e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Κάτω από τις 1.000 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης

Κάτω από το φράγμα των 1.000 μονάδων έκλεισε η συνεδρίαση της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 6%, εν μέσω της διεθνούς ανησυχίας για την κρίση χρέους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στις 998,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 84,66 εκατ. ευρώ.

Ελ. Παναρίτη: Η Ελλάδα έχει διασφαλίσει δανεισμό έως το 2020

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής έχουν διασφαλίσει τον ελληνικό δανεισμό έως το 2020, αλλά η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς αποκλίσεις να λαμβάνει τα μέτρα και να γίνει παραγωγική ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις, υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.«Μας έχει διασφαλίσει στο να έχουμε δανειακά αλλά δεν μας έχει εξασφαλίσει στο αν θα υπάρχει μια αντίδραση στο εξωτερικό. Αυτό θα το διασφαλίσουμε εμείς. Εμείς ως χώρα, πρέπει να συνεχίσουμε την πειθαρχημένη και στοχευμένη δουλειά μας στο να γίνουμε παραγωγικοί...» τόνισε η κα Παναρίτη και εξήγησε τι είδους αντιδράσεις μπορεί να υπάρξουν: «Ίσως να υπάρξει μια έντονη αντίδραση μέσα στους λαούς της ΕΕ, αν η Ιταλία θα πρέπει να δανείζεται με 6% και 7% κάποια στιγμή και εμείς να δανειζόμαστε με 3,2%-3,5%».

Έτοιμοι να στηρίξουν τη χώρα τους οι Ιταλοί επιχειρηματίες

Οι Ιταλοί επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να στηρίξουν τη χώρα τους και να αποφύγει τον κίνδυνο. Μάλιστα καταχώρησαν σε όλες τις εφημερίδες διακήρυξη, στην οποία αναφέρεται πως προσφέρονται να αγοράσουν εγχώρια κυβερνητικά ομόλογα για να βοηθήσουν τη χώρα.

Μέσω τραπέζης το οικογενειακό επίδομα

Αποκλειστικά μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ, θα γίνεται από αυτό το δίμηνο, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). 

Παραδίδει «πνεύμα» το ΧΑΑ

Πτώση που αγγίζει το 3,87% σημειώνει αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης Τιμών ο οποίος βρίσκεται στις 1.020,85 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 54,18 εκατ. ευρώ.Από την άλλη το spread του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στις 1312,6 μονάδες βάσης.

Επανδρώνεται με 1200 φρουρούς η ΕΛ.ΑΣ

Την ενσωμάτωση 1200 ανδρών αποφάσισε πριν από λίγη ώρα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι και σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών στις τάξεις του Σώματος.  

Στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή της πορεία αναμένει η ΠΓΔΜ

Η ΠΓΔΜ αναμένει από την Ελλάδα μια εταιρική σχέση και υποστήριξη αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας στην ΕΕ, ανέφερε σε συνέντευξή της σε πρόγραμμα της Deutsche Welle η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Τεούτα Αρίφι. 

Περικοπές... διακοπών στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια λόγω εξελίξεων

Μικρότερες θα είναι φέτος οι διακοπές για τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια λόγω των οικονομικών εξελίξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η διαδικτυακή πύλη euractiv.com.  

Τσουνάμι ανατιμήσεων με 23% ΦΠΑ στα ευπαθή


Κύμα ανατιμήσεων των τιμών ακόμα και στα μεταλλικά νερά φέρνει σε λίγες ημέρες -και συγκεκριμένα από την 1η Σεπτέμβρη- η αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 μονάδες από το 13% στο 23%.  

"Σταθερά στο ΑΑΑ τα αμερικανικά ομόλογα"


Παραμένουν στη βαθμίδα «ΑΑΑ» τα ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνει ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αλλάζει γνώμη για τα αμερικανικά ομόλογα μετά την υποβάθμισή τους από την Standard & Poor's. «Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η γνώμη μου για την S&P», τόνισε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος Buffett, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Πετρόλα


Η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής της Πετρόλα ΑΕ, ανακοίνωσε στo Χρηματιστήριο Αθηνών.  

"Καμπανάκι" ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σημειώνοντας ότι οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης, σε μια στιγμή που επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση έπειτα από εκείνη του 2008-2009.  

Απερρίφθη το αίτημα των δικηγόρων της Τιμοσένκο ν΄αφεθεί ελεύθερη

Δικαστής απέρριψε αίτημα των δικηγόρων της Γιούλια Τιμοσένκο ν΄αφεθεί ελεύθερη η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, η οποία τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση. 

Συνάντηση Ρόβλια με εργαζόμενους στα ΚΕΠ

Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας, είχε συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ. Από τη συνάντηση προέκυψε ότι 460 ΚΕΠ, από τα 1081 που λειτουργούν, κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε αδυναμία λειτουργίας ή σε υπολειτουργία, τους επόμενους μήνες λόγω λήξης των συμβάσεων των απασχολούμενων σε αυτά. Από την αρχή της χρονιάς το σύνολο των ΚΕΠ έχουν διεκπεραιώσει συνολικά περισσότερες από 1,9 εκατ. υποθέσεις.  

Τουρκία: "Δεν θα αποδεχθούμε το ρόλο του όρθιου επιβάτη στο λεωφορείο της ΕΕ"

Τη θέση ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχτεί ποτέ να έχει το ρόλο του "όρθιου επιβάτη" στο "λεωφορείο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατύπωσε ο αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ένωση υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης, Εγκεμέν Μπαγκίς, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του "ξέρει που να κατέβει από το λεωφορείο, όποτε το θελήσει". 

Αντίθετος ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών με την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα

Την αντίθεσή του στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων δηλώνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) διότι όπως επισημαίνει ''ως μόνο αποτέλεσμα έχει την αναστολή του ανταγωνισμού και τη δημιουργία προβλημάτων στη ζωτική για την οικονομία αγορά των καυσίμων και δε συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Αντίθετα, δημιουργεί στρεβλώσεις με ό,τι συνεπάγονται αυτές''. 

Δεν θα χάσει το "ΑΑΑ" η Γαλλία

Την διαβεβαίωσή της ότι δεν θα υπάρξει επηρεαστεί η αξιολόγηση της γαλλικής πιστοληπτικής ικανότητας έδωσε ο Οίκος Standard & Poor's.

"Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είναι η απάντηση στην κρίση"

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ (FDP) εκτιμά ότι η «υλοποίηση με αποφασιστικότητα» των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου είναι η απάντηση στην έξαρση της κρίσης.  

"Το EFSF πρέπει να παραμείνει ως έχει"

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι το Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα πρέπει να "παραμείνει ως έχει", παρά τις εκκλήσεις να αυξηθεί το κεφάλαιο που διαθέτει λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης χρέους σε χώρες της ευρωζώνης.Στην έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο "την 21η Ιουλίου αποφασίστηκε ότι ο EFSF μένει ως έχει και ότι θα διατηρήσει το κεφάλαιο που είχε (οριστεί) πριν από την ημερομηνία αυτή", ανέφερε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου, μετά τις εκκλήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για οικονομικά θέματα Όλι Ρεν να "μεγεθυνθεί" το κεφάλαιο του ταμείου.

Στα "τάρταρα" το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Μεγάλη πτώση κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2009, λόγω των ανησυχιών για την αδυναμία των ηγετών να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο γιος του Αντονι Κουίν

Ο Φραντσέσκο Κουίν, γιος του εκλιπόντος ηθοποιού Αντονι Κουίν, πέθανε πιθανόν από ανακοπή, ενώ έκανε τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας, όπως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Ιερόσυλοι "χτύπησαν" στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας

Στόχος ιερόσυλων έγινε το κελί του Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, στο Άγιον Όρος. 

Ανεπηρέαστα τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων


Τα αμερικανικά επιτόκια δεν επηρεάσθηκαν από την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poors να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς διατηρήθηκε η ζήτηση των επενδυτών που θεωρούν εξαιρετικά ασφαλή τα αμερικανικά ομόλογα.

Οι Cake αναπτύσσουν ηλιακό studio ηχογράφησης


Το συγκρότημα Cake εκτός από συναρπαστική μουσική έχει και οικολογική κουλτούρα καθώς επιδίδεται σε περιβαλλοντικό ακτιβισμό έχοντας εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελ οροφής πάνω από το στούντιο ηχογράφησης που διατηρεί στο Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια . 

"Ψάχνει" τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας η εφορία

"Σαφάρι" θα πραγματοποιήσει η εφορία μέχρι τα τέλη του μήνα για να εντοπίσει τα 200.000 αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν την τελευταία διετία χωρίς το αυτοκόλλητο σήμα. 

Νέα "καθίζηση" στην οικοδομική δραστηριότητα

Νέα επιδείνωση της οικοδομικής δραστηριότητας έφερε ο Απρίλιος, καθώς ο αριθμός των οικοδομικών αδειών κατά το μήνα αυτό, σημείωσε πτώση της τάξης του 25,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ).  

Κατασκευάστηκε αεροπλάνο από 3D εκτυπωτή

Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο που βγήκε από ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή. Έχει άνοιγμα φτερών δύο μέτρα και μπορεί να πετάξει χωρίς πιλότο με ταχύτητα περίπου 160 χλμ. την ώρα.Το επίτευγμα αποτελεί μια ακόμα εντυπωσιακή επίδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων της συνεχώς τελειοποιούμενης τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία, με την καθοδήγηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και με την χρήση άλλων πρώτων υλών πέραν της μελάνης, μπορεί να υλοποιήσει απρόσμενα αποτελέσματα.

Η Christina Aguilera σε ντουέτο με τον Eminem;

Μετά την μέτρια πορεία του τελευταίου της άλμπουμ Bionic που κυκλοφόρησε το 2010, η Christina Aguilera έχει βαλθεί να κερδίσει όλο το χαμένο έδαφος, γι'αυτό και ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για το comeback της. Μία από αυτές είναι και η συνεργασία της με τον Eminem σε ένα από τα tracks του νέου της album! 

Ξεκουράστε τη μνήμη σας

Νιώθετε κάθε μερα, ολοένα και περισσότερο, τη μνήμη και την ικανότητα της συγκέντρωσης να σας εγκαταλείπουν; Μπορεί αυτό να συμβάνει επειδή έχετε φορτώσει το μυαλό σας με ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες και έγνοιες όλα αυτά τα χρόνια. Ευτυχώς, μπορείτε σιγά σιγά να καθαρίσετε τον εσωτερικό, σκληρό σας δίσκο. 

Ρεκόρ αφίξεων σε Ρόδο και Κω

Σημαντική αύξηση στις αφίξεις τουριστών σε Ρόδο και Κω αλλά και άλλους προορισμούς καταγράφεται το φετινό καλοκαίρι.  

Απεβίωσε κατάσκοπος του Β' Παγκομίου Πολέμου


Σε ηλικία 98 ετών απεβίωσε την Κυριακή σε νοσοκομείο του Λονδίνου, η ηρωίδα της Γαλλικής Αντίστασης και η πλέον παρασημοφορημένη αυστραλή κατάσκοπος του 'Β Παγκοσμίου Πολέμου, Νάνσι Γουέικ. 

Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη




Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να φθάσει την Τρίτη η θερμοκρασία και θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

"Έτοιμη για αγορά ισπανικών-ιταλικών ομολόγων η ΕΚΤ"

Τη διαβεβαίωση πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αγοράσει ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, εάν αποσυρθούν οι επενδυτές , έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.  

Πιθανή η υποβάθμιση των ΗΠΑ πριν το 2013

 Για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πριν το 2013, εάν εξασθενήσουν σημαντικά οι δημοσιονομικές ή οι οικονομικές προοπτικές της χώρας, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s. 

Κερδίζει έδαφος το ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,44% και διαμορφώνεται στα 1,4353 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 111,520 γεν, στο 0,8733 με τη στερλίνα και στο 1,0890 με το ελβετικό Φράγκο.  

Σε κλοιό πιέσεων το ΧΑΑ

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν αυτή την ώρα οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ διευρύνονται οι απώλειες και στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.