e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Χ.Α.: Ανεκόπη το ανοδικό σερί

Mε πτώση 1,07%, στις 1.443,00 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 88,81 εκατομμύρια ευρώ.

«Έξυπνη» αυτοκινητοπομπή επιτρέπει στους οδηγούς να κοιμούνται

Κανείς στο τιμόνι


Η οδική ασφάλεια θα μπορούσε να αυξηθεί, και τα ταξίδια να γίνουν πιο άνετα, αν τα όλα τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν κονβόι: η Volvo δοκιμάζει ένα σύστημα που βάζει τα οχήματα το ένα πίσω από το άλλο έτσι ώστε να μην χρειάζονται καν οδηγό.Ο πειραματικός «ουλαμός αυτοκινήτων», γνωστός και ως «τρένο αυτοκινήτων», αναπτύχθηκε από τη Volvo στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Sartre για την πράσινη και ασφαλή αυτοκίνηση.

Σχεδόν έτοιμος ο Firefox 4

Η Mozilla ανακοίνωσε τη διάθεση της τελικής beta έκδοσης του νέου της προγράμματος Firefox που μπορεί να προσφέρει βελτιωμένη και πιο γρήγορη πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οι χρήστες που θα προμηθευτούν το πρόγραμμα από τη διεύθυνση http://www.mozilla.com/en-GB/firefox/beta/ θα έρθουν μπροστά σε βελτιωμένο μηχανισμό απεικόνισης και πιο απλές διαδικασίες σερφαρίσματος.Μία πολύ σημαντική προσθήκη είναι αυτή του Firefox Sync, που επιτρέπει στο χρήστη να μεταφέρει τα bookmarks, τα passwords και το history του από το PC στο κινητό του (στην αντίστοιχη mobile ή smartphone έκδοση) και αντίστροφα.

Παζάρι βιβλίου στην Αθήνα με τιμές που ξεκινούν απο 0,50 ευρώ

Το γνωστό και καθιερωμένο, πλέον, Παζάρι Βιβλίου, η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκποίηση βιβλίου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την προσεχή Παρασκευή, στις 21 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα διαρκέσει για είκοσι ημέρες, (έως και την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου) σ' ένα τεράστιο, καλαίσθητο και λειτουργικό περίπτερο (1.000 τ.μ.), ενιαίο για όλους τους εκδότες. Στον χώρο αυτό θα εκτίθενται 500.000 χιλιάδες αξιόλογα και, εν πολλοίς, σπάνια βιβλία.

Πρωταγωνιστής ο Pablo Picasso στην δημοπρασία Sotheby's

Ένας σπουδαίος πίνακας του Pablo Picasso, που απεικονίζει την Marie-Therese Walter, τη γυναίκα που άλλαξε τόσο την τέχνη του όσο και τη ζωή του, θα πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη δημοπρασία Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης, που θα πραγματοποιήσει ο Οίκος Sotheby's στο Λονδίνο την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου. Το έργο του Picasso «Η Διάλεξη», που χρονολογείται από το 1932 (με αρχική εκτίμηση 12.000.000-18.000.000 λίρες Αγγλίας), συνδέεται στενά με το θρυλικό πίνακα «Το Όνειρο», που φιλοτεχνήθηκε το ίδιο έτος, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα έργα των δημοπρασιών που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο μεταξύ 8 και 17 Φεβρουαρίου.

Τα γονίδια "ευθύνονται" και για τις φιλίες

Τα γονίδια του κάθε ανθρώπου παίζουν το δικό τους ρόλο στη δημιουργία ή όχι μιας φιλίας και γενικότερα των δικτύων φίλων που έχουν οι άνθρωποι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του γνωστού ελληνο-αμερικανού επιστήμονα Νικόλα Χρηστάκη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ (συγγραφέα του βιβλίου «Συνδεδεμένοι», που έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά), σε συνεργασία με τον συνεργάτη του Τζέημς Φάουλερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.Οι δύο ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ομάδες και τα δίκτυα των φίλων δείχνουν σημάδια γενετικών ομοιοτήτων.

Στο 25% η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 500.000 είναι οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει, από την ανάλυση των αποτελεσμάτων των ελέγχων που διενήργησαν τα μικτά κλιμάκια Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) κατά τη χρονική περίοδο από 1/2/2010 έως 31/12/2010.

Αναβαθμίσεις για Motor Oil, ΕΛΠΕ από Deutsche Bank

Η Deutsche Bank αύξησε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της Motor Oil σε «buy» από «hold» ενώ αύξησε και την τιμή-στόχο για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στα 6,50 ευρώ από 6,20 ευρώ, δίνοντας αξιολόγηση «hold», σύμφωνα με το Reuters.

Ρυθμός αύξησης 7,8% για τις φαρμακαποθήκες

Ανοδικά κινήθηκε το συνολικό μέγεθος της εγχώριας αγοράς φαρμακαποθηκών, την τριετία 2007-2009, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 7,8%, όπως προκύπτει από τη δεύτερη έκδοση σχετικής κλαδικής μελέτης, που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Icap Group ΑΕ.Σε ό,τι αφορά στην κατανομή της αγοράς φαρμακαποθηκών, οι ιδιωτικές εταιρίες εκτιμάται ότι κάλυψαν ποσοστό της τάξης του 58%, ενώ το υπόλοιπο 42% της συνολικής εγχώριας αγοράς φαρμακαποθηκών κάλυψαν οι συνεταιρισμοί φαρμακοποιών.

Πτώση 20,5% στη βιομηχανία οχημάτων Προτεινόμενο

Σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε το 2010 η βιομηχανία μηχανοκίνητων οχημάτων, η παραγωγή της οποίας είχε μειωθεί το 2009 κατά 14% και το 2008 κατά 15,4%, ενώ είχε αυξηθεί κατά 28,2% το 2007.Οι αρνητικές τάσεις που επικράτησαν στην παραγωγή τού κλάδου αντανακλούν, σύμφωνα με στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου, τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του σημαντικού μεγέθους υποκλάδου των ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων.

Τι προβλέπει η Morgan Stanley για τα containers

Αύξηση της αγοράς των containers κατά 8,1% το 2011 και 7,1 το 2012 βλέπει η Morgan Stanley σε nominal basis, και κατά 7,2 και 6,9 σε effective basis, λαμβάνοντας υπόψη της τις προβλέψεις αμιγώς ναυτιλαικών αναλυτών. Σύμφωνα με την Drewry to 2011 θα είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν 1775 πλοία και το 2012 1449. H Clarksons από την πλευρά τους προβλέπουν για το 2011, 1718 πλοία, και η Alpaliner 1606 και 919 αντίστοιχα.

Τι αλλάζει στο Ε1

Περίπου 5,5 εκατ. νοικοκυριά της χώρας καλούνται να συμπληρώσουν εφέτος το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης και να δηλώσουν στην Εφορία τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2010.

Νέα φάρμακα φέρνουν ελπίδα κατά της ύπουλης ηπατίτιδας C

Ίαση για περισσότερους


Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να εγκριθούν στην αμερικανική αγορά δύο φάρμακα που προσφέρουν πλήρη ίαση στα περισσότερα κρούσματα ηπατίτιδας C. Η ασθένεια δεν είναι ευρέως γνωστή, μολύνει όμως έως και το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού, συνήθως χωρίς να γίνεται αντιληπτή.«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή θεραπείας» σχολίασε ο Τζον Γουόρντ, αρμόδιος για τις έρευνες κατά της ηπατίτιδας C στα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου, λόγω απεργίας

Ματαιώνονται τα δρομολόγια


Δεκάδες δρομολόγια, περιλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου του ΟΣΕ ματαιώνονται το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου, καθώς οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.Τις ημέρες της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

Σε αυστηρότερα τεστ αντοχής θα υποβληθούν το καλοκαίρι οι ελληνικές τράπεζες

Θα αξιολογηθούν όλα τα ομόλογα


Αυστηρότερα θα είναι τα τεστ αντοχής στα οποία θα υποβληθούν στα τέλη του πρώτου εξαμήνου οι 91 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες. Το Ecofin αποφάσισε στις Βρυξέλλες την αυστηροποίηση των τεστ αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα οποία θα διεξαχθούν από την νέα Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κίνδυνου και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Έφυγε ο «goldfinger» του μπουζουκιού

Και τρίχορδος και τετράχορδος. Και Έλληνας και κοσμοπολίτης. Ο σολίστας του μπουζουκιού Γιάννης Σταματίου (Σπόρος) «έφυγε» χθες αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη για το Λαϊκό Τραγούδι όπου πρωταγωνίστησε για παραπάνω από 55 χρόνια. Εμβληματική φιγούρα. Δεξιοτέχνης του μπουζουκιού με ιστορικές εισαγωγές και ταξίμια και πρωτοποριακούς πειραματισμούς. Μουσικός που άφησε την δική του σφραγίδα στο λαϊκό τραγούδι (έγινε και εξώφυλλο στο Time το 1963). Ο Γιάννης Σταματίου ή Σπόρος (όπως τον βάφτισε ο Μανώλης Χιώτης αφού ήταν παιδάκι με καπέλο με κουκουβάγια όταν πρωτόπιασε το μπουζούκι) άφησε την τελευταία του πνοή χθες στο Λαϊκό Νοσοκομείο στα 76 του χρόνια μετά από τρίμηνη ταλαιπωρία με την υγεία του (είχε εισαχθεί τον Οκτώβριο μετά από πνευμονικό οίδημα).

Επίθεση με λαδομπογιές στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη

Με την έναρξη στην Αθήνα, της δίκης των κατηγορούμενων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς", φέρεται να συνδέεται η επίθεση με λαδομπογιές στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στον τέταρτο τομέα της Βιέννης, λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο κτίριο διαπίστωσαν τη ρίψη μεγάλης ποσότητας ελαιοχρώματος (κόκκινου και μαύρου) στη δεξιά πρόσοψη του κτιρίου καθώς και θραύσματα φιάλης στο πεζοδρόμιο, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε την αστυνομία ανέφερε ως ώρα της επίθεσης τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα.

Φταίει η αλλαγή του κλίματος;

Όταν κραταιές αυτοκρατορίες ανέρχονταν και έπεφταν και όταν η πανώλη θέριζε την ύπαιθρο, οι άνθρωποι, παραδοσιακά, καταριόντουσαν τα άστρα. Θα είχαν περισσότερο δίκιο, αν θεωρούσαν υπεύθυνο τον καιρό, όπως υποστηρίζει νέα μελέτη, που συνδέει την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ή τον Μαύρο Θάνατο στον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα με την αλλαγή του κλίματος. Πρόκειται για μελέτη που κρούει κώδωνα κινδύνου για τη σημερινή δυστοκία πολιτικών και οικονομικών παραγόντων να προωθήσουν τις απαραίτητες δράσεις για την ανάσχεση των επιταχυνόμενων κλιματικών αλλαγών στον παρόντα αιώνα.

Μοντέλα μέσω... ΑΣΕΠ

Η οικονομική κρίση και οι αλλαγές στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης «χτυπούν» και τα μοντέλα της Σχολής Καλών Τεχνών. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ προβλέπεται να γίνονται πλέον οι ωρομίσθιες προσλήψεις μοντέλων (άνδρες και γυναίκες) -οκτάμηνης διάρκειας- που ποζάρουν ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών της Σχολής, στα εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής.Ως εκ τούτου, οι φοιτητές της Σχολής, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς μοντέλα.

Το Δημόσιο άντλησε 650 εκατ. ευρώ από τα έντοκα

Με επιτόκιο 4,1% -ίδιο με αυτό της προηγούμενης δημοπρασίας στις 16 Νοεμβρίου 2010- το Δημόσιο άντλησε σήμερα το ποσό των 650 εκατ. ευρώ από την πώληση εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων (τρίμηνης διάρκειας).

Φορολογικός έλεγχος για τις καταθέσεις εξωτερικού

Σε στενό κλοιό μπαίνουν οι καταθέτες στο εξωτερικό, με νομοσχέδιο που φέρνει εντός των ημερών στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.Συγκεκριμένα θα ζητεί από τους φορολογουμένους να δηλώνουν επίσημα στις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις εισοδήματος αν έχουν λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες ή διατηρούν χαρτοφυλάκιο και περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Πέραν τούτου είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν λεπτομέρειες αν τους ζητηθεί.

"Μύθος" ότι το πλούσιο πρωινό δεν επιβαρύνει

Μύθο αποτελεί η πεποίθηση ότι ένα πλούσιο πρωινό σημαίνει κατανάλωση λιγότερων θερμίδων αργότερα μέσα στη μέρα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.Σύμφωνα με αυτή όσοι τρώνε πολύ το πρωί, τρώνε εξίσου πολύ στο μεσημεριανό γεύμα και στο βραδινό δείπνο, με συνέπεια τελικά να παχαίνουν περισσότερο.

Γιατί οι άνδρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες

Ο βασικός λόγος που ο άνδρας πεθαίνει πριν την γυναίκα στην Ευρώπη γενικότερα και στην χώρα μας ειδικότερα, είναι το κάπνισμα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία εκτίμησε ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά το διαφορετικό προσδόκιμο ζωής, οφείλεται στο τσιγάρο σε ποσοστό περίπου 40-60%. Εξαίρεση οι Γαλλία, Πορτογαλία και Δανία όπου το ποσοστό είναι μικρότερο, και η Μάλτα όπου είναι μεγαλύτερο (74%). Στην Ελλάδα, η διαφορετική ηλικία θανάτου ανδρών και γυναικών, αποδίδεται κατά περίπου 56% στο τσιγάρο. Η μελέτη επίσης επισημαίνει ότι το κάπνισμα σκοτώνει υπερδιπλάσιους άνδρες σε σχέση με το αλκοόλ, καθώς στο τελευταίο αποδίδεται μόνο το 20% της «ψαλίδας» στην ηλικία θανάτου των δύο φύλων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα είναι 21% περίπου.

Πάνω από το 1,34 η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,99% και διαμορφώνεται στα 1,3408 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 110,510 γιεν, στο 0,8391 με τη στερλίνα και στο 1,2840 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,30% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 82,435 γιεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5979 με τη στερλίνα και στο 0,9561 με το ελβετικό φράγκο.

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Ιερώνυμος

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνάντησε σήμερα στο Φανάρι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο Πατριαρχείο νωρίς το πρωί, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο για τα οικονομικά θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Καθολική απαγόρευση καπνίσματος ανακοινώνει ο Λοβέρδος

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στις επιχειρήσεις και πολίτες δύο ταχυτήτων, ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος. Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας με 700 άτομα θα διενεργεί καθημερινα ελέγχους ενώ κάθε εβδομάδα θα δίνει στοιχεία για την απροθυμία συνεργασίας του Ελεγκτικού Μηχανισμού.

Με κέρδη άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών

Θετικό κλίμα στην Ευρώπη


Κέρδη καταγράφει στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το κλίμα να είναι ευμετάβλητο εν αναμονή της σημερινής έκδοσης εντόκων γραμμάτιων του Ελληνικού Δημοσίου.Στις 11.00 π.μ. ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωνε κέρδη 1,07% στις 1.474,30 μονάδες. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονταν 34 σημείωναν άνοδο, 27 κατέγραφαν κέρδη και 29 ήταν αμετάβλητες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 9,9 εκατ. ευρώ.

Παρέμβαση Μαξίμου για να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με τη δόμηση στις περιοχές Natura

Αναζητούνται εναλλακτικές προτάσεις


Συντονισμένη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η πρόθεση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη να ορίσει στα 10 στρέμματα το εμβαδόν των αγροτεμαχίων που βρίσκονται σε περιοχές Natura, εντός των οποίων επιτρέπεται η οικοδομική δραστηριότητα, καταβάλλει η κυβέρνηση.Στο πλαίσιο αυτό, πραγµατοποιείται σήµερα, Τρίτη, συνάντηση της υπουργού µε τη γενική γραµµατέα παρά τω πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία και έχει δεχτεί το τελεσίγραφο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει», όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Έκκληση της ΑΔΕΔΥ για τα ελλείμματα των ταμείων του Δημοσίου

Ζητεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών


Την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων στα ταμεία του Δημοσίου ζητεί η ΑΔΕΔΥ με επιστολή που απηύθυνε προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως το πρωτογενές έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων ανέρχεται ήδη στα 800 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο σε περίπου 150 εκατ. ευρώ για το 2011, αλλά και στο ΤΕΑΔΥ ανέρχεται ήδη σε 17 εκατ. ευρώ, ενώ 40 χιλιάδες συνταξιούχοι στερούνται των μερισμάτων που δικαιούνται και άλλοι 200 χιλιάδες της καταβολής μέρους, όπως π.χ. στο μέρισμα των Χριστουγέννων του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ανεβαίνουν οι τόνοι, ενώ πλησιάζει η ώρα του πορίσματος για την Siemens

Συγκρούσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Σε πολιτικά συγκρουσιακό επίπεδο πραγµατοποιούνται τις τελευταίες ώρες παρασκηνιακές συνεννοήσεις ανάµεσα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας ?ηµοκρατίας, που µετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή γιατη Siemens, προκειµένου να βρεθεί κοινή φόρµουλα για τη σύνταξη του επίµαχου πολυσέλιδου πορίσµατος, το οποίο θα δοθεί την ερχόµενη Πέµπτη στη δηµοσιότητα.Όπως αναφέρουν Τα Νέα, σε αυτό φαίνεται ότι θα γίνεται λεπτοµερής καταγραφή των πραγµατικών περιστατικών που οδήγησαν στην υπογραφή συµβάσεων της γερµανικής εταιρείας µε το ?ηµόσιο, ενώ θα καταγράφονται και οι διαφωνίες των κοµµάτων ως προς την αξιολόγηση, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριµένα πρόσωπα.

Νέο τεστ με έντοκα γραμμάτια γραμματίων

Εντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου τρίμηνης διάρκειας ύψους 500 εκατ. ευρώ θα δημοπρατήσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας ακόμη μία δοκιμή των προθέσεων των αγορών, μια ημέρα μετά το Eurogroup. .Συνολικός στόχος είναι η άντληση 800 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μη ανταγωνιστικών προσφορών.

Δυνατά η Mercedes Benz στην Τουρκία

Επενδύσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει η Mercedes Benz στην Τουρκία το 2011, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Mercedes Benz Turk, Βολφ Ντίτερ Κερτζ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 και μέχρι το 2010 υλοποίησε επενδύσεις 670 εκατ. ευρώ. Αποτελεί την 22η μεγαλύτερη εταιρία στην Τουρκία και τον 16ο βασικό εξαγωγέα, πρόσθεσε. Από το έτος της ίδρυσής της, η Mercedes Benz Turk κατασκεύασε 59.000 λεωφορεία.

"Δέκα φορές κοπρίτης, όποιος διόρισε κοπρίτη"

Νέα συνέχεια στο σάλο που είχε προκληθεί με τα λεγόμενα του περί «κοπριτών - δημόσιων υπαλλήλων» έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αυτά που δήλωσε, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ "Νέοι φάκελοι"."Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο για λόγους αρετής, αλλά γιατί πίστευα ότι δε θέλω να κάνω αυτό το είδος της πολιτικής... Ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης", ήταν τα ακριβή λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με τα οποία απάντησε και σε δημοσιεύματα που τον κατηγορούσαν ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή:

Οι επνεδυτικές ευκαιρίες στην βαλκανική αγορά ακινήτων

Ευκαιρίες εξακολουθούν να παρουσιάζουν οι αγορές ακινήτων της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, οι οποίες, αν και επλήγησαν από την οικονομική κρίση, κατάφεραν να διατηρήσουν -αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μειωμένο- το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων, που εισήλθαν στις αγορές για την ανάπτυξη έργων, με βασικό κίνητρο τις αποδόσεις που προσφέρουν.

Η Κύπρος τώρα στο "στόχαστρο" της Fitch

Σε καθεστώς παρακολούθησης με ενδεχόμενη υποβάθμιση (credit watch negative) έθεσε η Fitch την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου «AA-», σημειώνοντας ότι θέλει να αξιολογήσει τους κινδύνους που προκύπτουν από το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας και την έκθεση του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα. Η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο, αναφέρει η Fitch, και διευκρινίζει ότι η υποβάθμιση δεν θα είναι μεγαλύτερη της μίας βαθμίδας.