e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Απώλειες 2,79% στο Χ.Α.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,79% κατέγραψε στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τερματίζοντας στις 1.504,23 μονάδες, εν μέσω τραπεζικών πιέσεων.Το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν τόσο η διεύρυνση των spreads όσο και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. «Οι υπαινιγμοί για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και η διεύρυνση των spreads προκάλεσαν νευρικότητα στην αγορά. Οι επενδυτές αναρωτιούνται εάν απλά πολιτικοί ελιγμοί ή εάν υπάρχει πραγματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών», δήλωσε στο Reuters trader ελληνικής τράπεζας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για την Θάτσερ

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν για σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την προσβολή της από γρίπη και η εκπρόσωπός της δήλωσε ότι έχει αναρρώσει πλήρως.

Made in China ο «Μαύρος Θάνατος» που σάρωσε τη μεσαιωνική Ευρώπη

Βίος και πολιτεία της πανούκλας


Το βακτήριο της πανώλης εμφανίστηκε στην Κίνα πριν από 2.600 χρόνια, δείχνει γενετική ανάλυση που ιχνηλατεί την προέλευση της τρομερής ασθένειας. Το μικρόβιο έφτασε αργότερα στη μεσαιωνική Ευρώπη μέσω του λεγόμενου Δρόμου του Μεταξιού, και προκάλεσε την επιδημία «Μαύρου Θανάτου» που εξόντωσε το ένα τρίτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού.Η προέλευση και οι διαδρομές της αρχαίας ασθένειας αποκαλύφθηκαν από γενετικές συγκρίσεις μεταξύ 17 στελεχών του βακτηρίου της πανώλης, Yersinia pestis. Δεδομένου ότι όλα αυτά τα στελέχη πρέπει να κατάγονται από έναν κοινό πρόγονο, οι συγκρίσεις επιτρέπουν στους επιστήμονες να ιχνηλατούν την εξέλιξη του θανατηφόρου μικροβίου.

Ρέππας: Δεν θα γίνουν απολύσεις στις συγκοινωνιακές εταιρίες της Αττικής

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στις υπό συγχώνευση συγκοινωνιακές εταιρίες της Αττικής, έδωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας. Προανήγγειλε ωστόσο αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς νεοεισερχόμενων υπαλλήλων, αλλά και περικοπές στις κρατικές επιδοτήσεις των συγκοινωνιών στην Αθήνα, από το 70% της τιμής των εισιτηρίων σήμερα, σε περίπου 50%-60%.Aναλυτικότερα, αναφερόμενος στη συγχώνευση των συγκοινωνιακών εταιριών (Αττικό Μετρό, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, Τραμ ΑΕ και του μητροπολιτικού φορέα αστικών συγκοινωνιών ΟΑΣΑ), ο κ. Ρέππας είπε:

Μείωση τζίρου καταγράφουν εννέα στους δέκα υδραυλικοί


Ανάμεσα σε Συμπληγάδες βρίσκονται οι υδραυλικοί της Θεσσαλονίκης, καθώς η κρίση στην οικοδομή από τη μία και η λαθρεργασία από την άλλη (π.χ., από οικονομικούς μετανάστες αλλά και γενικότερα από τεχνίτες χωρίς άδεια επαγγέλματος), έχουν οδηγήσει εννέα στους δέκα επαγγελματίες του κλάδου (ποσοστό 91%) σε πτώση τζίρου.Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η εταιρία Interview, για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ) και του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών και Κλιματιστικών Έργων του νομού, σε δείγμα 500 καταναλωτών και 175 υδραυλικών της Θεσσαλονίκης. Η «πεσμένη» οικοδομική δραστηριότητα αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα για τον κλάδο, σύμφωνα με το 86,7% των ερωτηθέντων, ενώ για το 34,7% το πιο επίπονο «αγκάθι» είναι η λαθρεργασία και για το 19,4% η αύξηση των τιμών στα υλικά κατασκευής.

Επίσημη διάψευση από τη ΔΕΗ της φημολογίας περί παραίτησης του Αρθούρου Ζερβού

Παραμένει στη θέση του


Διαψεύσθηκαν, επισήμως, τη Δευτέρα από τη ΔΕΗ, οι φήμες που κυκλοφορούσαν στην αγορά περί παραίτησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, κ. Αρθούρου Ζερβού.Με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κ.Στεριώτης, επισήμανε τα εξής:

Το αλκοόλ «πιο επικίνδυνο από την ηρωίνη και την κοκαΐνη»

Νόμιμο ναρκωτικό


Αν κανείς εξετάσει τις επιπτώσεις των καταχρήσεων όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο, το αλκοόλ είναι πιο επιζήμιο ακόμα και από τα σκληρότερα παράνομα ναρκωτικά, καταλήγει ανεξάρτητη βρετανική μελέτη.Ακόμα και το κάπνισμα είναι πιο επικίνδυνο από την κάνναβη, δείχνει η νέα κατάταξη, την οποία δημοσιεύει τη Δευτέρα η κορυφαία ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

«Ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός για τις εκλογές, το εννοεί» δηλώνει ο Γ.Ραγκούσης

Επίθεση στον Α.Σαμαρά


Βέβαιος ότι οι πολίτες δεν θα δώσουν τη δυνατότητα στον Α.Σαμαρά να αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών«Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά να αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης, δηλαδή να θέσει υπό αμφισβήτηση την πορεία διάσωσης αλλά και ανόρθωσης της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Απειλή κατά της ασφάλειας για το Ισραήλ το Google Earth και το iPhone

Όλοι εν δυνάμει κατάσκοποι


Διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Google Earth και έξυπνες συσκευές όπως το iPhone επιτρέπουν σε ομάδες εξτρεμιστών να συλλέγουν πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμες μόνο σε κατασκόπους, δήλωσε ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.

Σε ισχύ τα πράσινα τέλη για Ι.Χ. και μοτό

Με φόντο την οικονομική κρίση που πλήττει τον κλάδο της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου, τίθεται από σήμερα σε ισχύ, δυο μήνες νωρίτερα, το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας με τα καινούργια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που αγοράζονται από την 1η Νοεμβρίου να πληρώνουν τέλη βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα "πράσινα" τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων πλέον θα συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο).

Μηχανή αναζήτησης με… «ανθρώπινο άγγιγμα»


Οι χρήστες συνδιαμορφώνουν τα αποτελέσματα

Μια «ανθρωποκεντρική» μηχανή αναζήτησης, που μπλοκάρει τα άσχετα αποτελέσματα και δίνει αμέσως στο χρήστη τις πληροφορίες που ζητά, υποστηρίζει ότι δημιούργησε μια μικρή εταιρεία της Silicon Valley.Το Blekko.com λειτουργεί ήδη σε δοκιμαστική έκδοση και υπόσχεται ότι διαθέτει ένα «βασικό συστατικό» που λείπει από το Google: την ανθρώπινη επαφή.

Εκδίκαση της υπόθεσης των καταγγελιών για εκβίαση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ

Για τις 21 Σεπτεμβρίου 2011 αναβλήθηκε, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εκδίκαση της υπόθεσης των καταγγελιών για εκβίαση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ.

Συνελήφθη ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος των ακινήτων

Ένας 53χρονος πολιτικός μηχανικός


Συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, ο οποίος φέρεται να είναι «εγκέφαλος» του κυκλώματος των ακινήτων.

Τα σενάρια που εξετάζει το ΔΝΤ για την παράταση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ

Πάνω από τις 800 μονάδες το spread


Tην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από 3 σε 8 χρόνια, με αύξηση του επιτοκίου κατά 0,4 έως 0,7%, φέρεται να προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84.Παράλληλα, το ΔΝΤ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης, θέμα το οποίο έχει προκαλέσει έντονη πολιτική κόντρα στην Αθήνα, έπειτα και από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλου, στο «Βήμα της Κυριακής».

Προθεσμία ζήτησαν τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα"

Προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, ζήτησαν και έλαβαν από τους εφέτες-ανακριτές, που διερευνούν την υπόθεση της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", η σύζυγος του προφυλακισμένου Κώστα Γουρνά και δυο ακόμη νεαροί, που έλαβαν κλήση σε απολογία, για συμμετοχή στην οργάνωση. Οι δυο ανακριτές έδωσαν προθεσμία, για τις 4 και τις 11 Νοεμβρίου, στους τρεις κατηγορούμενους, ενώ εντός της εβδομάδας έχει κληθεί σε απολογία ένας ακόμη νεαρός.

Μύθος ότι το άγχος προσθέτει κιλά ιδίως στις γυναίκες

Δεν είναι σωστή τελικά η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το στρες παχαίνει τους ανθρώπους, καθώς μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι , κατά μέσο όρο, το άγχος έχει μικρή μόνο επίπτωση στο βάρος ενός ανθρώπου. Επιπλέον, καταρρίπτοντας άλλο ένα μύθο, η μελέτη συμπέρανε ότι οι άνδρες και όχι οι γυναίκες κινδυνεύουν πιθανώς να βάλουν περισσότερα κιλά λόγω άγχους.

Τα αμύγδαλα βοηθάνε στην καταπολέμηση διάφορων ιών

Η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις από ιούς, όπως του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ιταλική επιστημονική έρευνα.

Δημιουργήθηκε ανθρώπινο συκώτι στο εργαστήριο

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν μικροσκοπικό ανθρώπινο συκώτι στο εργαστήριο με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων, ένα επίτευγμα στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής, το οποίο δίνει ελπίδες για περισσότερες και εξατομικευμένες ("κατά παραγγελία") μεταμοσχεύσεις οργάνων στο μέλλον, ενώ παράλληλα προσφέρει νέες δυνατότητες πειραμάτων για την ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων για τις παθήσεις του ήπατος.

Σταθεροποιητικά τα σπρεντ - 825 μ.β.

Στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής κινείται σήμερα το μεσημέρι το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου, μετά την άνοδο που σημείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε το πρωί στο επίπεδο του 11%, καθώς το spread με το αντίστοιχο γερμανικό επιτόκιο διευρύνθηκε στις 850 μονάδες βάσης (8,5 εκατοστιαίες μονάδες). Στη συνέχεια, υποχώρησε στις 825 μονάδες βάσης.Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε το πρωί και το επιτόκιο του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου, υπερβαίνοντας το 6%, με το spread να φτάνει τις 356 μονάδες βάσης. Οι αναλυτές παρακολουθούν τις μεταβολές των επιτοκίων των ομολόγων της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα για να διαπιστώσουν, αν θα επηρεασθούν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με την οποία προβλέπεται η δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων στην Ευρωζώνη, σε αντικατάσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η λειτουργία του οποίου ολοκληρώνεται το 2013.

«Δεύτερη ευκαιρία» για τη ρύθµιση ληξιπρόθεσµων φορολογικών οφειλών

Υπό την απειλή κατασχέσεων ακινήτων


Ενεργή παραμένει η ρύθµιση για τις ληξιπρόθεσµες φορολογικές οφειλές, παρά το γεγονός ότι η σχετική προθεσμία εξέπνευσε στις 29 Οκτωβρίου.Ειδική διάταξη που εμπεριέχεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο ορίζει ότι ο οφειλέτης που για οποιονδήποτε λόγο δεν εντάχθηκε στη ρύθµιση µέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2010 µπορεί να ενταχθεί µεταγενέστερα, εφόσον καταβάλλει τις δόσεις των οποίων θα έχει παρέλθει η προθεσµία καταβολής µαζί µε τις προσαυξήσεις εκπρόθεσµης καταβολής και να τύχει των ευεργετηµάτων της ρύθµισης. Ωστόσο, όσοι οφειλέτες δεν ενταχθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις ακινήτων.

Μπαράζ προσφορών στην αγορά δύο μήνες πριν τα Χριστούγεννα

Μεγάλη πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο


Με μειώσεις τιμών έως 80%, δωροεπιταγές και ταξίδια, έχει ξεκινήσει στην αγορά η... εορταστική περίοδος, 55 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.Η µεγάλη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, που για τρίτη συνεχόµενη χρονιά βλέπουν όχι µόνον τον όγκο αλλά και την αξία των πωλήσεών τους να µειώνεται, αναγκάζει τους επιχειρηµατίες να βρουν τρόπους να προσελκύσουν τους καταναλωτές που δείχνουν απρόθυµοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ξενοίκιαστο μένει ένα στα πέντε καταστήματα στην Αθήνα

«Βουτιά» ενοικίων λόγω της κρίσης


Βαθαίνει ακόμη περισσότερο η κρίση στο λιανεμπόριο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται ραγδαία τα «λουκέτα» στα εμπορικά καταστήματα.Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Ημερησία, επικαλούμενη εκτιμήσεις ειδικών της κτηματαγοράς, στην Αθήνα έχουν κλείσει και μένουν χωρίς ενοικιαστή για πολλούς μήνες, ένα στα 5 καταστήματα.

Σε ντιμπέιτ καλεί τον Γιάννη Δημαρά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός

Πρόκληση σε τηλεμαχία


Πρόσκληση σε ντιμπέιτ απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον ανεξάρτητο συνυποψήφιό του Γιάννη Δημαρά. Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στον Βήμα 99,5, ο κ. Σγουρός εκτίμησε ότι ο Γιάννης Δημαράς δεν μπορεί να διαχειριστεί την Περιφέρεια, αφού -όπως είπε- «δεν θα μπορεί να δημιουργήσει ούτε συμβούλιο, καθώς οι περισσότεροι από το συνδυασμό του ούτε καν γνωρίζονται».

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή και την Δευτέρα λόγω των εκλογών

Εγκύλιος για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια


Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, λόγω της διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους επαναληφθεί η ψηφοφορία, για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 14 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Στο 1,40 δολάριο ενισχύεται το ευρώ εν αναμονή των νέων μέτρων της Fed

Αποφασίζει για νέες αγορές κρατικών ομολόγων


Στην περιοχή του 1,40 δολαρίου ενισχύεται την Δευτέρα το ευρώ, ενώ οι επενδυτές αναμένουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει να προχωρήσει σε ένα νέο γύρο αγοράς κρατικών ομολόγων.Το ευρώ ανήλθε μέχρι το 1,4011 δολάριο, υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Οκτωβρίου.

Αδυναμία απόδοσης του ΦΠΑ από χιλιάδες επιχειρήσεις

Αντιμέτωπες με ποινικές διώξεις


Επιχειρηµατίες και ελεύθεροι επαγγελµατίες που αντιμετωπίζουν προβλήµατα ρευστότητας αδυνατούν να αποδώσουν ακόμη και τον ΦΠΑ.Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Τα Νέα», στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν ότι τον Οκτώβριο 68.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελµατίες δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ είχαν υποβάλει κανονικά τον Ιούλιο.

Ενστάσεις Τρισέ για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και την εμπλοκή των τραπεζών


Φόβοι για αύξηση του κόστους δανεισμού


Τον κίνδυνο της αύξησης του κόστους δανεισμού επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης με την εμπλοκή τραπεζών για τα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού.Το σχέδιο, που υιοθετήθηκε ύστερα από τις πιέσεις Γερμανίας και Γαλλίας, προβλέπει τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή, κυρίως των τραπεζών που κατέχουν κρατικά ομόλογα) στον μηχανισμό διάσωσης, γεγονός που, όπως επισημαίνει ο κ. Τρισέ, μπορεί να αποσταθεροποιήσει την αγορά ομολόγων.