e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κέρδη 1,32% στο Χ.Α.

Με κέρδη άνοιξε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.548,70 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,32%.Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 91,32 εκατ. ευρώ.

Στις 14 Οκτωβρίου η πρώτη απεργία των σιδηροδρομικών κατά των αλλαγών στον ΟΣΕ


Απαντούν με κινητοποιήσεις


Την απόφαση να απαντήσει στο σχέδιο νόμου για τον ΟΣΕ με σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων πήρε στη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε 24ωρη πανελλαδική πανσιδηροδρομική απεργία την προσεχή Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές πανσιδηροδρομικές απεργίες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα.

Νέα ανακάλυψη εξηγεί γιατί οι κουφοί βλέπουν καλύτερα

Μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα ρίχνει φως στην αιτία που οι εκ γενετής κουφοί άνθρωποι συνήθως βλέπουν καλύτερα, ενώ μερικοί μάλιστα έχουν σούπερ-όραση. Αυτό το πετυχαίνουν, όπως φαίνεται, καθώς η περιοχή του εγκεφάλου που κανονικά ασχολείται με την ακοή, αναλαμβάνει νέα καθήκοντα, ασχολούμενη πλέον με την όραση. Αυτή η νευρωνική «αναδιάταξη» βελτιώνει κυρίως την περιφερειακή όραση των κουφών ανθρώπων.

ΔΝΤ: Οι ανησυχίες για την Ελλάδα απομακρύνονται

Πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, βρέθηκε η ελληνική οικονομία στη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στην Ουάσιγκτον.Η Ελλάδα δείχνει να ξεπερνάει την κρίση, οι έντονες ανησυχίες για επιπτώσεις από την δημοσιονομική κρίση της Ελλάδος στο οικοδόμημα της ευρωζώνης έχουν σχεδόν εξαφανισθεί, μετά τη δημιουργία του Μηχανισμού Στήριξης από ΔΝΤ-ΕΕ και ΕΚΤ. Είναι φυσικό και θετικό λοιπόν η χώρα σας να απομακρύνεται σταδιακά από το μαζικό ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αυξήθηκε 18,7% η αξία των εξαγωγών- αποστολών τον Αύγουστο

Αύξηση 18,7% σημείωσε η συνολική αξία των των εξαγωγών- αποστολών της χώρας τον Αύγουστο εφέτος και ανήλθε στο ποσό των 1.172,8 εκατ. ευρώ, έναντι 987,8 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2009.

Στη φάση της πλήρους υλοποίησης μπαίνει ο νόμος για τις οδικές μεταφορές


Ελάχιστο κεφάλαιο 9.000 για τις εταιρείες


Στη φάση της πλήρους υλοποίησής του μπαίνει, πλέον, ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, καθώς εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.Στην εγκύκλιο εξειδικεύεται η εφαρμογή του νόμου, παρέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες για τη

Intralot: Άδεια διαδικτυακών παιχνιδιών στη Γαλλία

Η INTRALOT France, θυγατρική του Ομίλου INTRALOT, έλαβε άδεια για τη διεξαγωγή διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος από τη γαλλική Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών, την ARJEL. Η άδεια έχει διάρκεια 5 έτη με δυνατότητα ανανέωσης. Η INTRALOT France θα εστιάσει σε ευκαιρίες για διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα, αξιοποιώντας τις πρωτοποριακές λύσεις που διαθέτει όσον αφορά στο αθλητικό στοίχημα. Η εταιρεία επίσης στοχεύει να αιτηθεί στην ARJEL για επιπρόσθετες άδειες διαδικτυακού ιπποδρομιακού στοιχήματος και διαδικτυακού πόκερ.

Οριακή διορθωτική πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή διορθωτική πτώση σε ποσοστό 0,08% και διαμορφώνεται στα 1,3934 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 114,100 γιεν, στο 0,8735 με τη Στερλίνα και στο 1,34050 με το Ελβετικό Φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,06% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 81,9750 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5940 με τη Στερλίνα και στο 0,9626 με το Ελβετικό φράγκο.

Νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά παρουσιάζει η Microsoft


Εκδήλωση στη Νέα Υόρκη


Ενάμισι χρόνο μετά την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά, η Microsoft παρουσιάζει τη Δευτέρα τo Windows Phone 7, το οποίο ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της εταιρείας να κατακτήσει την αγορά των smartphone.Το νέο λογισμικό, εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο Windows Mobile, λανσάρεται σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη.

Ένας Κύπριος και δύο Αμερικάνοι οι νομπελίστες οικονομίας

Στους Αμερικανούς Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν, καθώς και στον Κύπριο Χριστόφορο Πισσαρίδη απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας 2010.

Κατοχυρώθηκε ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης η φάβα Σαντορίνης



Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


H φάβα Σαντορίνης συμπεριλαμβάνεται πλέον, μαζί με άλλα επτά ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, στον κοινοτικό κατάλογο των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΟΠ και ΠΓΕ). Η φάβα Σαντορίνης κατοχυρώθηκε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Βουτιά 20,5% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

Σε βαθιά ύφεση η οικοδομή


Μείωση 20,5% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση, βάσει του αριθμού των αδειών που εκδόθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Δευτέρα.

Οι Κινέζοι πιο «πιστοί» χρήστες του Διαδικτύου


Κερδίζει έδαφος το mobile Ίντερνετ και τα social media

Οι Κινέζοι είναι οι πιο τακτικοί, οι πιο «πιστοί» και οι πιο ενθουσιώδεις χρήστες του Διαδικτύου. Μαζί με τους κατοίκους των χωρών της Μέσης Ανατολής αποτελούν την ισχυρότερη «δεξαμενή πελατών» για το online μάρκετινγκ.

Μείωση 2,1% στη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Υποχωρεί το βιομηχαικό προϊόν


Πτώση 2,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Θετικές αποδόσεις στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων το τρίτο τρίμηνο του 2010


Αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια


Θετικές επιδόσεις πέτυχαν οι εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στο γ΄τρίμηνο του 2010.
Το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων σημείωσε αύξηση 150 εκατ. ευρώ σε 8,2 δισ. ευρώ. Η αύξηση αποδίδεται στην σημαντική επιβράδυνση των εκροών και στη βελτίωση των τιμών των ομολογιακών και μετοχικών ελληνικών τίτλων που επηρέασαν με την σειρά τους θετικά την αποτίμηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων. Στην πλευρά των αποδόσεων πρέπει να σημειωθεί η υπεραπόδοση όλων των κατηγοριών των Funds of Funds, όπου τα Μετοχικά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως και 20,61%, τα Μικτά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως 9,09% και τα Ομολογιακά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως και 5,76%.

Financial Times: Αν δεν πίεζαν οι ΗΠΑ οι ευρωπαίοι δεν θα βοηθούσαν την Ελλάδα

'Αλλο ένα άρθρο μιας από τις πιο έγκριτες εφημερίδες, των Finacial Times, ταράζει τα νερά αλλά και διώχνει με την σειρά του τις όποιες αμφιβολίες για την αλληλεγγύη των εταίρων μας...'Οπως γράφουν σήμερα σε άρθρο με τίτλο "Πως η Ουάσινγκτον πίεσε την Ευρώπη να σώσει το ευρώ", οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη δημιουργία πακέτων στήριξης τόσο της Ελλάδας όσο και γενικότερα των μελών της ζώνης του ευρώ οφείλονται εν μέρει και στις ισχυρές πιέσεις των ΗΠΑ.

Γονίδια επηρεάζουν το σχήμα του σώματος ιδίως στις γυναίκες

Μια μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων (μεταξύ αυτών και Έλληνες) ανακάλυψε δεκάδες γονίδια που φαίνεται να παίζουν ρόλο στον σωματότυπο των ανθρώπων, κυρίως των παχύσαρκων γυναικών, μεταξύ άλλων καθορίζοντας αν το σώμα τους θα έχει σχήμα "αχλαδιού" (πιο πολύ λίπος στους γοφούς) ή "μήλου" (περισσότερο λίπος στη μέση). Επειδή η εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος επηρεάζει παθήσεις όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια, η ανακάλυψη μπορεί να ρίξει περισσότερο φως σε αυτές τις καταστάσεις και ακόμα να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ειδικά της εντοπισμένης σε συγκεκριμένες περιοχές.Η μελέτη από 400 επιστήμονες προερχόμενους από 280 ερευνητικά ινστιτούτα πολλών χωρών, με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Βρετανίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, ανέλυσε και συνέκρινε το γενετικό κώδικα (DNA) περισσότερων των 77.000 ανθρώπων, αναζητώντας και τελικά ανακαλύπτοντας 13 γενετικές περιοχές που μπορούν να συνδεθούν με τις διαφορές μεταξύ των ατόμων, όσον αφορά στην κατανομή του λίπους στο σώμα.

Για τις επόμενες κινήσεις τους αποφασίζουν οι δάσκαλοι όλης της χώρας


Με το βλέμμα στο ενιαίο μισθολόγιο


Συνεδριάζουν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας, με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, με κύριο ζήτημα το μισθολογικό.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Συνάντηση των βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Οικονομικών


Πιθανά τα προβλήματα στην αγορά

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Βενζινοπωλών θα έχουν κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, η οποία θα καθορίσει εάν θα ξεκινήσει ομαλά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης την Παρασκευή.Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι καταναλωτές θα αγοράσουν φέτος πετρέλαιο που θα είναι ακριβότερο κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι.

Συρρικνώνεται το spread στα ομόλογα μετά τις δηλώσεις για παράταση στο δάνειο ΕΕ-ΔΝΤ


Υποχωρεί το κόστος δανεισμού


Το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για την αγορά ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων περιορίστηκε την Δευτέρα, μετά τα σχόλια του ΔΝΤ για ενδεχόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων από την Ελλάδα. Εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε την Κυριακή ότι εξετάζεται η επιμήκυνση ή αντικατάσταση των δανείων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα, αν οι αγορές συνεχίσουν να ανησυχούν για την αναχρηματοδότηση του χρέους της χώρας.

Στην Αθήνα το κλιμάκιο της Eurostat για τον τελικό έλεγχο του ελλείμματος του 2009


Επαφές στο Γενικό Λογιστήριο


Επαφές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο την εξέταση των δημοσιονομικών στοιχείων και τον ακριβή προσδιορισμό του ελλείμματος για το 2009, θα έχει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).Παράλληλα, συνεχίζεται η συνεργασία της Eurostat με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ώστε στις 22 Οκτωβρίου να δημοσιοποιηθούν στις Βρυξέλλες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του εξαμηνιαίου δελτίου ελλείμματος και χρέους για τα κράτη-μέλη, τα επίσημα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της περιόδου 2006-2010.