e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει

-«Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις»! Το τραγούδι του Σαββόπουλου, γίνεται ύμνος των Αγανακτισμένων. Τρέμουν τις μούντζες οι…Μαυρογιαλούροι
Ο Διονύσης Σαββόπουλος μαζί με το Μίκη και 30 ακόμα προσωπικότητες «εξεγείρονται».

-«Θα φύγετε όχι με κότερο αλλά με ελικόπτερο» διαμηνύουν στο facebook στους επίορκους. Οι μούντζες των αγανακτισμένων και τα συνθήματα των πρώτων ημερών δεν ενόχλησαν κανέναν. Καθώς όμως οι ημέρες περνάνε η ιερή αγανάκτηση «πνίγει» τους μέχρι εχθές αλώβητους εθνοπατέρες. Τώρα γίνονται στόχος όπου και αν εμφανιστούν
«Κινδυνεύει η Δημοκρατία», λένε.


-Την Κυριακή το μεγάλο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο φάκελος του μαύρου χρυσού.





Διαβάστε στην Press Time







Το πετρέλαιο στο Αιγαίο και τα «μυστήρια» με τους Τούρκους.

Βγάλτε τα τασάκια





Διαβάστε στην Press Time




Σε αναστολή ο νόμος για το κάπνισμα μετά τις μηνύσεις!

42.000.000 ευρώ έφυγαν σε μια μέρα για τράπεζες του εξωτερικού


Διαβάστε στην Press Time






4δις οι εκροές κάθε μήνα. Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ:1,14 εκατομμύρια ευρώ για ένα site σε υπουργείο



Διαβάστε στην Press Time




Έκθετος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης για τη διαδικτυακή πρόσβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Θα φύγετε όχι με κότερο αλλά με ελικόπτερο»



Διαβάστε στην Press Time








Τι διαμηνύουν στο facebook στους επίορκους. Οι μούντζες των αγανακτισμένων και τα συνθήματα των πρώτων ημερών δεν ενόχλησαν κανέναν. Καθώς όμως οι ημέρες περνάνε η ιερή αγανάκτηση «πνίγει» τους μέχρι εχθές αλώβητους εθνοπατέρες. Τώρα γίνονται στόχος όπου και αν εμφανιστούν
«Κινδυνεύει η Δημοκρατία», λένε.

Αλμα 4,42% στο Χ.Α.

Αλμα 4,42% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν θετικά οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας για την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τις πρόσθετες παρεμβάσεις για το 2011 και τις αποκρατικοποιήσεις.Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.333,66 μονάδες, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 107,32 εκατ. ευρώ.

Προληπτική απόσυρση προϊόντος από σούπερ μάρκετ, λόγω ανίχνευσης της λιστέριας

Ενημερώθηκαν οι Αρχές


Το προϊόν ιδιωτικής ετικέτας, σαλάτα συσκευασμένη, «Μαρούλι Κλασική 250γρ» και ημερομηνία λήξης 06/06/2011 απέσυρε προληπτικά από τους χώρους πώλησης των καταστημάτων της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης Παπανδρέου - Γιούνκερ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 4 το μεσημέρι –ώρα Ελλάδος- η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Η συνάντηση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού εκτιμάται ότι θα ριχθεί φως σε κρίσιμες λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας χρηματοδότησης της Ελλάδας από τους πιστωτές της, που μπορεί - όπως λέγεται - να επιτεύχθηκε, όμως, εν πολλοίς παραμένει στο σκοτάδι.

Έκλεισε μέχρι νεωτέρας η ΕΠΟ

Δεκτή έγινε τελικά η πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιου να κλείσει η ΕΠΟ.Συγκεκριμένα με 50 ψήφους υπέρ και μόλις επτά κατά πέρασε από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η πρόταση του Σοφοκλή Πιλάβιου, περί αναστολής της λειτουργίας της ομοσπονδίας μέχρι να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νεκρός ο «Δρ.θάνατος», Τζακ Κεβορκιάν

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο Τζακ Κεβορκιάν, ο γιατρός που έγινε γνωστός ως «Δρ Θάνατος», βοηθώντας δεκάδες ετοιμοθάνατους ασθενείς στις ΗΠΑ να αυτοκτονήσουν.

Έκλεισαν «θετικά» οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση

Η ανακοίνωση του υπουργείου


Μια πρώτη ανακοίνωση σχετικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτήν αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν θετικά.Οι συζητήσεις αφορούσαν τόσο στην αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, όσο και για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής, τις πρόσθετες παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το 2011, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Κινητήριος δύναμη τα σενάρια νέου πακέτου

Ώθηση στη αγοραστική δύναμη έχει δώσει η προοπτική οριστικής συμφωνίας για την κάλυψη από την ΕΕ και το ΔΝΤ του χρηματοδοτικού ελλείμματος που θα προκύψει έως και το 2013, αλλά και οι εκτιμήσεις ότι περισσότεροι από τους μισούς κατόχους ελληνικών ομολόγων δηλώνουν θετικοί σε μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους που λήγει την επόμενη διετία.

Αγώνας δρόμου για κοινό πόρισμα στην Προανακριτική για τα υποβρύχια

«Επαρκείς ενδείξεις για τον Α.Τσοχατζόπουλο»


Προσπάθεια να κατατεθεί κοινό πόρισμα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι συμμετέχουν στην Προανακριτική για τα υποβρύχια. Οι εργασίες της Επιτροπής θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα και το πόρισμα θα πάρει στα χέρια του ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ένα 24ωρο αργότερα.Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να καταθέσουν κοινό πόρισμα, που θα καταλογίζει στον Ακη Τσοχατζόπουλο τα αδικήματα της δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Το πρόβλημα το έχουν όσοι προκαλούν με τη ζωή τους»

Δεν φοβάται, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Αυτό είπε όταν ερωτήθηκε να σχολιάσει για τους προπηλακισμούς των βουλευτών και μάλιστα τόνισε πως «αυτοί που φοβούνται είναι οι ντιντίδες». «Όποιος φοβάται να κυκλοφορήσει να πάει σπίτι του», δήλωσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ .

Συνάντηση Ομπάμα-Μέρκελ στην Ουάσινγκτον για χρέος και ΔΝΤ

Για την κρίση στην ευρωζώνη και τον διάδοχο του Στρος-Καν θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα και η Αγκελα Μέρκελ.Η γερμανίδα καγκελάριος θα παρουσιάσει στον αμερικανό πρόεδρο τις γερμανικές θέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Δεν διασαφηνίστηκε, ωστόσο, αν θα τεθεί εξειδικευμένα το θέμα της Ελλάδας.

Η Microsoft αποκάλυψε τα Windows 8

Η Microsoft ξεκίνησε ήδη να προωθεί την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος Windows που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της με την ονομασία Windows 8 μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο τομέας που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ήταν το touch interface, κάτι που μαρτυρά από μόνο του πως ο κολοσσός του Redmond προσανατολίζεται ιδιαίτερα και στις εκδόσεις των Windows 8 που θα εγκατασταθούν σε tablets.Επιβεβαιώθηκε ακόμη πως για τη νέα έκδοση θα λειτουργεί και ένα είδους ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται εφαρμογές. περισσότερα... www.nooz.gr

Σβήνουν οι άσχημες μνήμες;

Βρέθηκε η ειδική ουσία που μπορεί και αφαιρεί τις άσχημες αναμνήσεις από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ονομάζεται μετυραπόνη κι έχει την ιδιότητα να «σβήνει» τα οδυνηρά περιστατικά που έχουμε βιώσει και έχουν χαραχθεί στην μνήμη μας.

Ντοκιμαντέρ με «πειραματική συμβίωση» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

«Το νησί που μοιραζόμαστε», είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού, στο οποίο τρεις Ελληνοκύπριοι και τρεις Τουρκοκύπριοι νέοι ζουν στο ίδιο σπίτι για πέντε μέρες και ταξιδεύουν μαζί βόρεια και νότια της διαχωριστικής γραμμής, η οποία μοιράζει στα δύο την πατρίδα τους. Οι έξι νέοι υποστηρίζουν διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας, μοιράζονται ιστορίες του παρελθόντος και μαζί οραματίζονται το μέλλον.

Οι σοροί δεκάδων μεταναστών ανασύρθηκαν από τη Μεσόγειο

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους


Οι σοροί 150 Αφρικανών μεταναστών έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας, μετά την τραγωδία με τα πλοία που τους μετέφεραν στην Ευρώπη.«Μέχρι στιγμής, 150 σοροί μεταναστών βρέθηκαν ανοιχτά των ακτών της Κερκένα» δήλωσε η Κάρολ Λαλέβ, αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες. «Οι έρευνες συνεχίζονται» πρόσθεσε.

Σαν σήμερα 3 Ιουνίου

Το 1833 ιδρύεται η Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας. 1941: Οι Ναζί καταστρέφουν το χωριό Κάνδανος της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του, σε αντίποινα για τον φόνο 25 γερμανών στρατιωτών.

Βλέπει διαπραγμάτευση αντί αναδιάρθρωσης

Διαπραγμάτευση του χρέους της χώρας μας βλέπει με έκθεση του ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poors.

Πυρά από δουλέμπορο δέχτηκαν αστυνομικοί στον Έβρο

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, όταν δουλέμπορος που βρισκόταν στην τουρκική όχθη άνοιξε πυρ κατά ελλήνων αστυνομικών που επιχειρούσαν να συλλάβουν συνεργάτη του.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, στην περιοχή Χειμωνίου Ορεστιάδας.

Και ελληνικό το μέλλον της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας

Το εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε τον απολογισμό των καινοτόμων προγραμμάτων του στο χώρο του αυτοκινήτου, σε συνεργασία με κορυφαίες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Το ελληνικό ερευνητικό κέντρο παρουσίασε πρωτότυπα υλικά και ερευνητικά αποτελέσματα των πολυετών ερευνών του, ενώ προέβαλε και video με ερευνητικά και τεχνολογικά αποτελέσματα της δράσης. Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις επιτυχίες της Ελλάδας στο διαγωνισμό Fomula Student.

30 χρόνια από την πρώτη διάγνωση για το AIDS

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που έγινε στις ΗΠΑ η πρώτη επίσημη διάγνωση της ασθένειας HIV/AIDS. Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα σ' όλο τον κόσμο. Συνολικά, πάνω από 60 εκατ. άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό, μετά το 1981.Στις 8 με 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος για το AIDS στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με τη συμμετοχή ηγετών, υπουργών και αντιπροσώπων των χωρών-μελών του Οργανισμού, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Κατεβάζει ρολά το μετρό τη Δευτέρα

Από τις 16.00 και μετά θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου το Μετρό με απόφαση των εργαζομένων που ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Σωματείων τους.«Τη Δευτέρα 06/06/11, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντί ολοήμερης διακοπής παροχής συγκοινωνιακού έργου όπως έχουμε αποφασίσει, θα λειτουργήσουμε το δίκτυο μετά τις 16:00, ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "εκκλησίας του Δήμου"», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Ενέσεις τεστοστερόνης κάνει ο Robbie Williams!


Ενέσεις... τεστοστερόνης κάνει εδώ και δύο χρόνια ο Robbie Williams! Όπως αποκάλυψε ο 37χρονος pop σταρ, επισκέφτηκε έναν γιατρό, ο οποίος του είπε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης του είναι ίδια με εκείνα ενός άνδρα στην ηλικία των 100! Τώρα κάνει ενέσεις στον εαυτό του με μια ορμόνη κάθε δυο φορές την εβδομάδα!

Ερωτικό βίντεο με τη Jennifer Lopez!

Τον ύπνο της έχει χάσει τις τελευταίες μέρες η Jennifer Lopez, αφού πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βίντεο με άκρως προσωπικές ερωτικές σκηνές με πρωταγωνίστρια την ίδια και μάλιστα σύντομα... Το βίντεο ανήκει στον Ojani Noa, πρώην σύζυγο της σταρ, με τον οποίο εμπλέκεται εδώ και χρόνια σε δικαστική διαμάχη.Μετά από 14 χρόνια δικαστικής διαμάχης, ο Ojani κατάφερε τελικά να βρει ένα 'παραθυράκι' στον νόμο, που τον απέτρεπε από τη δημοσιοποίηση του υλικού και κέρδισε το δικαίωμα της διανομής του 'πονηρού', διάρκειας 11 ωρών βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές.

Μεγάλη πτώση σε CDS και επιτόκια ομολόγων εν μέσω αισιοδοξίας για νέα βοήθεια

Προεξοφλούν συμφωνία


Μεγάλη πτώση σημειώνουν την Παρασκευή τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και τα επιτόκια των βραχυπρόθεσμων, κυρίως, ομολόγων (με διάρκεια έως 3 χρόνια), καθώς τα νέα για κατ' αρχήν συμφωνία στην ΕΕ για ένα νέο τριετές πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα περιορίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους πριν το 2013.Τα 5ετή CDS σημείωσαν πτώση 73 μονάδων βάσης στις 1.380. Μεγαλύτερη ακόμα είναι η πτώση στα CDS μικρότερης διάρκειας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε δήμους του Λεκανοπεδίου, λόγω ποδηλατοπορείας

Προσοχή στις μετακινήσεις


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου σε δρόμους των Δήμων Αθηναίων, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου, λόγω της ποδηλατοπορείας που διεξάγεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.Οι ποδηλάτες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10:30 και η διαδρομή θα διαρκέσει έως τις 18:30.

«Όχι στην αδιέξοδη πολιτική»

Την άρνησή του να συναινέσει στην αδιέξοδη πολιτική που, όπως είπε, ακολουθεί η κυβέρνηση, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας παράλληλα να μην έρθει προς ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ως ένα άρθρο.Σήμερα ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, εν όψει της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Και δεύτερη ξένη γλώσσα θα διδάσκεται στα γυμνάσια από την επόμενη χρονιά

Ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά ή γαλλικά


Μία δεύτερη ξένη γλώσσα θα διδάσκεται από το επόμενο σχολικό έτος σε κάθε γυμνάσιο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει μεταξύ της ισπανικής, της ιταλικής, της γερμανικής και της γαλλικής γλώσσας.Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.

«Κλείνουν» την ΕΠΟ για να φτιάξουν το ποδόσφαιρο

Αναστολή κάθε λειτουργίας της ΕΠΟ –με αφορμή τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου- ζήτησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος.

«Βουτιά» 43,7% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

Συνολικά 59.604 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2011, παρουσιάζοντας μείωση 43,7 % ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.Η κυκλοφορία νέων οχημάτων είχε μειωθεί κατά 7,9% το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Αποζημιώσεις για την οικονομική ζημιά από τα μολυσμένα αγγούρια θα ζητήσει η Ισπανία

Οργισμένοι παραγωγοί και εξαγωγείς


Οργή έχει ξεσπάσει στην Ισπανία λόγω των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων στην αγορά της, μετά τις πληροφορίες ότι το βακτήριο E.coli που έχει κοστίσει τη ζωή 18 ανθρώπων μεταδόθηκε από ισπανικά αγγούρια.Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο ανακοίνωσε πως η χώρα του θα ζητήσει αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη.

Απογοητευτικά τα στοιχεία για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα

Στάσιμη παραμένει η κατάσταση την τελευταία 20ετία ως προς τη μεταμοσχευτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων της Μεταμόσχευσης «ΣυνεχίΖΩ» και το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευμένων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω».

Haircut 60% υποστηρίζει η Barclays

Σενάρια αισιοδοξίας κάνει η Barclays Capital την ώρα που επιχειρείται και επιτυγχάνεται συμφωνία για νέο πακέτο διάσωσης.

Σήμερα η αξιολόγησης της τρόικας

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της τρόικας σχετικά με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα καθορίσει αν η Ελλάδα θα εκταμιεύσει την πέμπτη δόση του δανείου ύψους 12 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται σήμερα με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συζητήσουν τα βασικά σημεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.Στο πλαίσιο αυτό ΕΚΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν. Η αξιολόγηση περιορίζεται καταρχάς στον τρέχον πρόγραμμα και την εφαρμογή των στόχων που έχουν συμφωνηθεί. «Η έκθεση δείχνει μεικτη εικόνα», επισημαίνει το Reuters και ως εκ τούτου παραμένει ασαφές εάν θα καταβληθεί η νέα δόση προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μείωση αποζημιώσεων στην ασφάλιση σκαφών αναψυχής

Υψηλό δείκτη αποθεματοποίησης απολαμβάνει ο κλάδος ασφάλισης σκαφών αναψυχής, με το δείκτη ζημιών τα δύο τελευταία έτη (2009-2010) να εκτιμάται στο 45,8% κατά μέσον όρο.

Η μέση αποζημίωση συνολικά το 2010 γνώρισε μεγάλη μείωση, από τα 14 χιλιάδες ευρώ περίπου στα 9 χιλιάδες ευρώ και οι μεγαλύτερες μειώσεις διαπιστώθηκαν στις ζημιές οι οποίες προέκυψαν από προσάραξη, αστική ευθύνη λόγω θαλάσσιας ρύπανσης και κατά την ανέλκυση/καθέλκυση.

Μετά τις τράπεζες σειρά πήρε η Αθήνα

Το ένα μετά το άλλο έρχονται τα «ραβασάκια» της Moody's προς την Ελλάδα, η οποία μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και την υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών, προχώρησε και στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων.Έτσι η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων υποβαθμίζεται στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική από τη βαθμίδα B1, ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2011.

«Χτυπάει» ελληνικές τράπεζες η DB

Μπροστά ενδεχόμενο κίνδυνο κρατικού χρέους και αύξησης αρνητικών προβλέψεων, η Deutsche Bank υποβάθμισε ελληνικές και κυπριακές τράπεζες ενώ παράλληλα προχώρησε και σε μειώσεις των τιμών στις μετοχές τους.

Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε στην πρόταση Τρισέ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την πρόταση του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, περί θέσπισης ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών.

Ευφορία στο ΧΑΑ

Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χ.Α. μετά την είδηση για καταρχήν συμφωνία των αξιωματούχων της ευρωζώνης για νέο τριετές πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.«Αναμένουμε θετικό άνοιγμα στην εγχώρια αγορά μετά τα δημοσιεύματα για συμφωνία για νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα», ανέφερε η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Υποβάθμισε 8 ελληνικές τράπεζες η Moody's

Στην υποβάθμιση της πιστoληπτικής αξιολόγησης οκτώ ελληνικών τραπεζών : Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΑΤΕ Bank, Τράπεζα Αττικης, Emporiki Bank και Geniki Bank, προχώρησε Moody's μετά την τριπλή υποβάθμιση του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμβουλος της ΕΚΤ θεωρεί ουτοπία την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

Είναι ουτοπία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει έγκαιρα το χρέος της, δήλωσε ο αυστριακός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, Φρίντριχ Σνάιντερ.