e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008 ο πληθωρισμός χονδρικής στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο


Έρχεται αύξηση των ευρω-επιτοκίων


Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008 ανήλθε ο πληθωρισμός χονδρικής στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, εντείνοντας τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για αύξηση των επιτοκίων.Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 6,1% σε ετήσια βάση, από 5,3% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν αύξηση 5,7%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1,5%.

Ευθύνες στην Πολιτεία-επίσημα αναβολή του τελικού

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ,Γιώργος Βασιλακόπουλος, επέρριψε εθύνες στην Πολιτεία για την αναβολή του τελικού Ολυμπιακού-Παναθηναικού

Σε κλίμα συγκίνησης η ειδική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία


Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου ο οποίος μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού, μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ξένων διπλωματών, πλήθους καλλιτεχνών και πολλών ακόμη εκπροσώπων της δημόσιας ζωής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ειδική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σκοπού και οράματος ζωής του Χρήστου Λαμπράκη.Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε την καθοριστική συμβολή του Μεγάρου στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Εκτός κινδύνου οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στη συμπλοκή στου Ρέντη

Τους επισκέφθηκε ο Χρ.Παπουτσής


Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ανδρών της ομάδας της ΔΙΑΣ με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Λαχαναγοράς Ρέντη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής επισκέφθηκε τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο.

Μέτρηση επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής στην επιχειρηματικότητα

Ο προσδιορισμός των οικονομικών επιπτώσεων και επιχειρηματικών ευκαιριών που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη γενικότερα, είναι ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος «climabiz», η πορεία του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Όπως ανέφερε η διευθύντρια του τομέα Κλιματικής Αλλαγής της μονάδας Περιβάλλοντος της Τράπεζας Πειραιώς Φωτεινή Ξενογιάννη, το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ειδικών μηχανισμών για την παρακολούθηση των οικονομικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και τη δημιουργία μηχανισμών για τον εντοπισμό των επιχειρηματικών ευκαιριών που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και όλα αυτά τόσο επίπεδο κλάδων και υποκλάδων της οικονομίας, όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

Στον έρωτα, όποιος κυνηγάει τα πολλά μπορεί να χάσει και τα λίγα

Ροζ σύγχυση


Όσοι έχουν το περιθώριο να επιλέξουν σύντροφο από μια μεγάλη γκάμα υποψήφιων, καλό θα ήταν να έχουν υπόψη ότι η δυνατότητα επιλογής είναι καλό πράγμα, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου: Όταν οι υποψήφιοι είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους, αυτός που επιλέγει κινδυνεύει να πάθει σύγχυση και τελικά να μείνει μόνος. Η σύσταση έρχεται από βρετανική μελέτη που εξέτασε τη σύγχρονη τάση των «γρήγορων ραντεβού»: διοργανώσεις στις οποίες οι εργένηδες έχουν σύντομες, διαδοχικές συναντήσεις με πολλούς υποψήφιους συντρόφους, ελπίζοντας ότι κάποιος από αυτούς θα είναι κατάλληλος για σχέση.

Μνημόνιο Βουλγαρίας - ΕΤΑΑ για ενεργειακά έργα

Μνημόνιο Κατανόησης για την παροχή οικονομικής βοήθειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ και το διευθυντή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στη Σόφια, Ντάνιελ Μπεργκ, παρουσία του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ.

Όποιος «βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο» ζει περισσότερο

Ευτυχία ίσον μακροζωία. Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί άνθρωποι ξέρουν από προσωπική εμπειρία: όσο πιο ξέγνοιαστος και χαρούμενος είναι κανείς, τόσο πιο υγιής είναι και τόσο περισσότερο ζει. Αντίθετα, οι μόνιμα αγχωμένοι και απαισιόδοξοι κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Εντ Ντίνερ του πανεπιστημίου του Ιλινόις, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη -τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα του είδους της- στο περιοδικό της Διεθνούς Ένωσης Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (ΙΑΑΡ) "Applied Psychology: Health and Well-Being", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έκαναν μια εξονυχιστική ανάλυση και συγκριτική αξιολόγηση περισσότερων από 160 επιστημονικών ερευνών, που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα διεθνώς αναφορικά με τη σχέση της αισιοδοξίας/απαισιοδοξίας με την υγεία και την μακροζωία.

ΙΑΤΑ: Χαμηλότερες προβλέψεις για τα κέρδη των αερομεταφορέων

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών το 2011, στα 8,6 δισ. δολάρια από 9,1 δισ. δολάρια που ανέμενε προηγουμένως, προχώρησε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) επικαλούμενη την πρόσφατη άνοδο στην τιμή των αεροπορικών καυσίμων. Πέρυσι, τα κέρδη στη βιομηχανία είχαν διαμορφωθεί στα 16 δισ. δολάρια.

Ενδιαφέρον Τούρκων για το χρηματιστήριο του Σαράγεβο

Την απόκτηση μεριδίου στο χρηματιστήριο του Σαράγεβο εκδήλωσαν τρία τουρκικά σχήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το SASE.

Κέρδη 28 δισ. είχαν τα 10 μεγαλύτερα hedge funds

Τα δέκα μεγαλύτερα hedge funds (επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου) είχαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 κέρδη 28 δις. δολαρίων για τους πελάτες τους, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 2 δις. δολάρια από τα καθαρά κέρδη των έξι μεγάλων επενδυτικών τραπεζών - Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup, Morgan Stanley, Barclays και HSBC - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα στοιχεία προέρχονται από μία επικαιροποιημένη ανάλυση για τα κέρδη των hedge funds για τους πελάτες τους, η οποία έγινε από την εταιρία LCH Investments.

Πρόγραμμα για Βιομηχανικές και επιχειρηματικές περιοχές

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, σχεδιάζει το πρόγραμμα «Βελτίωση Υποδομών-Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Υφιστάμενων και Δημιουργία νέων Βιομηχανικών Περιοχών», όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως γενικό σκοπό την οργάνωση και συμπλήρωση των υποδομών των βιομηχανικών και επιχειρηματικών περιοχών (ΒΕΠΕ) σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη δημιουργία νέων ΒΕΠΕ, και αναμένεται να έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Olympic Air: Κόβονται δημοφιλή ευρωπαϊκά δρομολόγια

Από κοινού με την Aegean θα προσφύγουν κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού


Τα δρομολόγια προς Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Παρίσι διακόπτει η Olympic Air, ενώ παράλληλα, προσφεύγει απο κοινού με την Aegean στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της απόφασης της Ευρωπαικής Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία απορρίφθηκε η συγχώνευση τους. To διοικητικό συμβούλιο της Olympic Air αποφάσισε την αναμόρφωση της στρατηγικής της εταιρείας στοχεύοντας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην εστιασμένη στρατηγική της ανάπτυξη ώστε η Olympic Air να αναδειχθεί ηγετική δύναμη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πτήσεις της Lufthansa στα κατεχόμενα ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από την Άνγκελα Μέρκελ

Στη διάρκεια του ταξιδιού του στο Βερολίνο


Να κανονίσει την έναρξη πτήσεων της Lufthansa στο παράνομο αεροδρόμιο Ερκάν στα κατεχόμενα ζήτησε από την Άνγκελα Μέρκελ ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου αυτός να δεχθεί να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, σχετικά με πτυχές της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στη Γερμανία πριν από λίγες ημέρες.

Θεσσαλονίκη: Υποψηφία για «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2014 θα διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει η πόλη την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και ανάπτυξή της στο νεανικό κοινό.«Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τους περισσότερους νέους σε σχέση με το γενικότερο πληθυσμό της. Το 12% - 13% του πληθυσμού της πόλης είναι νέα άτομα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Έχουμε εμπειρία, υποδομές και διάθεση να πετύχουμε».

Απολύσεις στον 9,84

Το πρώτο κύμα των απολύσεων στον 9,84 ξεκίνησε δρομολογώντας πρόγραμμα περικοπών στις δαπάνες του δημοτικού ραδιοσταθμού αλλά και μείωσης του κόστους μισθοδοσίας.

Πολιτικό όπλο για τον Καντάφι το πετρέλαιο

Η Λιβύη ελπίζει ότι η ένταση με τις δυτικές χώρες σχετικά με τη λαϊκή εξέγερση στη χώρα δεν θα φθάσει στο στάδιο όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης θα θεωρήσει το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Λιβύης Σόκρι Γάνεμ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ.Ο ίδιος είπε ότι οι ταραχές στη Λιβύη έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στη χώρα εδώ και δεκαετίες και ότι η διακοπή της τροφοδοσίας των διεθνών αγορών θα εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου άνω των 130 δολαρίων/βαρέλι τον επόμενο μήνα, εάν συνεχισθούν οι ταραχές.

Συνεχίζεται η απόβαση Κινέζων πολιτών στο Ηράκλειο Κρήτης

Έφτασαν άλλοι 2.146


Με 2.146 Κινέζους επιβάτες κατέπλευσε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Βεγγάζη. Ανάμεσά στους ξένους υπηκόους που συνεχίζουν να βρίσκουν διέξοδο από την κόλαση της Λιβύης, και ένας Έλληνας. Οι περισσότεροι από τους 2.000 κινέζους προστίθενται στους ήδη 11.500 ξένους υπηκόους που έχουν αποβιβαστεί στην Κρήτη, από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσής τους από τη Λιβύη.

Με αγωγή απαντά ο Τσοχατζόπουλος στη Real News

Αγωγή σε βάρος της Ανώνυμης Εταιρείας «Real Media», καθώς και του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Real News», Ν. Χατζηνικολάου, κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στα δημοσιεύματα της εφημερίδας για το πρόσωπό του, αναφορικά με την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει ψευδή, συκοφαντικά και υβριστικά όσα γράφτηκαν για τον ίδιο στη συγκεκριμένη εφημερίδα και ειπώθηκαν μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του εκδότη-διευθυντή της κατά το τελευταίο διάστημα.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινείται το ευρώ, ανακτώντας τις μικρές απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα έναντι του δολαρίου, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός παραμένει άνω του στόχου της ΕΚΤ, οι αγορές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει σκληρή στάση στο θέμα της αντιμετώπισής του.

Εκτενείς έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών του μακελειού στου Ρέντη

Εξετάζεται η σύνδεση με άλλα εγκλήματα


Η κλοπή οκτώ αυτοκινήτων και μεγάλου αριθμού πινακίδων από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας στις 17 Ιανουαρίου 2011, έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες του μακελειού στου Ρέντη, που στοίχισε τη ζωή δύο αστυνομικών.

"Προτεραιότητα ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"

Η πρόοδος και η ολοκλήρωση του έργου του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη παραμένει μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού η σύλληψη και αρχή του έργου έγινε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.Τη διαβεβαίωση έδωσε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απαντώντας σε σχετική επισήμανση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σίμου Κεδίκογλου.

To τελειότερο μικροσκόπιο

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν το τελειότερο οπτικό μικροσκόπιο στον κόσμο, που χρησιμοποιεί το κανονικό φως και είναι τόσο ισχυρό, ώστε επιτρέπει στους ερευνητές να βλέπουν με τα μάτια τους τούς ζωντανούς ιούς και τα βακτήρια σε δράση, καθώς και τους βιολογικούς μηχανισμούς των κυττάρων. Η εφεύρεση δίνει ένα νέο αποτελεσματικό "όπλο" στους επιστήμονες στην μάχη κατά των ασθενειών.Το μικροσκόπιο, που έχει την υψηλότερη ανάλυση που έχει ποτέ επιτευχθεί από οπτική συσκευή του είδους του, κατασκευάστηκε από ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Λέιζερ του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, με επικεφαλής τον καθηγητή Λιν Λι, σε συνεργασία με ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature Communications", σύμφωνα με το BBC και την "Ιντιπέντεντ". Το μικροσκόπιο αξιοποιεί μια νέο μέθοδο "χειραγώγησης" του φωτός, χάρη στην οποία θεωρητικά δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος του αντικειμένου που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.

Συνεχίζει την... ανηφόρα η τιμή της αμόλυβδης

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή της αμόλυβδης, που ανεβαίνει με ρυθμό 0,5 λεπτό την ημέρα και διαμορφώνεται σήμερα στο 1,65 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα, η ανώτατη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πλησιάζει το 1 ευρώ το λίτρο (έφθασε στα 97 λεπτά) ενώ η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 85,7 λεπτά.

«Ναι» στην ενίσχυση των υπηρεσιών δίωξης, «όχι» σε περαιτέρω εξοπλισμό, λέει ο Μ.Χρυσοχοΐδης


Μετά τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ


Την ενίσχυση των υπηρεσιών δίωξης ως απάντηση στην εξάπλωση του οργανωμένου εγκλήματος προτάσσει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για σύμπραξη σε τραπεζικό καρτέλ ερευνάται η Finansbank

Απειλείται με αυστηρό πρόστιμο


Σε ακρόαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Τουρκίας έχει κληθεί η Finansbank, η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, και οι διοικήσεις άλλων επτά τραπεζών, με την κατηγορία ότι προχώρησαν σε εναρμονισμένη πρακτική για την προσέλκυση καταθέσεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας.Η τουρκική αρχή ζήτησε από τις διοικήσεις των Finansbank, Akbank, Denizbank, Garanti Bankasi, Halk Bankasi, Bankasi, Vakiflar Bankasi και Yapi Kredi Bankasi να απαντήσουν προφορικά στο εάν συνέπραξαν ή όχι αθέμιτα στις προσφορές που κατέθεσαν για την προσέλκυση καταθέσεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας δημοσίων οργανισμών ή ιδιωτικών εταιρειών.

"Τουρισμοί Ελλάδας – Ισπανίας οι ωφελημένοι της κρίσης"

Ελλάδα και Ισπανία είναι οι χώρες που θα καρπωθούν τα τουριστικά οφέλη της πολιτικής κρίσης στις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (Αίγυπτος και Τυνησία), υποστηρίζει ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου διοργανωτή ταξιδιών στην Ευρώπη, "Thomas Cook Group Plc.", στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι Γερμανοί απαιτούν η Ε.Ε. υποχωρεί

Τι δείχνει η έκθεση Μπαρόζο - Βαν Ρομπάι και οι θέσεις για το Ταμείο διάσωσης


Σε πλήρη υποχώρηση ενώπιον των γερμανικών απαιτήσεων προχωρά η ΕΕ.

Πάνω από τις 900 μονάδες βάσης τα spread

Ανοδικά κινείται σήμερα το spread των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, φθάνοντας τις 902 μονάδες βάσης (9,02 ποσοστιαίες μονάδες) σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα, ενώ η απόδοσή τους έφθασε το 12,20%.Τις δύο τελευταίες ημέρες, το spread κυμαινόταν μεταξύ των 890 και 895 μονάδων βάσης.

Στο στόχαστρο τα παράλογα επιδόματα

Σε μελέτη του υπουργείου οικονομικών καταγράφονται 54 διαφορετικά επιδόµατα, που κυµαίνονται από 35 ευρώ και ξεπερνούν ακόµη και το ποσό των 1.750 ευρώ, καθώς και 15 ειδικά µισθολόγια.

Olympic Air και Aegean κατά Κομισιόν

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια προσφεύγουν Olympic Air και Aegean κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία απορρίφθηκε η συγχώνευση των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιρειών. «Κόβονται» τα δρομολόγια της Olympic Αir προς Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Παρίσι. To διοικητικό συμβούλιο της Olympic Air αποφάσισε την αναμόρφωση της στρατηγικής της εταιρείας στοχεύοντας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην εστιασμένη στρατηγική της ανάπτυξη ώστε η Olympic Air να αναδειχθεί ηγετική δύναμη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκμεταλλευόμενη το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας του προϊόντος της.

Αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων προωθεί η κυβέρνηση

Προετοιμάζεται το Προεδρικό Διάταγμα


Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Κοντά σε ιστορικό υψηλό η τιμή του χρυσού, πάνω από τα 1.430 δολάρια η ουγγιά

Αναζητούν «ασφαλή καταφύγια»


Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διαπραγματεύεται την Τετάρτη ο χρυσός, καθώς η αναταραχή στη Μέση Ανατολή και η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων οδηγούν τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.Η τιμή του χρυσού, άμεσης παράδοσης, είναι στα 1.428,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ την Τρίτη ανήλθε στο ιστορικό υψηλό των 1.434,93 δολαρίων.

"Οι αισιόδοξοι καρδιοπαθείς ζουν περισσότερο"

Οι πάσχοντες από καρδιοπάθεια έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν εάν αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την ασθένειά τους, αναφέρουν επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke. Οι ερευνητές έδωσαν σε περισσότερους από 2.800 καρδιολογικούς ασθενείς ένα ψυχολογικό ερωτηματολόγιο και έκαναν συνεντεύξεις για να μάθουν πόσο πίστευαν ότι μπορούν να αναρρώσουν από την ασθένειά τους και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Μύθος το υψηλό κόστος εργασίας στην Ελλάδα

Οι Τροϊκανοί μπορεί να πιέζουν για περαιτέρω μείωση των μισθών ωστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι ο έλληνες εργαζόμενοι είναι οι μισθολογικά πληβείοι της Ευρώπης.Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, το πραγματικό ετήσιο κόστος εργασίας στην Ελλάδα, το 2009, ήταν 35% χαμηλότερο από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, 25% χαμηλοτερο έναντι της Γαλλιας και της Βρετανίας και κατά 20% έναντι της Ιταλίας και της Ισπανίας.

24ωρη σε όλα τα μέσα στις 9 Μαρτίου

Με νέο πρόσωπο βλέπει τις κινητοποιήσεις η νεοεκλεγείσα συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΘΕΛ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οι εργαζόμενοι αναστέλλουν τις στάσεις εργασίας που είχαν ανακοινώσει για αυτή την εβδομάδα.Μάλιστα, ο κ. Λιαγούρης πρόεδρος του Συνδικάτου της ΕΘΕΛ έκανε λόγο για τη διενέργεια «μίνι δημοψηφίσματος» στους κόλπους των εργαζομένων της ΕΘΕΛ για τον καθορισμό της τελικής τους στάσης, με τις κάλπες να στήνονται στις 9 Μαρτίου.

Κρίσιμα τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες

Σήμερα ανακοινώνεται η μεθοδολογία


Στις 4 Μαρτίου θα επιδοθούν στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών τα σενάρια προσομοίωσης που θα αφορούν στα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος θα ενημερωθεί σήμερα για τη μεθοδολογία βάσει της οποίας θα διεκπεραιώσει τα τεστ κοπώσεως. Τα αποτελέσματα των τεστ προσομοίωσης θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο.  

Πώς, πότε και που θα γίνουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

Ανατροπές σε 40 Ταμεία


Το χρονοδιάγραµµα των αναλογιστικών µελετών και των σχεδιαζόµενων ανατροπών στα 40 επικουρικά ταµεία, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουµάνης.

Εκτός συζήτησης στις Συνόδους Κορυφής η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει ο Όλι Ρεν

Στο τραπέζι επιμήκυνση και επιτόκια


Στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου, δεν πρόκειται να συζητηθεί θέμα περί πιθανής αναδιάρθφωσης του ελληνικού χρέους, τονίζει ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν.

«Παγώνουν» οι αυξήσεις μισθών στα Ελληνικά Πετρέλαια το 2011

Ωράριο εργασίας 40 ωρών


Στα «μαλακά έπεσαν» οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς η πρόταση της διοίκησης στη διαπραγμάτευση με το σωματείο για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας δεν προβλέπει μειώσεις μισθών για το 2011.Το σωματείο από την πλευρά του εμφανίζεται αρνητικό και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, καθώς στην πρόταση υπάρχουν μια σειρά από ρυθμίσεις που εκτιμάται ότι πλήττουν το εισόδημά τους.

Να ανακαταλάβει πόλεις στα ανατολικά επιχειρεί ο Καντάφι - Επίδειξη ισχύος από τις ΗΠΑ

Συγκρούσεις με αντικαθεστωτικούς


Δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι έθεσαν ξανά υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μπρέγκα στα ανατολικά της χώρας, μετά από βίαιες συγκρούσεις με αντικαθεστωτικούς. Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Ατζνταμπίγια.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες

Αρνητικό κλίμα στην αγορά


Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.Στις 10:55 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 1,73% στις 1.552,53 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 7,7 εκατ. ευρώ.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008 σκαρφαλώνουν οι τιμές του πετρελαίου

Άνοδος 25% σε ένα έτος


Στο υψηλότερο επίπεδο των 30 τελευταίων μηνών περίπου ανέρχονται την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι διαδηλώσεις στο Ιράν ενισχύουν τους φόβους των αναλυτών ότι η αναταραχή θα επεκταθεί στη Μέση Ανατολή, επηρεάζοντας και την προσφορά από τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του ΟΠΕΚ. Η τιμή του αργού πετρελαίου, στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου, ενισχύθηκε έως 1,01 δολάρια στα 100,64 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει αργότερα στα 99,78.

Παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για τις απολύσεις στην Cosmote

Διαμεσολαβητική προσπάθεια


Διαμεσολαβητική προσπάθεια αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας για το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση για 120 απολύσεις στην Cosmote. Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου πρόκειται να συναντηθεί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στην εταιρία.Η ΟΜΕ ΟΤΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή, ενώ το σωματείο των εργαζομένων της Cosmote προγραμματίζει 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ισότητα ανδρών - γυναικών στα ασφάλιστρα για προγράµµατα σύνταξης, νοσηλείας και αυτοκινήτου

Απόφαση του Ευρωδικαστηρίου


Ισότητα µεταξύ ανδρών και γυναικών στα ασφάλιστρα που πληρώνουν στις ασφαλιστικές εταιρείες για προγράµµατα σύνταξης, νοσηλείας και αυτοκινήτου, αποφάσισε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καταργώντας µια διάκριση που ισχύει εδώ και δεκαετίες.Η απόφαση προβλέπει, σύμφωνα με «Τα Νέα», ότι τα ασφάλιστρα δεν µπορεί να είναι διαφορετικά µεταξύ των δύο φύλων δίνοντας περιθώριο στις χώρες-µέλη της Ε.Ε. να εναρµονιστούν το αργότερο ώς τις 21 Δεκεµβρίου 2012.

Απόψε η επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision

Έξι υποψήφιοι


Το βράδυ της Τετάρτης διεξάγεται ο ελληνικός τελικός της Eurovision που θα αναδείξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έξι είναι τα υποψήφια τραγούδια.Ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ και παρουσιάστρια είναι η Λένα Αρώνη.

Νέα προοιδοποίηση για υποβάθμιση από τη Standard & Poor's

Στο στόχαστρο η Ελλάδα


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s διατηρώντας σε αρνητικό creditwatch την αξιολόγηση της χώρας μας, απηύθυνε νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.