e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

H ραδιενέργεια γεννά αγόρια

Η ιοντίζουσα ακτινοβολία που προέρχεται από την πυρηνική ενέργεια, πέρα από τους γνωστούς κινδύνους για τους ανθρώπους, έχει μια ακόμα συνέπεια: αλλάζει την αναλογία στις γεννήσεις των δύο φύλων, ευνοώντας τα αγόρια σε βάρος των κοριτσιών, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του Κέντρου Χέλμχολτς του Μονάχου και του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για την Περιβαλλοντική Υγεία, με επικεφαλής τους Χάγκεν Σερμπ και Κριστίνα Βόϊγκτ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα περιβαλλοντικής έρευνας και ρύπανσης «Environmental Science and Pollution Research», μελέτησαν τις επιπτώσεις από την έκθεση των ανθρώπων σε διαρροή ραδιενέργειας σε τρεις σημαντικές περιπτώσεις: τις δοκιμές ατομικών βομβών κατά τον ψυχρό πόλεμο, το ατύχημα του Τσερνομπίλ και τη διαμονή κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Εκατό χρόνια από την καθέλκυση του «Τιτανικού»

«Εορτασμοί» στο Μπέλφαστ


Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν από την καθέλκυση του Τιτανικού, του βρετανικού υπερωκεάνιου που ναυάγησε στο παρθενικό του ταξίδι το 1912, Εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στο λιμάνι του Μπέλφαστ στη Βόρειο Ιρλανδία, όπου στις 12:13 τοπική ώρα ερρίφθη φωτοβολίδα κινδύνου για τον εορτασμό της καθέλκυσης και προς τιμήν των θυμάτων.

Αλμα 5,58% στο Χ.Α.

Αλμα 5,58% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω πληροφοριών για το ενδεχόμενο χορήγησης νέου δανείου στην Ελλάδα.Συγκεκριμένα, o γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.309,46 μονάδες, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 160,73 εκατ. ευρώ.

William - Kate: Το πρώτο εξώφυλλο μετά τον γάμο

Στον φωτογραφικό φακό του Mario Testino για λογαριασμό του αμερικάνικου Vanity Fair πόζαρε το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας William και Kate στο πρώτο τους εξώφυλλο μετά τον γάμο τους στις 29 Απριλίου και την επιστροφή τους από το ταξίδι του μέλιτος.Οι δυο τους αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί φιγουράρουν στο εξώφυλλο του τεύχους Ιουλίου, που θα κυκλοφορήσει στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες στις 2 Ιουνίου.

Την Ελλάδα επισκέπτονται οι 33 γενναίοι μεταλλωρύχοι της Χιλής

Πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων


Στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα ξεναγηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Πολιτισμού, οι 33 μεταλλωρύχοι (32 Χιλιανοί και ένας από τη Βολιβία), που είχαν συγκινήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, όταν εγκλωβίστηκαν σε ορυχείο και κατάφεραν έπειτα από 69 ημέρες να βγουν σώοι από βάθος 600 μέτρων.Οι 33 επισκέπτονται την Αθήνα με τις οικογένειές τους και συνοδεύονται από τα τρία μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Χιλής.

Απορρίπτει ο Γ.Ραγκούσης τα περί υποχρηματοδότησης δήμων και περιφερειών

Ένας χρόνος με τον «Καλλικράτη»


Επιστολή με τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και των οικονομικών της αυτοδιοίκησης, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Προγράμματος «Καλλικράτης» απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Ενδιαφέρον από εννέα εταιρείες για το σύστημα τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις


Στο τελικό στάδιο της φάσης υλοποίησής του, μπαίνει σύντομα το έργο της τηλεματικής, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα), το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

«Αναξιόπιστα» τα γενετικά τεστ που απευθύνονται σε ιδιώτες

Αντιφατικά αποτελέσματα


Λίγα προσφέρουν τα εξατομικευμένα γενετικά τεστ στους καταναλωτές ισχυρίζονται τώρα Ολλανδοί ειδικοί, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη σημαντικούς παράγοντες εκτός του DNA που επηρεάζουν την υγεία.Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ως προς τις υπηρεσίες και τα αποτελέσματα που προσφέρουν τα εξατομικευμένα τεστ, οι ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου «Έρασμος», στο Ρότερνταμ, διαπίστωσαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι ιατρικές προβλέψεις για την υγεία των ατόμων που είχαν αγοράσει τα ακριβοπληρωμένα πακέτα εξετάσεων παίζονταν κορώνα-γράμματα.

"Σε πρώτο πλάνο" ο θαλάσσιος τουρισμός

Προτεραιότητα αποτελεί για το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

«Κοντά» σε συμφωνία Κομισιόν-Ελλάδα

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα για την πέμπτη δόση του δανείου, δήλωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Φινλανδού επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.Ερωτηθείς, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής, σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Αλταφάζ απάντησε ότι η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμη, προσθέτοντας, ωστόσο, πως είναι πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Στο 2,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο, στο 9,9% η ανεργία

Στάση αναμονής από ΕΚΤ


Στο 2,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο, ενώ η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Απρίλιο για τρίτο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat.

Λοβέρδος: Ξεκινούν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων


Την εισαγωγή των πέντε νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Βουτιά 17,5% των λιανικών πωλήσεων τον Μάρτιο

Βαθιά ύφεση στο λιανεμπόριο


Επιταχύνθηκε ο ρυθμός μείωσης των λιανικών πωλήσεων τον Μάρτιο, καθώς αυξήθηκε στο 17,5% από 10,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Ο Δείκτης Όγκου, χωρίς τα καύσιμα, υποχώρησε κατά 17,7%, έναντι αύξησης 10,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

Κάλεσμα των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής για την προστασία της Πάρνηθας

Ξεκίνησαν οι πυροφυλάξεις


Κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας από τυχόν πυρκαγιές απευθύνουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ).Σκοπός των δασοπυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής της ζώνης.

Εκφοβισμός με τεστ παρθενίας στην Αίγυπτο

Το στρατιωτικό καθεστώς που έχει αναλάβει προσωρινά την εξουσία στην Αίγυπτο εκφοβίζει με τεστ παρθενίας τις γυναίκες που διαδηλώνουν


Σε απίστευτα βασανιστήρια και τεστ παρθενίας υποβάλλονται οι γυναίκες που τολμούν να διαδηλώσουν στην Αίγυπτο καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.  

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom για το 10% του ΟΤΕ

'Εσοδα 400 εκατ. ευρώ


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και επισήμως οι συζητήσεις με την Deutsche Telekom για τη διάθεση του 10% του ΟΤΕ.

Όχι προς το παρόν σε μείωση του ΦΠΑ, λέει το υπουργείο Οικονομικών

«Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες»


«Δεν υπάρχουν περιθώρια για τη μείωση του ΦΠΑ, στην παρούσα συγκυρία», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα τη μείωση του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ από 23% στο 20% και του μεσαίου συντελεστή από 13% στο 10%.Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «τώρα δεν μπορούν να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ», καθώς θα υπήρχαν σημαντικές απώλειες στα έσοδα, αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ στο μέλλον, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της οικονομίας.

Συνάντηση στη Βιέννη την Τετάρτη για το ελληνικό χρέος


Στο επίκεντρο το νέο δάνειο


Αξιωματούχοι από τα υπουργεία Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν την Τετάρτη στη Βιέννη για να συζητήσουν την κρίση του ελληνικού χρέους, όπως δηλώνουν ευρωπαϊκές πηγές.

Οι ριζικές μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα, λέει η Fitch

Εξηγήσεις για την υποβάθμιση


Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην πιστοληπτική υποβάθμιση της Ελλάδας σε «B+» από «BB+» και στην προειδοποίηση για μία ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση, εξηγεί σε έκθεση που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα ο οίκος αξιολόγησης Fitch.Η αξιολόγηση «B+» ενσωματώνει την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα λάβει νέο πακέτο στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ότι δεν θα υπάρξει «ήπια αναδιάρθρωση» ή «αναδιάταξη» του ελληνικού χρέους που θα μπορούσε να προκαλέσει «πιστωτικό επεισόδιο» και, κατά συνέπεια, υποβάθμιση της χώρας σε χαμηλότερη βαθμίδα.

Στο Διαδίκτυο οι επιδόσεις όλων των Eφοριών

Απογοητευτικά τα στοιχεία


Αποκαλυπτικά για την λειτουργία των εφοριών είναι τα στοιχεία επιδόσεων των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) που έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Οι τιμές των τροφίμων θα υπερδιπλασιαστούν τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με την Oxfam

Σε ακραία φτώχεια εκατομμύρια άνθρωποι


Με μελανά χρώματα περιγράφει η μη κυβερνητική ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς προειδοποιεί ότι οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής θα υπερδιπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, εκτός και αν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν να αναλάβουν δράση με σκοπό τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος.Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι μέχρι το 2030 το μέσο κόστος των σιτηρών θα αυξηθεί κατά 120% έως 180%.

«Δύσκολη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2012», λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές την επόμενη χρονιά «μοιάζει δύσκολη», όπως είπε μιλώντας στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η στροφή της Γερμανίας ανοίγει το δρόμο για νέο δάνειο προς την Ελλάδα

Προς συμφωνία για πακέτο 65 δισ. ευρώ


Η Γερμανία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμβιβαστικές κινήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση της ελληνικής κρίσης και συγκεκριμένα η έγκριση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη το αίτημα για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους.Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον διατεθειμένη να αναβάλει την συζήτηση περί μίας ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ώστε να διευκολυνθεί το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Επαναλαμβάνεται στο Μιλάνο η δίκη Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ»

Δικάζεται ερήμην


Μία ημέρα μετά την πανωλεθρία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις δημοτικές εκλογές, ο Καβαλιέρε θα βρεθεί -διά των δικηγόρων του- ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς σήμερα, Τρίτη, επαναλαμβάνεται η δίκη για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Άλμα 2% στο Χρηματιστήριο εν μέσω αισιοδοξίας για νέο δάνειο από την ΕΕ

Αισιοδοξία στην αγορά


Υψηλά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα πάρει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο μίας αναδιάρθρωσης χρέους με «κούρεμα».