e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η ετήσια έκθεση για τη Δημόσια Διοίκηση

Είκοσι εννέα δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία, 398 υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ διενεργήθηκαν 4.199 έλεγχοι από τα σώματα και τις υπηρεσίες Ελέγχου και Επιθεώρησης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ετήσιας έκθεση πεπραγμένων του 2010, που υπέβαλε σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής, στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Πτώση 1,75% στο Χ.Α.

Στις 1.265,78 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,75%, έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την προσοχή στραμμένη στις εξελίξεις σχετικά με τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους.

Περιμένει τον Παμπούκη η ΠΝΟ

Στάση αναμονής για την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα τηρήσει η ΠΝΟ και μετά θα εξετάσει τη στάση της.

Ψαλιδίζονται βουλευτικά προνόμια

Εισήγηση που θα αφορά «ψαλίδισμα» στα βουλευτικά προνόμια πρόκειται να κάνει, αύριο κατά την διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Υπέρ της απελευθέρωσης των ταξί τάσσεται η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών

«Στη σωστή κατεύθυνση»



Τις εξαγγελίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση των ταξί στηρίζει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).  

Συμφωνία αλλά και προβληματισμός στον ΚΤΕ Παιδείας

Παρότι οι αλλαγές που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες από τον ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του τονίζουν πως είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και συζήτηση, καθώς «από ένα θεσμικό πλαίσιο 1.000 σελίδων, πάμε σε ένα πλαίσιο 100 σελίδων». Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου από την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, την αναπληρωτή υπουργό Φώφη Γεννηματά και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σε λειτουργία το μεγαλύτερο car-terminal της Μεσογείου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του car-terminal (Σταθμός Διακίνησης Οχημάτων) στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά (Ικόνιο), έργο το οποίο είχε ενταχθεί στο Επενδυτικό Πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. 2010-2014 συνολικής δαπάνης 1 εκ. Ευρώ.

Στο Δ.Σ. του ΠΑΟ και οι... οπαδοί

Συγκέντρωση με τη μορφή διαδήλωσης έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την ώρα που θα πραγματοποιείται το Δ.Σ., προανήγγειλαν για αύριο οι φίλοι της ομάδας με αφορμή τη στασιμότητα που υπάρχει στους «πράσινους» στο θέμα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Με τους εισαγγελείς συναντώνται οι δικηγόροι του Στρος-Καν

Με τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν συναντώνται σήμερα οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης. Βασικό θέμα συζήτησης είναι oι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης που θέλει τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση κατά καμαριέρας ξενοδοχείου.

Κανόνες διαφάνειας για τον επαρχιακό Τύπο

Για τα προβλήματα του επαρχιακού Τύπου συζήτησαν οι αρμόδιοι εκπρόσωποι στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη θέσπισης κανόνων διαφάνειας για να μπορέσει να επιβιώσει και να ενισχυθεί ο υγιής επαρχιακός Τύπος και να κλείσουν οι «κερκόπορτες» της διαπλοκής με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις

Το λιανεμπόριο κινείται στο ρυθμό των εκπτώσεων, οι οποίες επισήμως ξεκινούν στις 15 Ιουλίου, με τις προκρατήσεις να έχουν ξεκινήσει.

«Βλέπει» έγκριση του νέου πακέτου από ΕΕ και ΔΝΤ

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου η ΕΕ και το ΔΝΤ θα εγκρίνουν το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και στη συνέχεια θα αναζητήσουν τρόπους να μοιραστούν τα βάρη με τον ιδιωτικό τομέα, εκτιμά στην πρόσφατη έκθεσή της για τις παγκόσμιες αγορές η Goldman Sachs.

Σκληρή επίθεση Κομισιόν κατά Moody's

Πυρά κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπέλυσε σήμερα η Κομισιόν, με αφορμή την υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τον οίκο Moody's.

Η UNESCO βάζει "άριστα" στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τον προσεχή Σεπτέμβριο κατά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO.

Δεν συνιστούν τη «συνταγή» τους οι Αργεντινοί αξιωματούχοι για την Ελλάδα

Την ίδια ώρα που οι ειδικοί εξετάζουν τη λύση για την εξυγίανση της χώρας μέσω της λύσης «τύπου Αργεντινής», αξιωματούχοι από τη χώρα της λατινικής Αμερικής δηλώνουν πως μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά ίσως η «συνταγή» δεν είναι κατάλληλη για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Αργεντινής προειδοποιούν ότι η λύση της Αργεντινής ίσως να μην είναι κατάλληλη για την Ελλάδα.

Τούρκος επιχειρηματίας αγοράζει ελληνικές νησίδες (;)

Αίσθηση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον Τούρκου επιχειρηματία να αγοράσει ελληνικές νησίδες που φέρεται να πουλάει η Ελλάδα, ενώ ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά για την απόκτησή τους.Ο Φικρέτ Ινάν, πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες κατασκευών, της FIYAPI A.S. δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά τριών ελληνικών νησίδων ενώ ερωτήματα προκαλεί η δήλωσή του ότι βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Νέα κυβέρνηση από τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το νέο υπουργικό συμβούλιό του, στο οποίο ο Μεχμέτ Σιμσέκ διατηρήθηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών και ο Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν διορίσθηκε νέος υπουργός Οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μηνύει τον Καρχιμάκη

Με μηνύσεις απαντούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον γενικό γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη ο οποίος τους κατονόμασε ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.«Αρνούμαστε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε πολιτική κάλυψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σε πρακτικές βίας, αλλά συμμετέχουμε και θα συμμετέχουμε σε ειρηνικές διαδηλώσεις και εκδηλώσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, στη ΝΕΤ.

"Απειλή" για την Ελλάδα το γαλλικό σχέδιο

Το γαλλικό σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης του δημοσίου χρέους της και της προοπτικής βιωσιμότητάς του, συμπεραίνει σε ανάλυσή του ο Κριστιάν Κόπφ, από το έγκυρο think tank των Βρυξελών CEPS.

Η Μαδρίτη θα ζητήσει αποζημίωση 80 εκ. ευρώ από την ΕΕ λόγω E.coli

Η Ισπανία θα ζητήσει αποζημίωση 80 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ - ένα ποσό μικρότερο των πρώτων εκτιμήσεων- για τη ζημιά που υπέστη η γεωργία της, όταν τα αγγούρια της ενοχοποιήθηκαν εσφαλμένα για την επιδημία του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli.

Ιαπωνία: Νέα τεστ αντοχής στους πυρηνικούς σταθμούς

Η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει τεστ αντοχής σε όλους τους πυρηνικούς σταθμούς της για να διαπιστώσει εκ νέου την ασφάλειά τους μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ο ιάπωνας υπουργός Εμπορίου Μπάνρι Καϊέντα.

Το... Χόλιγουντ στη Χαλκιδική και τη Βεργίνα!

Αν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Χόλιγουντ και των πανάκριβων επαύλεων των ΗΠΑ γνώριζαν ελάχιστα -ή και τίποτα- για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει! Πώς; Μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής EXTRA και συγκεκριμένα του ειδικού αφιερώματος «Mansions & Millionaires», που παρουσιάζει ο γνωστός ηθοποιός Μάικλ Κορμπετ ("Ατίθασα Νιάτα"), στο αμερικανικό εθνικό δίκτυο των ΗΠΑ, NBC. Επταμελές συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μακεδονία για να ετοιμάσει το ειδικό αφιέρωμα, το οποίο γίνεται δύο φορές τον χρόνο και αφορά εξωτικούς προορισμούς.

Τα εκκρεμή οικονομικά ζητήματα της εκκλησίας στη συνάντηση Ιερώνυμου- Βενιζέλου

Tα εκκρεμή οικονομικά ζητήματα της εκκλησίας, συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, με τον αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς αρχιερείς, καθώς ο κ. Βενιζέλος τούς επισκέφθηκε στη Μονή Πετράκη.

Απαραίτητη η πολιτική συναίνεση τονίζει ο Όλι Ρεν

Ως εκπρόσωπος των δανειστών της Ελλάδος και της τρόικας και όχι ως κοινοτικός επίτροπος, ο Όλι Ρεν απαίτησε, με τις πρόσφατες δηλώσεις του, από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στο μεσοπρόθεσμο.

Ξεπουλάνε τα εξοχικά οι Έλληνες και αγοράζουν στην Τουρκία

Τα τεκμήρια διαβίωσης και η τεράστια φορολόγηση που συνεπάγεται η κατοχή ενός εξοχικού, οδηγούν τους Έλληνες να ξεπουλούν σε τιμή ευκαιρίας τις παραθεριστικές τους κατοικίες.

Εθελοντικη ανταλλαγή χρέους έναντι ομολόγων

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θέτει η Γερμανία με την πρότασή της για ανταλλαγή των παλαιών ελληνικών ομολόγων με νέα, τα οποία θα έχουν μεγαλύτερες προθεσμίες εξόφλησης.

"Εγγυήσεις" για να συμμετέχει σε νέο δανεισμό της Ελλάδας θέλει το Ελσίνκι

Η φινλανδική κυβέρνηση πρότεινε η Ελλάδα να δημιουργήσει μία εταιρεία με σκοπό τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η οποία θα έχει ρόλο της εγγύησης έναντι του νέου δανείου, προκειμένου το Ελσίνκι να συμμετάσχει στο νέο δανεισμό της Ελλάδας.

Spiegel: "Οι οικογένειες που κατέστρεψαν την Ελλάδα"

Εξαιρετικά αιχμηρό άρθρο για τις "τρεις οικογένειες που κατέστρεψαν την Ελλάδα" δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel. "Οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη εγκαθίδρυσαν τις τελευταίες δεκαετίες ένα σύστημα οικονομικής πατρωνίας, λούζοντας τους φίλους τους με δανεικό πλούτο", αναφέρει χαρακτηριστικά.

500 ευρώ για ένα αιμοστατικό!

Πάρτι σπατάλης στα δημόσια νοσοκομεία αποκαλύπτουν οι έλεγχοι των Επιθεωρητών Υγείας. Είναι χαρακτηριστικά ότι αιμοστατικά, τα οποία στο εξωτερικό κοστίζουν λιγότερο από 40 ευρώ, σε δημόσια νοσοκομεία χρεώνονται με 500 ευρώ το ένα.Μάλιστα, οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Εθνους, σε κάθε επέμβαση καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες του συγκεκριμένου υλικού. Σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, σε μια ασθενή "χρεώθηκαν" την ίδια μέρα πέντε αιμοστατικά έναντι 2800 ευρώ. Την ίδια μέρα, δυο ακόμη ασθενείς "χρεώθηκαν" από έξι αιμοστατικά αξίας 6.800 ευρώ.

Στηρίζει Σαμαρά η WSJ

Υπέρ των θέσεων του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τάσσεται με άρθρο της η εφημερίδα Wall Street Journal , μία ημέρα μετά την συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα.

Τον Σεπτέμβριο το δεύτερο πακέτο διάσωσης

Το νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο και η ζώνη του ευρώ εξακολουθεί να έχει "μερικές εβδομάδες" ώστε να καθορίσει τις λεπτομέρειες της συμμετοχής των τραπεζών στην προσπάθεια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν. "Τις προσεχείς εβδομάδες θα αρχίσει η συζήτηση για το επόμενο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας (...) Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον Σεπτέμβριο", είπε στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο Europe 1.

Νο1 κίνδυνος για τις ΗΠΑ η Ελλάδα

Ως τον νούμερο ένα κίνδυνο χαρακτήρισαν την Ελλάδα 10 από τους 27 κορυφαίους οικονομολόγους από τους γνωστότερους οίκους και τις επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ. Σχεδόν όλοι τους σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό θεωρούν το ελληνικό πρόβλημα και τον κίνδυνο ελληνικής χρεοκοπίας ως μεγάλο κίνδυνο για τις ΗΠΑ.

Στην ελληνική Βουλή ο Κρίστιαν Βουλφ

Αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, να επισκεφτεί την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ενώ δεν απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου της Ελληνικής βουλής να μιλήσει στο κοινοβούλιο με θέμα την ευρω - κρίση. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Bild-Zeitung, "η κατάλληλη στιγμή" για την επίσκεψη αυτή θα έχει έλθει όταν "Βρυξέλλες και Αθήνα θα έχουν λάβει και θα έχουν θέσει σε εφαρμογή τις αναγκαίες αποφάσεις" σε σχέση με την κρίση.

Παραδόθηκε ο Παπακώστας

Ο προπονητής ποδοσφαίρου, Γιάννης Παπακώστας παραδόθηκε σήμερα το πρωϊ στις Αρχές και βρίσκεται στο γραφείο του Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για την εμπλοκή του ονόματος του, στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες, που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.Ετσι, ο μοναδικός από τους κατηγορυμένους που καταζητείται είναι ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Καβάλα, Μάκης Ψωμιάδης.