e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime

Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Γαλάζια και πράσινα γουνάκια για Siemens, Βατοπέδι, ομόλογα. Την ώρα που έβαλαν «ταφόπλακα» για τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης, στέλνουν στο σκαμνί πρώην και νυν υπουργούς για τα σκάνδαλα. Ο πρωθυπουργός ζητάει συντεταγμένη ψήφο για τις αμαρτίες της ΝΔ. Η Ρηγίλλης «απαντά» με απειλές και εξεταστική για ναυπηγεία και αστακό. Πολιτικό παιχνίδι ή θα πληρώσουν οι ένοχοι; Ποιοι κινδυνεύουν να συρθούν στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όταν η κυρία Πάγκαλου θέλει να κερδίσει το Σαρωνικό.



Διαβάστε στην Press Time


Το άγνωστο χρονικό της σύγκρουσής της, με τον Πέτρο Φιλίππου. Η Χριστίνα Χριστοφάκη και ο πόλεμος των αλληλοκατηγοριών.


Ο Πέτρος Δούκας για το Βατοπέδι



Διαβάστε στην Press Time


 «Ούτε στην Ουγκάντα του Ίντι Αμίν δεν διώκονταν έτσι οι αντίπαλοι του καθεστώτος»,

Συνέντευξη του Πέτρου Μαντούβαλου:

 

Διαβάστε στην Press Time

 Θα ξαναφέρω το χαμόγελο στον Πειραιά. Είμαι ενωτικός και όχι αντάρτης. Οι υποσχέσεις- δεσμεύσεις του και τι λέει για τους αντιπάλους, τα χρέη και τον Σαμαρά.



Αποβατικές γέφυρες στον Έβρο βάζουν οι Τούρκοι.




Διαβάστε στην Press Time

 
Αγόρασαν 32 γεφυροποιητικά μηχανήματα. Τι κρύβει ο Ερντογάν πίσω από το προσωπείο της ειρήνης.


Άγριο παρασκήνιο με την πώληση των ΕΛΤΑ.

 
Διαβάστε στην Press Time

 Οι υπόγειες διαδρομές, οι συναντήσεις εν κρυπτώ, τα συμφέροντα, διχασμός και ο ρόλος των συνδικαλιστών.



Γαλάζια και πράσινα γουνάκια για Siemens, Βατοπέδι, ομόλογα.


Διαβάστε στην Press Time

 
Την ώρα που έβαλαν «ταφόπλακα» για τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης, στέλνουν στο σκαμνί πρώην και νυν υπουργούς για τα σκάνδαλα. Ο πρωθυπουργός ζητάει συντεταγμένη ψήφο για τις αμαρτίες της ΝΔ. Η Ρηγίλλης «απαντά» με απειλές και εξεταστική για ναυπηγεία και αστακό. Πολιτικό παιχνίδι ή θα πληρώσουν οι ένοχοι; Ποιοι κινδυνεύουν να συρθούν στο Ειδικό Δικαστήριο.


Στο "κόκκινο" τα ελλείμματα 13 κρατών της ευρωζώνης

Δεκατρία από τα δεκάξι κράτη μέλη της ευρωζώνης κατέγραψαν το 2009 δημοσιονομικά ελλείμματα πάνω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, ενώ δέκα κράτη μέλη του ευρώ κατέγραψαν χρέος υψηλότερο από το όριο του 60% του ΑΕΠ που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Χ.Α.: Πάνω από τις 1.600 μονάδες

Κατάφερε τελικά ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, να σπάσει το φράγμα των 1.600 μονάδων, εν μέσω αισιοδοξίας για περαιτέρω άνοδο των τιμών στον τραπεζικό κλάδο.Πιο συγκεκριμένα, έκλεισε στις 1.605,82 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,24%. Σε εβδομαδίαια βάση ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,61%.

Στην εξόφληση των προμηθευτών έως το τέλος του 2010 δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας

Στόχος, το Νέο Έτος χωρίς οφειλές


Έως το τέλος του έτους θα αποπληρωθούν τα χρέη του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές, ώστε από το 2011 να μην υπάρχουν εκκρεμείς οφειλές, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε από διαφορετική βάση το 2011», είπε ο κ. Πολύζος σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο μεταδίδει ότι «οι νοσοκομειακές δαπάνες και τα

Την ερχόμενη Τρίτη η συνάντηση Κουσελά με τους φορείς που εμπλέκονται στην εμπορία τσιγάρων


Ερώτηση στη Βουλή


Στην συνάντηση την Τρίτη, όλων των φορέων που εμπλέκονται στην εμπορία τσιγάρων, παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, για την εξεύρεση λύσης σχετικά με τα μειωμένα περιθώρια κέρδους των λιανοπωλητών, περιπτερούχων και πρατηριούχων.Κατά την συζήτηση στη Βουλή σχετικής επερώτησης της ΝΔ, ο κ. Κουσελάς διαβεβαίωσε, πάντως, πως «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κουβεντιάζει, για να κουβεντιάζει» και πως παράλληλα, επανεξετάζει και το καθεστώς φορολόγησης του λεπτοκομμένου καπνού για τα λεγόμενα «στριφτά» τσιγάρα, ο οποίος φορολογείται λιγότερο σε σχέση με τα βιομηχανικά αντίστοιχα.

Παράταση τριών ημερών για την κύρωση της συμφωνίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Νέα ημερομηνία, η 27η Οκτωβρίου


Παράταση τριών εργάσιμων ημέρων στην κύρωση της σύμβασης πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δέχτηκαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 27 Οκτωβρίου.

Τη μεταβίβαση του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Φανάρι επιβεβαίωσε ο Τ.Ερντογάν


Συνάντηση εφ' όλης της ύλης


Συνάντηση δύο ώρων στη διάρκεια της οποίας καλύφθηκε το σύνολο των διμερών θεμάτων είχαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Κλίμα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τη διαδικασία μεταβίβασης του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Φανάρι και τη χορήγηση υπηκοότητας σε 12 μητροπολίτες, ενώ εξέφρασε ελπίδα για επίλυση του ζητήματος της Θεολογικής Σχολής. Οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν ότι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για το θέμα της παράνομης εισόδου μεταναστών, όπως και για τις θεωρήσεις των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων πολιτών.

Μουσείο Καβάφη στην Πλάκα

Σε Μουσείο Καβάφη θα μετατραπεί σύντομα ένα από τα παλαιότερα κτήρια στην Πλάκα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού, με μοναδική θέα στην Ακρόπολη.
Η πρώτη φάση της μετατραπής της οικίας Κωλέττη στο χώρο που θα στεγάσει το νέο μουσείο έχει ήδη ολοκληρωθεί.Tο Αρχείο Καβάφη αποτελείται από τα εναπομείναντα προσωπικά αντικείμενα (χειρόγραφα, βιβλία, έγγραφα, φωτογραφίες και αντικείμενα) του ποιητή, τα οποία είχε διαφυλάξει ο κληρονόμος του, Αλέκος Σεγκόπουλος.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ: Τέλη Νοεμβρίου η Διπλή Ανάπλαση

Επίσημη κυβερνητική θέση σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και την πορεία της Διπλής Ανάπλασης υπήρξε από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Θάνο Μωραϊτη στη Βουλή.Στα μέσα Νοεμβρίου θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο προς διαβούλευση η νομοθετική ρύθμιση-τροπολογία για τη διπλή ανάπλαση σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό που θα περιλαμβάνει και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, και ύστερα από δέκα ημέρες θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Ξεκινά η αποστολή των σημειωμάτων για την περαίωση

Τα σημειώματα για την περαίωση στέλνει από σήμερα η Γενική Γραμματεια Πληροφοριακών Συστημάτων σε 1 εκατομμύριο επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, με το οικονομικο επιτελείο να προσδοκά έσοδα 700 εκ ευρώ ως τέλος του έτους. Από σήμερα και κάθε μέρα θα αποστέλλονται 100.000 "ραβασάκια" και όσοι ενδιαφέρονται να μπουν στη ρύθμιση έχουν προθεσμία έως τις 18 Νοεμβρίου, προκαταβάλλοντας το 20% του φόρου της περαίωσης. Επαγγελματίες που διαπιστώσουν λάθη στα σημειώματα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία τους, η οποία θα εκδώσει νέο σημείωμα. Σε αυτη την περίπτωση η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση παρατείνεται έως τις 29 Νοεμβρίου.

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Λεμπέντεφ εκδίδει καινούργια εφημερίδα

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλεξάντρ Λεμπέντεφ, ιδιοκτήτης τριών εφημερίδων στη Βρετανία, κάνει την τολμηρή κίνηση να εκδώσει την πρώτη εδώ και 25 χρόνια επί πληρωμή εφημερίδα πανεθνικής κυκλοφορίας σε μια περίοδο που η αγορά του Τύπου βρίσκεται σε ύφεση: θα είναι μια εφημερίδα με χαμηλή τιμή --20 πένες-- η οποία θα απευθύνεται στο βιαστικό αναγνώστη.Η νέα εφημερίδα, η οποία ονομάσθηκε "i" θα προσφέρει από την ερχόμενη Τρίτη περιεκτικά άρθρα εμπνευσμένα από το περιεχόμενο της μεγάλης αδελφής της, της εφημερίδας "The Independent", η οποία εξαγοράσθηκε από τον Λεμπέντεφ τον περασμένο Μάρτιο μαζί με την κυριακάτικη έκδοσή της, την "The Sunday Independent". Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Λεμπέντεφ είχε ήδη εξαγοράσει την λονδρέζικη "Evening Standard".

Η Ιρλανδία -μετά την Ελλάδα- η χώρα με το υψηλότερο έλλειμμα το 2009 στην Ευρωζώνη

Στα μέσα Νοεμβρίου τα ελληνικά στοιχεία


Η Ιρλανδία είχε το υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009 στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Eurostat.
Και οι 16 χώρες της Ευρωζώνης εμφάνισαν έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους, με την Ιρλανδία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 14,4% και την Ισπανία στη δεύτερη με 11,1%.Τα στοιχεία για το ελληνικό έλλειμμα θα ανακοινωθούν στα μέσα Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι, καθώς αναμένεται να αναθεωρηθεί κοντά στο 15,5% του ΑΕΠ, η Ελλάδα είναι σίγουρο ότι κατέχει την αρνητική πρωτιά στη ζώνη του ευρώ.

Μεγάλη περιθώρια στην οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα βλέπει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών


Ευκαιρίες σε ενέργεια, εμπόριο και έργα υποδομής

Την πεποίθηση ότι, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας της χώρας του με την Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, σε δηλώσεις του, σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην Κωνσταντινούπολη.Ο κ. Σισμέκ εξέφρασε τη βούληση της χώρας του να συνεχίσει και να επεκτείνει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ελλάδα, προς όφελος των δύο λαών.

Στις 27 Οκτωβρίου η συναυλία των Scorpions στο ΣΕΦ

Η τελευταία εμφάνιση

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η συναυλία, που θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του συγκροτήματος στη χώρα μας, επρόκειτο να δοθεί στις 6 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του τραγουδιστή Κλάους Μάινε.Τα εισιτήρια που είχαν προπωληθεί για τις 6 Οκτωβρίου ισχύουν κανονικά για τη συναυλία της Τετάρτης.

Στα 14, 2 δισ. ευρώ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης

Στη δημοσιότητα έδωσε για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών τα μηνιαία στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης για την περίοδο του Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010. Ειδικότερα, στα 14.172,5 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης σε ταμειακή βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010.Όπως προκύπτει από αυτά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης για το διάστημα αυτό ανέρχονται σε 7,2 δισ.ευρώ εκ των οποίων τα 5,3 δισ.ευρώ αφορούν σε παλαιές οφειλές νοσοκομείων που έχουν ήδη ρυθμιστεί κι έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους ενώ η αποπληρωμή των υπόλοιπων οφειλών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, κι έχει ήδη συνεκτιμηθεί στην πρόβλεψη για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης του 2010.

ΕΣΕΕ: Στα 20 δισ. ευρώ φτάνει το παρεμπόριο

Στα 20 δισ. ευρώ φτάνει σύμφωνα με εκτιμήσεις το παρεμπόριο στη χώρα μας και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και ζητάει να βελτιωθούν περαιτέρω οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ιδίως στα μεγάλα λιμάνια, για να αυξηθεί ο αριθμός των δεσμευόμενων προϊόντων. Επίσης, ζητά να προωθηθούν διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου στη γενική του διάσταση και να προωθηθούν άμεσα καμπάνιες ενημέρωσης των καταναλωτών για τους κινδύνους που ενέχουν τα προϊόντα απομιμήσεων.

Σε νόμισμα ο πρίγκιπας William και η καλή του

Ένα ειδικό εορταστικό νόμισμα, στο οποίο θα σχεδιαστούν τα πρόσωπα του πρίγκιπα William και της αγαπημένης του Kate Middleton, πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία. Το εν λόγω νόμισμα αποτελεί προάγγελο του πολυαναμενόμενου γάμου του διαδόχου του θρόνου με την εκλεκτή της καρδιάς του...Το παλάτι έχει αναθέσει σε έναν ειδικό το σχεδιασμό του νομίσματος, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα από τη μία του όψη θα είναι ασημένιο και από την άλλη χρυσό. Μάλιστα, προσχέδιο του νομίσματος διέρρευσε στη δημοσιότητα, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει την τελική του μορφή.

Το μαθηματικό μυστικό της αντοχής

Ουκ ολίγοι δρομείς του Μαραθωνίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μπορεί να προπονούνται επί μήνες και χρόνια και στο τέλος να μην καταφέρνουν καν να φτάσουν στη γραμμή του «φίνις». Τώρα, μια νέα επιστημονική έρευνα, με τη βοήθεια των μαθηματικών και της βιολογίας, έρχεται να προσφέρει το μυστικό του τερματισμού: δεν πρέπει ο δρομέας να εξαντλήσει πολύ γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας από υδατάνθρακες που διαθέτει ο οργανισμός του, γιατί αλλιώς θα βιώσει το οδυνηρό φαινόμενο να «πέφτει πάνω σε ένα τοίχο», οπότε ή θα κόψει απότομα ταχύτητα ή σε λίγα λεπτά θα αναγκαστεί να σταματήσει τελείως.

Το φεγγάρι είναι πράγματι «ασημένιο»

Τελικά το φεγγάρι μας δεν είναι καθόλου ένας άνυδρος ξερότοπος στερημένος από την Φύση, ενώ οι ποιητές που τραγούδησαν το «ασημένιο» χρώμα του, διαισθητικά είχαν δίκιο, καθώς νέες αναλύσεις των επιστημόνων της NASA όχι μόνο επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πολύ περισσότερο νερό από ό,τι πίστευαν, αλλά επίσης το έδαφός του είναι πλούσιο σε διάφορα στοιχεία, μεταξύ των οποίων υπάρχει ακόμα και άργυρος (ασήμι). Οι ερευνητές του Κέντρου Ames της NASA υπό τον Άντονι Κολαπρέτε και του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ υπό τον πλανητικό γεωλόγο Πίτερ Σουλτς, μελέτησαν για λογαριασμό της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας περίπου 155 κιλά από σωματίδια της σεληνιακής σκόνης, που εκτοξεύτηκαν ψηλά όταν, πριν από περίπου από ένα χρόνο, το διαστημικό όχημα LCROSS της NASA έκανε σκοπίμως ελεγχόμενη πρόσκρουση στην επιφάνεια του δορυφόρου με ταχύτητα 9.000 χλμ. την ώρα, σε ένα σκιερό κρατήρα, όπου δεν είχε πέσει το φως του ήλιου επί δισεκατομμύρια χρόνια.

«Πιθανότερο» το σενάριο παράτασης της στήριξης από ΕΕ-ΔΝΤ, λέει η Goldman Sachs

Δεν αποκλείει και την «εθελοντική» αναδιάθρωση


Πιθανότερο θεωρεί η Goldman Sachs το σενάριο της παράτασης της βοήθειας που έχει λάβει η χώρα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε έκθεση της με τίτλο «Ελλάδα: Η πρόοδος μέχρι σήμερα, ο δρόμος μπροστά», ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο μίας «εθελοντικής» αναδιάρθρωσης του χρέους.

Νέα εμπλοκή στη συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σήμερα λήγει η προθεσμία μεταβίβαση στην ADM

Μετά την ματαίωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό, νέα εμπόδια παρουσιάζονται και στην συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Αν και σύμφωνα με τον νόμο 3885/2010 η σύμβαση για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar (ADM) έπρεπε να τεθεί σήμερα σε ισχύ, μια σειρά από γραφειοκρατικές εκκρεμότητες καθιστούν μετέωρη την πώληση των ναυπηγείων.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ


Θα αναλάβει καθήκοντα στις 3 Νοεμβρίου


Ο Μιχάλης Τσαμάζ αναλαμβάνει νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, μετά τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom.
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενημερώθηκε ότι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ επελέγη για τη θέση, σύμφωνα με το άρθρο 4.3.4 της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ της Deutsche Telekom και του Ελληνικού Δημοσίου. Η επιλογή αυτή εκφράζει την κοινή βούληση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ. Ο κ. Τσαμάζ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 3 Νοεμβρίου.

Λίγες τοπικές νεφώσεις το Σαββατοκύριακο


Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Λιγες νεφώσεις αναμένονται μόνο στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες. Υπάρχει επίσης μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.

Επίδομα σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Στο τέλος του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα είναι 500.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι και το συνολικό κόστος της παρέμβασης 100 εκ. ευρώ.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα κυμαίνεται από 100 μέχρι 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα.

10% πάνω τα ασφάλιστρα

Ερχεται νέα αύξηση εως 10% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, η δεύτερη μεσα στο 2010. Οι ασφαλιστικές εταιρίες επικαλούνται την αύξηση των κατώτατων ορίων αποζημιώσεων για σωματικές βλάβες από 500.000 σε 750.00 ευρώ, ουσιαστικά όμως επιχειρούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους μετά τους ελέγχους της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και να αποφύγουν τυχόν λουκέτο.Ταυτόχρονα, οι εταιρίες πιέζουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα για την αποπληρωμή των ασφαλίστρων, ώστε να μην ξεπερνά τις 50 ημέρες. Οι μεσίτες από την πλευρά τους διαμαρτύονται έντονα, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσκολίας.

Εκστρατεία κατά του αλατιού ξεκινά ο ΠΟΥ

Το νέο σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι να μειωθεί το αλάτι στις τροφές. Με αυτό το σύνθημα «Η Επιτροπή Στρατηγικής Περιορισμού του Νατρίου» του ΠΟΥ πραγματοποίησε διήμερο συνέδριο στο Κάγκαρι.

"Τι ωραία που μυρίζει η οθόνη!"

Αυτή η εφεύρεση σίγουρα θα αρέσει στους κάθε είδους σεφ των καναλιών. Ιάπωνες ερευνητές αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία που θα επιτρέπει στις ηλεκτρονικές συσκευές να απελευθερώνουν αρώματα ανάλογα με τις εικόνες που δείχνουν οι οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστών. Έτσι, για παράδειγμα, αν ο σεφ μαγειρεύει ένα δελεαστικό πιάτο στην τηλεόραση, ο θεατής θα μπορεί να μυρίσει την μυρωδιά στο δωμάτιό του! Και αν κανείς χαζεύει στον υπολογιστή του μια μαγευτική παραλία σε κάποιο εξωτικό μέρος, θα μυρίζει γύρω του την χαρακτηριστική μυρωδιά της ακρογιαλιάς.

Πλαφόν στο μισθό των δημoσίων υπαλλήλων

Με το μισθό που θα καταβληθεί τέλη Νοεμβρίου σε 770.000 δημοσίους υπαλλήλους κάνει "πρεμιέρα" η Ενιαία Αρχη Πληρωμών, η οποία θα βάλει μαχαίρι σε "παράτυπες" αποδοχές.-Οι μικτές αποδοχές για τους υπαλλήλους των υπουργείων και 13.500 εποπτευόμενων φορέων δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 5.856, 08 ευρώ συνολικά. To ανώτατο όριο φθάνει στις 8436 ευρώ για δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στις 6069 ευρώ για τους γιατρους στο ΕΣΥ.

Στην Αθήνα ο επικεφαλής της Qatar Ιnvestment Αuthority, σεΐχης Αλ Σαγέντ


Συζητήσεις για το Μνημόνιο της Ουάσινγκτον


Ο «άνθρωπος με κεφάλαιο 1 τρισ. δολάρια», ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς στον κόσμο, του Qatar Ιnvestment Αuthority (QΙΑ), ο σεΐχης Αλ Σαγέντ, έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα, μόλις μερικά 24ωρα μετά το «ναυάγιο» της επένδυσης στον Αστακό, για συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων Χ.Παμπούκη.Η παρουσία των Καταρινών στην Αθήνα θέλει να δείξει, όπως σημείωναν στο «Βήμα» κυβερνητικές πηγές, ότι το «ναυάγιο» του Αστακού δεν επηρέασε τη διακρατική συμφωνία που υπεγράφη στην Ουάσιγκτον, ανάμεσα στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, για συνεργασία σε διάφορους τομείς ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Οικονομικών

Καλλικράτης στις εφορίες


Νέους μηχανισμούς για την καταπολέμηση της συστηματικής φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των υψηλών εισοδημάτων, θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Περιορίζονται οι φόβοι στις αγορές για τον κίνδυνο «άμεσης» χρεοκοπίας της Ελλάδας

Θετικά σημάδια από τα CDS


Περιορίζονται, σταδιακά, στις αγορές οι φόβοι για τον κίνδυνο «άμεσης» χρεοκοπίας της Ελλάδας, όπως δείχνει η αγορά των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS), καθώς τις τελευταίες εβδομάδες το κλίμα έχει αλλάξει, ειδικά μετά τις δηλώσεις για την ενδεχόμενη παράταση στον χρόνο εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο, το κόστος ασφάλισης ελληνικών κρατικών ομολόγων 1 έτους, έναντι του κινδύνου στάσης πληρωμών, υποχώρησε χαμηλότερα από το κόστος ασφάλισης για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Την εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Δίας απορροφά η Eurobank

Με σχέση ανταλλαγής 6,2 μετοχές προς 1

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι διοικήσεις της Eurobank και της εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου Δίας Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, με σχέση ανταλλαγής 6,2 μετοχές Δίας προς 1 μετοχή Eurobank.

Συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας στην κλιματική αλλαγή

Σύνοδος για το Κλίμα στη Βουλιαγμένη


Τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο γειτονικών χωρών που βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση κοινών απειλών, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για να υπογραμμίσει την ανάγκη κοινής δράσης για το Κλίμα, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο που πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλιαγμένη. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα αποδεικνύει ότι οι δύο γειτονικές χώρες δουλεύουν από κοινού σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα και κάλεσε τους ηγέτες των χωρών της Μεσογείου να κάνουν τα επόμενα βήματα σε συνεργασία, «δουλεύοντας όλοι μαζί σαν μία περιφέρεια».