπό να διευκολύνει την απρόσκοπτη αξιοποίηση της προβλεπόμενης φάσης του εξώδικου συμβιβασμού και ειδικότερα τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους οφειλέτες για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης στην αποπληρωμή των χρεών στις περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας.

Γενετικά τροποποιημένα κοτόπουλα δεν μεταδίδουν τη γρίπη των πτηνών

Γενετικά τροποποιημένα κοτόπουλα που δεν μπορούν να μεταδώσουν μολύνσεις από τη γρίπη των πτηνών, κατάφεραν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά βρετανοί επιστήμονες, ένα επίτευγμα που μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κινδύνου για εξάπλωση της νόσου και πρόκληση θανατηφόρας επιδημίας στους ανθρώπους.Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Κέμπριτζ και Εδιμβούργου, υπό τον δρα Λόρενς Τίλι του Τμήματος Κτηνιατρικής, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, το BBC και το “Nature”, ανακοίνωσαν ότι τα μεταλλαγμένα κοτόπουλα συνεχίζουν να αρρωσταίνουν και σε λίγες μέρες πεθαίνουν από το συγκεκριμένο ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, όμως δεν μεταδίδουν τον ιό σε άλλα κοτόπουλα με τα οποία έρχονται σε επαφή.

Ανακαλύφθηκε άγνωστο είδος δεινοσαύρου

Οι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν ένα νέο είδος μικρόσωμου αλλά άγριου δεινοσαύρου, που έζησε πριν από περίπου 230 εκατ. χρόνια, στην ύστερη Τριασική περίοδο, μια εποχή που άρχισαν να αναδύονται οι δεινόσαυροι, οι οποίοι έμελλε να κυριαρχήσουν στον πλανήτη μας επί πολλές δεκάδες εκατομμύρια χρόνια στη συνέχεια. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους δεινοσαύρους που έχουν ποτέ βρεθεί.

Την έναρξη της διαβούλευσης για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Κομισιόν

Στο επίκεντρο λιγνίτης και ΔΕΗ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να ζητήσει τα σχόλια των ενδιαφερομένων μερών όσον αφορά τα μέτρα που προτάθηκαν από την Ελλάδα σχετικά με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Tα μέτρα αυτά προτάθηκαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με την απόφαση της 5ης Μαρτίου 2008, με την οποία διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού (άρθρα 102 και 106 της Συνθήκης), διατηρώντας τα δικαιώματα προνομιακής πρόσβασης σε λιγνίτη της ΔΕΗ.

Ανοιξιάτικος παραμένει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Στην Αττική αίθριος καιρός το πρωί, αυξημένη συννεφιά το υπόλοιπο της ημέρας


Ανοιξιάτικος παραμένει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα για αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια και αργότερα νεφώσεις κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα

Έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής


Σε 470.000 εκτιμά το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) τον αριθμό των παράνομων μεταναστών στη χώρα, αύξηση που πλησιάζει το 60% σε δύο χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πριν από δυο χρόνια, οι μη νόμιμοι αλλοδαποί έφταναν σε 280.000.

Επενδύσεις 8,9 δισ. δολ σε μεταχειρισμένα πλοία από Έλληνες

Θεαματικό come back έκαναν οι έλληνες πλοιοκτήτες το 2010 στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, καθώς ξόδεψαν 8,93 δισ. δολ έναντι 3,32 δισ. δολ το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Golden Destiny.Όπως αναφέρεται στο τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα οι έλληνες αγόρασαν 138 φορτηγά πλοία αξίας 3.88 δισ. δολ. 73 δεξαμενόπλοια αξίας 3,53 δισ. δολ., 57 containers καταβάλλοντας 1,44 δισ. δολ, ενώ ξόδεψαν άλλα 70 εκ. δολ για 8 liners, 3 ψυγεία και 5 Ro Ro.

Στο 2,2% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης

Στο 2,2% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο, ξεπερνώντας τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πληθωρισμό ελαφρώς κάτω του 2%, για πρώτη φορά έπειτα από δύο και πλέον χρόνια.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το Νοέμβριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 1,9%, ενώ σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε το Δεκέμβριο κατά 0,6%.

Αναστολή κινητοποιήσεων στο Μετρό

Να αναστείλουν προσωρινά τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, για όσο χρόνο διαρκέσει ο δημόσιος διάλογος για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αποδεικνύοντας έτσι και εμπράκτως, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό υπενθυμίζουν ότι ο διάλογος δεν αφορά μόνο στο νομοσχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων, αλλά και σε μια σειρά από ζητήματα για τα οποία παλεύουν τους τελευταίους 10 μήνες.

Κερδισμένοι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με διαδοχική ασφάλιση

Συντάξεις αυξημένες κατά 5% θα πάρουν όσοι συνταξιοδοτηθούν το 2011 με καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης, αφού αλλάζει το ισχύον πλαίσιο. Κερδισμένοι από τις προωθούμενες ρυθμίσεις είναι κατά κύριο λόγο όσοι ασφαλισμένοι ξεκίνησαν από Ταμεία μισθωτών (π.χ. ΙΚΑ) και στη συνέχεια «πέρασαν» στους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, στο Δημόσιο ή στα ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες).Η αύξηση των συντάξεων κατά μέσο όρο είναι 5%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το τελικό ποσό είναι αυξημένο έως και 10%.Οσοι ασφαλισμένοι έχουν διαδοχική ασφάλιση, είναι οι μεγάλοι χαμένοι του συστήματος καθώς παίρνουν συντάξεις έως και 30% χαμηλότερη από αυτή που θα έπαιρναν εάν είχαν μόνο έναν ασφαλιστικό φορέα.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις σχολείων που δρομολογούνται

Στάσεις εργασίες και συγκεντρώσεις


Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους για τις συγχωνεύσεις σχολείων.Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του αναφέρεται στη δημιουργία Σχολικών Κέντρων και πολυδύναμων σχολικών μονάδων, που δρομολογεί με αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια.

Αναλυτές: Μειώστε τα επιτόκια Ελλάδας και Ιρλανδίας

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστηρίζουν αναλυτές, οφείλει να μελετήσει το ενδεχόμενο να μειώσουν το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας, που έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, για να αντλήσει 85 δισ. ευρώ, αλλά και της Ελλάδας, η οποία είχε νωρίτερα συμφωνήσει την τριπλή χρηματοδότησή της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με 110 δισ. ευρώ.Το θέμα μείωσης των επιτοκίων 5,8%, που πληρώνει η Ιρλανδία και 5% που πληρώνει η Ελλάδα (επίπεδα δανεισμού που αναγνωρίζονται εμμέσως πλην σαφώς ως ληστρικά), ίσως συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

H "on line" ζωή των Ελλήνων

Με σημαντικούς ρυθμούς (κατά 40%) αυξάνεται το ποσοστό των καταναλωτών στην Ελλάδα που προχωρούν σε ηλεκτρονικές αγορές στο Διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από 800.000 Έλληνες ψωνίζουν καθημερινά on line, ενώ 3.000.000 άτομα σχολιάζουν και κρίνουν προϊόντα και υπηρεσίες διαδικτυακά. Αυτά ανέφερε στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης στο Επιμελητηριο Αρκαδίας ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «Ψηφιακών Ενισχύσεων» της δράσης digi retail, Ι. Λάριος.

Mαύρη τρύπα που μπορεί να "καταπιεί" το ηλιακό μας σύστημα

Η μαύρη τρύπα, που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία Μ87, είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ στο σύμπαν, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς των αστρονόμων. Οι πιο πρόσφατες παρατηρήσεις δείχνουν ότι ζυγίζει όσο 6,6 δισεκατομμύρια ήλιοι και θα μπορούσε να "καταπιεί" ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα. Η ανακάλυψη, που ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον αστρονόμο Καρλ Γκέπχαρτ του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, σύμφωνα με το "Science".

Νέα ανατρεπτική έρευνα για το θηλασμό

Από το 2001 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συμβουλεύσει επισήμως τις μητέρες όλου του κόσμου να θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους επί έξι μήνες για να ωφελήσουν την υγεία τους. Όμως, μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την ορθότητα αυτής της αντίληψης, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλειστικός θηλασμός για τόσους μήνες μπορεί τελικά να βλάψει το νήπιο, γι' αυτό δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες το πολύ και ο απογαλακτισμός να ξεκινά αρκετά πριν από το εξάμηνο.Οι ερευνητές, υπό την παιδίατρο δρα Μαίρη Φιούτρελ του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού του University College του Λονδίνου (UCL), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το BBC και τη "Γκάρντιαν", εκτιμούν ότι τα νήπια θα πρέπει να λαμβάνουν κι άλλη στερεά τροφή (ακόμα και κρέας), εκτός από το μητρικό γάλα, νωρίτερα από τους έξι μήνες. Όπως είπαν, αν ο απογαλακτισμός καθυστερήσει, το νήπιο κινδυνεύει περισσότερο από τροφικές αλλεργίες και έλλειψη σιδήρου, ενώ μπορεί να έχει περισσότερους πόνους στην κοιλιά του.

"Μετακομίζει" η ΝΔ

Μια νέα εποχή αρχιζει για τη ΝΔ με τη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του κόμματος στο νέο κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού. Στο τέλος του μήνα θα φύγουν και τα τελευταία στελέχη από το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης. Το 7.000 τ.μ. κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 360 είναι καθ΄ όλα έτοιμο για να φιλοξενήσει 640 άτομα, που απαρτίζουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό.Η πρόσβαση στα νέα γραφεία μπορεί να γίνεται από δύο εισόδους. Από το ισόγειο της οδού Δοϊράνης θα υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες συντήρησης του κτιρίου, στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος αλλά και σε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων. Η αίθουσα αυτή έχει χωρητικότητα άνω των 520 ατόμων και εκεί θα γίνονται όλες οι ομιλίες και οι συγκεντρώσεις που μέχρι τώρα γίνονται σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας, με υψηλό πολλές φορές αντίτιιμο.

Άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,35% και διαμορφώνεται στα 1,3395 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 110,740 γιεν, στο 0,8458 με τη Στερλίνα και στο 1,2895 με το Ελβετικό Φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,11% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 82,675 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5834 με τη Στερλίνα και στο 0,9626 με το Ελβετικό φράγκο.

Ecofin: Πρόταση μείωσης επιτοκίων δανείων διάσωσης Προτεινόμενο

Το θέμα της μείωσης των επιτοκίων των δανείων - που χορηγούνται από την ΕΕ στις χώρες-μέλη που έχουν δυσκολία δανεισμού από τις αγορές - είναι πιθανό να συζητηθεί στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών που συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Μπλούμπεργκ. Το δημοσίευμα επικαλείται τέσσερις ανώνυμες πηγές που έχουν άμεση γνώση των συζητήσεων, σύμφωνα με τις οποίες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη εξετάζουν το θέμα της μείωσης των επιτοκίων των δανείων διάσωσης σε αντάλλαγμα νέων εγγυήσεων για τον περιορισμό του κρατικού χρέους, ως μέρος του σχεδίου για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την επόμενη εβδομάδα το ν/σ για "κλειστά" επαγγέλματα

Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το "άνοιγμα" όλων ανεξαιρέτως των "κλειστών" επαγγελμάτων. Αυτό προανήγγειλε χθες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων.Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική συγκεκριμένη μνεία για την "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων που αναφέρονται στο μνημόνιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων. Βασική αρχή του νομοσχεδίου, επισήμανε ο υπουργός, θα είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και οι ευκαιρίες στους νέους.

Οικονομία Έρχονται δύσκολες ημέρες για την ελληνική βιομηχανία

Βαδίζει αναπότρεπτα προς νέα, μεγαλύτερη συρρίκνωση κατά το 2011 ο ελληνικός βιομηχανικός τομέας; 'Η μήπως, η επιβράδυνση κατά το 2010 της πτωτικής του πορείας σηματοδοτεί την αρχή μιας σταθεροποίησης, έστω, αν όχι δειλής ανάκαμψης του τομέα;Οικονομικοί αναλυτές και παράγοντες της βιομηχανίας δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι έρχονται κι άλλες "δύσκολες μέρες" για την ελληνική μεταποίηση, αλλά θέλουν να πιστεύουν ότι το 2011 μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο ζοφερό απ' ό, τι έδειξαν ορισμένα στοιχεία ερευνών τον τελευταίο μήνα του 2010.

Tα ΜΜΜ δείχνουν το δρόμο για τα κλειστά επαγγέλματα

Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη σύγκρουση με συνδικαλιστές και φορείς...


Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της σύγκρουσης με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. Κι αυτό γιατί με τη λήξη της πρώτης εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες είχαν τη σφοδρότητα, που, όμως, αναμένονταν, φαίνεται ότι στις τάξεις των απεργών αρχίζουν να υιοθετούνται περισσότερο συνδιαλλακτικές απόψεις.