e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime

Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Η ώρα της κάλπης. Η αποχή και η συσπείρωση βγάζουν τους νικητές. Ο εκλογικός χάρτης της χώρας, τα φαβορί και οι εκπλήξεις.

-Ποιοι είναι οι στόχοι των κομμάτων και οι τελευταίες εκτιμήσεις.

-Η PRESS «ανακρίνει» τους υποψηφίους: Τι θα κάνετε αν κερδίσετε; Γ. Σγουρός: «Ψήφος με κριτήριο την ικανότητα». Π. Ψωμιάδης: «Η φωνή μας θα φτάσει στις Βρυξέλλες». Ν. Κακλαμάνης: «Θα υπερασπιστώ την κοινωνική πολιτική». Β. Μιχαλολιάκος: «Σε 60 ημέρες, θα αλλάξουμε την πόλη μας».

Press Time
Διαβάστε ακόμα από την πολιτική

-Η μαύρη εβδομάδα του Θόδωρου Πάγκαλου. Πυρ ομαδόν κατά του αντιπροέδρου για τις δηλώσεις του. Η σύζυγός του… «πνίγηκε» στο Σαρωνικό.

-Ντόρα Μπακογιάννη: 7+1 μέρες για το κόμμα.

«Το πολιτικό σύστημα μας έριξε στην αγκαλιά του ΔΝΤ».

 
Διαβάστε στην Press Time

 Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, Σπύρος Στάλιας κάνει σύγκριση του σημερινού πρωθυπουργού με τον πατέρα του.

Νέα εισβολή λαθρομεταναστών.

 
Διαβάστε στην Press Time

 Εκρηκτική αύξηση των συλλήψεων. Οι δρόμοι των δουλεμπόρων και η Frontex.

Το 24ωρο του «χωροφύλακα» του ΔΝΤ στην Αθήνα

 
Διαβάστε στην Press Time

 Ο Μπόμπ Τράα ζει στη χλιδή και την καλοπέραση προκαλώντας το μέσο Έλληνα.

Η PRESS «ανακρίνει» τους υποψηφίους: Τι θα κάνετε αν κερδίσετε;

 
Διαβάστε στην Press Time

 Γ. Σγουρός: «Ψήφος με κριτήριο την ικανότητα». Π. Ψωμιάδης: «Η φωνή μας θα φτάσει στις Βρυξέλλες». Ν. Κακλαμάνης: «Θα υπερασπιστώ την κοινωνική πολιτική». Β. Μιχαλολιάκος: «Σε 60 ημέρες, θα αλλάξουμε την πόλη μας».

Η αποχή και η συσπείρωση βγάζουν τους νικητές.

 
Διαβάστε στην Press Time

 Ο εκλογικός χάρτης της χώρας, τα φαβορί και οι εκπλήξεις. Ποιοι είναι οι στόχοι των κομμάτων και οι τελευταίες εκτιμήσεις.

Το Βερολίνο επιχειρεί να κατευνάσει τις αγορές για το ιρλανδικό έλλειμμα

Εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ δήλωσε ότι "δεν βλέπει λόγο να συνεχιστεί η συζήτηση" για ενδεχόμενη προσφυγή της Ιρλανδίας στο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

"Η Ιρλανδία δεν έχει υποβάλει αίτημα για το (ευρωπαϊκό) ταμείο διάσωσης και δεν βλέπουμε λόγο να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Εβδομάδα- φωτιά για την Οικονομία

Μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος, η οποία θα περιλαμβάνει και το επόμενο έτος, αρχίζει από την προσεχή Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, για την ελληνική οικονομία. Τη συγκεκριμένη ημέρα, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία θα ανακοινώσει την επί τα χείρω αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ οι επικεφαλής της τρόικας θα αρχίσουν τον έλεγχο των μεγεθών τόσο του τρέχοντος, όσο και του νέου προϋπολογισμού.Χρεοκοπία Ελλάδας και Ιρλανδίας βλέπουν οι επενδυτές

Τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών-καταγγελιών καθιερώνει η Επιθεώρηση Εργασίας

Επώνυμα ή και ανώνυμα


Τηλεφωνική γραμμή παροχής πληροφοριών και υποστήριξης σε εργαζόμενους και εργοδότες, σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, δημιουργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων θα γίνεται παράλληλα με την υποδοχή και καταγραφή καταγγελιών και δρομολόγηση τους στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες.

Η ονειροπόληση φέρνει κατήφεια, δείχνει μεγάλο πείραμα στο iPhone


Εκτός τόπου, εκτός χρόνου


Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι περνούν τη μισή μέρα σκεφτόμενοι ότι βρίσκονται κάπου αλλού, ή ότι κάνουν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά κάνουν, και αυτή η διαρκής ονειροπόληση έχει την τάση να μας κάνει δυστυχείς.Το απαισιόδοξο συμπέρασμα προκύπτει από αμερικανική μελέτη που επικοινωνούσε με χιλιάδες εθελοντές μέσω iPhone, προκειμένου να τους ρωτήσει τι έκαναν και τι ένιωθαν εκείνη την ώρα.

Καμπανάκι» για μπλακ άουτ στο Ίντερνετ

Ο «πατέρας» του Διαδικτύου προειδοποιεί ότι έρχονται «χρόνια αστάθειας»

Αβέβαιο και ταραχώδες προβλέπεται το μέλλον του Διαδικτύου, καθώς οι διαθέσιμες διευθύνσεις «στερεύουν» και ο Παγκόσμιος Ιστός κινδυνεύει με «μπλακ άουτ».Ο αποκαλούμενος «πατέρας» του Διαδικτύου, Βιντ Σερφ, προειδοποίησε ότι έρχονται «χρόνια διαδικτυακής αστάθειας», κάνοντας λόγο για μια από τις «πιο ταραχώδεις περιόδους» από τη δημιουργία του Ίντερνετ το 1982.

Κάλπες με βροχές και καταιγίδες


Στην Αθήνα αύριο αναμένεται ασθενής βροχή

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τόσο αύριο όσο και την Κυριακή - ημέρα εκλογών - θα επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες. Ειδικότερα αύριο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις.

Τρεις ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της θυγατρικής της Eurobank στην Πολωνία

Προσφέρουν ως 800 εκατ. για την Polbank


Τρεις τράπεζες, η ιταλική Intesa Sanpaolo, η γαλλική BNP Paribas και η αυστριακή Raiffeisen Bank International, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά της θυγατρικής της Eurobank στην Πολωνία, Polbank.Πληροφορίες από τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι οι τρεις υποψήφιοι προσέφεραν από 600 έως 800΅εκατ. ευρώ για την Polbank.

Στο Μόναχο και πάλι το κλιμάκιο της Εξεταστικής της Siemens για την εξέταση μάρτυρα-«κλειδί»

Τρίτο ταξίδι στη Γερμανία


Στο Μόναχο βρίσκεται για τρίτη φορά το κλιμάκιο της Εξεταστικής για τη Siemens προκειμένου να εξετάσει τον Μίχαελ Κουτσενρόιτερ.Κατά τις ανακρίσεις του στην εισαγγελία του Μονάχου, o κ. Κουτσενρόιτερ είχε «δείξει» τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τη διακίνηση του «πολιτικού χρήματος» στην Ελλάδα.

Η ακμή συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας στους νέους

Οι νέοι που έχουν έντονα σημάδια ακμής στο πρόσωπο, θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, επειδή εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, που επίσης εκτιμά ότι υπάρχει περίπτωση (αλλά όχι βεβαιότητα) ότι ο κίνδυνος, σε μερικές περιπτώσεις, γίνεται χειρότερος από τα φάρμακα κατά της ακμής. Η δερματική πάθηση ταλαιπωρεί, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, οκτώ στους δέκα εφήβους. Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις παραμορφώνουν το πρόσωπο και δημιουργούν πολύ έντονα αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό τους στους άτυχους νέους.

Αποκαλύφτηκε το μυστικό της γάτας

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκαλύψουν τον πολύπλοκο φυσικό μηχανισμό που κρύβεται πίσω από την ικανότητα της γάτας να ρουφάει με τόση μαεστρία με τη γλώσσα της το γάλα ή το νερό, χωρίς να λερώνεται ή να μουσκεύεται. Το φαινόμενο αυτό πάντα γοήτευε τους ανθρώπους, ειδικούς και μη, αλλά παρέμενε μυστηριώδες ως τώρα, γιατί τα γυμνά μάτια μας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τι ακριβώς κάνει μια γάτα με ένα υγρό. Η νέα ανακάλυψη όμως ρίχνει φως στη "φυσική του ρουφήγματος" της γάτας.Οι ερευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ, Πρίνστον και Βιρτζίνια των ΗΠΑ, υπό τον βιοφυσικό Ρόμαν Στόκερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, το BBC, τη "Γκάρντιαν" και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", χρησιμοποίησαν βιντεοκάμερα υψηλής ταχύτητας και διαπίστωσαν ότι η γάτα, χωρίς να το κάνει συνειδητά φυσικά, καθώς ρουφάει ένα υγρό, δημιουργεί μια ισορροπία ανάμεσα στη βαρύτητα και στην αδράνεια, με συνέπεια να δημιουργεί ένα είδος αντίστροφου "καταρράκτη", που ανυψώνει σε συνεχή ροή το υγρό προς το στόμα της, μόλις αυτή χώσει τη γλώσσα της μέσα σε ένα μπολ.

Πλημμυρισμένα σπίτια και διακοπές ρεύματος από την έντονη βροχόπτωση στην Αττική

Επί ποδός η Πυροσβεστική


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Αττικής η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Δεκάδες υπόγεια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ από την κακοκαιρία σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Χρεοκοπία Ελλάδας και Ιρλανδίας βλέπουν οι επενδυτές

Επτά στους δέκα (71%) διεθνείς επενδυτές και αναλυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, όπως προκύπτει από έρευνα-ψηφοφορία που διεξήγαγε και δημοσιεύει το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Παράλληλα, η πλειοψηφία των 1.030 επενδυτών και αναλυτών πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα προηγείται της Ιρλανδίας, με ποσοστό 71% των επενδυτών να θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της έναντι 67% τον Σεπτέμβριο.

Αύξηση 4,9% στις τιμές εισαγωγού στη βιομηχανία τον Σεπτέμβριο

Παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις


Αύξηση 4,9% κατέγραψε τον Σεπτέμβριο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία σε ετήσια βάση, εξέλιξη που καταδεικνύει πως οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία σημείωσε αύξηση 4,9% τον Σεπτέμβριο, έναντι μείωσης 1,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2009 προς το 2008. Σε σύγκριση με το δείκτη του Αυγούστου 2010, σημείωσε μείωση 0,8%, έναντι μείωσης 1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2009. Ο μέσος Δείκτης του δωδεκάμηνου Οκτωβρίου 2009 – Σεπτεμβρίου 2010, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκάμηνου Οκτωβρίου 2008 – Σεπτεμβρίου 2009, παρουσίασε αύξηση 6,3%, έναντι μείωσης 2,6%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Χάρι Πότερ


Βασίζεται στο τελευταίο βιβλίο της σειράς και θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου


Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε χθες στο Λονδίνο η έβδομη και προτελευταία ταινία της σειράς «Χάρι Πότερ». Η ταινία με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: μέρος Α'», που βασίζεται στο τελευταίο βιβλίο της σειράς, θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου και αναμένεται να αποφέρει τεράστια κέρδη στα ταμεία της Warner Bros.

«Βουτιά» 4,5% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2010

Βουτιά του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος κατά 4,5% στο γ' τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το γ' τρίμηνο τρίμηνο του 2009, και μείωση κατά 1,1% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2010 κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

"Βγήκαμε έξω από το ηλιακό μας σύστημα"


Τεράστια άλματα έχουν γίνει στην εξερεύνηση του διαστήματος σύμφωνα με τον Έλληνα αστροφυσικό, ακαδημαϊκό και πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας Σταμάτη Κριμιζή.Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κριμιζής, η ανθρώπινη γνώση, συγκρινόμενη με αυτήν πριν από 52 χρόνια, έχει κάνει τεράστια άλματα. «Έχουμε φτάσει έξω από το ηλιακό μας σύστημα, 17 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη γη. Το σήμα που μας στέλνει το Βόγιατζερ κάνει πάνω από 15,5 ώρες να φτάσει στη γη κινούμενο με ταχύτητα φωτός. Ξέρουμε πολλά για το πλανητικό μας σύστημα», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται διαστημόπλοιο γύρω από τον Κρόνο, ένα άλλο θα μπει, στις 18 Μαρτίου του 2011, σε τροχιά γύρω από τον Ερμή, ενώ ένα τρίτο κατευθύνεται προς τον Πλούτωνα και το οποίο έχει διανύσει τη μισή διαδρομή και υπολογίζουμε ότι θα φτάσει στον προορισμό του στις 14 Ιουλίου του 2015.

Στο 0,4% επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο γ΄τρίμηνο του 2010

Κατεβάζει ταχύτητα λόγω λιτότητας


Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο τρίτο τρίμηνο από τον υψηλότερο ρυθμό της τελευταίας τετραετίας, καθώς τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τη μείωση των ελλειμμάτων υπονομεύουν την ανάκαμψη.Συγκεκριμέμα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% (σε τριμηνιαία βάση και 1,9% σε ετήσια), από 1% στο δεύτερο τρίμηνο.

Εκπλήξεις από τον Σάντος

Αρκετά νέα πρόσωπα κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, ενόψει του φιλικού της εθνικής με την Αυστρία, την Τετάρτη. Οι Βαγγέλης Μόρας της Μπολόνια, Δημήτρης Κωνσταντόπουλου της Κέρκυρας, Γιώργος Φωτάκης του ΠΑΟΚ και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος του Παναθηναϊκού είναι παίκτες που αναμένονταν να είναι στην ομάδα, ενώ οι εκπλήξεις ήρθαν με την πρόσκληση των Δημήτρη Σιόβα του Πανωνίου και Γιώργου Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού.

Υποχρεωτικά από τις αρχές του 2011 τα ενεργειακά πιστοποιητικά για τα κτίρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται

Νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες


Από τις 9 Ιανουαρίου του 2011 μπαίνει σε εφαρμογή η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτήρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται, αν στο μεταξύ το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν ενδώσει στα αιτήματα φορέων της αγοράς για αναβολή.Το ελάχιστο κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών διαμορφώνεται από 185 ως 369 ευρώ, ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου (μονοκατοικία, διαμέρισμα, πολυκατοικία, επαγγελματικές χρήσεις) και κλιμακώνεται προς τα πάνω, ανάλογα με το εμβαδόν του κτιρίου.

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο εν αναμονή των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα


Αγωνία για την οικονομία


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να παραμένει κάτω από τις 1.500 μονάδες και την αγορά να επικεντρώνει την προσοχή της στην ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat, την ερχόμενη εβδομάδα, για το έλλειμμα του 2009, στην επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, με επίκεντρο αυτή τη φορά την Ιρλανδία, αλλά και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή.«Υπάρχει πίεση, η οποία όμως σιγά-σιγά εξομαλύνεται, η αγορά αρχίζει να βρίσκει ισορροπία. Δηλαδή, ξεκινήσαμε αρνητικά και τώρα κάπως έχει μετριαστεί η πίεση. Αυτό οφείλεται στο ότι η προσφορά είναι περιορισμένη, δηλαδή η αγορά αντιμετωπίζεται περισσότερο τεχνικά αυτή την περίοδο, παρά από θεμελιώδη», είπε στο Reuters o Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.