e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Χ.Α.: Πάνω από τις 1.500 μονάδες ο Γ.Δ.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά και την επιτυχή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου από την οποία αντλήθηκαν 390 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.506,71 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,96%.

Bloomberg: Τα χειρότερα πέρασαν

Μειώθηκε το ποσοστό των αναλυτών που εκτιμούν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες πιθανότητες χρεοκοπίας, στο 66% από 73%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg.

ΑΔΕΔΥ: απεργία στις 7 Οκτωβρίου

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις της κατά του Μνημονίου.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Παγκόσμια ημέρα κατά της νόσου σήμερα, όμως τα στοιχεία για το μέλλον κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και συναφείς διαταραχές αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια, από τα 35,6 εκατομμύρια σήμερα στα 65,7 εκατομμύρια το 2030, ενώ η Διεθνής Εταιρεία Νόσου Ατσχάιμερ (ADI), εκτιμά σε έκθεσή της ότι ο αριθμός των ασθενών αναμένεται να τριπλασιαστεί ως το 2050.

Ισπανία: Μοντέλα ηλικίας άνω των 40 ετών συμμετείχαν σε επίδειξη μόδας

Ένας ισπανός σχεδιαστής μόδας προκάλεσε έκπληξη στο κοινό όταν συμπεριέλαβε τέσσερις "γιαγιάδες" μεταξύ των μοντέλων που συμμετείχαν σε μία από τις μεγαλύτερες επιδείξεις μόδας στη χώρα, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Λοβέρδος: Οι νοσοκομειακοί γιατροί "να βάλουν πλάτη"

Να βάλουν πλάτη» ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, από τους γιατρούς της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μέσω των εκπροσώπων τους, προκειμένου να επιτύχει η προσπάθεια, που γίνεται, για επίλυση των προβλημάτων στον χώρο της Υγείας, καθώς «όλες οι λύσεις προϋποθέτουν καλή συνεργασία σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος στο θέμα των δαπανών για την Υγεία, δήλωσε ότι θα μειωθούν και ότι θα προχωρήσει σε υποκοστολογήσεις παντού.

"Δεν υπάρχει περίπτωση επέκτασης του μνημονίου"

«Δεν υπάρχει περίπτωση επέκτασης μνημονίου μετά το 2013. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους, που τηρούμε απαρέγκλιτα. Δεν θα έρθει καινούριο μνημόνιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι να βγούμε στις αγορές,όσο το δυνατό συντομότερα και πριν το πέρας του μνημονίου.

Πολυετής θα είναι η περίοδος προσαρμογής για την Ελλάδα, λέει ο Ζοζέ Μπαρόζο


Λιτότητα διαρκείας για τη μείωση του ελλείματος


«Η Ελλάδα έχει επιτύχει στην προσπάθεια που κάνει να σταθεροποιήσει την οικονομία της», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg στη Νέα Υόρκη.

Στο 3,975% το επιτόκιο των τρίμηνων γραμματίων

Κεφάλαια ύψους 390 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,975%.

Στο στόχαστρο έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος η Τράπεζα του Βατικανού


Κατασχέθηκαν 23 εκατ. ευρώ

Στο «μικροσκόπιο» θέτει η Εισαγγελία της Ρώμης τον πρόεδρο της τράπεζας του Βατικανού Έτορε Γκότι Τεντέσκι στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Ερευνών (Ior), όπως είναι επισήμως γνωστή η τράπεζα της Αγίας Έδρας -από την οποία κατασχέθηκαν 23 εκατομμύρια ευρώ.


«Χειρόφρενο» στις πωλήσεις αυτοκινήτων


Για «τραγική κατάσταση» κάνουν λόγο οι εισαγωγείς

Κατακόρυφη πτώση 65% κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κάνει λόγο για «τραγική κατάσταση» και για «καταστροφή που δεν περιορίζεται μόνο στους κατεστραμμένους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά παίρνει και κοινωνικές διαστάσεις».

Το Internet μας κάνει «ανήθικους»


Έρευνα του Χάρβαρντ για την online συμπεριφορά των ανηλίκων

Την απουσία «ηθικών φραγμών» στους νέους την ώρα που «σερφάρουν» στο Ίντερνετ κατέδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που μελέτησε τις ηθικές ευαισθησίες της «ψηφιακής γενιάς».

Εκτός ΝΔ ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης

Εκτός της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε το μεσημέρι ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως διαφωνία με την επίσημη θέση της ΝΔ αναφορικά με το Μνημόνιο και το έλλειμμα.

Έρχεται δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών του Δημοσίου



Επίκειται νέο νομοσχέδιο


Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου ανακοίνωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα ευθύνες έχουν όλα τα κόμματα.
Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το προηγούμενο κύμα ως «ένα πρώτο βήμα νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δημοσίου» και συμπλήρωσε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε».

Ελάχιστη δόση 500 ευρώ και καταβολή του 25% εφάπαξ, προβλέπει η ρύθμιση για την περαίωση


Στα 20 εκατ. ευρώ το «πλαφόν» για την ένταξη στην περαίωση


Ελάχιστη μηνιαία δόση 500 ευρώ και καταβολή του 25% του φόρου εφάπαξ, προβλέπουν οι βασικές ρυθμίσεις για την περαίωση που έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση, την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών.

Την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Π.Βουρλούμη ζητεί η Εξεταστική για τη Siemens

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος
 
Να απαγγελθεί κατηγορία για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη, καθώς και των μελών του ΔΣ του οργανισμού ζητεί από τη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, Σήφης Βαλυράκης. Ο κ. Βαλυράκης απέστειλε επιστολή προς τους ειδικούς ανακριτές Μαρία Νικολακέα, Ιωάννη Φιοράκη και Νικόλαο Πιπιλίγκα, με κοινοποίηση προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Μείωση τιμών και αύξηση απασχόλησης βλέπει το ΙΟΒΕ από την απελευθέρωση των μεταφορών

Ζητεί άρση των εμποδίων
 
«Πληρωμένες», όπως λένε στα συνθήματά τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ ή «χαρισμένες», όπως θέλει ο αντίλογος, οι άδειες που καθηλώθηκαν στα επίπεδα του 1971 «κλείνοντας» το επάγγελμα, «εμπόδισαν τόσο την εξέλιξη του ίδιου του κλάδου με επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και το περιβάλλον, όσο και την εναρμόνιση της Ελλάδας με την αντίστοιχη κοινοτική νομοθεσία», σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.