e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απώλειες 2,97% στο Χ.Α.

Με απώλειες 2,97%, στις 752,59 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω φόβων ότι οι αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την κρίση χρέους θα επιβαρύνουν τον τραπεζικό κλάδο της χώρας.

UBS: Η Ελλάδα χρεωκοπεί τον Μάρτιο


Η UBS επιμένει να βλέπει την ελληνική χρεωκοπία και πιθανολογεί ότι αυτή θα συμβεί το Μάρτιο του 2013, δηλαδή σε πέντε μήνες από σήμερα.

Εκτός εφεδρείας οι επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας


Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας.

Μπαρόζο: Ίσως χρειαστούμε αλλαγή της συνθήκης


Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αλλαγής της πολυσυζητημένης συνθήκης της 21ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τετ α τετ Παπανδρέου - Σαμαρά την Τρίτη

Μετά την κρίσιμη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου συναντάται αύριο το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Αυξημένα τα κέρδη της Citigroup

Ενθαρρυντικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα γ' τριμήνου για τη Citigroup, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση της καθαρής κερδοφορίας της, στα 3,8 δισ. δολάρια.

Στη "μάχη" των σκουπιδιών μπαίνει ο στρατός


Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνδρομής του Ελληνικού Στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς η κατάσταση έχει... υπερβεί το λεγόμενο απροχώρητο σημείο.

Απώλειες του ευρώ λόγω…Σόιμπλε


Το ευρώ χάνει έδαφος από το δολάριο και μάλιστα οι απώλειες που έχει υποστεί σήμερα είναι σημαντικές και αυτό συμβαίνει σύμφωνα μεν τους αναλυτές εξαιτίας των δηλώσεων του Σόιμπλε.

Αρχές του 2012 νέες έρευνες για πετρέλαιο

Στο χρονοδιάγραμμα των σεισμικών ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων και στη θετική ανταπόκριση που έχει βρει ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας στη διεθνή βιομηχανία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιώργος Μανιάτης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το άγχος στις γυναίκες φέρνει... κόρες

Άγχος: η νέα συνταγή για τις γυναίκες που θέλουν να γεννήσουν κόρες. Έτσι τουλάχιστον διατείνεται μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόδρης και αμερικανών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία η στρεσογόνος οικονομική κρίση ίσως οδηγήσει σε αύξηση στις γεννήσεις των κοριτσιών.

Ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ζητά το ΚΚΕ

Σε αίτημα για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε η ΚΟ του ΚΚΕ.

Κλειστά τα βενζινάδικα την Τετάρτη


Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Την Τρίτη η λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου

Κατατίθεται στη Βουλή, την Τρίτη, η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει την περασμένη Παρασκευή ο Ευ. Βενιζέλος, και αφού άναψε και το "πράσινο φως" από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τα «γυρνάει» ο Ρομπόπουλος

 Λίγες μόλις μέρες φαίνεται πως κράτησε η αποφασιστικότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Θωμά Ρομπόπουλου ο οποίος είχε δηλώσει ρητά ότι τη Δευτέρα θα Παραιτηθεί.

Παρατείνεται η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ και μάλιστα με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως τονίζεται σε εγκύκλιο του Yπουργείου Εργασίας.

"Δύο χρόνια ζωής έχει ο Τσάβες"

"Δυστυχώς έχει λίγες ελπίδες να ζήσει περισσότερο από δύο χρόνια" δήλωσε για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες - ο οποίος πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου - ο πρώην χειρουργός γιατρός του.

Οι άστεγοι των Αθηνών στο Reuters


Μεγάλο αφιέρωμα για το αυξανόμενο κύμα αστέγων στην πρωτεύουσα φιλοξενεί το πρακτορείο Reuters.

Σε απύθμενα βάθη βουτάει το Χ.Α.Α.


Συνεχίζεται κατακόρυφα η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενόψει τις κρίσιμης εβδομάδας που ξεκινά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Παραιτήθηκε ο Δ. Σπινέλλης από το υπουργείο Οικονομικών


Παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ο Διομήδης Σπινέλλης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Αχρωματοψία και παιδί

Ορισμένα παιδιά δεν βλεπουν καλά τα χρώματα και αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να έχουν αχρωματοψία, μια πάθηση που συχνά έχει να κάνει με την κληρονομικότητα.

"Ο Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε"


Την επικρατούσα άποψη ότι ο διάσημος ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ αυτοκτόνησε έρχεται να ανατρέψει νέα βιογραφία του, σύμφωνα με την οποία ο ολλανδός καλλιτέχνης πυροβολήθηκε κατά λάθος από το χαλασμένο όπλο με το οποίο έπαιζαν δύο αγόρια.Ο Στίβεν Ναϊφέ και ο Γκρέγκορι Γουάιτ Σμιθ, συγγραφείς της νέας βιογραφίας, μαζί με 20 ερευνητές και μεταφραστές μελέτησαν επί 10 χρόνια αρχεία που περιείχαν στοιχεία για το θάνατο του Βαν Γκογκ, σε ηλικία 37 ετών το 1890.

Αναδίπλωση Σόιμπλε για την "τελική λύση"

Σε υποβάθμιση των προσδοκιών για την ανακοίνωση του κοινού γαλλογερμανικού σχεδίου στη Σύνοδο Κορυφής, την Κυριακή (23/10) προχώρησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι η Σύνοδος δεν αναμένεται να παρουσιάσει οριστική λύση για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Πρωτιά για τη Eurobank


Καλύτερη τράπεζα για το 2011 στον τομέα παροχής υπηρεσιών cash management σε εταιρικούς πελάτες στην Ελλάδα (Best Domestic Cash Manager in Greece) αναδείχθηκε, από το διεθνούς φήμης περιοδικό Euromoney, η Eurobank EFG. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική τράπεζα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τέσσερις ασφαλιστικές στο «κόκκινο»


13 συνολικά εταιρίες είχαν ανάγκη ενίσχυσης κεφαλαίων

Τέσσερις ασφαλιστικές εταιρίες, με βάση τα στοιχεία της Εποπτείας Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζουν ανεπαρκή κεφάλαια και βρίσκονται κυριολεκτικά στο «κόκκινο». Παρά την αύξηση των ασφαλίστρων και γενικότερα της σημαντικής κερδοφορίας των εταιριών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 τα αποθεματικά «καίνε» πολλές ασφαλιστικές και ο κίνδυνος για ένα ή ακόμα περισσότερα κανόνια στην αγορά είναι άμεσος.

Συνεδριάζει αύριο η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

 Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο στις 16:00 η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εν μέσω ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αλλά και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.

Αναθεωρεί το έλλειμμα η ΕΛΣΤΑΤ - Στο 10,6% το 2010

Όλο και ανεβαίνει το έλλειμμα, καθώς η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ) αναθεώρησε το έλλειμμα από 10,5% του ΑΕΠ που είχε αρχικά υπολογιστή, στο 10,6%.

Θέτει θέμα παραίτησης ο Παπούλιας

Pαγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις. H συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό

Tην πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εκφράσει ο κ. Kάρολος Παπούλιας, εάν δεν υπάρξει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενωτικά η κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Καμίνης: Το μόνο που απομένει είναι ο στρατός

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ζήτησε από τους εργαζόμενους να συνεχίζουν, όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες, την αποκομιδή των σκουπιδιών από τα ευπαθή σημεία, ενώ τόνισε ότι παρά τη χρήση ιδιωτικών απορριμματοφόρων και το άνοιγμα του ΧΥΤΑ, η πόλη έχει ακόμα δρόμο για να καθαρίσει.

Ψεύτικο πρόγραμμα περιοδείας της Madonna


Ένα δελτίο Τύπου της Live Nation, που αναφερόταν στο πρόγραμμα μιας παγκόσμιας περιοδείας για το 2012 με κεντρικό πρόσωπο την Madonna, είναι ψεύτικο, σύμφωνα με την υπεύθυνη Τύπου της διάσημης τραγουδίστριας, Liz Rosenberg.

"Καυτή" απεργιακή εβδομάδα


Με τσουνάμι μοιάζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς "επί ποδός" βρίσκεται σειρά κλάδων. Το ρεπορτάζ θα ήταν ορθότερο εάν περιελάμβανε τους κλάδους που... δεν απεργούν αυτή την εβδομάδα, καθώς είναι δεκάδες όσοι έχουν εξαγγείλει (ή συνεχίζουν) κινητοποιήσεις.

Επιθέσεις κατά απορριμματοφόρων


Αγανακτισμένοι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, περίπου 50 άτομα, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας ακινητοποίησαν το πρωί απορριμματοφόρο ιδιωτικής εταιρείας που έχει προσλάβει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και προπηλάκισαν τον οδηγό.

Μαύρες σημαίες στα σχολεία ζητά η ΟΛΜΕ

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, η οποία ζητά να αναρτηθούν μαύρες σημαίες σε όλα τα σχολεία της χώρας από σήμερα 17 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 του μήνα. Η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ) ζητάει να οριστεί η εβδομάδα από 17 έως 21 Οκτώβρη ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

«Μπαίνει» δυναμικά το πετρέλαιο

Πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται την Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, επεκτείνοντας τα κέρδη ύψους 4,6% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θα αποτρέψει τη διολίσθηση στην ύφεση και συνεπώς η μείωση για καύσιμα δεν θα μειωθεί.