e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΕΕ: «Πράσινο» στην κοινοπραξία «Carrefour» - «Μαρινόπουλος»

Ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κοινοπραξία των εταιρειών «Carrefour» και «Μαρινόπουλος», η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας περί συγχωνεύσεων.

ΤτΕ: Οι τράπεζες οφείλουν να προχωρήσουν σε στρατηγικές συμμαχίες

Στην παρούσα φάση οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να προχωρήσουν στην ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της σύναψης στρατηγικών συμμαχιών, επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Σχεδόν το 75% της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού έχει καθαριστεί σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αφού νωρίτερα με την επιχείρηση «στατική παύση» σταμάτησε η διαρροή.

Κυβερνητική σύσκεψη την Πέμπτη για το θέμα της ΔΕΗ υπό τον Θ.Πάγκαλο

Αποφασισμένη η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει το θέμα της ΔΕΗ, ανέφερε την Τετάρτη ανώτατη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο Θ.Πάγκαλο.

Χ.Α.: Άνοδος 0,43%

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά τις αρχικές απώλειες. Ειδικότερα, διαμορφώθηκε στις 1.777,55 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,43%.

Από 16 επιχειρήσεις η προμήθεια 164 εκατ. λίτρων βιοντίζελ

Σε 16 επιχειρήσεις ανατίθεται, μετά από διαγωνισμό, η προμήθεια 164 εκατ. λίτρων βιοντίζελ που θα διατεθούν κατά το προσεχές δωδεκάμηνο -Ιούλιος 2010 με Ιούνιο 2011- στην ελληνική αγορά.

Ο καιρός την Πέμπτη

Καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, ανέμους μέχρι 5 μποφόρ στα δυτικά και νότια πελάγη και θερμοκρασίες χωρίς αξιόλογη μεταβολή προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Ξεπεράστηκε η εμπλοκή για το γηπεδικό

Με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ξεκαθάρισε, πως με την υπογραφή των συμφωνηθέντων από τον Δήμο Αθηναίων και την εταιρεία του Μπάμπη Βωβού ξεπεράστηκε η εμπλοκή για τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

WAN: Ευοίωνο το μέλλον του Τύπου

Αισιόδοξη εμφανίζεται για το μέλλον των εφημερίδων η Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων (WAN), υπογραμμίζοντας ότι η πώληση των εφημερίδων παρουσίασε μικρή πτώση το 2009 παρά την οικονομική κρίση και ότι η πτώση στα έσοδα από διαφημίσεις έχει μειωθεί.

Στην Εισαγγελία Εφετών η δικογραφία για τις υποκλοπές

Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διαβιβάστηκε η δικογραφία για τις υποκλοπές, συμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

«Ερρίκος Ντυνάν»: Οι υποψήφιοι για το μάνατζμεντ

Αποσφραγίστηκαν σήμερα το μεσημέρι οι προσφορές για το δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του management του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, φάκελο υπέβαλαν κατά σειρά καταθέσεως οι εξής:

Καταγγελίες για την ΕΕΤΤ από τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ

Ζητούν παρέμβαση της κυβέρνησης

Έκκληση στην κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, πολιτική που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε βάρος του ΟΤΕ, απευθύνει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΟΤΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, επισημαίνοντας ότι η πολιτική αυτή λειτουργεί σε βάρος του Οργανισμού και των καταναλωτών και προς όφελος μόνο των ανταγωνιστών.

Ποιοι οργανισμοί συγχωνεύονται στο Δημόσιο

Τι αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή

Τη συγχώνευση του ΟΑΕΔ, του ΟΕΚ, της Εργατικής Εστίας και δεκάδων ακόμη κρατικών φορέων και οργανισμών, αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδρίασε το μεσημέρι υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο ιταλικός Τύπος για το νέο ρόλο του Πάντοα Σκιόπα


Ο διορισμός του Τομάζο Πάντοα Σκιόπα ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα οικονομίας σχολιάζεται στον σημερινό ιταλικό Τύπο.

Και μέσω iphone οι καταγγελίες για παράνομες πινακίδες

Και μέσω του iphone μπορούν πλέον οι πολίτες να επισημάνουν την ύπαρξη κάποιας παράνομης πινακίδας και, συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική φόρμα, να αποστείλει τα στοιχεία της περιοχής που την έχει εντοπίσει.

Χ.Α.: Αντιστροφή κλίματος

Σε θετικό έδαφος πέρασε πλέον ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της έκθεσης της τρόικας για την ελληνική οικονομία.

Χάκερ εντοπίζουν τη διεύθυνση του σπιτιού μας


«Πονοκέφαλος» για τις εταιρείες ασφαλείας οι νέου τύπου ηλεκτρονικές επιθέσεις

Την ακριβή μας γεωγραφική θέση μπορούν να εντοπίσουν...

Υποχρεωτικό λουκέτο σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

- Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι γονείς που δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να εγγράψουν τα παιδιά τους

- Βραχνάς στον οικογενειακό προϋπολογισμό το κόστος των ιδιωτικών που φθάνει και τα 550 ευρώ.
- 30% η μείωση προσωπικού στους δήμους λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ
Τώρα αρχίζουν να φαίνονται τα προβλήματα που θα υπάρξουν από την μείωση του προσωπικού στους...

"Κουμπαράς" τα συνταξιοδοτικά προγράμματα

Ανοδικά κινείται και η ζήτηση για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των τραπεζών, καθώς η ανασφάλεια σε ό,τι αφορά το μέλλον των συντάξεων, το ύψος τους, αλλά και τα όρια συνταξιοδότησης, έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να αναζητούν τρόπους για να έχουν ένα εγγυημένο εισόδημα.

Αρχίζουν σαρωτικοί έλεγχοι για «μαύρη» εργασία στον τουρισμό

Σαρωτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό και την πάταξη της «μαύρης» εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, ξεκινώντας από την Κρήτη, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

H Microsoft διορθώνει επικίνδυνο κενό ασφαλείας!

Το κενό στην ασφάλεια των Windows προσπαθεί να κλείσει η Microsoft με το νέο έκτακτο Windows Update που κυκλοφόρησε.



Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε...

Δεκαπλασιάστηκαν οι δαπάνες για διαφημίσεις στο Facebook

Δεκαπλασιάστηκαν οι δαπάνες για διαφημίσεις στο Facebook το περασμένο έτος, σύμφωνα με δήλωση της διευθύνουσας συμβούλου...

ΕΕ: Άδεια και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες


Προνόμια κοινωνικής προστασίας για αυτοαπασχολούμενους - συμπεριλαμβανομένων του επιδόματος και της άδειας μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες- χορηγεί η ΕΕ στο πλαίσιο κοινοτικής οδηγίας που τίθεται σε ισχύ.

Η Σάντρα Μπούλοκ, η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της χρονιάς


Με 56 εκατ. δολάρια


Μπορεί αυτή η χρονιά να μην ήταν η καλύτερη για τη Σάντρα Μπούλοκ από αισθηματικής πλευράς, μετά το σκάνδαλο και το διαζύγιο της με τον Τζέσε Τζέιμς, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τα εισοδήματά της η σταρ του Χόλιγουντ δεν πρέπει να έχει παράπονο...

Tο πρώτο κατάστημα της Apple στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα!

Σε λίγες μέρες η εμπειρία των γνωστών καταστημάτων της Apple έρχεται και στην Ελλάδα.



Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη επιβεβαίωση της αντιπροσωπείας της Apple στην Ελλάδα, στις 27 Αυγούστου θα ανοίξει τις πόρτες του, το πρώτο Apple Premium Reseller κατάστημα.

Τι απέγινε η Αλίκη της χώρας των θαυμάτων;

Εχετε ποτέ αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να συμβεί με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων; Τι απέγινε το χαριτωμένο ξανθόκοριτσάκι που γέννησε η φαντασία του Λούις Κάρολ; Τώρα τις απαντήσεις δίνει ένα μιούζικαλ που θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο Απρίλιο.

Μέριλιν Μονρόε: Νέες αποκαλύψεις για το θάνατό της


Στις 5 Αυγούστου του 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της μετά από ένα Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια. Ήταν μόλις 36 χρόνων.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες της επόμενης μέρας, στο ένα χέρι κρατούσε...

Ανακαλούνται φορτιστές USB


Την ανάκληση 2.772 φορτιστών USB της εταιρίας JIVO Technologies ανακοίνωσε η εταιρία FMB...

Κάτω από τα 83 δολάρια το πετρέλαιο


Πέντε μέρες μετά το “ράλι” που ανέβασε την τιμή στα 83 δολάρια το βαρέλι...

Μειώνουν τα ψώνια και... στα τρόφιμα οι Έλληνες!

Αλλάζουν συμπεριφορά οι καταναλωτές, μειώνουν ακόμη και τα απαραίτητα, όπως τα τρόφιμα για πρώτη φορά καταγράφηκε αρνητικό πρόσημο -4%. Μειωμένος κατά 10% ο τζίρος στην αγορά τις πρώτες 15 μέρες των θερινών εκπτώσεων.

Αρχισε τον γύρο της γης η μικρότερη ιστιοπλόος του κόσμου

Θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Η 14χρονη ολλανδή ιστιοπλόος Λόρα Ντέκερ αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι Ντεν Οσε της Ολλανδίαςγια να γίνει η μικρότερη ιστιοπλόος που θα πραγματοποιήσει μόνη της το γύρο του κόσμου με το ιστιοπλοϊκό της.

31 θέσεις επάνω η Marfin στην αξιολόγηση του περιοδικού Banker

Έξι ελληνικές και τρεις κυπριακές τράπεζες συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των 1000 κορυφαίων τραπεζών τουκόσμου, όπως δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου περιοδικού “ The Banker” του συγκροτήματος της Financial Times. Οι πλείστες μάλιστα τράπεζες βρίσκονται...

«Παγώνουν» μέχρι το τέλος του 2010 τα δανειοδοτικά προγράμματα του ΟΕΚ


Διακοπή παραλαβής αιτήσεων

Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ του ΟΕΚ για την προσωρινή διακοπή αποδοχής αιτήσεων από νέους δικαιούχους των προγραμμάτων (για αγορά στέγης ή επιδότησης ενοικίου) του Οργανισμού, μέχρι το τέλος του 2010.

ΔΕΗ: παζάρι Κυβέρνησης-τρόικας και τελεσίγραφο από τους εργαζόμενους

Μετά το sms στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ήρθε και νέο τελεσίγραφο με απειλή για απεργία διαρκείας.



Η Κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τους εργαζόμενους με την προφορική δήλωση της υπουργού ότι δεν θα υπάρξει πώληση. Οι συνδικαλιστές λένε ότι αφού δεν υπάρχει γραπτή δέσμευση δεν μπορούν να εφησυχάζουν...

Στα ράφια και κλωνοποιημένο κρέας!

Το έχουν φάει ήδη οι βρετανοί καταναλωτές αλλά τους το αποκάλυψαν μόλις σήμερα!



Η βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι το κρέας ενός ...

«Καμπανάκι» για τη χοληστερίνη σε νεαρές ηλικίες

Η υψηλή χοληστερίνη επηρεάζει και τα νεαρά άτομα, καθώς μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες και σε νεανική ηλικία, δημιουργώντας αρτηριοσκλήρυνση και αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Σε έξαρση οι απάτες. Προσοχή στις πιστωτικές κάρτες

Μεγάλη αύξηση γνωρίζει τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο η χρήση του πλαστικού χρήματος και ειδικότερα η χρήση των καρτών ανάληψης και των πιστωτικών καρτών.

Η ΕΡΤ μετά το πόρισμα –και τις περικοπές- αξιοποιεί τους ανθρώπους της

Το συντηρητικό και φοβισμένο παιχνίδι της κρατικής τηλεόρασης ενώ οι θεατές πληρώνουν!

Τέλος –ελπίζουμε!- η εποχής σπατάλης στην ΕΡΤ. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται από το συμμάζεμα που γίνεται αξιοποιώντας ανθρώπους και στελέχη που είναι στο δυναμικό της κρατικής τηλεόρασης και μέχρι τώρα παρέμεναν στα γραφεία τους αλλά αμείβονταν.

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων


Περιλαμβάνει 429.923 σημειώματα

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, εκ των οποίων ένα στα τέσσερα είναι χρεωστικά με επιπλέον μέσο φόρο ύψους 1.939 ευρώ.

Έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από τους φόρους στα ακίνητα προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών

Φουσκωμένος ο «λογαρισμός» του ΕΤΑΚ

Την πεποίθηση πως τα έσοδα από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα ανατρέψουν την κακή εικόνα των δημοσίων εισπράξεων εκφράζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, την ίδια στιγμή που η υστέρηση εσόδων από την αρχή του έτους ανέρχεται σε 1,44 δισ. ευρώ.

Οριακή βελτίωση κατέγραψε τον Ιούλιο το οικονομικό κλίμα


Τι δείχνει η έρευνα του ΙΟΒΕ


Βελτίωση κατέγραψε τον Ιούλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ανήλθε τον Ιούλιο στις 66,3 μονάδες, έναντι 63,8 μονάδων του Ιουνίου.

Δεν είναι υπερχρεωμένοι οι δήμοι, τονίζει η ΚΕΔΚΕ




Αιχμές για τις οφειλές του κεντρικού κράτους

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Δήμοι δεν είναι υπερχρεωμένοι έδωσε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ).

Επικίνδυνο αλλά και φυσικώς αδύνατο το τέλειο μαύρισμα σε όλο το σώμα

Μύθος το... σοκολατένιο κορμί

Πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν το τέλειο μαύρισμα σε όλο τους το σώμα, όμως μια νέα βρετανική έρευνα προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι φυσικώς αδύνατο, αλλά και εγκυμονεί κινδύνους.

Η «στατική παύση» έβαλε τέλος στη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Πέτυχε η επιχείρηση της BP

H επιχείρηση «στατική παύση» (static kill), με στόχο να σταματήσει οριστικά η διαρροή πετρελαίου που προκάλεσε την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, «είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα» ανακοίνωσε η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία BP την Τετάρτη.

Διυπουργική για νέο ψαλίδι σε δημόσιους οργανισμούς

Απών από τη σύσκεψη θα είναι ο υπουργός Οικονομικών

Η συγχώνευση ή ακόμα και η κατάργηση 15 οργανισμών του Δημοσίου, με στόχο την περιστολή των δαπανών, θα συζητηθεί σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

«Υπεύθυνος» για τα τσιμπήματα της σκνίπας ο σωματότυπός μας

Προτιμούν τους ψηλούς και τις παχουλές!

Για πρώτη φορά μια επιστημονική έρευνα ανακάλυψε μια σχέση ανάμεσα στο σωματότυπο των ανθρώπων και στην «προτίμηση» που τους δείχνουν οι σκνίπες και τα ενοχλητικά μυγάκια. Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άνδρες και οι παχουλές γυναίκες έλκουν περισσότερο τις σκνίπες και δέχονται τα περισσότερα τσιμπήματα.

Πτώση σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τετάρτη


Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις.


Η τρόικα μάς δίνει διορία 70 ημερών


Διορία εβδομήντα ημερών δίνει στην κυβέρνηση η τρόικα- πέρα από τις αρκετές θετικές επισημάνσεις για την πορεία του προγράμματος λιτότητας. Οι επικεφαλής των ελεγκτών κατέστησαν σαφές ...