e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κομισιόν: Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα βοηθήσει και άλλες χώρες


"Το δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλες τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης" επεσήμανε από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει την πορεία της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος στην Πορτογαλία.

Ένας ξεχωριστός ρινόκερος


Παρά την περιπέτειά του κατάφερε να βγει νικητής! Ο λόγος για έναν μικρό ρινόκερο, ο οποίος ενώ έμεινε τυφλός όταν τον χτύπησαν στο κεφάλι λαθροκυνηγοί και έχασε και τη μητέρα του από το χέρι των ίδιων ανθρώπων, επέδειξε απίστευτη δύναμη ψυχής.

Ο ρόλος του Πάγκαλου στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διαδρομή που οδηγεί στο τιμόνι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ συνάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό δεν είναι άλλο από το Θόδωρο Πάγκαλο.

"Αποχώρηση 100.000 δημόσιων υπαλλήλων ετησίως"


Η εκτίμηση για βιώσιμο χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος "Δράση", Στέφανος Μάνος.

Μαθητές λυκείου οι χάκερ του υπ. Δικαιοσύνης


Τρεις Έλληνες μαθητές Λυκείου βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση (2 Φεβρουαρίου) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Αισιόδοξο το Βερολίνο για επίτευξη συμφωνίας

Η γερμανική κυβέρνηση είναι "όλο και περισσότερο αισιόδοξη" για την επίτευξη συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μένει να διευθετηθούν τις επόμενες ώρες "ορισμένα σημεία".

Διπλάσιος ο αριθμός των φοιτητών έως το 2025


Διπλάσιος, θα έχει γίνει ο αριθμός των φοιτητών σε όλον τον κόσμο έως το 2025, ενώ το ποσοστό των νέων που θα σπουδάζει σε διαφορετική χώρα, από αυτήν της καταγωγής του, θα έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Φωτιά στη... δημοκρατία βάζει άρθρο των FT

Η δημοκρατία της Ελλάδας είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί τη σημερινή αρθογραφία των Financial Times υποστηρίζοντας ότι θυσιάζεται στο βωμό της οικονομικής κρίσης.

"Ανίκανοι και απρόθυμοι οι Έλληνες"


Ανικανότητα και απροθυμία για μεταρρυθμίσεις, είναι η διάγνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για την Ελλάδα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο εργασίας που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Die Welt».

Επιστολή 8 κρατών-μελών της ΕΕ για ανάπτυξη

Κοινή επιστολή στην Κομισιόν απέστειλαν οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ, ζητώντας τρόπους βελτίωσης της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Δύο ημερομηνίες σταθμός για την πορεία της Ελλάδας

Συγκρατείστε μια ημερομηνία: 8 Μαρτίου. Έως τότε θα πρέπει να έχει κλείσει το βιβλίο προσφορών που ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Και μαζί, συγκρατείστε άλλη μία: 13 Μαρτίου. Εκείνη τη μέρα θα πρέπει να έχει τελειώσει η όλη διαδικασία του PSI. Αλλιώς, επτά μέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου, το ελληνικό δημόσιο δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τη λήξη της μεγάλης ομολογιακής έκδοσης των 14,4 δισ. ευρώ.Πλέον, τα χρονικά περιθώρια, όπως περιγράφονται παραπάνω, είναι οριακά κι οποιαδήποτε παρασπονδία, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα απευθείας στην χρεωκοπία.

Αλλαγές στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης


Αλλαγές θα έχει εφέτος το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των δηλώσεων τους στην εφορία.

Οι ψυχίατροι βγάζουν τρελούς τους πολιτικούς


Στην «πολυθρόνα» των ψυχιάτρων βρέθηκε και εξετάστηκε η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Η γνωμάτευση είναι άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς κρίθηκε ότι το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί μας παρουσιάζουν συμπεριφορές που χρίζουν περαιτέρω εξέτασης και πιθανότατα «θεραπείας».

Η Bobbi Kristina εξαφανίστηκε για να "φτιαχτεί"


Λίγες ώρες μετά την κηδεία της μητέρα της, Whitney Houston, η Bobbi Kristina απομακρύνθηκε από τους συγγενείς και τους φίλους της για να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Μέχρι την Πέμπτη ανακοινώνει κόμμα ο Καμμένος


Νέος πονοκέφαλος και τριγμοί στη «δεξιά πολυκατοικία» αναμένεται να δημιουργηθούν από την ίδρυση του νέου κόμματος του διαγραφέντα από τη ΝΔ, Πάνου Καμμένου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με πιθανότερη την προσεχή Πέμπτη.

Αισιόδοξος για το Eurogroup ο Βενιζέλος


Την εκτίμηση, ότι τεχνικά προβλήματα που βρίσκονται υπό εξέταση και συζήτηση θα ξεπερασθούν, εξέφρασε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Kυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Η σίτιση των φοιτητών περικόπτεται, δεν καταργείται"


Η σίτιση των φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ περικόπτεται, στο πλαίσιο των μειώσεων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό όλων των υπουργείων ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση.

Πρόστιμο σε βενζινάδικο που "σώζει τις συντάξεις"


Πρόστιμο ύψους 202,4 εκατ. ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ σε ένα πρατήριο καυσίμων της Σητείας, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πιο κραυγαλέα από τις εκατοντάδες των προστίμων που έχουν επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες για λανθασμένες ή εκπρόθεσμες δηλώσεις πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα "Ήφαιστος" του υπουργείου Οικονομικών.

Κλειστή η Wall Street λόγω αργίας


Κλειστή είναι σήμερα η Wall Street λόγω της γιορτής της «Ημέρας του Προέδρου», ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία λόγω επίσημης αργίας.

Πορεία μαθητών προς τη Βουλή


Πορεία διαμαρτυρίας από το Παγκράτι με κατεύθυνση τη Βουλή πραγματοποιούν περίπου 50 μαθητές, που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, καθώς και για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.

Κωδικοί από τους χτύπους της καρδιάς


Η τεχνολογία αναπτύσσεται ώρα με την ώρα και πλέον μας υπόσχεται ότι ο σκληρός μας δίσκος θα μπορεί να ξεκλειδώνει μόνο με το άγγιγμα του πληκτρολογίου. Ο χτύπος της καρδιάς κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικός, όπως και τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία μπορούν να γίνουν κωδικοί πρόσβασης.

Κινητά τηλέφωνα για αγελάδες


Ακόμα και οι αγελάδες έχουν πλέον το προνόμιο να χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς δημιουργείται ένα νέο κολάρο για βοοειδή, το οποίο μπορεί να στέλνει ενημερωτικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του κτηνοτρόφου σχετικά με την υγεία της αγελάδας.

Ξεμπλοκάρουν άμεσα επενδύσεις 4 δισ. ευρώ


Ο ρόλος της Invest in Greece και των Αράβων στην επίσπευση των έργων

Το κλίμα απαισιοδοξίας που προκαλεί στους επενδυτές το αβέβαιο περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας, προσπαθεί να ανατρέψει η κυβέρνηση, ανασύροντας από τα συρτάρια επενδυτικές προτάσεις μεγάλων ελληνικών και ξένων ομίλων, των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

Σε ιδιώτες περνούν τα δυο μεγάλα λιμάνια μας


Σε «παρτίδα πόκερ» για δυνατούς παίκτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας -του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Το νέο Mνημόνιο, που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στη Βουλή, άνοιξε τον δρόμο για τη πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, αφού προβλέπει την μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου του συνόλου των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο, για την εκμετάλλευσή τους.

Στα ύψη το πετρέλαιο

Σε υψηλό εννεαμήνου των 105 δολ./βαρέλι βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το Ιράν σε απάντηση της απόφασης της Ε.Ε. να σταματήσει τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από 1ης Ιουλίου.

Χειρόφρενο στα λεωφορεία την Τρίτη

Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αύριο, Τρίτη, λόγω της εξάωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

"Να ακυρωθεί η παραγγελία των γερμανικών υποβρυχίων"


Ένα θέμα βαρύνουσας σημασίας θίγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου


Σε προεκλογική περίοδο έχει μπει το ΠΑΣΟΚ, καθώς με την ολοκλήρωση του Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας ξεκινά για τα καλά η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

ΔΝΤ: «Βλέπει» στο 129% το ελληνικό χρέος το 2020


Δυσάρεστες είναι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος της Ελλάδας του 2020, καθώς αναμένει επίπεδα άνω του 120% του ΑΕΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σε ανοδική τροχιά το Χ.Α.Α. ενόψει Eurogroup


Το κρίσιμο Eurogroup όπου αποφασίζεται σήμερα η τύχη του νέου πακέτου της Ελλάδας φαίνεται πως δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 841,35 μονάδες, με άνοδο 2,07%.